Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας, 

είδα ένα σχέδιο κάπου στο ίντερνετ και θέλω να χρησιμοποιήσω κάτι παρόμοιο για εμπορικό σκοπό. 

Έτσι, έφτιαξα εγώ ένα παραπλήσιο σχέδιο. Το θέμα είναι αν όντως μπορώ να χρησιμοποιήσω το δικό μου σχέδιο ή απλά θεωρείται κλοπή; 

Οι λέξεις που χρησιμοποιούνται στην εικόνα δεν μπορούν να είναι copyrighted σε καμία περίπτωση. 

Το δικό μου σχέδιο είναι το «ίσιο», ενώ το αυθεντικό είναι το καμπυλωτό. 

117893480_185114289672496_8524690999351489757_n.jpg

High_Low.jpg

• Confused 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, rafinos είπε

Το θέμα είναι αν όντως μπορώ να χρησιμοποιήσω το δικό μου σχέδιο ή απλά θεωρείται κλοπή; 

Βασει λογικης δεν ειναι το ιδιο,αρα δεν εχεις προβλημα,αλλα αν πεσει πανω στο σχεδιο σου ο δημιουργος σου μπορει να προσπαθησει να σου δημιουργησει προβλημα.
Εδω ο αλλος μου ζητησε να κατεβασω μια  φωτο σε αγγελια  απο κατι μοχλους ps4,επειδη ηταν δικη του η φωτογραφια ( την ειχα βρει τυχαια ) η οποια απεικονιζε 4 μοχλους αναμενους.

Δημοσ.

Θεωρητικά είναι, γιατί πήρες ένα υπάρχον και απλά (θα σου πήρε χρόνο) το σιδέρωσες. Είναι σαν να παίρνεις το νέο logo της ΔΕΗ και να το κάνεις τετράγωνο.

Σε αυτές τις περιπτώσεις δοκίμασε να τον ενημερώσεις εγγράφως πως θα το χρησιμοποιήσεις με την μορφή αυτήν. Αν δεν τον βρίσκεις, απλά ελπίζεις να μην σε βρει.

Εφόσον θα χρησιμοποιηθεί για εμπορικό σκοπό, μπορείς να ενημερώσεις τον πελάτη σου πως έχουν τα πράγματα και αν θέλει το ίδιο ας βάλει τον δικηγόρο του να τον εξασφαλίσει.

Μετέφερε την ευθύνη αλλού δηλαδή για να είσαι εσύ καλυμμένος. Φρόντισε να υπάρχουν έγγραφες επικοινωνίες.

Δημοσ.

υπάρχουν εταιρίες που σου φτιάχνουν logo και διασταυρώνουν με υπάρχοντα , με χαμηλό κόστος. Αν όμως θες να το κάνεις για δουλειά , διαβάζεις τους νόμους περί copyright , σε κάθε χώρα είναι διαφορετικοί και και και , η αξία του logo είναι στις πόσες ώρες ξόδεψες για να διαβάσεις παρά στο creative.

Δημοσ.

Ας υποθέσουμε ότι ήσουν ο κάτοχος της εταιρείας με το καμπυλωτό σχέδιο, και έβλεπες σε ένα περιοδικό το σχέδιο με το ίσιο μιας άλλης εταιρείας. Πώς θα αντιδρούσες ; Νομίζω ότι αν το δει θα μπορούσε να σου δημιουργήσει θέμα αν το κυνηγούσε ...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν νομίζω πως είναι λογότυπο. Απλά δείγμα χρήσης το negative space.

Στο internet είναι πολυκυκλοφορημένο.
Ναι, είναι αντιγραφή, αλλά δεν νομίζω να σε κυνηγήσει κανείς.

Εσύ θα πληρωθείς για τη δημιουργία; Ή είναι προσωπικό;

Γιατί αν πληρωθείς, είναι αντιεπαγγελματικό να πάρεις χρήματα για ένα search στο internet. Άσε που αν το δει ο πελάτης ο δικός να κυκλοφορεί αλλού σου θα έχεις θέμα. 
Δεν μιλάμε για μια απλή έμπνευση. Μιλάμε για αντιγραφή. Κάτι εντελώς διαφορετικό.

Επεξ/σία από unforgiven
Δημοσ.
Στις 26/10/2020 στις 12:44 ΜΜ, markoliaz είπε

ειναι αντιγραφη και ναι θα εχεις νομικο θεμα σε καποια φαση μπροστα στον χρονο!

Είχα την ίδια συζήτηση με δικηγόρο δικηγόρο και μου είπε το ίδιο. Όχι ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι λέξεις με τον ίδιο τρόπο (εννοώ να δημιουργηθεί illusion με τις δύο αυτές λέξεις), αλλά σε καμία περίπτωση με τον ακριβώς ολόιδιο. Στην προκειμένη είναι ξεκάθαρη αντιγραφή ακόμα και ας μην υπάρχει η καμπυλότητα. 

Δημοσ.

Παιδιά έχω παρόμοια απορία, το δικό μου λογότυπο είναι ΟΚ; Δεν νομίζω να έχω θέμα γιατί το ίσιωσα και ως εκ τούτου είναι δική μου δημιοργία 😁 

16038097624667168.png

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Narayan είπε

Παιδιά έχω παρόμοια απορία, το δικό μου λογότυπο είναι ΟΚ; Δεν νομίζω να έχω θέμα γιατί το ίσιωσα και ως εκ τούτου είναι δική μου δημιοργία 😁 

16038097624667168.png

Εσύ μην ανησυχείς. Δε βλέπω καμιά αντιγραφή. Ωραίο logo φίλε. Σου εύχομαι να πάνε όλα καλά με την ιδέα σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...