master1992g Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 Καλησπέρα, έχω έναν nvme samsung 256gb(λειτ.συστημα) πάνω στην Asus b350f rog και έναν hdd 2tb. Θέλω να αναβαθμίσω σε WD Black SN750 αλλα έχω ορισμένες απορίες. 1. Υπάρχει free tool που να κανει clone, και κατά πόσο λειτουργεί απροβληματιστα το σύστημα? 2.απο την στιγμή που η μητρική έχει 1 nvme slot, μπορώ να κάνω ένα partition 256gb στον hdd όπου θα κανω clone τον τωρινό samsung και στην συνέχεια από τον hdd να κανω ξανά clone τον καινούριο wd? (δεν μπορώ να βρω external nvme case) Έχετε να μου προτείνετε κάποια άλλη λύση? Ευχαριστώ.
BadBoy Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχει ένα μόνο partition ο δίσκος του λειτουργικού, έχει και μερικά κρυφά που δεν τα βλέπεις. Εάν θέλεις να τον μεταφέρεις πρέπει να τα κλωνοποιήσεις όλα. Έχεις δύο επιλογές: 1) Εξωτερική θήκη NVME 2) Σβήνεις τα πάντα από τον μηχανικό, έτσι ώστε να μην υπάρχουν παραπανίσια partitions, κλωνοποιείς όλο το δίσκο από τον NVME στο μηχανικό, τοποθετείς το νέο δίσκο, ξανά κλωνοποίηση από το μηχανικό στο νέο όλου του δίσκου (εκτός φυσικά του χώρου που περισσεύει, αλλά ένα καλό πρόγραμμα θα το εντοπίσει και θα το κάνει αυτόματα) και τέλος ξανά διαμόρφωση σε ένα partition του μηχανικού.
master1992g Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 2 ώρες πριν, BadBoy είπε Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχει ένα μόνο partition ο δίσκος του λειτουργικού, έχει και μερικά κρυφά που δεν τα βλέπεις. Εάν θέλεις να τον μεταφέρεις πρέπει να τα κλωνοποιήσεις όλα. Έχεις δύο επιλογές: 1) Εξωτερική θήκη NVME 2) Σβήνεις τα πάντα από τον μηχανικό, έτσι ώστε να μην υπάρχουν παραπανίσια partitions, κλωνοποιείς όλο το δίσκο από τον NVME στο μηχανικό, τοποθετείς το νέο δίσκο, ξανά κλωνοποίηση από το μηχανικό στο νέο όλου του δίσκου (εκτός φυσικά του χώρου που περισσεύει, αλλά ένα καλό πρόγραμμα θα το εντοπίσει και θα το κάνει αυτόματα) και τέλος ξανά διαμόρφωση σε ένα partition του μηχανικού. Thanks for the feedback,έχω έναν εξωτερικό hdd, οπότε θα συνδέσω αυτόν για την όλη διαδικασία. Έχεις κάποιο free tool να προτείνεις?
lambros Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 macrium δουλευω εγω σε hdd ssd αλλα δεν το εχω δουλεψει σε NVME
V.I.Smirnov Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, lambros είπε macrium δουλευω εγω σε hdd ssd αλλα δεν το εχω δουλεψει σε NVME Είχα ακούσει ότι το macrium έχει κάποιο θέμα με τις χωρητικότητες των partitions στα images (δεν μπορεί να μεταφέρει το image σε μεγαλύτερη partition, πρέπει να είναι ακριβώς ίδιο μέγεθος). Ισχύει ή όχι; Ρωτάω διότι κι εγώ macrium χρησιμοποιώ - αλλά έως τώρα δεν χρειάστηκε να βάλω το image... - Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2020 από V.I.Smirnov
lambros Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 ναι ισχυει , εχει trick , εγω βρηκα την λυση στο παρελθον με αυτο https://www.youtube.com/watch?v=3s75WL0lFPY
V.I.Smirnov Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, lambros είπε ναι ισχυει , εχει trick , εγω βρηκα την λυση στο παρελθον με αυτο https://www.youtube.com/watch?v=3s75WL0lFPY To ξέρω το video αυτό. Αλλά αυτό μιλάει για Clone. To πρόβλημα υπάρχει και με το image ; Δηλ. αν πάρω το image ενός SSD, μετά για να το επαναφέρω πρέπει να περαστεί σε δίσκο ακριβώς ίδιας χωρητικότητας (όχι μεγαλύτερης); - Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2020 από V.I.Smirnov
V.I.Smirnov Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Και κάτι άλλο. Η επαναφορά του image επαναφέρει και το MBR (αν έχει καταστραφεί) ; Το Αcronis τα έκανε όλα αυτά εύκολα και αυτόματα. Ήταν απλούστατο να περάσεις ένα image. Δυστυχώς το κατάντησαν bloatware και πήγα στο Μacrium - αλλά έχει αυτά τα κουσούρια.... - Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2020 από V.I.Smirnov
atheatos Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 https://www.easeus.com/backup-software/tb-free.html Σίγουρα η paid version του κανει αυτο που θες, αλλα μπορείς να δοκιμασεις να κανεις image με την free. Έχω την paid vesrion. κανει επαναφορά το MBR . Το διορθωνει ακομα και αν εχει καταστραφει.
RTW4ever Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2020 12 ώρες πριν, V.I.Smirnov είπε To ξέρω το video αυτό. Αλλά αυτό μιλάει για Clone. To πρόβλημα υπάρχει και με το image ; Δηλ. αν πάρω το image ενός SSD, μετά για να το επαναφέρω πρέπει να περαστεί σε δίσκο ακριβώς ίδιας χωρητικότητας (όχι μεγαλύτερης); - Όχι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Το macrium το χρησιμοποιώ χρόνια και έχω δοκιμάσει αυτό που λες σε αναβάθμιση ssd χωρίς πρόβλημα. 11 ώρες πριν, V.I.Smirnov είπε Και κάτι άλλο. Η επαναφορά του image επαναφέρει και το MBR (αν έχει καταστραφεί) ; Το Αcronis τα έκανε όλα αυτά εύκολα και αυτόματα. Ήταν απλούστατο να περάσεις ένα image. Δυστυχώς το κατάντησαν bloatware και πήγα στο Μacrium - αλλά έχει αυτά τα κουσούρια.... - Ναι το κάνει και αυτό εφόσον το θες και το έχεις στο image.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα