Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
13 ώρες πριν, Papakaliati είπε

Η Ελλάδα δεν είναι η μοναδική χώρα με παρόμοιο σύστημα, και η Γερμανία έχει Hochschule και Universitäten. Σχολές μηχανικών από ΑΕΙ αναγνωρίζονται σαν Μάστερ, από ΤΕΙ όχι. Στην τελική, λόγω της καλύτερου επιπέδου μόρφωσης από ΑΕΙ, στο χέρι σου είναι να ξεχωρίσεις από τον εκάστοτε απόφοιτο ΤΕΙ.

Προσωπικά σαν απόφοιτος ΗΜΜΥ του ΑΠΘ, λόγω του μάστερ στην πράξη πληρώθηκα παραπάνω, σε χώρα εξωτερικού. Δεν θεωρώ όμως επειδή ήμουν καλύτερος μαθητής στα 17 μου πρέπει να μου δίνει μια ζωή έξτρα αβαντάζ έναντι ενός απόφοιτου ΤΕΙ. Στο χέρι μου ήταν να αξιοποιήσω την ανώτερη μόρφωση που έλαβα και να διακριθω. Δουλειά του πανεπιστήμιου είναι να προσφέρει μόρφωση, όχι επαγγελματικά δικαίωματα.

Εγώ έχω πτυχίο ΤΕΙ. Έστειλα το πτυχίο μου στη Γερμανία και μου το αναγνώρισαν με αυτό που είπες. ως Πανεπιστήμια εφαρμοσμένων επιστημων ή μεσα σε παρένθεση τεχνολογικα πανεπιστημια. Από ΤΕΙ ( εγω δεν ειμαι μηχανικος αλλα αποφοιτος ΛΟΧΡΗ), οι μηχανικοι στο Εξωτερικο αναγνωριζονται ως bachelor και αν ειναι απο 5ετες απο μαστερ αλλά με πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα ( και οι 4ετείς). Αν ομως κανει και αυτος ενα μαστερ, θα πληρωθει οπως και εσυ. Έχω φίλο απόφοιτο ΤΕΙ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ που ειναι διευθυντης σε μεγαλη τεχνικη εταιρεία στην Γερμανία και είναι κοντα στα 38.

Τα ΤΕΙ στο Εξωτερικό είναι επιπέδου 6, Συνθήκη Μπολόνια και είναι bachelor. Δεν ξέρουν στο Εξωτερικό αυτά που έχουμε εμείς εδώ. Για όλους εκεί είναι bachelor. Υπάρχουν άτομα στο Εξωτερικό που με το πτυχίο ΤΕΙ κάνουν διεθνή καριέρα.

Από εκεί και πέρα στο χέρι σου είναι πως θα τα αξιοποιήσεις

Όσο γι αυτό που ανέφερες περί επιπέδου μόρφωσης, άλλη φιλοσοφία είχαν τα ΤΕΙ και άλλη τα Πανεπιστήμια

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...