Ribopaido Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2020 Η ανώτατη εκπαίδευση στην Ελλάδα αποτελείται από δύο παράλληλους τομείς: α) τον Πανεπιστημιακό τομέα, ο οποίος περιλαμβάνει τα Πανεπιστήμια, τα Πολυτεχνεία και την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) β) τον Τεχνολογικό τομέα, ο οποίος περιλαμβάνει τα ΤΕΙ και την Ανωτάτη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ). Εθνικο πλαίσιο προσόντων: https://www.esos.gr/sites/default/files/articles-legacy/2_33.png Λυπάμαι για οσους δεν καταλαβαίνουν τους και νομίζουν οτι βγήκανε Επιστήμονες ΝΑΣΑ αλλα ο νόμος το λέει καθαρα: ΤΕΙ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ- > 6 ΜΑΣΤΕΡ - 7 So.... κατεβείτε λιγάκι απο το συννεφάκι σας Υ.Γ Βάσεις = Δεδομένο που χαρακτηρίζεται απο προσφορά και ζήτηση.... Καθαρα στατιστικο στοιχείο λοιπον ( ή μήπως το παιδαγωγικο πλεον στα 8000 εγινε για τα μπάζα σχολή? ) 4
tzitzikas2 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, MiKe-Dee είπε Οι επιλογές του καθενός θα πρέπει να είναι κατά το τι θα ήθελε πραγματικά να σπουδάσει και όχι να κρέμεται από μια κλωστή που ονομάζεται Πανελλήνιες και που καθορίζει θετικά ή αρνητικά όλη του τη ζωή. Όλα τα άλλα είναι να χαμε να λέγαμε. προφανώς η εισαγωγή και η εκπαίδευση στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση θα πρέπει να έχει κάποιας μορφής εξετάσεων και κάποιες ελάχιστες απαιτήσεις. Αυτό που περνάνε σε ΑΕΙ-ΤΕΙ π.χ με βαθμούς 3 και 5 είναι αστείο, πρέπει να σταματήσει. Υποβαθμίζει την ποιότητα των σπουδών. Σε όλη την ζωή σου εξετάσεις θα δίνεις και θα αξιολόγησε (πλην του δημόσιου τομέα). Προφανώς και πρέπει να υπάρχει αξιολόγηση στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ε, δεν μπορεί μαθητής του 10 να μπεί Πολυτεχνείο, πόσο μάλλον χειρότερα Ιατρική. Μην ισοπεδώνουμε τα πάντα, και καλό είναι να σεβόμαστε τα παιδιά που κοπιάζουν. 1 ώρα πριν, Ribopaido είπε Η ανώτατη εκπαίδευση στην Ελλάδα αποτελείται από δύο παράλληλους τομείς: α) τον Πανεπιστημιακό τομέα, ο οποίος περιλαμβάνει τα Πανεπιστήμια, τα Πολυτεχνεία και την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) β) τον Τεχνολογικό τομέα, ο οποίος περιλαμβάνει τα ΤΕΙ και την Ανωτάτη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ). Εθνικο πλαίσιο προσόντων: https://www.esos.gr/sites/default/files/articles-legacy/2_33.png Λυπάμαι για οσους δεν καταλαβαίνουν τους και νομίζουν οτι βγήκανε Επιστήμονες ΝΑΣΑ αλλα ο νόμος το λέει καθαρα: ΤΕΙ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ- > 6 ΜΑΣΤΕΡ - 7 So.... κατεβείτε λιγάκι απο το συννεφάκι σας Υ.Γ Βάσεις = Δεδομένο που χαρακτηρίζεται απο προσφορά και ζήτηση.... Καθαρα στατιστικο στοιχείο λοιπον ( ή μήπως το παιδαγωγικο πλεον στα 8000 εγινε για τα μπάζα σχολή? ) Ribopaido, εσύ πιστεύεις οτι π.χ στο Τημμυ και στο ΤΕΙ ηλεκτρολογίας γίνονται στο ίδιο επίπεδο και στην ίδια ύλη τα μαθήματα που θα πρέπει αυτά τα 2 τμήματα να είναι ισοδύναμα? Μόνο τα μαθήματα μαθηματικών του Τημμυ να πάρεις θα χαζέψεις. θα μας κουφάνεις.... Επεξ/σία 16 Δεκεμβρίου 2020 από tzitzikas2 1
MiKe-Dee Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, Ribopaido είπε Η ανώτατη εκπαίδευση στην Ελλάδα αποτελείται από δύο παράλληλους τομείς: α) τον Πανεπιστημιακό τομέα, ο οποίος περιλαμβάνει τα Πανεπιστήμια, τα Πολυτεχνεία και την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) β) τον Τεχνολογικό τομέα, ο οποίος περιλαμβάνει τα ΤΕΙ και την Ανωτάτη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ). Εθνικο πλαίσιο προσόντων: https://www.esos.gr/sites/default/files/articles-legacy/2_33.png Λυπάμαι για οσους δεν καταλαβαίνουν τους και νομίζουν οτι βγήκανε Επιστήμονες ΝΑΣΑ αλλα ο νόμος το λέει καθαρα: ΤΕΙ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ- > 6 ΜΑΣΤΕΡ - 7 So.... κατεβείτε λιγάκι απο το συννεφάκι σας Υ.Γ Βάσεις = Δεδομένο που χαρακτηρίζεται απο προσφορά και ζήτηση.... Καθαρα στατιστικο στοιχείο λοιπον ( ή μήπως το παιδαγωγικο πλεον στα 8000 εγινε για τα μπάζα σχολή? ) 1
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2020 Στις 25/10/2020 στις 12:29 ΠΜ, lactate είπε Πρόκειτια να γίνει κάτι ή τα παιδιά από τα ΤΕΙ απλά θα παραμείνουν τεχνολογικού τομέα και όσοι μπήκαν στην ίδια σχολή θα το παίζουν παννεπιστήμιο; Για τον ιδιωτικο τομεα ειστε ολοι το ιδιο, αλλα εαν καιγεστε για αραλικι στο δημοσιο τοτε αλλαζει! 5 ώρες πριν, tzitzikas2 είπε οι παλιοί απόφοιτοι ΑΕΙ και ΤΕΙ που ο μεν πρώτο μπήκε π.χ Ημμυ με 18 και 5 έτη σπουδών και ο 2ος με 10 και 4 έτη σπουδών σε τει ηλεκτρολογίας ή ηλεκτρονικών, δεν γίνεται και δεν πρέπει (άσχετα αν ο 2ος δώσει κάποια επιπλέον μαθήματα που λες-> το πως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, έξω απο το πλαίσιο του πτυχίου δεν το καταλαβαίνω) να έχουν τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα. Μπες λίγο στο φορουμ των μηχανικων και σε σχετικά θέματα θα διαβάσεις την γνώμη ατόμων που με κατατακτήριες πήγαν απο ΤΕΙ για 2ο πτυχίο σε πολυτεχνείο , να δεις τι διαφορά είδαν στην δυσκολία και στο επίπεδο της ύλης. Και αυτό που ονομάσανε π.χ το τει στο Αιγάλεω-> πανεπιστήμιο δυτικής Αττικής μην το σχολιάσω.... Οι επιλογές του κάθε ενός θα πρέπει να είναι κατα την διάρκεια που δίνει πανελλαδικές, ώστε γνωρίζοντας τις δυνατότητές του αλλά και τα επαγγελματικά δικαιώματα της κάθε σχολής να επιλέγει. Μετά φυσικά υπάρχουν κατατακτήριες, μεταπτυχιακά κ.α. Δηλαδη το προβλημα ειναι σε ποια συντεχνια θα ενταχθει;
eyw Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) On 30/10/2020 at 11:41, airtrelomike13 said: Ναι αλλα το θεμα ποιο ειναι. ΑΝ ενας μηχανικος 4ετους φοιτησης παει στο Εξωτερικο και παει και ενας μηχανικος πολυτεχνειου 5ετης φοιτητης στην ιδια χωρα, ο πρωτος θα εχει επαγγελματικα δικαιωματα ως μηχανικος και αν ναι ποια θα ειναι η διαφορα του με τον 5ετη? Πρώτα θα πρέπει να βρεις χώρα που μόλις πας να δίνει απ'ευθείας, και με το διαβατήριο μόνον, επαγγελματικά δικαιώματα σε Ελληνες, ΠΕ ή ΤΕ. Υποθέτω (δεν ξέρω, δεν έχω πάει) ότι θα ακούγεται άσχημα αν ο x στην χώρα του δεν έχει δικαίωμα υπογραφής ούτε για το σπίτι της Barbie ή για σκυλόσπιτο και πάει στην χώρα y για να υπογράφει τα πάντα. Για τον μηχανικό με 5 έτη φοίτησης μπορεί (δεν ξέρω, δεν έχω πάει) να είναι καλύτερα ή απλούστερα τα πράματα αλλά θα εξαρτάται από μορφωτικές συμφωνίες, σχέσεις μεταξύ χωρών κλπ. Για να λυθούν οι απορίες μας ας κάνουμε μια αρχή από γειτονικές χώρες, πχ Αλβανία και Σκόπια και Βουλγαρία, ρωτώντας στις πρεσβείες τους. Επεξ/σία 16 Δεκεμβρίου 2020 από eyw
tzitzikas2 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2020 το πρόβλημα είναι ο καθένας που που σπουδάζει να λαμβάνει τα επαγγελματικά δικαιώματα που του αξίζουν, ανάλογα με το πρόγραμμα σπουδών και φυσικά με τον προσωπικό του κόπο. Αν διαφωνείτε κάποιοι ακόμα και με τα στοιχειώδη, δεν μπορούμε να κάνουμε παραπάνω συζήτηση. Οπως δεν μπορεί και δεν πρέπει ένας νοσοκόμος να έχει τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με έναν γιατρό, το ίδιο ισχύει και για έναν απόφοιτο π.χ Τει ηλεκτρολογίας οτι δεν πρέπει να έχει τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με έναν απόφοιτο τημμυ. Τα προγράμματα σπουδών των 2 τμημάτων έχουν μεγάλες διαφορές στην ύλη και στο επίπεδο δυσκολίας. Αυτη είναι η πραγματικότητα και δεν μπορεί να διαστρεβλωθεί. Απλά πράγματα, κατανοητά και για παιδιά δημοτικού.. Με την δική σας λογική (κάποιων αποφοίτων ΤΕΙ εννοώ), θα αξίωνε και ο απόφοιτος ΙΕΚ ή ΕΠΑΛ με κάποιες προϋποθέσεις να αποκτήσει τα δικά σας επαγγελματικά δικαιώματα. Πως θα σας φαινόταν τότε? 3
eyw Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2020 On 13/12/2020 at 23:14, tzitzikas2 said: Αυτό το θέμα έχει συζητηθεί πολλά χρόνια με την εξίσωση ΤΕΙ μηχανικών και ΑΕΙ μηχανικών πολυτεχνικών σχολών. καλά λες αλλά εννοείται η εξίσωση 5=5.
tzitzikas2 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2020 2 λεπτά πριν, eyw είπε καλά λες αλλά εννοείται η εξίσωση 5=5. Εννοείται αυτό, και φυσικά να γίνει και η αντίστοιχη αναβάθμιση στο επίπεδο και στην δυσκολία των σπουδών.
airtrelomike13 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2020 Eγώ θα μιλήσω ως απόφοιτος ΤΕΙ Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής. Προσωπικά δεν έχω διαφορά με τον αποφοιτο Πανεπιστημιο Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής. Με το που αποφοιτήσουμε και οι δύο παίρνουμε την άδεια λογιστή Β ταξης και μετά από 3 χρόνια προυπηρεσίας σοτ επάγγελμα παίρνουμε την Α ταξη και τελειώσαμε. Απλά εμάς τους ΤΕΙ δνε μας αφηνει να γραφτουμε στο Οικονομικο επιμελητηριο που δεν εχει καμια επιπτωση καθως δεν ειναι σαν το ΤΕΕ που σου βαζει δικλειδες. Σου λεει το οικονομικο επιμελητηριο αν εισαι αποφοιτος ΤΕΙ, πρεπει να κανεις μαστερ του τυπου ΜΒΑ, msc in economics, finance, banking , accounting , auditing για να γραφτεις. Έχω ήδη και γράτηκα , αλλά παιδιά δεν είναι και τίποτα το Εξαιρετικό. Νταβατζής είναι που τον πληρώνεις Επίσης στο κλάδο μου, όσους μεγαλο-λογιστές βλέπετε στη τηλεόραση και προσωπικά γνωρίζω, έχουν τελειώσει ΤΕΙ. Τυχαίο? Δεν νομίζω Προσωπικά εργάζομαι σε λογιστήριο μεγάλης εταιρείας στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στο Πειραιά. Στο λογιστήριο είμαι εγώ ως απόφοιτος ΤΕΙ και ένα παιδί με την ίδια σχολή από ΑΣΟΕΕ. Τα ίδια λεφτά λαμβάνουμε και έχει και 1 χρόνο παραπάνω προυπηρεσίας από μένα γιατί εγώ προσφλήθηκα στην επιχείρηση αρκετά αργότερα. Επίσης έτυχε το πτυχίο μου να το στείλω σε Γερμανία, Αμερική και Σουηδία να δω ως τι αναγνωρίζεται. Στην Αμερική επειδή είναι μη Ευρωπαική χώρα, αλλά σε αυτές τις χώρες πρέπει να υπάρχει αντίστοιχο τμήμα και φυσικά υπάρχει, μου το αναγνώρισαν ως bachelor επιπεδου 6, όπως και στη Σουηδία που είναι Ευρωπαικό κράτος, εφαρμογή Συνθήκης Μπολόνια. Στη Γερμανία μου αναγνωρίστηκε ως Fachonschule και γι αυτούς είναι τα Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων επιστημών, νομίζω τα αντίστοιχα Γερμανικά ΤΕΙ, αλλά το έχουν εκεί ισότιμο με το Πανεπιστήμιο και όχι με διακρίσεις όπως εδώ. Γενικά εδώ , η θέσπιση γίνεται για το ΔΗΜΟΣΙΟ μόνο λόγω του ΠΕ και του ΤΕ. Στον ιδιωτικο τομεα, στη πλειοψηφια των πτυχιων ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΑΙ ΤΕΙ ειναι το ιδιο ( εξαιρω μηχανικούς) Έχω συμφοιτητή που με το πτυχιο ΤΕΙ δουλευει στη Γερμανια και παίρνει πολύ καλά χρήματα, και δεν υπάρχουν διακρισεις στο μισθολογιο. Ένας φίλος του πατέρα μου με πτυχιο τει μηχανολογιας απο παλια, ειναι στη Δανια, μεγαλοστέλεχος Δημοσιου Άρα γιατί τόση φασαρία? Βλέπω και αυτους που είναι ΠΕ, πόσο δουλεύουν για να μη πω, οτι σε καθε προκηρυξη του Δημοσιου που κανουν αιτηση, ποσοι ΠΕ μενουν απεξω και μπαινουν ελαχιστοι. 4
tzitzikas2 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 Ε τότε τι σκάμε μπρο... Αφού σε όλα είναι ίδια ΑΕΙ και ΤΕΙ (χρήματα, θέσεις στην αγορά εργασίας), ας κλείσουμε τα ΑΕΙ προτείνω. Μια χαρά, θα περνάνε όλοι με 2-10/20 max και όλα κομπλέ. Άσε που δεν θα έχεις και επιμελητήρια στο κεφάλι σου. Γιατί να γίνουν τα ΤΕΙ ΑΕΙ. Διαφωνώ. Περισσότερα μαθήματα, δυσκολότερη ύλη. Δεν λέει. Με ΤΕΙ μόνο θα είσαι πιο χαλαρός, με τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα και θα κάνεις και καλύτερη φοιτητική ζωή. Άσε που στις εταιρείες προτιμούν τους αποφοίτους ΤΕΙ. Θα έχεις περισσότερες ευκαιρίες. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, tzitzikas2 είπε Ε τότε τι σκάμε μπρο... Αφού σε όλα είναι ίδια ΑΕΙ και ΤΕΙ (χρήματα, θέσεις στην αγορά εργασίας), ας κλείσουμε τα ΑΕΙ προτείνω. Μια χαρά, θα περνάνε όλοι με 2-10/20 max και όλα κομπλέ. Άσε που δεν θα έχεις και επιμελητήρια στο κεφάλι σου. Γιατί να γίνουν τα ΤΕΙ ΑΕΙ. Διαφωνώ. Περισσότερα μαθήματα, δυσκολότερη ύλη. Δεν λέει. Με ΤΕΙ μόνο θα είσαι πιο χαλαρός, με τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα και θα κάνεις και καλύτερη φοιτητική ζωή. Άσε που στις εταιρείες προτιμούν τους αποφοίτους ΤΕΙ. Θα έχεις περισσότερες ευκαιρίες. Δεν σου είπε ο άνθρωπος κάτι κακο πιο πανω απο σενα. Σου ειπε με λιγα λογια οτι υπαρχουν σχολες ΤΕΙ που αξιζουν και αλλες που δεν αξιζουν. Επισης το συγκεκριμενο επαγγελμα που σπουδαζει, επειδη τυγχανει να ειμαι και εγω αποφοιτος της ιδιας σχολής, μπορω να σου πω οτι εχει δικιο. Πολλοι λογιστες ειναι απο ΤΕΙ και στις μεγαλο-επιχειρησεις και παντου. Δεν χρειάζονται ειρωνειες. Αυτο με τα πανεπιστημια-τει ισχυαν ΚΑΠΟΤΕ. Πλεον εχουν αλλαξει τα δεδομενα στην αγορα εργασίας. Τι ξεριες να κανεις, τι ικανοτητες εχεις και αλλα πολλα
acomaedo Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Στις 17/12/2020 στις 2:24 ΠΜ, m.gial είπε Δεν χρειάζονται ειρωνειες. Αυτο με τα πανεπιστημια-τει ισχυαν ΚΑΠΟΤΕ. Πλεον εχουν αλλαξει τα δεδομενα στην αγορα εργασίας. Τι ξεριες να κανεις, τι ικανοτητες εχεις και αλλα πολλα Αυτό συνοψίζει τη λογική με την οποία δημιουργήθηκαν τα ΤΕΙ. Βασική γνώση σε ένα πρακτικό αντικείμενο. Το ότι έγινε λάστιχο μετά και ιδρύονταν ομοειδή τμήματα είτε ΑΕΙ είτε ΤΕΙ οφείλετε σε άλλους λόγους και κυρίως στο κάθε χωριό και ένα Τμήμα... Δυστυχως η τριτοβάθμια εκπαίδευση κατάντησε εκεί για πολλους. Όχι στην παροχή γνώσης αλλά στο να ξέρεις να κανείς κάτι και ας μη μπορείς να καταλάβεις το γιατί.
Glator Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2020 Meanwhile.. https://www.tanea.gr/2020/12/18/greece/education/pleon-kai-me-ptyxia-kolegion-i-eggrafi-se-tee/ 2
Papakaliati Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 17/12/2020 στις 12:16 ΠΜ, tzitzikas2 είπε Ε τότε τι σκάμε μπρο... Αφού σε όλα είναι ίδια ΑΕΙ και ΤΕΙ (χρήματα, θέσεις στην αγορά εργασίας), ας κλείσουμε τα ΑΕΙ προτείνω. Μια χαρά, θα περνάνε όλοι με 2-10/20 max και όλα κομπλέ. Άσε που δεν θα έχεις και επιμελητήρια στο κεφάλι σου. Γιατί να γίνουν τα ΤΕΙ ΑΕΙ. Διαφωνώ. Περισσότερα μαθήματα, δυσκολότερη ύλη. Δεν λέει. Με ΤΕΙ μόνο θα είσαι πιο χαλαρός, με τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα και θα κάνεις και καλύτερη φοιτητική ζωή. Άσε που στις εταιρείες προτιμούν τους αποφοίτους ΤΕΙ. Θα έχεις περισσότερες ευκαιρίες. Η Ελλάδα δεν είναι η μοναδική χώρα με παρόμοιο σύστημα, και η Γερμανία έχει Hochschule και Universitäten. Σχολές μηχανικών από ΑΕΙ αναγνωρίζονται σαν Μάστερ, από ΤΕΙ όχι. Στην τελική, λόγω της καλύτερου επιπέδου μόρφωσης από ΑΕΙ, στο χέρι σου είναι να ξεχωρίσεις από τον εκάστοτε απόφοιτο ΤΕΙ. Προσωπικά σαν απόφοιτος ΗΜΜΥ του ΑΠΘ, λόγω του μάστερ στην πράξη πληρώθηκα παραπάνω, σε χώρα εξωτερικού. Δεν θεωρώ όμως επειδή ήμουν καλύτερος μαθητής στα 17 μου πρέπει να μου δίνει μια ζωή έξτρα αβαντάζ έναντι ενός απόφοιτου ΤΕΙ. Στο χέρι μου ήταν να αξιοποιήσω την ανώτερη μόρφωση που έλαβα και να διακριθω. Δουλειά του πανεπιστήμιου είναι να προσφέρει μόρφωση, όχι επαγγελματικά δικαίωματα. Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2020 από Papakaliati 3
Backpacker Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Αυτό που μερικοί νομίζουν οτι οι σχολές είναι όσο καλές είναι οι βάσεις τους μάλλον δεν τους κόβει και πολύ. Γιατί με το ανόητα απλουστευμένο σκεπτικό τους αυτό σημαίνει οτι ίδιες σχολές σε διαφορετικές πόλεις βγάζουν άνισα πτυχία και το ακόμα πιο γελοίο ίδια σχολή στην ίδια πόλη βγάζει "διαφορετικά" και άνισα πτυχία ανάλογα την χρονιά. Οικονομικό στο ΠΑΜΑΚ και στο ΑΠΘ όταν έδινα εγώ πανελλήνιες ήταν 18 και 16 χιλ μόρια αντίστοιχα. Άρα εφόσον τώρα μπαίνουν με 13χιλ και 14χιλ μορια αντίστοιχα δεν θα έπρεπε να έχουν τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με τους παλαιότερους απόφοιτους. Τέτοια είναι και οι διαφορές μορίων ανάμεσα σε ΤΕΙ και πανεπιστημια ίδιων κλάδων τις περισσότερες φορές ή και μικρότερες. Σε μας νοσηλευτική πχ τα ΤΕΙ Αθήνας και Θεσσαλονικης αρκετές χρονιες είχαν ανώτερες βάσεις από την αντίστοιχη σχολή στο Πανεπιστήμιο Πελλοπονήσου στη Σπάρτη. Άρα ποια πτυχία θα έπρεπε να έχουν "περισσοτερα επαγγελματικα δικαιώματα". Σοβαρευτείτε λοιπόν και αφήστε τους μικροαστισμούς και τις γελοιότητες με το "Εμάς οι σχολές μας είχαν τέτοια βάση όταν μπήκαμε και ξεσκιστηκαμε στο διαβασμα" γιατί τις ίδιες σας τις σχολές ξεφτιλίζετε όπως σας απέδειξα και πάνω. Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2020 από Backpacker 4 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα