Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρόκειτια να γίνει κάτι ή τα παιδιά από τα ΤΕΙ απλά θα παραμείνουν τεχνολογικού τομέα και όσοι μπήκαν στην ίδια σχολή θα το παίζουν παννεπιστήμιο;

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εξαρταται το αντικείμενο. Όπου δεν υπάρχουν επαγγελματικά δικαιώματα ή μπλέκονται στη  μεση επιμελητήρια και τα συναφή που δε σε δεχονται αν είσαι από ΤΕΙ (ναι, για το αγαπημένο μας ΓΕΩΤΕΕ μιλάω)  αν θέλει το ράτος μπορεί να κάνει αλλαγές. Τελειωσα σχολή που τωρα εχει γίνει πανεπιστημιο αλλά εχει την ίδια υλη σχεδον με μας πριν απο 15 χρονια και το 5ο ετος δεν εχει μαθήματα αλλά μονο πτυχιακή.

Δημοσ.

To να αφήσουν 500 χιλ πτυχιούχους ΤΕΙ στον αέρα δεν στέκει. Επίσης δεν στέκει πλεον, με βάση της συνθήκη της Μπολόνια, να αναγνωρίζονται παντού ως bachelor και εδώ να υπάρχει αυτός ο διαχωρισμός.

Το υπόμνημα του καινούριου ΑΣΕΠ που βγήκε , αναφέριε μόνο ΠΕ και ΔΕ μέσα και δεν υπάρχουν πουθενά οι ΤΕ. Αναμένουμε...

Δημοσ.

Και καλά όσων τα Τμήματα από ΤΕ έγιναν ΠΕ, τι να πούμε και μερικοί που άλλαξαν εντελώς αντικείμενο; 💣 Πάντως, δεν βλέπω πολλή κινητοποίηση σχετικά... Εξισώθηκαν τα κολλέγια πρώτα πρώτα και οι απόφοιτοι ΤΕ παραμένουν στον αέρα.

Δημοσ.

Πρακτικά, το πρόβλημα στην αγορά εργασίας έχει λυθεί. Τα πτυχία ΤΕΙ είναι ίσα με των ΑΕΙ για το 95% των ειδικοτήτων στα μάτια του εργοδότη.

Η όλη νείλα γίνεται για τους μηχανικούς, που δεν έχουν καθόλου δικαιώματα.

Δημοσ.
Στις 28/10/2020 στις 10:23 ΜΜ, JohnGTA είπε

Πρακτικά, το πρόβλημα στην αγορά εργασίας έχει λυθεί. Τα πτυχία ΤΕΙ είναι ίσα με των ΑΕΙ για το 95% των ειδικοτήτων στα μάτια του εργοδότη.

Η όλη νείλα γίνεται για τους μηχανικούς, που δεν έχουν καθόλου δικαιώματα.

Ναι αλλα το θεμα ποιο ειναι. ΑΝ ενας μηχανικος 4ετους φοιτησης παει στο Εξωτερικο και παει και ενας μηχανικος πολυτεχνειου 5ετης φοιτητης στην ιδια χωρα, ο πρωτος θα εχει επαγγελματικα δικαιωματα ως μηχανικος και αν ναι ποια θα ειναι η διαφορα του με τον 5ετη?

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

Ναι αλλα το θεμα ποιο ειναι. ΑΝ ενας μηχανικος 4ετους φοιτησης παει στο Εξωτερικο και παει και ενας μηχανικος πολυτεχνειου 5ετης φοιτητης στην ιδια χωρα, ο πρωτος θα εχει επαγγελματικα δικαιωματα ως μηχανικος και αν ναι ποια θα ειναι η διαφορα του με τον 5ετη?

Πολύ καλό ερώτημα που δυστυχώς εγώ δεν έχω ούτε κατά διάνοια την απαραίτητη γνώση που χρειάζεται για την απάντηση.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, JohnGTA είπε

Πολύ καλό ερώτημα που δυστυχώς εγώ δεν έχω ούτε κατά διάνοια την απαραίτητη γνώση που χρειάζεται για την απάντηση.

Εγώ τυπικά το ρωτάω. Εγω ΤΕΙ Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής έχω τελειώσει, δεν έχω θέμα. Δηλ στο ΕΞωτερικό είναι bachelor 240 ects με πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα. Μη το ψάχνεις, εδώ είναι οι συντεχνίες το πρόβλημα

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό το θέμα έχει συζητηθεί πολλά χρόνια με την εξίσωση ΤΕΙ μηχανικών και ΑΕΙ μηχανικών πολυτεχνικών σχολών. Εγώ θα το πω πολύ απλά και λαϊκά. Οσοι θεωρείτε ότι πρέπει να γίνει κάτι τέτοιο, εγώ Μ@/@κ@s ήμουν που διάβασα τόσα χρόνια για να  περάσω και να τελειώσω? Απλά και κατανοητά. Να μου το λέγατε από την αρχη να πήγαινα αραχτός...

Επεξ/σία από tzitzikas2
  • Like 1
  • Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από την στιγμή που δεν έχεις δώσει τα ιδία μαθήματα σε ποσότητα ύλης και σε αριθμό το μόνο σίγουρο είναι δεν πρόκειται να γίνει ποτέ το πτυχίο σου από ΤΕΙ σε ΑΕΙ.

Στην Ελλάδα ζούμε.... δεν περίμενες ποτέ να γίνει κάτι σωστό ο εκάστου υπουργός κάποια @@ θα κάνει για αφήσει σαν παρακαταθήκη να τον θυμόμαστε. Eδω υπάρχουν σχόλες χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα, ποιος ο λόγος κάποιος να σπουδάσει εκεί δεν το καταλαβαίνω.....

Δεν υπάρχει λόγος στην Ελλάδα να πιέζεσαι να τελεύσεις ή να μπεις σε σχολή  και να βογκάς να την τελειώσει γιατί δεν είναι καταρχήν δωρεάν όποιος σπούδασε ξέρει , πλέον τα κολέγια είναι ισότιμα και το κυριότερο γιατί το παΐδι μου να το βάλει σε μια διαδικασία πανελλαδικών (μόνο στην Ελλάδα είναι έτσι) να μπει στην διαδικασία  επιτυχίας είσαι φοβερή όχι?  αποτυχίας δεν είσαι τίποτα.

Από την στιγμή που κάποιος γονέα έχει σκοπό να μπει στην διαδικασία να σπουδάσει το παΐδι του για έμενα έξω ή σε κολέγιο τίποτα άλλο.

Φυσικά όλα τα παραπάνω είναι άποψη μου έτσι? δεν έχω  κάποιο συμφέρον για την ιδιωτική εκπαίδευση αλλά κατανόησα ότι δεν υπάρχει δωρεάν παιδεία στην πραγματικότητα.

Επεξ/σία από thodoris20vt
Δημοσ.
Στις 14/12/2020 στις 1:14 ΠΜ, tzitzikas2 είπε

Αυτό το θέμα έχει συζητηθεί πολλά χρόνια με την εξίσωση ΤΕΙ μηχανικών και ΑΕΙ μηχανικών πολυτεχνικών σχολών. Εγώ θα το πω πολύ απλά και λαϊκά. Οσοι θεωρείτε ότι πρέπει να γίνει κάτι τέτοιο, εγώ Μ@/@κ@s ήμουν που διάβασα τόσα χρόνια για να  περάσω και να τελειώσω? Απλά και κατανοητά. Να μου το λέγατε από την αρχη να πήγαινα αραχτός...

Μεγάλε, relax. Κανείς δεν είπε να μας χαριστούν τα πτυχία στην εξίσωση, αλλά δεν υπάρχει και ένα σχέδιο ώστε να ξέρουμε αν μπορούμε να δώσουμε κάποια μαθήματα ώστε μετά την κατάργηση των ΤΕΙ που έγινε άρπα-κόλλα να μελετήσουμε τι επιλογές έχουμε.

Αν νιώθεις αδικία από όλο αυτό, τα παράπονά σου στις εκάστοτε κυβερνήσεις και τα υπουργεία παιδείας που μια ζωή συντηρούσαν μια τριτοβάθμια εκπαίδευση δυο ταχυτήτων. Και τώρα βάλε επίσης στην εξίσωση του απόφοιτους από Κολλέγια και του αποφοίτους ΙΕΚ που θα μπορούν να μπαίνουν σε ΑΕΙ. 

Δημοσ.

Από την στιγμή που δεν έχεις δώσει τα ιδία μαθήματα σε ποσότητα ύλης και σε αριθμό το μόνο σίγουρο είναι δεν πρόκειται να γίνει ποτέ το πτυχίο σου από ΤΕΙ σε ΑΕΙ.

Στην Ελλάδα ζούμε.... δεν περίμενες ποτέ να γίνει κάτι σωστό ο εκάστου υπουργός κάποια @@ θα κάνει για αφήσει σαν παρακαταθήκη να τον θυμόμαστε. Άδω υπάρχουν σχόλες χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα, ποιος ο λόγος κάποιος να σπουδάσει εκεί δεν το καταλαβαίνω.....

Το Σχέδιο ειναι ενα.... σπουδαζει οποιος εχει λεφτα και φυσικα στα ιδιοτικα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, MiKe-Dee είπε

Μεγάλε, relax. Κανείς δεν είπε να μας χαριστούν τα πτυχία στην εξίσωση, αλλά δεν υπάρχει και ένα σχέδιο ώστε να ξέρουμε αν μπορούμε να δώσουμε κάποια μαθήματα ώστε μετά την κατάργηση των ΤΕΙ που έγινε άρπα-κόλλα να μελετήσουμε τι επιλογές έχουμε.

Αν νιώθεις αδικία από όλο αυτό, τα παράπονά σου στις εκάστοτε κυβερνήσεις και τα υπουργεία παιδείας που μια ζωή συντηρούσαν μια τριτοβάθμια εκπαίδευση δυο ταχυτήτων. Και τώρα βάλε επίσης στην εξίσωση του απόφοιτους από Κολλέγια και του αποφοίτους ΙΕΚ που θα μπορούν να μπαίνουν σε ΑΕΙ. 

οι παλιοί απόφοιτοι ΑΕΙ και ΤΕΙ που ο μεν πρώτο μπήκε π.χ Ημμυ με 18 και 5 έτη σπουδών και ο 2ος με 10 και 4 έτη σπουδών σε τει ηλεκτρολογίας ή ηλεκτρονικών, δεν γίνεται και δεν πρέπει (άσχετα αν ο 2ος δώσει κάποια επιπλέον μαθήματα που λες-> το πως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, έξω απο το πλαίσιο του πτυχίου δεν το καταλαβαίνω) να έχουν τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα. Μπες λίγο στο φορουμ των μηχανικων και σε σχετικά θέματα θα διαβάσεις την γνώμη ατόμων που με κατατακτήριες πήγαν απο ΤΕΙ για 2ο πτυχίο σε πολυτεχνείο , να δεις τι διαφορά είδαν στην δυσκολία και στο επίπεδο της ύλης. Και αυτό που ονομάσανε π.χ το τει στο Αιγάλεω-> πανεπιστήμιο δυτικής Αττικής μην το σχολιάσω....

Οι επιλογές του κάθε ενός θα πρέπει να είναι κατα την διάρκεια που δίνει πανελλαδικές, ώστε γνωρίζοντας τις δυνατότητές του αλλά και τα επαγγελματικά δικαιώματα της κάθε σχολής να επιλέγει. Μετά φυσικά υπάρχουν κατατακτήριες, μεταπτυχιακά κ.α. 

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, tzitzikas2 είπε

οι παλιοί απόφοιτοι ΑΕΙ και ΤΕΙ που ο μεν πρώτο μπήκε π.χ Ημμυ με 18 και 5 έτη σπουδών και ο 2ος με 10 και 4 έτη σπουδών σε τει ηλεκτρολογίας ή ηλεκτρονικών, δεν γίνεται και δεν πρέπει (άσχετα αν ο 2ος δώσει κάποια επιπλέον μαθήματα που λες-> το πως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, έξω απο το πλαίσιο του πτυχίου δεν το καταλαβαίνω) να έχουν τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα. Μπες λίγο στο φορουμ των μηχανικων και σε σχετικά θέματα θα διαβάσεις την γνώμη ατόμων που με κατατακτήριες πήγαν απο ΤΕΙ για 2ο πτυχίο σε πολυτεχνείο , να δεις τι διαφορά είδαν στην δυσκολία και στο επίπεδο της ύλης. Και αυτό που ονομάσανε π.χ το τει στο Αιγάλεω-> πανεπιστήμιο δυτικής Αττικής μην το σχολιάσω....

Οι επιλογές του κάθε ενός θα πρέπει να είναι κατα την διάρκεια που δίνει πανελλαδικές, ώστε γνωρίζοντας τις δυνατότητές του αλλά και τα επαγγελματικά δικαιώματα της κάθε σχολής να επιλέγει. Μετά φυσικά υπάρχουν κατατακτήριες, μεταπτυχιακά κ.α. 

Οι επιλογές του καθενός θα πρέπει να είναι κατά το τι θα ήθελε πραγματικά να σπουδάσει και όχι να κρέμεται από μια κλωστή που ονομάζεται Πανελλήνιες και που καθορίζει θετικά ή αρνητικά όλη του τη ζωή.

Όλα τα άλλα είναι να χαμε να λέγαμε.

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 30/10/2020 στις 1:41 ΜΜ, airtrelomike13 είπε

Τουλαχιστον απο το τμημα της Συρου (Παν Αιγαιου) βγαινουμε με 300 ects και το πτυχιο ειναι επιπεδου master και οχι bachelor, οποτε κατευθειαν θα εχω πιθανον μεγαλυτερο μισθο ως κατοχος καλυτερου πτυχιου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...