Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
15 hours ago, thagkol said:

Μόλις τελείωσα το Indiana Jones και με άφησε με τις καλύτερες εντυπώσεις. Ωραίοι γρίφοι που θυμίζουν escape room πολλές φορές, μακάρι να ήταν ακόμα περισσότεροι. Ωραία γραφικά και μουσική, τρομερή ατμόσφαιρα σε κάποια σημεία. Σου δίνει επίσης την επιλογή να παίζεις είτε με ντου και ξύλο είτε με stealth (είναι και τα δύο εξίσου αποτελεσματικά τις περισσότερες φορές). Ο χαρακτήρας βελτιώνεται όσο προχωράει το παιχνίδι, αλλά δεν "εξειδικεύεται" σε ένα από τα δύο στυλ (ξύλο και stealth), οπότε ανάλογα με τα κέφια μπορείς να παίζεις πότε έτσι πότε αλλιώς. 

Δυστυχώς έχει bug το τελευταίο achievement με τα Relics και βαριέμαι απίστευτα να ξαναπαίξω 4 ώρες για να το πάρω (τόσο πίσω με πάει το απαραίτητο rollback), οπότε θα μείνω στο 95% δεν πειράζει, εγώ ξέρω ότι έκανα 100% κι ας μη φαίνεται. Το κοντέρ έγραψε 40 ώρες by the way.

Σειρά παίρνει το Persona 3 Reload το οποίο ελπίζω να μη βγει σε ένα μήνα από το gamepass που δε θα έχω προλάβει να το τελειώσω και πάει τσάμπα η προσπάθεια. Θα είναι η πρώτη μου επαφή με τη σειρά  (και με τα JRPG γενικότερα) για την οποία έχω διαβάσει πολύ καλά λόγια.

Και εγω το παίζω αυτή την περίοδο,νομίζω οτι είμαι σχετικά κοντά στον τερματισμό.Το παιχνίδι είναι πολύ καλό,έχει κάποια θέματα με την ai των αντιπάλων αλλά οκ.Πιστεύω οτι θα έπρεπε να πάρουν το παιχνίδι όπως είναι και να το κάνουν ταινία!Κλάσεις ανώτερο απο τις 2 τελευταίες παπαριές που θέλουν να λένε ταινίες...

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ το σταμάτησα στο Βατικανό γιατί με μπέρδεψε το interface.
Λεει να πάρεις 4 φωτογραφίες και στον χάρτη έχει 5 κύκλους.

Επεξ/σία από lucanis
Δημοσ.

Τερματίστηκε το φοβερό Ninja Gaiden 2 Black στο series x μέσω game pass, καθώς μετά την αιφνιδιαστική του παρουσίαση και κυκλοφορία, μπήκε σφήνα στο πρόγραμμα μου.

IMG-5710064631ac40a7554ca464f229cdb8-V.jpg.6d0b63a63e2400ca959e00f6cfac6385.jpg

Φυσικά, αποτελεί ένα ρετουσαρισμα του ομώνυμου παιχνιδιού που είχα παίξει όταν είχε πρωτοκυκλοφόρησει στο xbox 360. Κινδυνεύοντας να πω καμία μπαλαφαρα, μιας και έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε, πέραν από τα γραφικά δεν έχω προσέξει κάποια άλλη αλλαγή στο παιχνίδι. Η όλη gameplay εμπειρία, όπως οι κυρίως μηχανισμοί, τα περιβάλλοντα του παιχνιδιού, τα όπλα  και οι κινήσεις του χαρακτήρα είναι αυτούσιες με την παλιά έκδοση. Ενδεχομένως να έχει κάποιες βελτιώσεις όσον αφορά το quality of life που λέμε, αλλά δεν είναι δυνατόν να θυμάμαι τέτοιες λεπτομέρειες. Κατά πάσα πιθανότητα, ένα νέο στοιχείο είναι ότι κατά διαστήματα αναλαμβάνεις τον ρόλο και άλλων χαρακτήρων, κάτι που δε νομίζω να υπήρχε στο Ninja Gaiden 2.

Τα γραφικά λοιπόν, είναι πολύ καλά, αλλά να πω την αλήθεια δεν είδα αυτό που ενδεχομένως να περίμενα, γνωρίζοντας ότι έχει φτιαχτεί σε Unreal 5. Κουβέντα να γίνεται δηλαδή, καθώς ποτέ δεν έδινα βάση στον τεχνικό τομέα, παρά μόνο στο αρτιστικο κομμάτι το οποίο είναι εξαιρετικό. Ειδική μνεία στην μουσική επένδυση του παιχνιδιού. Είναι φοβερή και ακομα και σήμερα θυμάμαι κάποια κομμάτια που μου έχουν μείνει (στο επίπεδο του ναού με το νερό η στο κάστρο πχ).

IMG-addf2df14718515d8036136ad9f3f9da-V.jpg.f28fcf1352d64c5aee3c4ffb2d6fa4ca.jpg

Θα ξεκινήσω λίγο ανορθόδοξα, από τη δυσκολία του. Μέχρι και πριν πιάσω το συγκεκριμένο, θεωρούσα μέχρι και σήμερα το Ninja Gaiden 2 ως το πιο δύσκολο παιχνίδι που είχα παίξει ποτέ μου, με βάση αυτά που θυμόμουν. Δεν ξέρω αν μείωσαν τη δυσκολία του νέου παιχνιδιού αλλά μου φάνηκε πολύ εύκολο.

Αναλαμβάνεις τον ρόλο του Ryu Hayabusa, ενός ninja της Dragon Clan, ο οποίος προσπαθεί να σταματήσει την νεκρανάσταση ενός δαιμονικου πλάσματος. Δεν διεκδικεί δάφνες το σενάριο, αλλά μου άρεσε ότι είχε αρκετά cutscenes το παιχνίδι και εξηγούσε κάποια πράγματα.

Φυσικά, πρόκειται για ένα καθαρό action παιχνίδι γνωστό για τον αρκετά γρήγορο ρυθμο του όσον αφορά την μάχη. Τα κυρίως όπλα χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, για μάχη σώμα με σώμα και αυτά εξ αποστάσεως (πχ shuriken). Κατά την διάρκεια του παιχνιδιού βρίσκεις και αρκετά άλλα όπλα για να χρησιμοποιήσεις, τα οποία αναβαθμίζονται και σου δίνουν πρόσβαση σε περισσότερες κινήσεις. Πάντως, η χρησιμοποίηση των διαφορετικών όπλων, δεν έχει κάποια ουσία θεωρώ, δεν αλλάζει δηλαδή κάτι αξιοσημείωτο στο gameplay ( όπως πχ στα Dark Souls).

IMG-c1b64ca6a2d21f93126a0dac4df59247-V.jpg.49c47ba15a8c4738911cc73f93005734.jpg

Το παιχνίδι λαμβάνει χώρα σε πολλές διαφορετικές περιοχές, από σύγχρονη πόλη και χωριά, μέχρι βάλτους, αεροπλάνα, ακόμα και στον κάτω κόσμο. Οι περιοχές είναι γραμμικές και δεν υπάρχει το στοιχείο της εξερεύνησης καθόλου, κάτι το οποίο φυσικά δεν βρήκα αρνητικό.

Οι εχθροί που αντιμετωπίζεις επίσης απαρτίζονται από αντιπάλους ninja αλλά και δαίμονες και δεν έχουν μεγάλη ποικιλία. Δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολοι, αλλά είναι αρκετά επιθετικοί. Ειδικά αν είναι πολλοί σε αριθμό και δεν παίξεις καλά, δεν θα πάρεις ανάσα. Εκτός από αυτό, είναι και αρκετά ...επίμονοι. Με κομμένα χέρια και πόδια, θα συνεχίσουν να αποτελούν απειλή.

Το παιχνίδι δεν έχει κάποιο skill σύστημα ούτε φυσικά την δυνατότητα να ανεβαίνεις επίπεδο. Οι κινήσεις σου είναι απόρροια και μόνο συνδυασμών, τους οποίους μπορείς να δεις και να μνημονεύσεις όπως στα 1v1 fighting παιχνίδια. Έχεις στη διάθεσή σου και μια σειρά επιθετικών μαγικών τα οποία επίσης αναβαθμίζονται.

IMG-142179867cb151dd7fa47d7081c77826-V.jpg.63c7b69b5b5bda51a770726fab42fc93.jpg

Δεν είναι μεγάλο σε διάρκεια, αν δεν κάνω λάθος μου πήρε γύρω στις 8 ώρες. Ένα στοιχείο που μπορεί να χτυπήσει άσχημα σε κάποιους είναι η κάμερα του. Ο τρόπος λειτουργίας της απέχει πολύ από ενός σύγχρονου παιχνιδιου. Επίσης, εκτός και αν δεν το πήρα χαμπάρι, δεν παρέχει ούτε την δυνατότητα να κάνεις lock on στους εχθρούς, που σε συνδυασμό με την δύστροπη κάμερα, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. 

Αυτά λοιπόν και για το Ninja Gaiden 2 Black. Ειδικά αυτοί που έχουν gamepass μπορούν να το τσεκαρουν άφοβα, εν σναμονη του τέταρτου μέρους της σειράς κάπου μέσα στο έτος. 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 25/01/2025 at 17:13, lucanis said:

Εγώ το σταμάτησα στο Βατικανό γιατί με μπέρδεψε το interface.
Λεει να πάρεις 4 φωτογραφίες και στον χάρτη έχει 5 κύκλους.

Ο λόγος είναι ότι υπάρχουν 5 σημεία (παραπάνω είναι συνολικά αλλά δε φαίνονται όλα) από τα οποία δυνητικά μπορείς να πάρεις τις φωτογραφίες, αλλά για να προχωρήσει η ιστορία χρειάζεσαι τα 4 από αυτά. 

Επεξ/σία από thagkol
Δημοσ.
1 ώρα πριν, thagkol είπε

Ο λόγος είναι ότι υπάρχουν 5 σημεία (παραπάνω είναι συνολικά αλλά δε φαίνονται όλα) από τα οποία δυνητικά μπορείς να πάρεις τις φωτογραφίες, αλλά για να προχωρήσει η ιστορία χρειάζεσαι τα 4 από αυτά. 

Σε ευχαριστώ για την πληροφορία!
Μήπως γνωρίζεις και γιατί ένας από τους 5 κύκλους είναι πιο μεγάλος στο χάρτη;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...