Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
On 19/12/2024 at 11:46, Mr_Terror said:

Το επόμενο που θα πιάσω μόλις τελειώσω τον indiana jones

Εγώ το αντίθετο,τώρα που τελείωσα το Still θα πιάσω το Indiana:D

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Στις 20/12/2024 στις 6:43 ΜΜ, Tifa_LockHeart είπε

Τόσο πολύ!!!! Ναι θα γράψω μόλις το ολοκληρώσω. Από τα πρώτα ήδη λεπτά έχω δει πολλές θετικές αλλαγές στο παιχνίδι. Τυχεροί όσοι είχαν PlayStation 2 τότε, έπαιξαν παιχνιδάρες.

Το επαιξα 4 φορές στο ps2 αλλες 2 φορες σε 3d στο 3ds και στο  new 3ds xl (ηταν και η καλύτερη εμπειρία απολες) και αλλη μια στο ps vita. Ειναι τεράστια παιχνιδαρα.

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλή Χρονιά με υγεία σε όλους σας. 

Χρωστούσα από πέρσυ και τελικά χρεώθηκε στα 2025 παιχνίδια που τερμάτισα το Alan Wake 2 . Το ξεκίνησα το 2024 και το τελείωσα το 2025, ένα έτος έπαιζα 😅

Είχα στο μυαλό μου να πάω στο Metal Gear Solid 3 Snake Eater, μιας κ μόλις είχα τελειώσει το Sons of Liberty. Εβαλα το AW2 να το κάνω εγκατάσταση, αλλά έκανα το λάθος και βούτηξα το δάκτυλο μου στο μέλι . Ανοιξα λίγο να δω την εισαγωγή και αυτό ήταν και η καταδίκη μου. Με ρούφηξε ολοκληρωτικά το παιχνίδι και παράτησα οτιδήποτε υπήρχε γύρω μου. Αγωνιώδης έψαχνα να βρω χρόνο ανάμεσα σε υποχρεώσεις, δουλειά και γιορτινά τραπέζια και κοινωνικές υποχρεώσεις για να ανοίξω την κονσόλα μου να παίξω AW2. Ηταν σαν να ανυπομονούσα να πάρω την δόση μου, λες και διάβαζα ένα συναρπαστικό βιβλίο που με ρουφούσε μέσα του. alan-wake-2-4-1920x1080-db2d452bda81.jpg

Μου είναι κάπως δύσκολο να το συγκρίνω με υπόλοιπα παιχνίδια γιατί θα τολμήσω να πω ότι, το AW2 είναι ένα διαφορετικό είδος διασκέδασης, μιας και ξεφεύγει από την έννοια ενός απλού Survival Game που έχει ένα αστυνομικό υπόβαθρο. Είναι κάτι σαν ταινία/βιβλίο/παιχνίδι με το ποσοστό του να είναι μοιρασμένο σωστά ,ετσι ώστε να παίρνεις αυτό που θέλεις. Θα φανεί περίεργο το γεγονός ότι το AW1 είναι στην λίστα με τα χειρότερα παιχνίδια που έχω παίξει . Δεν μου άρεσε καθόλου ο χειρισμός όπως και κάτι περίεργα σκηνικά με μάχες με ψυγεία και μπουλντόζες.

Θυμάμαι όμως με θετικό πρόσημο, εκείνη την σκηνή με την συναυλία . Οπότε το AW2 ήταν ένα δίλλημα για μένα. Δεν ήξερα αν ήθελα να το πάρω, αλλά εμπιστευόμενος την Remedy , της έδωσα μια ακόμα ευκαιρία και εν τέλει δεν πήγε άσχημα. 

Το AW2 διαφέρει κατά πολύ με τον προκάτοχό του, αλλά και πάλι θα πρέπει να προσθέσω ότι το AW1 δεν παίχτηκε από μένα την εποχή που κυκλοφόρησε μιας και δεν είχα ποτέ μου Xbox , αλλά το έπαιξα στο Playstation 4 ως Remastered πολύ αργότερα.Ίσως για αυτό και να μου φάνηκε κάπως , πράγμα που δεν έχει και πολύ βάση. Εχω παίξει παλαιότερα παιχνίδια απο το AW1 και δεν ειχα απολύτως κανένα πρόβλημα. 

To AW2 για μένα τα κάνει όλα αυτά που θέλω από ένα παιχνίδι όπως τα θέλω και μου αρέσουν . Γραφικά, μουσικάρες , χαρακτήρες ,σκηνικά και φωτισμοί σε άλλα επίπεδα, χειρισμός όπως θα περίμενε κανείς φτιαγμένος και προσαρμοσμένος στην εποχή μας. Γρίφοι που μερικές φορές ξεφεύγαν για την  ευφυία μου αλλά και ένα σενάριο γερά δομημένο με τα κλασικά φυσικά αρώματα της Remedy που της αρέσει να βασανίζει το κοινό της και να βρίσκει πολλές φορές λύση στο να μην σε εξηγεί τίποτα και να σε αφήνει απλά να αναρωτιέσαι αν είσαι χαζός ή απλά δεν κατάλαβες το ύψιστο νόημα. Ετσι την είχα πάθει και με το Control , με την μόνη διαφορά ότι εκεί έβρισκα άλοθι στην δικαιολογία ότι δεν ειχα διαβάσει ούτε το 20% των εγγράφων που εβρισκα από εδώ και από εκεί. 

Όπως ειχαμε το σκηνικό με την συναυλία στο AW1 , το σκηνικό με τον Maze στο Control έτσι και εδώ είχαμε στο AW2 το μεγάλο σκηνικό στο We Sing, που μόνο αν το ζήσεις μπορείς να καταλάβεις το μεγαλείο της Remedy! Δεν θα πω τίποτα , απλά παίξτε το και μην αφεθείτε απλά να το δείτε στο YouTube, αλλάζει πολύ αν το ζήσεις παίζοντάς το. 

Το παιχνίδι συνοψίζοντας θα πω ότι είναι ένα παιχνίδι που δύσκολα το προτείνεις σε κάποιον . Είναι πολλά που παίζουν σε αυτό και κάποιος θα του αρέσουν αυτά τα πολλά σε άλλον θα τα μισήσει. Είναι σαν τις ταινίες του Woody Allen , ή τις λατρεύεις ή τις μισείς . Κανέναν δεν έχω συναντήσει να λέει ότι ψιλοσυμπαθεί τον Woody Allen και το είδος των ταινιών του, τον μισούν ή τον λατρεύουν. Έτσι συμβαίνει και στο Alan Wake 2. 

Το παιχνίδι εφόσον το τελείωσα ασχολήθηκα και με τα 2 DLC του, Night Springs και Lake House. AW2_Lakehouse_DLC_teaser_keyart_1000x100

Συναρπαστικά και τα δύο , αυτό το ανακάτεμα με την κουτάλα που έκανε στην μεγάλη κατσαρόλα του Multiverse που έχει δημιουργήσει η Remedy ,πραγματικά με έχει ρουφήξει και το λατρεύω. Ήρθε μέσα στο AW2 η αγαπημένη μου Jesse από το Control και σιγά σιγά μπήκε όλο το παιχνίδι Control και ο κόσμος του και ενώθηκε με το AW2. Χειρουργική ακρίβεια και λεπτομερείς χειρισμοί από την Remedy και πήρα ένα τέλειο αποτέλεσμα όπως ακριβώς το ήθελα να το δω. Με έκανε να ανυπομονώ ακόμα περισσότερο για ένα Control 2 που εμμέσως πλην σαφώς με αυτά τα 2 DLC's έδωσε κάποια θεμέλια που θα μπορούσε να πατήσει το μελλοντικό sequel του. MV5BODU0NDQ5YWYtZWI1Yi00M2ZjLWE0ZjYtYjM0

Θα κλείσω λέγοντας το ένα και βασικό αρνητικό που με πείραξε πολύ στο παιχνίδι, αλλά όταν λέμε πολύ εννοούμε να βρίζω άσχημα γιατί το παιχνίδι απλά ΔΕΝ το χρειαζόνταν και αυτό δεν είναι άλλο από τα Jumpscares! Απαίσια και φτηνά jumpscares χωρίς κανένα λόγο! Και άντε να πεις 2-3 !!!  ΟΧΙ , πολλά σε κάθε πόρτα σχεδόν ειδικά προς το τέλος. Το παιχνίδι καταφερνε και χωρίς αυτά να σε βάλει να είσαι σε αμήχανη και άβολη θέση και χωρίς αυτά. Έτσι έκανε και το Silent Hill 2 remake με jumpscares Που δεν χρειαζονταν και δεν υπηρχαν και στο original . Κρίμα αλλά τί να κάνουμε, είπαν να πίασουν και μικρότερες ηλικίες που ψαρώνουν από αυτά και από  streamers που ουρλιάζουν για να πάρουν views , τί να κάνουμε ζούμε και σε αυτήν την εποχή... alanwake_02.jpg

Αυτά είχα να γράψω για το Alan Wake 2 και τα DLC's του. Θα ήθελα πραγματικά να μιλάω με συνοδεία κρασιού με τις ώρες με άλλους που το έχουν τελειώσει για να αναλύσουμε λεπτομέρειες ανετότατα. 

Καλή χρονιά να έχουμε με πολλά παιχνίδια και υγέια! 

Επεξ/σία από Tifa_LockHeart
  • Like 9
Δημοσ.
Στις 20/12/2024 στις 11:16 ΜΜ, Mr_Terror είπε

Το indiana τα σπάει.Πολυ καλό,  έχει πιάσει την ατμόσφαιρα από τις ταινίες.

Ιndiana, χωρίς να βλέπεις τον Indiana, δεν είναι Indiana. Κρίμα.

Δημοσ.

Ξεκινάμε το 2025 δυναμικά, καθώς αν προσθέσω και κάποιους παλαιότερους τίτλους που έχω σε εκκρεμότητα, προβλέπεται συγκλονιστικό.

Τέλος λοιπόν για το πολύ καλό Lost in Play στο nintendo switch, για το οποίο δεν έχω να πω πολλά.

Πρόκειται για ένα adventure παιχνίδι με κύριο χαρακτηριστικό την επίλυση puzzles, στο οποίο χειρίζεσαι ως επί το πλείστον  2 αδέρφια με σκοπό να επιστρέψουν στο σπίτι τους, ταξιδεύοντας σε έναν μαγικό κόσμο.

Η διάρθρωση του είναι σχετικά απλή, καθώς δεν έχει κόσμο να εξερευνήσεις, υπό την έννοια ότι κάθε κεφάλαιο του παιχνιδιού απαρτίζεται κυρίως από 2-3 οθόνες μόνο, με αρκετους γρίφους να λύσεις.

Μου θύμισε παιχνίδια όπως τα goblins και να πω την αλήθεια το ευχαριστήθηκα πολύ.

Οι γρίφοι του αφορούν κυρίως την χρησιμοποίηση αντικειμένων από το inventory σου αλλά και αρκετά "mini games", πολλά από τα οποία ήταν πολύ ωραία και πρωτότυπα. Κάποια από αυτά μάλιστα θεωρώ ότι είναι και αυξημένης δυσκολίας, αλλά εκτός από την δυνατότητα βοήθειας,κάποια από αυτά μπορείς να τα προσπεράσεις αυτόματα. 

Έχει πολύ όμορφα γραφικά και θεωρώ ότι στην τιμή που το βρήκα με έκπτωση ( κοντά στα 10 ευρώ) αξίζει και με το παραπάνω να βρίσκεται στην βιβλιοθήκη κάθε adventurα. 

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...