pirmen56 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου Nobody wants to die: 7/10 First person adventure game με ΑΑΑ παρουσίαση ένεκα UE5 και προσεγμένου Art Deco στυλ(αλά Bioshock). Tαιριαστό αλλά παντελώς αδιάφορο soundtrack. Αρκετά ενδιαφέρουσα ιστορία και καλογραμμένο σενάριο αν και δεν είναι κάτι 100% πρωτότυπο. Εννοώντας αυτό που συμβαίνει στον πρωταγωνιστή και το οποίο δεν κατάφερα να βρω πειστικό ως ενδεχόμενο σε καμία παρεμφερή ταινία/σειρά. Θα έβαζα 8/10 αν δεν ήταν ένα ακόμη walking simulator με κάποια επιπλέον γκατζετάκια. Εκτός του ότι χαραμίστηκε εντελώς το concept του time manipulation, δεν θυμάμαι ούτε μια στιγμή που να χρειάστηκε να σκεφτώ τι πρέπει να κάνω. 6 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Voodooman Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου Chorus Είναι εκνευριστικό πώς μερικά παιχνίδια, πριν ακόμη κυκλοφορήσουν καλά-καλά, χαρακτηρίζονται ως "ΑΑΑ", "ΑΑ" κτλ. και είναι καταδικασμένα να πορευτούν με αυτόν τον χαρακτηρισμό. Να λάβουν την δημοσιότητα που τους αναλογεί, το promotion που τους αναλογεί και εν πολλοίς να προδιαγραφεί η πορεία τους. Σε αυτήν την κατηγορία ανήκει και το Chorus, ένα space combat sim που δεν άκουσα ποτέ όταν κυκλοφόρησε και ανακάλυψα τελείως τυχαία. Μπορεί να φταίει η μακρόχρονη απουσία μου από τα space combat sims, το τελευταίο που έπαιξα ήταν το μετριότατο Star Wars Squadrons. To γεγονός πάντως είναι πως πρέπει να πάω πολύ πίσω για να θυμηθώ τόσο διασκεδαστικές μάχες στο διάστημα. Χρειάζονται γύρω στα 14-15 πλήκτρα για τον χειρισμό του αεροσκάφους σου, oι devs όμως με κάποιον τρόπο κατάφεραν να τον κάνουν απίστευτα ομαλό και φυσικό. Ακόμη και εγώ που δεν είμαι ακριβώς νεαρός, με ένα μέτριο, mainstream joystick κάνω μανούβρες τέτοιες που λέω "ώρε, τι έκανα ο θεός". Ένα μόνο σκάφος, λίγα αλλά τελείως διακριτά όπλα, 4 υπερδυνάμεις της ηρωίδας μας και διασκέδαση στο φουλ. Το δεύτερο δυνατό κομμάτι για εμένα είναι η ιστορία. Η ηρωίδα είναι μια αυτομόλος που πάει με τους επαναστάτες, μάλλον τετριμμένο. Αλλά λίγο οι υπερδυνάμεις που ξεκλειδώνει, λίγο οι τύψεις της για αυτά που έχει κάνει, λίγο το "ζωντανό" σκάφος της και τα δικά του προβλήματα, με κρατάνει και θέλω να δω την κατάληξη. Τεχνικά δεν έχω να πω και πολλά. Έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια που τα γραφικά στα space combat sims έχουν πιάσει ταβάνι οπότε δεν έχω παράπονο, καταπληκτικοί κόσμοι, πολύ ωραία εφέ και ωραία σκάφη. Πολύ καλό soundtrack, ενώ βρήκα πολύ καλά και τα voiceovers, ιδίως της Nara. Τα μειονεκτήματά του: Μόνο ένα σκάφος, αν και αυτό δικαιολογείται κάπως από το σενάριο, ενώ με τα κατάλληλα upgrades (αν φορτώσεις συγκεκριμένα ολόκληρα σετ οπλισμού έχεις κάποια bonuses) εφαρμόζεις και διαφορετικές τακτικές. Οι αποστολές εκτός σεναρίου είναι μονότονες και συνολικά το παιχνίδι είναι γραμμικό, πας όπου θέλεις, όποτε θέλεις, αλλά δεν υπάρχουν και πολλά να κάνεις και να ανακαλύψεις εκτός σεναρίου. Είμαι λίγο πριν το τέλος (έχω γύρω στις 20 ώρες ως τώρα) και είναι κρίμα που δεν έχει και μεγάλο replayability. Αλλά ήδη ψάχνω για το επόμενο space sim και για ένα καλό joystick. 8 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου Railbound[100%] https://store.steampowered.com/app/1967510/Railbound Μιας και ημουν στην αναζητηση ενος χαλαρωτικου παιχνιδιου επεσα πανω στο Railbound και απο τις πρωτες ακομα ωρες μπηκε πρωτο στη λιστα με τα καλυτερα indie παιχνιδια με κεντρικο theme τα τρενα. Δημιουργια της Afterburn ενος studio που απο το 2018 φτιαχνει ομορφα indie παιχνιδια με το δικο τους χαρακτηρα τα οποια σκοπο εχουν να χαλαρωσουν αλλα και να κανουν το μυαλο του παικτη να σκεφτει διαφορετικα. Το Railbound λοιπον το οποιο αποτελειται απο περιπου 250 levels αναμεσα σε 12 κοσμους + εναν Bonus και στους οποιους σε καθε εναν απο αυτους εχουμε ιδιαιτερο background με τη δικη του μουσικη και καθε νεος κοσμος ειναι πιο δυσκολος απο τον προηγουμενο με καποια απο τα οποια ειδικα μετα τον 8ο κοσμο πραγματικα σπαζοκεφαλιες. Σκοπος μας ενας. Να φτασουν τα τρενα στον προορισμο τους. Εμεις ειμαστε οι χτιστες οπου θα δημιουργουμε τις ραγες των τρενων σε καθε level. Ακουγεται απλο αλλα πιστεψτε με οσο προχωραμε θα μπουμε σε αρκετα περιεργα μονοπατια οπου θα πρεπει να σκεφτουμε εξω απο τη γυαλα αλλιως οι συγκρουσεις και ο κακος χαμος που θα επικρατησει σε καθε προσπαθεια των τρενων να φτασουν στον προορισμο τους δεν θα εχει προηγουμενο. Τα τρενα εχουν νουμερα πανω και θα πρεπει με αυτη τη σειρα να φτασουν εκει που πρεπει. Οι ραγες επισης με περιορισμενο αριθμο οποτε στα περισσοτερα levels θα ερθουν ισα ισα ενα λαθος και τελος σε καποια ομως θα μας περισσεψουν και αρκετα levels μπορουν να λυθουν με διαφορους τροπους δεν υπαρχει ενας προκαθορισμενος. Η φαντασια καθε παιχτη θα μπει σε μεγαλα τεστ και προς το τελος σιγουρα θα υπαρξουν και πολυωρα σκαλωματα εκει κρυβετε η μαγεια ομως. Τα γραφικα ομορφα γεματα χρωμα και απλα με την αμεσοτητα των κινησεων μας ακαριαια και υπαρχει και κουμπι για αναιρεση το οποιο βοηθαει πολυ. Σιγουρα θα υπαρξουν πολλα trial and error αλλα μολις βρουμε την ακρη σε ενα πολυ δυσκολο level η ικανοποιηση ειναι μεγαλη. 44 ωρες μου πηρε για να περασω ολα τα levels μαζι με τα bonus και το secret και πιστευω οτι εχει και replayability ειδικα των τελευταιων κοσμων οι οποιοι επιδεχονται ποικιλους τροπους επιλυσης. Το προτεινω 100% αν ειστε και εσεις παιχτες που αγαπατε τα παιχνιδια γριφων αλλα και των τρενων σαν τον Sheldon Cooper τοτε αυτο το παιχνιδι θα το λατρεψετε. Μπραβο στην Afterburn για το μερακι της μιας και το παιχνιδι βγηκε με 8 worlds και προσθεσαν ακομα 5 μεχρι σημερα και μπραβο και για το ποσο εξυπνα ειναι καποια levels τα οποια θα φτασουν καθε παιχτη στα ορια του. 9.5/10 Παρακατω φωτογραφιες απο το παιχνιδι https://postimg.cc/gallery/qrsPvMF 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Despotas Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου Στις 27/9/2024 στις 10:32 ΠΜ, Voodooman είπε Chorus Είναι εκνευριστικό πώς μερικά παιχνίδια, πριν ακόμη κυκλοφορήσουν καλά-καλά, χαρακτηρίζονται ως "ΑΑΑ", "ΑΑ" κτλ. και είναι καταδικασμένα να πορευτούν με αυτόν τον χαρακτηρισμό. Να λάβουν την δημοσιότητα που τους αναλογεί, το promotion που τους αναλογεί και εν πολλοίς να προδιαγραφεί η πορεία τους. Σε αυτήν την κατηγορία ανήκει και το Chorus, ένα space combat sim που δεν άκουσα ποτέ όταν κυκλοφόρησε και ανακάλυψα τελείως τυχαία. Μπορεί να φταίει η μακρόχρονη απουσία μου από τα space combat sims, το τελευταίο που έπαιξα ήταν το μετριότατο Star Wars Squadrons. To γεγονός πάντως είναι πως πρέπει να πάω πολύ πίσω για να θυμηθώ τόσο διασκεδαστικές μάχες στο διάστημα. Χρειάζονται γύρω στα 14-15 πλήκτρα για τον χειρισμό του αεροσκάφους σου, oι devs όμως με κάποιον τρόπο κατάφεραν να τον κάνουν απίστευτα ομαλό και φυσικό. Ακόμη και εγώ που δεν είμαι ακριβώς νεαρός, με ένα μέτριο, mainstream joystick κάνω μανούβρες τέτοιες που λέω "ώρε, τι έκανα ο θεός". Ένα μόνο σκάφος, λίγα αλλά τελείως διακριτά όπλα, 4 υπερδυνάμεις της ηρωίδας μας και διασκέδαση στο φουλ. Το δεύτερο δυνατό κομμάτι για εμένα είναι η ιστορία. Η ηρωίδα είναι μια αυτομόλος που πάει με τους επαναστάτες, μάλλον τετριμμένο. Αλλά λίγο οι υπερδυνάμεις που ξεκλειδώνει, λίγο οι τύψεις της για αυτά που έχει κάνει, λίγο το "ζωντανό" σκάφος της και τα δικά του προβλήματα, με κρατάνει και θέλω να δω την κατάληξη. Τεχνικά δεν έχω να πω και πολλά. Έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια που τα γραφικά στα space combat sims έχουν πιάσει ταβάνι οπότε δεν έχω παράπονο, καταπληκτικοί κόσμοι, πολύ ωραία εφέ και ωραία σκάφη. Πολύ καλό soundtrack, ενώ βρήκα πολύ καλά και τα voiceovers, ιδίως της Nara. Τα μειονεκτήματά του: Μόνο ένα σκάφος, αν και αυτό δικαιολογείται κάπως από το σενάριο, ενώ με τα κατάλληλα upgrades (αν φορτώσεις συγκεκριμένα ολόκληρα σετ οπλισμού έχεις κάποια bonuses) εφαρμόζεις και διαφορετικές τακτικές. Οι αποστολές εκτός σεναρίου είναι μονότονες και συνολικά το παιχνίδι είναι γραμμικό, πας όπου θέλεις, όποτε θέλεις, αλλά δεν υπάρχουν και πολλά να κάνεις και να ανακαλύψεις εκτός σεναρίου. Είμαι λίγο πριν το τέλος (έχω γύρω στις 20 ώρες ως τώρα) και είναι κρίμα που δεν έχει και μεγάλο replayability. Αλλά ήδη ψάχνω για το επόμενο space sim και για ένα καλό joystick. Θα συμφωνήσω. Το παιχνίδι δυστυχώς δεν έλαβε την αναγνώριση που του άξιζε. Είχα διασκεδάσει και εγώ μέχρι το τέλος αλλά το παράτησα στην τελευταία αποστολή γιατί έσπαγε νεύρα και το είδα στο Youtube. Θεωρώ και εγώ πως λείπουν τέτοια παιχνίδια πλέον. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Despotas Δημοσ. 15 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 15 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Nobody Wants to Die Θα συμφωνήσω με ότι έγραψε ο @pirmen56. Γραφικά-ατμόσφαιρα είναι πολύ καλά και προσωπικά μου άρεσε η μουσική. Επίσης καλή δουλειά στο voice acting από τους πρωταγωνιστές. Το παιχνίδι είναι ένα first-person adventure 5-6 ωρών χωρίς inventory. Έχει ενδιαφέρον η χρήση των gadget και η ιστορία επίσης. Απλά το gameplay είναι απλοϊκό χωρίς δυσκολία όπως αναφέρθηκε. Για νέο developer είναι καλή δουλειά, συμφωνώ για ένα καλό 7/10. American Arcadia Εξαιρετικό indie από τους δημιουργούς του επίσης καλού Call to the Sea. Διάρκεια 6-7 ώρες. Πρόκειται για μίξη 2,5D platform και first person adventure-puzzle με 2 πρωταγωνιστές. Σε κάποια σημεία μάλιστα τους χειρίζεσαι ταυτόχρονα κάτι που έχουν πετύχει πολύ καλά. Ατμόσφαιρα-art style τα βρήκα πολύ ταιριαστά και επίσης εξαιρετική μουσική και voice acting. Η ιστορία θυμίζει Truman Show. Δεν γράφω περισσότερα λόγω spoiler αλλά έχει γίνει καλή δουλειά στο σενάριο και την όλη εξέλιξη. Κάποια σημεία μπορεί να κολλήσετε λίγο γιατί δεν είναι ξεκάθαρη η επόμενη κίνηση αλλά δεν είναι κάτι ενοχλητικό. Προσωπικά μου άρεσε πολύ και μου φάνηκε μια φρέσκια ιδέα μέσα σε όλη αυτή την επανάληψη που κυκλοφορεί. 9/10. Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου από Despotas 7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
e-tic Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Portal Reloaded Ένα standalnone mod για το Portal στο οποίο ο παίκτης πέρα απο τις δύο κλασικές πύλες μπορεί να φτιάξει και μια τρίτη η οποία τον ταξιδέυει στον χρόνο. Υπάρχει η υπο προϋποθέσεις δυνατότητα μεταφοράς αντικειμένων απο την μια διάσταση στην άλλη, κάτι που απαιτείται στην πλειοψηφία των δωματίων, και η διατήρηση στο μέλλον των πυλών που έχουν δημιουργηθεί στο παρελθόν. Αυτή η πύλη προσθέτει μια επιπλέον δυσκολία αφού αναγκάζει τον παίκτη να σκεφτεί σε ένα επιπλέον επίπεδο σε σχέση με το συνηθισμένο portal. Έχει 25 ωραία δωμάτια τα οποία συνολικά χρειάζονται περίπου 8 ώρες παιχνιδιού για να λυθούν. Portal Stories: MEL Άλλο ένα απο τα πολλά standalone mods του Portal που έχουν αρχίσει να βγαίνουν τελευταία στο Steam. Δεν προσθέτει κάποιο καινούριο χαρακτηριστικό, όπως το reloaded, αλλά τα puzzle είναι αρκετά δύσκολα και θέλουν υπομονή και επιμονή για να λυθούν. Μετά απο παράπονα παικτών για την αυξημένη δυσκολία έφτιαξαν και μια πιο lite έκδοση (story mode) με πιο απλουστευμένα puzzle, αλλά προσωπικά δεν βρήκα τα κανονικά puzzle αδιανόητα δύσκολα ώστε να δικαιολογήσω αυτή την κίνηση των δημιουργών και τα παράπονα των άλλων παικτών. Σε σχέση με το Reloaded αυτό το ευχαριστήθηκα περισσότερο. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlueBlade Δημοσ. 30 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου Silent Hill 2 Remake Silent Hill 2 Remake Ήρθε η στιγμή που τελείωσα ένα παιχνίδι ορόσημο στο gaming, που δεν είχα παίξει στην εποχή του, και που αργότερα προσπάθησα μέσα από emulators χωρίς επιτυχία μιας και τα γραφικά του για εμένα τουλάχιστον είχαν παλιώσει υπερβολικά. Περίμενα χρόνια ένα Remake, επειδή στα μάτια μου δεν γινότανε σε μια εποχή που γεμίσαμε Remakes, να μην έβγαινε και ένα για αυτό το παιχνίδι. Τελικά ανταμείφθηκα για την αναμονή μου. Τερματίζοντας το παιχνίδι, κατάλαβα προς τι αυτός ο πανικός που είχε δημιουργηθεί, γιατί έγινε σημείο αναφοράς στο Gaming αλλά και στην Pop κουλτούρα γενικά μιας και ακόμα και σήμερα, θα δεις μια ταινία ή άπειρα παιχνίδια να βγάζουν ένα άρωμα Silent Hill. Η ατμόσφαιρα του παιχνιδιού είναι ίσως από τις καλύτερες, αν όχι η καλύτερη που έχω βιώσει. Σε βυθίζει σε ένα μόνιμο άγχος, θλίψη και γενικά σε κάνει να νιώθεις "άβολα" στο περισσότερο κομμάτι και να σε έχει στην τσίτα. Ένα πολύ ευχάριστο διάλειμμα από τα σημερινά Horror παιχνίδια τα οποία πρακτικά μοιάζουν να είναι ίδια, με παρόμοια ιστορία (πραγματικά δε μπορώ άλλο φαντάσματα, δαίμονες και εξορκισμούς), ρηχό σενάριο και ατελείωτα Jump scare χωρίς λόγο και αιτία. Το σενάριο του παιχνιδιού είναι και το δυνατό του κομμάτι. Δένεσαι με τους χαρακτήρες, νιώθεις τον πόνο και την ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Το τελείωσα λίγες μέρες πριν και ακόμα κάθομαι και ψάχνω στο Internet για λεπτομέρειες που ίσως έχασα και φυσικά ψήνομαι όλο και περισσότερο για NG+. Το Remake το βρήκα εξαιρετικό, εκτός από τα τεχνικά προβλήματα που είχε και που με ανάγκασαν να χαλάσω 1-2 βράδια σε troubleshooting, διάφορα guides κτλ. Από εκεί και πέρα όμως το παιχνίδι είναι πανέμορφο και οι Devs μπορέσανε και "ανοίξανε" παραπάνω το παιχνίδι, με σεβασμό στο αρχικό. Για να μην τα πολυλογώ, το παιχνίδι θα αγοραστεί και στο Ps5 σίγουρα για να το έχω και σε κουτί στην συλλογή μου. Το πιο εύκολο 10/10 που έχω δώσει εδώ και χρόνια. 10 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα