Προς το περιεχόμενο

Τι τερμάτισα πρόσφατα και πώς μου φάνηκε

firepc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Είχε μπει σε bundle αρχές του 2019 αν δεν κάνω λάθος, λογικά θα το δούμε σε έκπτωση (πάλι;) προς τα τέλη 2019 αν μπορείς να περιμένεις :P 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 hours ago, Telumetar said:

Μου θυμίζει το "desperados" οπως το βλέπω. Δυστυχώς κάνει και 40 ευρώ ...παρόλο που είναι του 16

Παιζει πολλες φορες σε εκπτωσεις στη μιση τιμη.

Επεξ/σία από devil-ji

Αυτή τη στιγμή πάντως είναι σε ιστορικό χαμηλό το Shadow Tactics από επίσημο μαγαζί:

https://www.gamersgate.com/DD-SHADOW-TACTICS-BLADES-OF-THE-SHOGUN/

Για μένα είναι εξαιρετικό και σε αυτή τη τιμή δεν το συζητώ καν.

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

spacer.png

Stealth Bastard Deluxe

Ωραίο 2D action platformer με stealth elements, όπως άλλωστε μαρτυράει και ο τίτλος του.
Ο παίκτης παίρνει το ρόλο ενός χαρακτήρα που βρίσκεται σε κάποιες μυστικές εγκαταστάσεις και προσπαθεί να διαφύγει περνώντας απο διάφορα test chambers χωρίς να γίνει αντιληπτός. Πρέπει να κινηθεί στις σκιές ώστε να κρυφτεί απο κάμερες και ρομπότ, να αποφύγει laser και λοιπές παγίδες και όλα αυτά στο συντομότερο δυνατό χρόνο. Κάθε πίστα έχει στόχους (χρόνος, αριθμός εντοπισμών, αριθμός θανάτων) που αν τους πιάσει ο παίκτης ξεκλειδώνει bonus στοιχεία και βοηθητικούς χαρακτήρες. Υπάρχει και διεθνές scoring για κάποιον που ενδιαφέρεται να μπεί στον ανταγωνισμό.
Συμπαθητικά γραφικά, ωραία κίνηση και χειρισμός, καλός ήχος και αρκετή διάρκεια, ειδικά για τους completionists και αυτούς που θέλουν να μπουν στα παγκόσμια scoreboards. Κάποιος casual gamer μπορεί να ασχολείται περιστασιακά στα ελεύθερα 5λεπτά του, καθώς τόσο (ή και λιγότερο) θα χρειαστεί για την κάθε πίστα.

Το είχα εγκαταστήσει στο linux laptop μου μαζί με 2-3 ακόμα παιχνίδια για να ασχοληθώ στις διακοπές. Τελικά μόνο με αυτό ασχολήθηκα, όσο ασχολήθηκα στις διακοπές μιας που πάνω απο το μισό παιχνίδι το έπαιξα αφού επέστρεψα, και δεν το μετάνιωσα, ενώ παραμένει εγκατεστημένο για να έχω να παίζω καμιά πίστα όταν έχω κανένα μικρό κενό.

Η βαθμολογία μου:
Γραφικά: 8/10
Ήχος: 7/10
Χειρισμός: 9/10
Story: 6/10
Replayability:10/10
Συνολικά: 8/10

Επεξ/σία από e-tic
  • Like 6

Στις 28/8/2019 στις 12:38 ΜΜ, Telumetar είπε

το τελειωσα και εγώ εχθές. Το πήρα τσαμπα απο τo EGC . Πολύ καλό και πρωτότυπο. Μου θύμισε εποχές commandos: behind enemy lines / beyond the call of duty. Έχετε άλλα παρόμοια;  

παιδια εγω δεν μπήκα στον κοπο να το παω μεχρι τελος. Ειχε πραγματα μισοτελειωμενα το παιχνιδι (skills, items, upgrade system) και γενικα ειναι αστειο γιατι ενω το αποτελέσμα ειναι κατι σχετικα ευχαριστο τοσο το σεναριο οσο και το gameplay ειναι κλοπι πειστ απο εργα αλλων. Και ερχομαστε σε αυτο που ρωτας, το xcom και xcom 2 ειναι αυτο που ζητας. Οχι απλα παρομοιο, η "εμπνευση" για το MRZ. Εναλλακτικα παρομοιες μαχες αλλα με high fantasy setting, divinity original sin 1 κ 2.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

spacer.png

Trinelogy

Μια σειρά απο puzzle platformers, με τα δύο πρώτα να είναι side scrolling ενώ στο τρίτο να προστίθεται και η τρίτη διάσταση, χωρίς όμως να υπάρχει ελευθερη κίνηση της κάμερας, κάτι που δίνει περισσότερο την αίσθηση του ψεύτο-3D.

Ο παίκτης αναλαμβάνει τον ρόλο των τριών ηρώων που καλούνται απο το trine να σώσουν το βασίλειο. Ο κάθε ένας έχει διαφορετικές ιδιότητες και ο παίκτης μπορεί να εναλλάσετε ελεύθερα ανάμεσά τους. Θα κληθούν να λύσουν γρίφους, να πολεμήσουν εχθρούς και να μαζέψουν φίλτρα ώστε να ανβαθμίσουν τις δυνάμεις τους. Και τα τρία παιχνίδια της τριλογίας έχουν πολύ όμορφα γραφικά, ωραίο ήχο και puzzle που κυμαίνονται σε δυσκολία. Υπάρχουν και μάχες, οι οποίες συνήθως είναι εύκολες, καθώς και boss fights, που με λίγη προσοχή βγαίνουν με την πρώτη προσπάθεια. Η διάρκειά τους είναι ικανοποιητική, ενώ οι completionists θα χρειαστούν αρκετή ώρα παραπάνω για να καταφέρουν να βρούν όλα τα μυστικά στις πίστες.

Σε γενικές γραμμές είναι ένα όμορφο franchise, θα το χαρακτήριζα ως family friendly, με μόνο μειονέκτημα οτι δεν μπόρεσα να το κάνω να συνεργαστεί με το steam controller και αναγκάστηκα να το παίξω με πληκτρολόγιο/ποντίκι.

Η βαθμολογία μου (συνολικά για την τριλογία):
Γραφικά: 8/10
Ήχος: 8/10
Χειρισμός: 7/10
Story: 8/10
Replayability:9/10
Συνολικά: 8/10

Επεξ/σία από e-tic
  • Like 8

plague tale-innocence

σε μια μερα το βγαλα κανα 10ωρο πηρε

πολυ καλο voice acting και καλα γραφικα. Η ιστορια κατ'εμε πολυ καλη την ευχαριστηθηκα απο την αρχη μεχρι το τελος.

Το μονο αρνητικο που εχω ειναι οτι στις ρυθμισεις δεν μπορεις να κλεισεις το motion blur και κατι αλλα εφε που προσωπικα μου την εδωσαν πολυ. Περπατουσε ο χαρακτηρας και λογω των ρυθμισεων δεν εβλεπες καθαρα. Μπορεις να το φτιαξεις σε 1 λεπτο στο αρχειο που αποθυκευει το παιχνιδι.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Milanoir: https://store.steampowered.com/app/642830/Milanoir/

Απλο shooter και το gameplay γινεται ελαφρως repetitive, ομως εχει ενα αρκετα καλο story το οποιο βρηκα ενδιαφερον. Μικρη διαρκεια (περιπου 5-6 ωρες για εμενα) ενω σε καποια boss fights η δυσκολια ηταν αρκετα μεγαλυτερη απ'οτι στο υπολοιπο παιχνιδι. Συνολικα μου αφησε καλη εντυπωση.

Επεξ/σία από umbrella co.
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Unheard

Detective game που ακους ολες τις συνομιλιες μιας υποθεσης και προσπαθεις να βρεις λυση.

Πολυ καλη ιδεα και εκτελεση, ο ηχος σε 5.1 ακουγεται αναλογα απο το σημειο που θα τοποθετησεις τον χαρακτηρα σου σε σχεση με αυτον που μιλαει,

αλλα κατανταει λιγο κουραστικο καθως οι υποθεσεις διαρκουν 13-20 λεπτα και συνηθως πρεπει να τις ακουσεις ισοδυναμες φορες με τον αριθμο των χαρακτηρων στην υποθεση (6-10).

Δεν φτανει obra dinn αλλα δεν υπαρχουν και πολλα αξιολογα στο ειδος

Επεξ/σία από devil-ji
  • Like 3

5 λεπτά πριν, devil-ji είπε

Δεν φτανει obra dinn αλλα δεν υπαρχουν και πολλα αξιολογα στο ειδος

Μπορείς να δοκιμάσεις το Her Story. Το βρίσκεις σε τιμή χώμα και είχε κάνει αίσθηση στους indie κύκλους όταν είχε κυκλοφορήσει.

2 hours ago, Tobajara said:

Μπορείς να δοκιμάσεις το Her Story. Το βρίσκεις σε τιμή χώμα και είχε κάνει αίσθηση στους indie κύκλους όταν είχε κυκλοφορήσει.

Το εχω παιξει :P

Εχω καποια σημεια ιδια με το unheard (πχ οι λεπτομερειες πραγματικα μετρανε). Σε αυτο με χαλασε λιγο οτι απλα σπαμαρει λεξεις αν θες, αλλα γενικα αρκετα καλο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελείωσα το a Plague Tale innocence. Έχουν ήδη γράψει διθύραμβα λόγια  σε προηγούμενες σελίδες, οπότε θα είμαι σύντομος. Απλά εκπληκτικό!  

Επεξ/σία από >-Nosakos<-

Στις 23/9/2019 στις 7:23 ΜΜ, devil-ji είπε

Το εχω παιξει :P

Εχω καποια σημεια ιδια με το unheard (πχ οι λεπτομερειες πραγματικα μετρανε). Σε αυτο με χαλασε λιγο οτι απλα σπαμαρει λεξεις αν θες, αλλα γενικα αρκετα καλο.

Telling Lies

εχει ενα μηνα που βγηκε η συνεχεια

ωραιο το Telling Lies με τρομερούς ηθοποιούς και ενδιαφερον ιστορια. Δυστυχώς ομως, το παιχνιδι ειναι  λιγο ξεχειλωμένο και μπορεί να κουράσει.ο.

εχει πολλά βιντεο που κρατανε υπερβολικά πολύ κ σε πνιγουν στο exposition διχως να σου δίνουν κάποια ουσία. Βημα με το βήμα λοιπόν, το παιχνιδι γινεται αρκετα μεγαλύτερο αποσο θα έπρεπε (σκεψου στο Her Story τα βιντεο ηταν κοντα 1-2 λεπτα, ενω εδω ειναι κοντα 10) χωρίς κάποιο ουσιαστικο όφελος. Ανετα θα μπορούσε να έχει τη μισή διάρκεια κ να ειχε καλυτερη ροη. 

Ακομα κ ετσι ομως, ειναι ωραιο παιχνιδι.

Stygian: Reign of the Old Ones

Είχα μεγάλες προσδοκίες για αυτό το παιχνίδι και κατά ένα μέρος καλύφθηκα πλήρως, αλλά έχει και τα μειονεκτήματα του. Θα ξεμπερδέψω από τα βασικά, είναι περίπου 15-20 ώρες παιχνίδι αλλά υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να χρειαστεί κάποιος restart καθώς είναι αρκετά δύσκολο και δυστυχώς δεν σου εξηγεί κάποια πράγματα στο character creation. Θα δώσω και μερικές πολύ σημαντικές βοήθειες εδώ. Πρώτον, οι companions δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα μη combat skills τους πέρα από το rest και το crafting. Αυτό που εννοώ είναι ότι αν ένα skill check θέλει science π.χ. και δεν το έχει ο κεντρικός σου χαρακτήρας δεν μπορείς να το περάσεις επειδή το έχει companion. Μάθετε να είστε σκρουτζ καθώς το παιχνίδι δεν μοιράζει λεφτά αβέρτα. Αν το sanity φτάσει το 0 είναι game over οπότε προσοχή. Τέλος, αν και το λέει και στα loading tips, δεν είναι ανάγκη να νικήσει κάνεις όλα τα fights. Υπάρχει το progressive retreat, που σημαίνει ότι ναι μεν δεν κέρδισες το fight αλλά το encounter θεωρείται περασμένο και τα mobs κάνουν despawn (δεν είμαι σίγουρος αν παιρνείς loot από αυτούς που έχεις σκοτώσει, αλλά νομίζω πως όχι).

Το παιχνίδι πετυχαίνει τρομερή ατμοσφαίρα που είχα καιρό να δω σε game. Η τελευταία φορά που έχω νιώσει τόσο απορροφημένος από την ατμόσφαιρα ενός παιχνιδιού ήταν πιθανότατα στο Planescape: Torment. Πανέμορφα hand-drawn γραφικά με πολύ καλό sound design και UI σχεδιασμένο να θυμίζει βικτοριανά χρώματα (νομίζω δεν είμαι και ειδικός). Παίζουν πάρα πολύ με εφέ και saturation χρωμάτων για να δώσουν πιο πολύ έμφαση στην ιδέα ότι βλέπεις εξωφρενικά πράγματα τριγύρω σου και ο χαρακτήρας είναι στα όρια (η και τα έχει περάσει) της τρέλας.

Το μυστήριο πίσω από τον Dismal Man και το τι θέλει από εσένα είναι η κινητήρια δύναμη για τις αναζητήσεις του χαρακτήρα σου. Υπάρχουν κάποια side quests αλλά τα περισσότερα πράγματα που κάνεις είναι προκειμένου να τον ακολουθήσεις και να μάθεις τι γίνεται. Το παιχνίδι σε αντίθεση με άλλες ιστορίες βασισμένες στα έργα του Lovecraft δεν διαδραματίζεται στη Γη της δεκαετίας του 1920, αλλά στο Arkham που έχει μεταφερθεί κάπου "αλλού" μέτα την καταστροφή της Γης (ή τουλάχιστον έτσι νομίζουμε). Οι διάλογοι είναι πολύ καλογραμμένοι με ελάχιστα λαθάκια (κυρίως αναχρονισμούς) και όλοι οι χαρακτήρες σου μεταφέρουν καταπληκτικά την ιδέα ότι τίποτα δεν είναι όπως ήταν και ότι οι περισσότεροι θα χαρακτηριζόντουσαν σαν evil με σύγχρονα δεδομένα. Απλά δεν τους ενδιαφέρει κάτι άλλο πέρα από την προσωπική τους επιβίωση.

Τα quests προσφέρουν αρκετούς τρόπους να τα λύσεις και τα περισσότερα skills δείχνουν ότι είναι χρήσιμα. Κάτι που μου άρεσε είναι ότι αρκετές φορές που θες να χρησιμοποιήσεις ένα skill σε διάλογο θα πρέπει να κάνεις και τις κατάλληλες επιλογές μετά δεν είναι δηλαδή "automatic success" κατά μία έννοια. Επίσης μία η δύο φορές που μπορώ να θυμηθώ δεν έχει καν καλό αποτέλεσμα γενικά.

Το combat δυστυχώς είναι γενικά αρνητική εμπειρία. Πολύ αργά animations (σε φάση που ασχολιόμουν με κάτι άλλο όσο οι αντίπαλοι κάναν τις κινήσεις τους), το UI δεν είναι και πολύ εύχρηστο και δεν σου δίνει και επαρκείς πληροφορίες (αν και αυτό παίζει να είναι συνηδητή επιλογή του designer) και είναι αρκετά unbalanced μεταξύ melee και ranged. Πέρα από το ότι οι σφαίρες είναι αρκετά σπάνιες (πράγμα πολύ λογικό λαμβάνοντας υπόψιν το setting) είναι και τα όπλα πιο αδύναμα απ'ότι θα περίμενε κανείς. Σε σημείο ότι αν έχεις κάνει όλο σου το party melee το παιχνίδι να γίνεται απίστευτα πιο εύκολο από το αντίθετο.

Οι companions είναι πολύ μοναδικοί και ενδιαφέροντες αλλά είναι μόνο 3. Δεν είναι αναγκαστικά αρνητικό αυτό αλλά είναι μια πληροφορία που αξίζει να αναφέρω.

Τέλος αν και εμένα δεν με ενόχλησε ο τρόπος που τελείωνει το παιχνίδι, δεν τελειώνει πραγματικά. Ακόμα και τo main quest μένει unresolved και το έχουν πει οι developers ότι αναγκάστηκαν να το κυκλοφορήσουν γιατί τελείωσε το budget. Ελπίζω να κάνουν καλές πωλήσεις και να συνεχιστεί η ιστορία, αλλά αν κρίνω από τα reviews στο steam δεν έχω και πολλές ελπίδες. Απ'ότι φαίνεται θα είναι ένα ακόμα διαμαντάκι που θα πατώσει λόγω bugs (ΠΟΛΛΑ) και θα το θυμόμαστε μετά από 15 χρόνια νοσταλγικά.

Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! /10

• Like 8
  • Thanks 1
  • Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...