Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, giorgos4ever είπε

Άρα αν προκύψει κάτι το βράδυ (00:30-5:00) κάνουμε τον σταυρό μας να μην μας δουν?

Εξαρτάται τι θα προκύψει... αν είναι κάτι σοβαρό και μπορείς να το αποδείξεις, τότε και να σε δουν δεν τρέχει τίποτα. Αν πάλι απλά σου ήρθε να βγεις έξω να πάρεις αέρα - ειδικά σε σημεία που έχει συνωστισμό - , τότε να κάνεις το σταυρό σου μην σε δουν.

Επεξ/σία από Joshua21
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε

Ο γιατρός ή φαρμακείο είναι κάτι που πολύ εύκολα να χρειαστούμε χωρίς δυνατότητα αναβολής. Τι κάνουμε; 

Αν είναι τόσο επείγον που πρέπει να κινηθείς μεταξύ 00:30-05:00 σίγουρα θα φαίνεται και στη φάτσα σου ή στον τρόπο ντυσίματος σου. Αν σκάσεις Σάββατο βράδυ 02:00 και πεις πάω φαρμακείο και είσαι ντυμένος στην πένα ή με 2 φιλαράκια μέσα θα καταλάβουν...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δωδεκάμισι με πέντε δεν βγαίνουμε από το σπίτι μας. Αν πρέπει να βγούμε από το σπίτι μας, τότε η κατάσταση ανάγκης στην οποία βρισκόμαστε είναι σοβαρότερη από το οιοδήποτε πρόστιμο που μπορεί να φάμε για το σπάσιμο της καραντίνας. Οπότε, απλά δεν μας ενδιαφέρει. Ο μόνος λόγος να μας ενδιέφερε θα ήταν αν ΔΕΝ βρισκόμασταν σε κατάσταση ανάγκης. Και σε αυτή την περίπτωση, καλά θα το φάμε το πρόστιμο. 

Όσον αφορά το κράτος δε, η ολική απαγόρευση (curfew) είναι κατά πολύ ευκολότερη όσον αφορά τον έλεγχο και την τήρηση. Κανένας δεν προβλέπεται να κινείται τις συγκεκριμένες ώρες (εκτός των εργαζομένων που έχουν βεβαίωση) οπότε όλοι ελέγχονται και όλοι είναι εν δυνάμει έσοδα για το κράτος. 

Επεξ/σία από Dante80
  • Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Dante80 είπε

Δωδεκάμισι με πέντε δεν βγαίνουμε από το σπίτι μας. Αν πρέπει να βγούμε από το σπίτι μας, τότε η κατάσταση ανάγκης στην οποία βρισκόμαστε είναι σοβαρότερη από το οιοδήποτε πρόστιμο που μπορεί να φάμε για το σπάσιμο της καραντίνας. Οπότε, απλά δεν μας ενδιαφέρει. Ο μόνος λόγος να μας ενδιέφερε θα ήταν αν ΔΕΝ βρισκόμασταν σε κατάσταση ανάγκης. Και σε αυτή την περίπτωση, κάλα θα το φάμε το πρόστιμο. 

Το θεμα ειναι γιατι να φαμε προστιμο για πραγαματικη κατασταση αναγκης.

Δεν ειμαι απο αυτους που επηρεαζει αυτη  ρυθμιση αν δεν υπαρχει μεγαλη μεγαλη αναγκη ..

10 λεπτά πριν, george1807 είπε

Αν είναι τόσο επείγον που πρέπει να κινηθείς μεταξύ 00:30-05:00 σίγουρα θα φαίνεται και στη φάτσα σου ή στον τρόπο ντυσίματος σου. Αν σκάσεις Σάββατο βράδυ 02:00 και πεις πάω φαρμακείο και είσαι ντυμένος στην πένα ή με 2 φιλαράκια μέσα θα καταλάβουν...

Αν πεσεις σε νορμαλ οργανο συμφωνω ...Δεν ειναι ομως ολοι νορμαλ ακομα και με τις πυτζαμες αν εισαι .

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Το θεμα ειναι γιατι να φαμε προστιμο για πραγαματικη κατασταση αναγκης.

Δεν ειμαι απο αυτους που επηρεαζει αυτη  ρυθμιση αν δεν υπαρχει μεγαλη μεγαλη αναγκη ..

Αν έχεις κατάσταση πραγματικής ανάγκης τότε: 

α. Δεν σε ενδιαφέρει το πρόστιμο οπότε δεν υπάρχει το θέμα που λες. Εϊναι ανούσια και η συζήτηση ακόμα. Βασικά, θα βάλεις τους ελέγχοντες να τρέξουν να σε συνδράμουν στην τελική. 

β. Μπορείς να πείσεις τον ελέγχοντα για την κατάσταση. Αν δεν μπορείς τότε 99% δεν υπήρχε ποτέ πραγματική ανάγκη. 

Είναι τόσο απλό. 

Επεξ/σία από Dante80
  • Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Dante80 είπε

Αν έχεις κατάσταση πραγματικής ανάγκης τότε: 

α. Δεν σε ενδιαφέρει το πρόστιμο οπότε δεν υπάρχει το θέμα που λες. Εϊναι ανούσια και η συζήτηση ακόμα. Βασικά, θα βάλεις τους ελέγχοντες να τρέξουν να σε συνδράμουν στην τελική. 

β. Μπορείς να πείσεις τον ελέγχοντα για την κατάσταση. Αν δεν μπορείς τότε 99% δεν υπήρχε ποτέ πραγματική ανάγκη. 

Είναι τόσο απλό. 

Απλο αν πεσεις σε οργανο με απλη λογικη και οχι γιατι εχει τυχον διαταγη εστω ατυπα να κοψει προστιμα.

Ευτυχως η παιδεια στην ΕΛΑΣ εχει βελτιωθεί. 

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Απλο αν πεσεις σε οργανο με απλη λογικη και οχι γιατι εχει τυχον διαταγη εστω ατυπα να κοψει προστιμα.

Απλό και τότε. Θα φας πρόστιμο και τελείωσε το θέμα. Αν υπάρχει τέτοια ανάγκη όπως λέμε, χεσμένο το έχεις ή θα πρέπει να το έχεις το πρόστιμο. Το θέμα είναι να κάτσεις σπίτι σου, εκτός και αν υπάρχει ανάγκη, όχι το αν θα πέσεις στο ένα στραβόξυλο που δεν θα σε πιστεύει, αν υπάρχει ανάγκη.

Επεξ/σία από Dante80
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Dante80 είπε

Αν υπάρχει τέτοια ανάγκη όπως λέμε, χεσμένο το έχεις ή θα πρέπει να το έχεις το πρόστιμο.

Στην ανάγκη ναι, προφανέστατα... την επόμενη μέρα όμως όχι 😉

Τέλος πάντων νομίζω πως απαντήθηκε το ερώτημα. Από ότι καταλαβαίνω ούτε που έχουν προβλεφθεί τα αυτονόητα... ας κλειδώσει

Επεξ/σία από giorgos4ever
  • Thanks 1
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, giorgos4ever είπε

Στην ανάγκη ναι, προφανέστατα... την επόμενη μέρα όμως όχι 😉

Τέλος πάντων νομίζω πως απαντήθηκε το ερώτημα. Από ότι καταλαβαίνω ούτε που έχουν προβλεφθεί τα αυτονόητα... ας κλειδώσει

Ποια είναι τα αυτονόητα;

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, giorgos4ever είπε

Διαφωνω με το να κλειδωθει 

Ειπαν για Χ ατομα σε ΙΧ οταν ειναι της ιδιας οικογενειας .Πως θα αποδειξω εγω οτι η γυναικα μου ειναι γυναικα μου ?Να εχουμε και πιστοποιητικο οικογενειακης κατατσαης μαζι ?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...