Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, dhmm είπε

Εγω να φανταστείς το έγραψα σε C# και οσο απλό μπορούσα και μετά online test και έστειλα. Απο την αρχή έγραψα με αναδρομή. Μόλις είδα ότι δεν θες το άλλαξα. Βάλε debugging και δες πως αλλάζει η τιμή. Διότι κάνει στρογγυλοποίηση. το -0,0078125 μάλλον το κάνει 0,008. Για βάλε στην printf 

printf("%.*f",5, result);

το προβλημα είναι οτι αν βαλω εκει το printf μου βγαζει το μηνυμα και στο 2^7 για παραδειγμα , μου εμφανιζει " -0,0078125 το αποτελεσμα της δυναμης ειναι 128"
πως θα το "συνδεσω " με το υπολοιπο κωδικα ωστε να βγαζει το μηνυμα σε αυτες τις εξαιρεσεις?

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, mariamx83 είπε

το προβλημα είναι οτι αν βαλω εκει το printf μου βγαζει το μηνυμα και στο 2^7 για παραδειγμα , μου εμφανιζει " -0,0078125 το αποτελεσμα της δυναμης ειναι 128"
πως θα το "συνδεσω " με το υπολοιπο κωδικα ωστε να βγαζει το μηνυμα σε αυτες τις εξαιρεσεις?

Μπορείς αυτό να το δείς για δες λίγο

https://onlinegdb.com/HyUJ3Qcnw

128.00000 βγάζει

Αν τρέξεις αυτο που έστειλα δεν εμφανίζει σωστά ;

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, dhmm είπε

Μπορείς αυτό να το δείς για δες λίγο

https://onlinegdb.com/HyUJ3Qcnw

128.00000 βγάζει

Αν τρέξεις αυτο που έστειλα δεν εμφανίζει σωστά ;

ουφφφ..ναι τρέχει...εγω είχα γραψει κατι λαθος...ευχαριστω παρα πολυ...τα χω παιξει εδω και 2 μερες με αυτο...τωρα μενει να κανω τους ελεγχους για το a και b να ειναι μονο ακεραιοι θετικοι

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, mariamx83 είπε

ουφφφ..ναι τρέχει...εγω είχα γραψει κατι λαθος...ευχαριστω παρα πολυ...τα χω παιξει εδω και 2 μερες με αυτο...τωρα μενει να κανω τους ελεγχους για το a και b να ειναι μονο ακεραιοι θετικοι

double a = -5.5;

if(((double)a - (int)a) == 0)
{
    printf("%s" , "akeraios");
}
else
{
    printf("%s" , "mh akeraios");
}

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, dhmm είπε

double a = -5.5;

if(((double)a - (int)a) == 0)
{
    printf("%s" , "akeraios");
}
else
{
    printf("%s" , "mh akeraios");
}

δεν θελω να τυπωνει τον ακεραιο , θελω να βγαλει μηνυμα λαθους (" ΛΑΘΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ") μεχρι να γραψει εναν ακεραιο θετικο αριθμο 

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, mariamx83 είπε

δεν θελω να τυπωνει τον ακεραιο , θελω να βγαλει μηνυμα λαθους (" ΛΑΘΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ") μεχρι να γραψει εναν ακεραιο θετικο αριθμο 

double a = 0;
do
{
    printf("Doste to a : ");
    scanf("%lf",&a);
}while(((double)a - (int)a) != 0);

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, dhmm είπε

double a = 0;
do
{
    printf("Doste to a : ");
    scanf("%lf",&a);
}while(((double)a - (int)a) != 0);

πρόσθεσα και τα print λάθους και είναι οκ..πραγματικά ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο σου.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, mariamx83 είπε

πρόσθεσα και τα print λάθους και είναι οκ..πραγματικά ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο σου.

Παρακαλώ. Χάρηκα που μπόρεσα να βοηθήσω

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...