Vasilis_nakos Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 Καλησπερα παιδια εχω ενα προβλημα με το προγραμμα dev c++ και δεν μπορω να αποθηκευσω αρχειο .c σε φακελο.Εμφανιζει αυτο το σφαλμα που βλεπετε στην εικονα και μετα δεν μπορω να κανω compile η save πουθενα.Τι μπορω να κανω για να το φτιαξω;
newnick Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 Δεν εχω δουλέψει το συγκεκριμένο IDE αλλά σαν ιδέα δοκίμασε να μην αποθηκεύεις σε φάκελο που έχει ελληνικούς χαρακτήρες. 1
Vasilis_nakos Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 Ωραια σε ευχαριστω! δουλεψε σε αλλους φακελους με αγγλικους χαρακτηρες οποτε αυτο θα ηταν το προβλημα. 1
mariamx83 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 για να μην ανοιγω αλλό θέμα , μήπως ξέρει κάποιος πως μπορώ να υπολογίσω δύναμη χωρίς την pow?
becoming_I Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 Πολλαπλασιάζεις τον αριθμό με τον ευατό του και έχεις τον αριθμό αυτό στο τετράγωνο. Αντιστοίχως τον πολλαπλασιάζεις αντίστοιχες φορές ανάλογα με το ύψος της δύναμης.
mariamx83 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 δεν θα εχω γνωστους αριθμους , θα εχω a ^b αν το γραψω ετσι (a*a)*b δεν βγαινει σωστα
mariamx83 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 16 λεπτά πριν, sacafoutre είπε Θα πρέπει να κάνεις κάτι σαν: for(i=0; i<b; i++){ a = a * a; } δεν βγαινει σωστο αποτελεσμα...
GReaperEx Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 Αν η δύναμη είναι ακέραιος αριθμός, μου αρέσει να χρησιμοποιώ αναδρομή, έτσι: double power(double base, unsigned exp) { double partial = (exp != 0 ? power(base, exp/2) : 1); return partial*partial*(exp % 2 == 1 ? base : 1); }
mariamx83 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 13 ώρες πριν, GReaperEx είπε Αν η δύναμη είναι ακέραιος αριθμός, μου αρέσει να χρησιμοποιώ αναδρομή, έτσι: double power(double base, unsigned exp) { double partial = (exp != 0 ? power(base, exp/2) : 1); return partial*partial*(exp % 2 == 1 ? base : 1); } δεν τα έχουμε μαθει ακομη τα παραπανω ..οποτε δεν μπορω να τα γραψω
mariamx83 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) αυτο ειναι το προγραμμα που πρεπει να φτιαξω..αν μπορει καποιος να βοηθησει .... την δουλεύω 2 μέρες τώρα και δεν μπορώ να την βγάλω..δυστυχώς δεν είχαμε κάνει με τον καθηγητή αντίστοιχο παράδειγμα... Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2020 από mariamx83
dhmm Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) #include <stdio.h> int main() { int a = -2 , b = -7; double result = 0; if( (a == 0 && b == 0 ) || (a == 0 && b > 0) ) { result = 0; } else if( (a > 0 && b == 0) || (a < 0 && b == 0) ) { result = 1; } else if(a != 0 && b != 0) { if(b > 0) { result = (double)a; for(int i = 2;i<=b;i++) { result = result * (double)a; } } else { result = (double)a; for (int i = b; i <= 0; i++) { result = result / (double)a; } } } printf("%f" , result); return 0; } Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2020 από dhmm
mariamx83 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, dhmm είπε #include <stdio.h> int main() { int a = -2 , b = -7; double result = 0; if( (a == 0 && b == 0 ) || (a == 0 && b > 0) ) { result = 0; } else if( (a > 0 && b == 0) || (a < 0 && b == 0) ) { result = 1; } else if(a != 0 && b != 0) { if(b > 0) { result = (double)a; for(int i = 2;i<=b;i++) { result = result * (double)a; } } else { result = (double)a; for (int i = b; i <= 0; i++) { result = result / (double)a; } } } printf("%f" , result); return 0; } δεν βγαίνει σωστα...σε όλες αυτες τις περιπτωσεις βγαζει 0,008
dhmm Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 14 λεπτά πριν, mariamx83 είπε δεν βγαίνει σωστα...σε όλες αυτες τις περιπτωσεις βγαζει 0,008 Το τεσταρα σε online debugger. Εμένα μου εμφάνιζε σωστά. Ξεκίνα και κανε τα ένα-ένα και πες μου αποτέλεσμα. Στείλε screenshot.. Ποιο IDE έχεις ;
mariamx83 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, dhmm είπε Το τεσταρα σε online debugger. Εμένα μου εμφάνιζε σωστά. Ξεκίνα και κανε τα ένα-ένα και πες μου αποτέλεσμα. Στείλε screenshot.. Ποιο IDE έχεις ; το dev C++ έχω , δουλευει οκ αλλά αν βάλω εκέι το printf μετά μου εμφανίζει λαθος μήνυμα στα υπόλοιπα...
dhmm Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 20 λεπτά πριν, mariamx83 είπε το dev C++ έχω , δουλευει οκ αλλά αν βάλω εκέι το printf μετά μου εμφανίζει λαθος μήνυμα στα υπόλοιπα... Εγω να φανταστείς το έγραψα σε C# και οσο απλό μπορούσα και μετά online test και έστειλα. Απο την αρχή έγραψα με αναδρομή. Μόλις είδα ότι δεν θες το άλλαξα. Βάλε debugging και δες πως αλλάζει η τιμή. Διότι κάνει στρογγυλοποίηση. το -0,0078125 μάλλον το κάνει 0,008. Για βάλε στην printf printf("%.*f",5, result);
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα