Kyros_G Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, θα χρειαστώ την βοήθειά σας και πάλι , σχετικά με τα Windows 10. Το πρόβλημα είναι το εξής: συνδέω εξωτερικό δίσκο, τον αναγνωρίζει, όλα καλά. Όταν όμως τον αφήσω αδρανή για μόλις 1-2 λεπτά, τον βάζει σε sleep mode (αν το περιγράφω σωστά). Με αποτέλεσμα μόλις θελήσω να χρησιμοποιήσω πάλι κάποιο αρχείο του, να πρέπει να περιμένω να βγει πάλι από το sleep mode και να γίνει λειτουργικός. Έχετε κάποια ιδέα πως λύνεται αυτό; Πρώτη φορά το συναντώ σε Windows λειτουργικό Ευχαριστώ Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2020 από Kyros_G Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 Εισαι σε λαπτοπ? Αν ναι, στις παροχες ενεργειας εχει καπου μια επιλογη για το ποτε θα κλεινουν οι δισκοι για εξοικονομηση ενεργειας. Δεν ειμαι μπροστα σε windows αυτη τη στιγμη για να ανεβασω screenshot. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 49 λεπτά πριν, Kyros_G είπε Έχετε κάποια ιδέα πως λύνεται αυτό; Δες το σκρινσοτ. Spoiler Control panel - Power Options - Change advanced power settings. Η ρυθμιση που φαινεται για τους δισκους δεν ξερω αν πιανει και τους εξωτερικους (usb). Αν οχι , παιξε με την ρυθμιση "USB Settings"... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kyros_G Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 Δοκίμασα να φτάσω στο menu του παραπάνω screenshot αλλά μου δίνει πολύ λιγότερες επιλογές, χωρίς Hard Disk ή USB settings Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 Δωσε πληροφοριες αδελφε για το μηχανημα. Καποιο dell ? Που εχει περασει δικο του software ? Που εχει βαλει δικο του "power plan" ? Εχει αλλα "power plans" ? Μηπως απο το δικο του software μπορεις να κανεις ρυθμισεις γενικοτερα για το συστημα ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kyros_G Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 13 λεπτά πριν, mphxths είπε Δωσε πληροφοριες αδελφε για το μηχανημα. Καποιο dell ? Που εχει περασει δικο του software ? Που εχει βαλει δικο του "power plan" ? Εχει αλλα "power plans" ? Μηπως απο το δικο του software μπορεις να κανεις ρυθμισεις γενικοτερα για το συστημα ? Καταρχάς σ' ευχαριστώ πολύ για την διάθεση να βοηθήσεις. Λοιπόν: Το Laptop είναι ένα Dell Inspiron 5401 (καινούργιο, γι αυτό και ψάχνομαι...) Στα power options μου δίνει αυτές τα 2 power plans Ακόμα κι αν επιλέξω το Balanced (και όχι το Dell όπως πριν) και πάω πάλι στα advanced power settings , πάλι μου δίνει τις ίδιες περιορισμένες επιλογές Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 Δες εδω για μια λυση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kyros_G Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 3 ώρες πριν, mphxths είπε Δες εδω για μια λυση. Δυστυχώς ΔΕΝ μου δίνει αυτή την επιλογή στην Registry. Ψάχνοντας είδα ότι συμβαίνει και σε άλλους, δοκίμασα αυτή την λύση https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/csenabled-not-available/cb49f247-090a-40cb-905b-7fe2c18f6ea5 αλλά και πάλι τίποτα. Εν τω μεταξύ το ότι έχουμε καταλήξει να ξοδεύουμε ώρες προσπαθώντας να λύσουμε όχι το αρχικό πρόβλημα, αλλά ένα δευτερεύον που απαιτείται για να λύσουμε το πτώτο, μπορεί να με τρελάνει.. 😠 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 Κάποιοι δίσκοι διαχειρίζονται από το software που δίνει ο κατασκευαστής. Έχω έναν saegate freeagent που έκανε τέτοια κόλπα και έπρεπε να ρυθμίσω το sleep του από το πρόγραμμα της seagate. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kyros_G Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, micos000 είπε Κάποιοι δίσκοι διαχειρίζονται από το software που δίνει ο κατασκευαστής. Έχω έναν saegate freeagent που έκανε τέτοια κόλπα και έπρεπε να ρυθμίσω το sleep του από το πρόγραμμα της seagate. Καλησπέρα και σ'ευχαριστώ για την απάντηση. Έχω 3 εξωτερικούς Western Digital (δύο 3.5'' και έναν 2.5'') , και μου το παρουσιάζει σε όλους. Με όλους δεν είχα ποτέ πρόβλημα μέχρι και σε Windows 7, άρα δεν νομίζω να είναι θέμα ρυθμίσεων από πλευράς σκληρού δίσκου. Εν τω μεταξύ έχω ρίξει ΤΟ googlάρισμα για να δω πως μπορώ να εμφανίσω όλες τις επιλογές στο advanced settings των power options, και δεν βγάζω άκρη με τίποτα Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2020 από Kyros_G Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SPYRER_007 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 4 ώρες πριν, Kyros_G είπε Καταρχάς σ' ευχαριστώ πολύ για την διάθεση να βοηθήσεις. Λοιπόν: Το Laptop είναι ένα Dell Inspiron 5401 (καινούργιο, γι αυτό και ψάχνομαι...) Στα power options μου δίνει αυτές τα 2 power plans Ακόμα κι αν επιλέξω το Balanced (και όχι το Dell όπως πριν) και πάω πάλι στα advanced power settings , πάλι μου δίνει τις ίδιες περιορισμένες επιλογές create a power plan πανω 4 επιλογη και διαλεξε υψηλές επιδόσεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 52 λεπτά πριν, Kyros_G είπε Δυστυχώς ΔΕΝ μου δίνει αυτή την επιλογή στην Registry. Τι εννοεις με αυτο ? Δεν υπαρχει το CsEnabled στην διαδρομη HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Power ? Ε φτιαχτο εσυ Τα αλλα με τα powercfg δεν δουλεψαν ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kyros_G Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 3 λεπτά πριν, SPYRER_007 είπε create a power plan πανω 4 επιλογη και διαλεξε υψηλές επιδόσεις Το προσπάθησα ήδη και δυστυχώς κανένα αποτέλεσμα. Σου επιτρέπει να δημιουργήσεις ένα νέο power plan, το βαφτίζεις όπως θέλεις ΑΛΛΑ στα advanced settings πάλι σου δίνει μόνο τς περιορισμένες επιλογές του screenshot 5 λεπτά πριν, mphxths είπε Τι εννοεις με αυτο ? Δεν υπαρχει το CsEnabled στην διαδρομη HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Power ? Ε φτιαχτο εσυ Τα αλλα με τα powercfg δεν δουλεψαν ? Ακριβώς αυτό εννοώ φίλε μου: Και πως μπορώ να το φτιάξω; Εϊναι safe; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SPYRER_007 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 Το επελεξες ομως να δεις τι κανει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 Πρόσθεσες το csenabled στη registry; Επανεκκίνηση έκανες; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα