KouMasGR Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 Λοιπόν πριν καιρό είχα ζητήσει γνώμες για το αν είναι καλό ένα pc build που έδειξα. Τώρα όμως άλλαξαν κάποια δεδομένα, και δεδομένου ότι στις 5 Νοεμβρίου θα τον κάνω παραγγελία, είμαι ανάμεσα σε δύο builds με διαφορετικη cpu (AMD και Intel). Και τα δυο ξέρω ότι θα είναι τούμπανα αλλά αυτή τη στιγμή καταλαβαίνετε ότι κοιτάω την λεπτομέρεια και το +1% ακόμα που θα μου δώσει κάποιο build θα πάω εκεί. Νομίζω πως κερδίζει της AMD το build αλλά θα ήθελα και την δικιά σας γνώμη. INTEL BUILD NZXT H Series H510i Windowed Mid-Tower Case with 2nd Gen CAM-Smart Features - White Gigabyte Z490 Gaming X Intel Core i9-10850K NZXT Kraken X53 Liquid CPU Cooler HyperX 32GB Fury RGB DDR4 3200MHz Non-ECC CL16 (Kit of 2) Corsair TX-M Series TX850M 850W Gold Rated Power Supply Kingston 500GB A2000 NVMe M.2 PCI-Express SSD Samsung 1TB NVMe SSD 970 Evo Plus Series M.2 PCI-Express RΤΧ 3080 AMD BUILD NZXT H Series H510i Windowed Mid-Tower Case with 2nd Gen CAM-Smart Features - White Gigabyte B550 AORUS Pro NZXT Kraken X53 Liquid CPU Cooler HyperX 32GB Fury RGB DDR4 3200MHz Non-ECC CL16 (Kit of 2) Corsair TX-M Series TX850M 850W Gold Rated Power Supply Samsung 1TB NVMe SSD 970 Evo Plus Series M.2 PCI-Express Kingston 500GB A2000 NVMe M.2 PCI-Express SSD RTX 3080 AMD Ryzen 9 5900X
NikosKallithea Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 1 ώρα πριν, KouMasGR είπε Λοιπόν πριν καιρό είχα ζητήσει γνώμες για το αν είναι καλό ένα pc build που έδειξα. Τώρα όμως άλλαξαν κάποια δεδομένα, και δεδομένου ότι στις 5 Νοεμβρίου θα τον κάνω παραγγελία, είμαι ανάμεσα σε δύο builds με διαφορετικη cpu (AMD και Intel). Και τα δυο ξέρω ότι θα είναι τούμπανα αλλά αυτή τη στιγμή καταλαβαίνετε ότι κοιτάω την λεπτομέρεια και το +1% ακόμα που θα μου δώσει κάποιο build θα πάω εκεί. Νομίζω πως κερδίζει της AMD το build αλλά θα ήθελα και την δικιά σας γνώμη. INTEL BUILD NZXT H Series H510i Windowed Mid-Tower Case with 2nd Gen CAM-Smart Features - White Gigabyte Z490 Gaming X Intel Core i9-10850K NZXT Kraken X53 Liquid CPU Cooler HyperX 32GB Fury RGB DDR4 3200MHz Non-ECC CL16 (Kit of 2) Corsair TX-M Series TX850M 850W Gold Rated Power Supply Kingston 500GB A2000 NVMe M.2 PCI-Express SSD Samsung 1TB NVMe SSD 970 Evo Plus Series M.2 PCI-Express RΤΧ 3080 AMD BUILD NZXT H Series H510i Windowed Mid-Tower Case with 2nd Gen CAM-Smart Features - White Gigabyte B550 AORUS Pro NZXT Kraken X53 Liquid CPU Cooler HyperX 32GB Fury RGB DDR4 3200MHz Non-ECC CL16 (Kit of 2) Corsair TX-M Series TX850M 850W Gold Rated Power Supply Samsung 1TB NVMe SSD 970 Evo Plus Series M.2 PCI-Express Kingston 500GB A2000 NVMe M.2 PCI-Express SSD RTX 3080 AMD Ryzen 9 5900X Μπορείς να πεις την αξια των δυο συστημάτων, το συνολο με ενδιαφέρει, οχι τα επι μερους κομμάτια. Δηλαδη πόσο στοιχίζει το ενα και ποσο το αλλο.
KouMasGR Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 2 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Μπορείς να πεις την αξια των δυο συστημάτων, το συνολο με ενδιαφέρει, οχι τα επι μερους κομμάτια. Δηλαδη πόσο στοιχίζει το ενα και ποσο το αλλο. Ναι συγνωμη ξεχασα να το αναφερω. Intel build - 2118€ AMD Build - Αναμενεται γυρω στα 2200€ καθώς δεν γνωρίζω ακόμα τιμή της ryzen 9 5900x αλλα υπολογιζεται γυρω στα 570€. (κυκλοφορει 5 Νοεμβρη). Ακριβα builds και τα 2 αλλα ειναι για επαγγελματικη χρηση. 1
raziel13epsilon Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) AMD Ryzen 9 5900X δεν εχει ερθει ακομα Ελλάδα. Επισης για τους πρωτους 2 μηνες θα ειναι 30% παραπανω στη τιμη μεχρι να πεσει στα κανονικα επιπεδα τιμης. Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2020 από raziel13epsilon
KouMasGR Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, raziel13epsilon είπε AMD Ryzen 9 5900X δεν εχει ερθει ακομα Ελλάδα. Επισης για τους πρωτους 2 μηνες θα ειναι 30% παραπανω στη τιμη μεχρι να πεσει στα κανονικα επιπεδα τιμης. 5 Νοεμβριου θα ειναι διαθεσιμος. Εχω ρωτησει. Τωρα για την τιμη ελπιζω να μην ισχυει. Αν ιεχυει τοτε θα παω στην συνθεση με intel αναγκαστικα. Κοιτα αν παρουμε παραδειγμα απο πλαισιο που κοπαναει τις τιμες, και την εχει 699 ευρω τοτε σε αλλα καταστημα πιστευω θα υπαρχουν πιο φυσιολογικες τιμες. Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2020 από KouMasGR
Sakiz105 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 23 λεπτά πριν, KouMasGR είπε 5 Νοεμβριου θα ειναι διαθεσιμος. Εχω ρωτησει. Τωρα για την τιμη ελπιζω να μην ισχυει. Αν ιεχυει τοτε θα παω στην συνθεση με intel αναγκαστικα. Κοιτα αν παρουμε παραδειγμα απο πλαισιο που κοπαναει τις τιμες, και την εχει 699 ευρω τοτε σε αλλα καταστημα πιστευω θα υπαρχουν πιο φυσιολογικες τιμες. και 100 ευρώ παραπάνω αξίζει το amd build
KouMasGR Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 24 λεπτά πριν, Sakiz105 είπε και 100 ευρώ παραπάνω αξίζει το amd build Εντάξει το budget δεν πάει πιο πάνω από αυτό δυστυχώς. Αλλά η AMD έχει κάνει πολύ καλή δουλειά όσον αφορά τους επεξεργαστές. Όπως είπα αν η τιμή είναι εκεί που υπολογίζω περίπου τότε πάω σε AMD. Intel θα πάω μόνο αν η καλύτερη τιμή της AMD είναι τα 700 του πλαισιου, που δεν το νομιζω. Το msystems που κάνω και το build εκεί, πιστεύω θα τον φέρει σε φυσιολογική τιμή.
Sakiz105 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 15 λεπτά πριν, KouMasGR είπε Εντάξει το budget δεν πάει πιο πάνω από αυτό δυστυχώς. Αλλά η AMD έχει κάνει πολύ καλή δουλειά όσον αφορά τους επεξεργαστές. Όπως είπα αν η τιμή είναι εκεί που υπολογίζω περίπου τότε πάω σε AMD. Intel θα πάω μόνο αν η καλύτερη τιμή της AMD είναι τα 700 του πλαισιου, που δεν το νομιζω. Το msystems που κάνω και το build εκεί, πιστεύω θα τον φέρει σε φυσιολογική τιμή. επίσης θα πρότεινα γρηγορότερες μνήμες (δεν γνωρίζουμε ακόμα τι θα παίζει με 5900x σε ram), αερόψυξη (deepcool assassin) και ίσως ένα άλλο κουτί (ωστόσο είναι και θέμα εμφάνισης). Ξέρω ότι είπες από ένα κατάστημα (msystems) και σεβαστό, αλλά θεωρώ την ψύκτρα τουλάχιστον μπορείς να την πάρεις από κάπου αλλού αν ενδιαφέρεσαι. (έχει και την noctua d15 αλλά την έχει 100+). Για κουτί δεν έχει τρομερές επιλογές δυστηχώς, με την καλύτερη στα ίδια λεφτά να είναι το cm h500p
KouMasGR Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 46 λεπτά πριν, Sakiz105 είπε επίσης θα πρότεινα γρηγορότερες μνήμες (δεν γνωρίζουμε ακόμα τι θα παίζει με 5900x σε ram), αερόψυξη (deepcool assassin) και ίσως ένα άλλο κουτί (ωστόσο είναι και θέμα εμφάνισης). Ξέρω ότι είπες από ένα κατάστημα (msystems) και σεβαστό, αλλά θεωρώ την ψύκτρα τουλάχιστον μπορείς να την πάρεις από κάπου αλλού αν ενδιαφέρεσαι. (έχει και την noctua d15 αλλά την έχει 100+). Για κουτί δεν έχει τρομερές επιλογές δυστηχώς, με την καλύτερη στα ίδια λεφτά να είναι το cm h500p Δεν ξέρω για το κουτί. Το συγκεκριμενο γνωριζω οτι εχει πολυ καλο cable management και οσο νανε σε ομορφια δεν το περναει κανενα. Επισης για την ψυξη, ο NZXT kraken x53 γιατι όχι; Το λέω γιατί τώρα ολόκληρο σύστημα 2000 ευρω να βάλω μια ψύκτρα που είναι αερόψυξη, απο μια εταιρεία, που προσωπικά δεν την πολύ εμπιστεύομαι κιόλας, δεν νομίζω ότι θα είναι και το καλύτερο. Πιστεύω πως η υδρόψυξη είναι καλύτερη, καθώς επιτρέπει τη μεταφορά της θερμότητας από την πηγή, που είναι ο επεξεργαστής, σε διαφορετικό μέρος για να γίνει ψύξη, κάπου που είναι πιο αποτελεσματικό. Κάτι που δεν γίνεται με μια αερόψυξη. Από αυτά που γνωρίζω και έχω δει, η υδρόψυξη έχει πιο καλά αποτελέσματα. Για τις ram όντως ίσως πρέπει να βάλω με μεγαλύτερη ταχύτητα. Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2020 από KouMasGR
Sakiz105 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 32 λεπτά πριν, KouMasGR είπε Δεν ξέρω για το κουτί. Το συγκεκριμενο γνωριζω οτι εχει πολυ καλο cable management και οσο νανε σε ομορφια δεν το περναει κανενα. Επισης για την ψυξη, ο NZXT kraken x53 γιατι όχι; για ομορφιά θα συμφωνήσω, για αυτό είπα είναι και θέμα γούστου. Απλά από performance είναι μπροστά το h500 (μεγαλύτερος λόγος, mesh και φας μπροστά) η nzxt σαν εταιρία, δυστηχώς είναι looks over performance https://www.tweaktown.com/reviews/9335/nzxt-kraken-x53-240mm-liquid-cooler-rgb-cpu-review/index.html (η deepcool assassin iii εκτός από το ότι είναι αέρας οπότε 0 κίνδυνος, είναι πιο αθόρυβη, πιο φθηνή, και αποδοτικότερη. Σαν επόδοση είναι ελάχιστα πάνω από noctua d15) Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2020 από Sakiz105
KouMasGR Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 5 λεπτά πριν, Sakiz105 είπε για ομορφιά θα συμφωνήσω, για αυτό είπα είναι και θέμα γούστου. Απλά από performance είναι μπροστά το h500 (μεγαλύτερος λόγος, mesh και φας μπροστά) η nzxt σαν εταιρία, δυστηχώς είναι looks over performance https://www.tweaktown.com/reviews/9335/nzxt-kraken-x53-240mm-liquid-cooler-rgb-cpu-review/index.html (η deepcool assassin iii εκτός από το ότι είναι αέρας οπότε 0 κίνδυνος, είναι πιο αθόρυβη, πιο φθηνή, και πιο αποδοτικότερη. Σαν επόδοση είναι ελάχιστα πάνω από noctua d15) Μάλιστα, ενδιαφέρον. Όπως καταλαβαίνεις δύσκολα να αλλάξω άποψη για το κουτί αλλά για την ψύτρα προφανώς θα το δω καθώς είναι σημαντικό κομμάτι. 1
pnick Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 4 ώρες πριν, KouMasGR είπε Ακριβα builds και τα 2 αλλα ειναι για επαγγελματικη χρηση. Ποιά είναι η χρήση;
KouMasGR Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 3 ώρες πριν, pnick είπε Ποιά είναι η χρήση; Game development
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα