Προς το περιεχόμενο

Synology 118 vs 218 vs what else?

lanc3lot

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ναι αυτα τα απλα θελω τον πηρα σε αυτη τι τιμη ποσο λαθος να κανεις θα σας πω εντυπώσεις μολις παραλαβω και τον τεσταρω παντος λιγο γρηγορα π το έψαξα αν και δεν θα το χρησιμοποισω για αυτο αναπαραγωγή 4Κ   και για κατέβασμα torrent

https://community.wd.com/t/wd-mycloud-ex2-ultra-is-it-good-for-local-4k-media-streaming-without-transcoding/250596

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 111
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ειχα παρει καποτε το TerraMaster F4-220. Δεν το εχω δουλεψει ακομη, περαν του 1ου στησιματος, λογω αλλαγης δικτυου/μετακομισης.

https://www.amazon.co.uk/TerraMaster-Storage-Dual-Core-Network-Diskless/dp/B01G1YI0NC/

Τι λεει συγκριτικα με τα synology?

10 λεπτά πριν, nek4d είπε

Ειχα παρει καποτε το TerraMaster F4-220. Δεν το εχω δουλεψει ακομη, περαν του 1ου στησιματος, λογω αλλαγης δικτυου/μετακομισης.

https://www.amazon.co.uk/TerraMaster-Storage-Dual-Core-Network-Diskless/dp/B01G1YI0NC/

Τι λεει συγκριτικα με τα synology?

Intel Celeron 2.41GHz dual-core CPU, and 2GB of RAM (expandable up to 4GB). Blazingly fast read/write speeds of more than 110MB/s.

Στα νιάτα του ήταν πολύ καλό

τώρα όμως εγώ τσίμπησα να δοκιμάσω το

QNap TS-230

RTD1296
Πυρήνες
Quad Core
Συχνότητα
1,4 GHz

Μνήμη RAM

Μέγεθος
2 GB

γιατί έχω 2 6ρηδες κόκκινους να κάθονται εδώ και μήνες

Το βρήκα έξω σε καλή τιμή και το αγόρασα πριν από λίγο αλλά θα το έχω σε καμία 10ρια ημέρες.

• Like 1

11 ώρες πριν, jgeorgiou είπε

Intel Celeron 2.41GHz dual-core CPU, and 2GB of RAM (expandable up to 4GB). Blazingly fast read/write speeds of more than 110MB/s.

Στα νιάτα του ήταν πολύ καλό

τώρα όμως εγώ τσίμπησα να δοκιμάσω το

QNap TS-230

RTD1296
Πυρήνες
Quad Core
Συχνότητα
1,4 GHz

Μνήμη RAM

Μέγεθος
2 GB

γιατί έχω 2 6ρηδες κόκκινους να κάθονται εδώ και μήνες

Το βρήκα έξω σε καλή τιμή και το αγόρασα πριν από λίγο αλλά θα το έχω σε καμία 10ρια ημέρες.

πόσο; 😉

Συγνώμη που κάνω hijack το θέμα αλλά με ενδιαφέρει αρκετά. Ενδιαφέρομαι και εγώ για φθηνό direct play plex server. Η τηλεόραση όπου έχω τον client μπορεί να διαχειριστεί μια χαρά τα 4k HDR αρχεία. Τώρα έχω το plex στο laptop και παίζουν όλα μια χαρά χωρίς transcoding.

Επειδή και εγώ δε μπορώ να διαθέσω πολλά χρήματα, οι λύσεις που βρήκα είναι Synology ds118, Qnap Ts230 και rasberry pi 4B. Είδα ότι όλα φαίνεται πως μπορούν να διαχειριστούν 4Κ αρχεία. Ποια η γνώμη σας; Η διαφορά στις τιμές εδώ που είμαι είναι μικρή 109 ευρώ το Pi με 8Gb μνήμη και θήκες καλώδια κλπ., 148 ο ds118 και 163 ο Qnap.

19 λεπτά πριν, dkmaster είπε

Συγνώμη που κάνω hijack το θέμα αλλά με ενδιαφέρει αρκετά. Ενδιαφέρομαι και εγώ για φθηνό direct play plex server. Η τηλεόραση όπου έχω τον client μπορεί να διαχειριστεί μια χαρά τα 4k HDR αρχεία. Τώρα έχω το plex στο laptop και παίζουν όλα μια χαρά χωρίς transcoding.

Επειδή και εγώ δε μπορώ να διαθέσω πολλά χρήματα, οι λύσεις που βρήκα είναι Synology ds118, Qnap Ts230 και rasberry pi 4B. Είδα ότι όλα φαίνεται πως μπορούν να διαχειριστούν 4Κ αρχεία. Ποια η γνώμη σας; Η διαφορά στις τιμές εδώ που είμαι είναι μικρή 109 ευρώ το Pi με 8Gb μνήμη και θήκες καλώδια κλπ., 148 ο ds118 και 163 ο Qnap.

Μπορω να εχω αποψη μονο για το DS118 καθως τα αλλα δεν το εχω δοκιμασει και ποτε. Μεχρι τωρα δε με εχει προδωσει ουτε μια φορα οσον αφορα το Direct play ειτε σε Samsung MU ειτε σε Fire tv 4k ακομα και με μεγαλα αρχεια remux οπως ισως εχεις δει που αναφερω παραπανω. Ο QNAP απο την αλλη εχει παρομοιο επεξεργαστη μεγαλυτερη μνημη και 2 bays. Ισως για τα 15 ευρα πανω μονο να αξιζει καλυτερα. 

Rapsberry δεν εχω ασχοληθει ποτε.

Μην ξεχνας και τους δισκους στο κοστος ε?

Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Τον σκέφτομαι και τον Qnap με αυτή τη διαφορά. Ακριβώς επειδή είδα την περιγραφή σου ψήθηκα για τον Synology. Σκληρούς έχω ήδη από τον προηγούμενο nas, παλιός Qnap που δε σηκώνει τίποτα πλέον, με υπερβολικά καλή υγεία. Θα παίξει backup και μεταφορά στον νέο.

• Like 1

Καλησπέρα σας ,

Έχς κάνει ένα παλιό PC nas, πέρασα το synology, έχω πάνω έναν 1tb wd blue. 
το θέλω για raid backup και δεν ξέρω ποιο σκληρό δίσκο να πάρω για χωρητικότητα είμαι 3-4 tb και θα πάρω δύο για να τους βάλω σε raid. Αλλά δεν ξέρω ποιους

Σας ευχαριστώ 

3 ώρες πριν, naftakiTh είπε

Καλησπέρα σας ,

Έχς κάνει ένα παλιό PC nas, πέρασα το synology, έχω πάνω έναν 1tb wd blue. 
το θέλω για raid backup και δεν ξέρω ποιο σκληρό δίσκο να πάρω για χωρητικότητα είμαι 3-4 tb και θα πάρω δύο για να τους βάλω σε raid. Αλλά δεν ξέρω ποιους

Σας ευχαριστώ 

Θα προτεινα να πας σε καποιο WD RED (προσοχη μονο αυτους με τα 64ΜΒ cache) ή Seagate Ironwolf που ειναι ειδικα για NAS

8 λεπτά πριν, naftakiTh είπε

Μια χαρα ειναι αυτος

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Στις 4/12/2020 στις 4:01 ΜΜ, dkmaster είπε

Βρηκες ακρη?

κι εγω το ιδιο θελω να κανω, δηλαδη να παιζει απ ευθειας η τηλεοραση τα αρχεια mkv χωρις να παρεμβαλλεται καποιου ειδους μετατροπη.

Παιζω αρχεια .mkv bluray remux τα οποια ειναι 60+ GB

και περιεχουν dolby atmos ηχο και 4K HDR εικονα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...