Προς το περιεχόμενο

VDSL vs ADSL ping

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας θα ήθελα όποιος έχει την δυνατότητα (πχ αν έχετε VDSL και έχετε  γείτονα στην ίδια πολυκατοικία ή τετράγωνο με ADSL - η το αντίστροφο - ή αν ο ίδιος έχετε και τα δύο είδη συνδέσεων ) 

Να τρέξετε το γνωστό speedtest της ookla  https://www.speedtest.net/ αναφέροντας και για τις δύο συνδέσεις αν ειναι fastpath ή interleaved  και να γράψετε τα αντίστοιχα ping.

Για να διατηρηθούν όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικά αποτελέσματα παρακαλώ να κάνετε το αντίστοιχο Ping στον server του ΟΤΕ στην Αθήνα. 

Ευχαριστώ 

edit Εγώ δεν έχω και τις δύο δυστυχώς αλλά εδώ επισυνάπτω τι περίπου περιμένω απο εσάς :)

7f02c4559574b02fb82ae43fe24abfb1.png

10300059107.png

edit2 

Εδώ σήκωσα βίντεο σχετικά με το πως να εμφανίσετε το αποτέλεσμα του speedtest στο insomnia ! Είναι ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ πραγματικά μην αγχώνεστε !  :) 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τι ακριβώς προσπαθείς να μάθεις; Αν θέλεις να μάθεις την πιθανή διαφορά ping με την αποκλειστική διαφορά την τεχνολογία ADSL/VDSL, η υπόθεση σου είναι προβληματική.

Μόνο και μόνο από το καλώδιο που ξεκινάει στην είσοδο της πολυκατοικίας έως το router/modem μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά, οπότε το να συγκρίνουν 2 διαφορετικές συνδέσεις είναι ανούσιο.

Αν ο προβληματισμός σου είναι για το fastpath, ναι, θα έχεις λιγότερο ping αλλά με πιθανών μικρότερο συγχρονισμό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Cell_7 είπε

Τι ακριβώς προσπαθείς να μάθεις; Αν θέλεις να μάθεις την πιθανή διαφορά ping με την αποκλειστική διαφορά την τεχνολογία ADSL/VDSL, η υπόθεση σου είναι προβληματική.

Μόνο και μόνο από το καλώδιο που ξεκινάει στην είσοδο της πολυκατοικίας έως το router/modem μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά, οπότε το να συγκρίνουν 2 διαφορετικές συνδέσεις είναι ανούσιο.

Αν ο προβληματισμός σου είναι για το fastpath, ναι, θα έχεις λιγότερο ping αλλά με πιθανών μικρότερο συγχρονισμό.

Κάτι μου λέει ότι δεν πα ο VDSL να έχει την καμπίνα δίπλα στα 2 μέτρα και ο ADSL να παίρνει απο κέντρο στην κωλοπετινίτσα θα έχει μικρότερα ping ο ADLS και ας έχουν το ίδιο datapath (fast/interleaved) 

EDIT o μόνος λόγος που έβαλα προϋπόθεση να είναι γείτονες ειναι για να αποφύγουμε ενστάσεις τύπου (ναι αλλά αυτός ειναι πιο κοντά στον server του ΟΤΕ ενώ ο άλλος ειναι στην θεσσαλονίκη ας πούμε) 

Επεξ/σία από Dr_Pepper

Μόλις τώρα, Dr_Pepper είπε

Κάτι μου λέει ότι δεν πα ο άλλος να έχει την καμπίνα δίπλα και ο ADSL να παίρνει απο την κωλοπετινίτσα θα έχει μικρότερα ping ο ADLS και ας έχουν το ίδιο datapath (fast/interleaved) 

Δεν υπάρχει τεχνικός λόγος για να έχουν πρακτική διαφορά στο ping αυτές οι δύο τεχνολογίες μεταξύ τους, πόσο μάλλον το ADSL να έχει καλύτερο ping.

Υπάρχουν δεκάδες λόγοι κάποιος που είναι δίπλα να έχει χειρότερο ping από άλλον που παίρνει από πιο μακριά. Το καλώδιο που φτάνει και σε τι κατάσταση φτάνει στον καθένα διαφέρει πάρα πολύ και είναι συνήθως ο κύριος λόγος. Μπορεί κάποιος να έχει από το κέντρο έως την καμπίνα fiber και μετά χαλκό, ενώ ο άλλος χαλκό έως το κέντρο. Μπορεί ένας πάροχος να έχει καλύτερους server για την επεξεργασία των packet σου από κάποιον άλλον. Το ένα modem να είναι καλύτερο από το άλλο. Οι πιθανές διαφορές είναι πάρα πολλές.

1 λεπτό πριν, Cell_7 είπε

Δεν υπάρχει τεχνικός λόγος για να έχουν πρακτική διαφορά στο ping αυτές οι δύο τεχνολογίες μεταξύ τους, πόσο μάλλον το ADSL να έχει καλύτερο ping.

Υπάρχουν δεκάδες λόγοι κάποιος που είναι δίπλα να έχει χειρότερο ping από άλλον που παίρνει από πιο μακριά. Το καλώδιο που φτάνει και σε τι κατάσταση φτάνει στον καθένα διαφέρει πάρα πολύ και είναι συνήθως ο κύριος λόγος. Μπορεί κάποιος να έχει από το κέντρο έως την καμπίνα fiber και μετά χαλκό, ενώ ο άλλος χαλκό έως το κέντρο. Μπορεί ένας πάροχος να έχει καλύτερους server για την επεξεργασία των packet σου από κάποιον άλλον. Το ένα modem να είναι καλύτερο από το άλλο. Οι πιθανές διαφορές είναι πάρα πολλές.

Ας το δούμε στην πράξη.

Τέλος, όποιο επιβαρυντικό θα το έχει ο ADSL (ποιότητα/μήκος καλωδίου για παράδειγμα) που όμως έχω την αίσθηση πως θα έχει καλύτερα ping οπότε το όποιο κακό στην συνδεσμολογία του απλά είναι ένα ακόμη + σε αυτό που προσπαθώ να μάθω και δεν θα αλλάξει την γνώμη μου δηλαδή (ότι οι ADSL έχουν χαμηλότερα Ping  )

Τεχνικός/θεωρητικός λόγος δεν υπάρχει αλλά πρακτικός ίσως υπάρχει και αυτό θέλω να δώ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

Κάτι μου λέει ότι δεν πα ο VDSL να έχει την καμπίνα δίπλα στα 2 μέτρα και ο ADSL να παίρνει απο κέντρο στην κωλοπετινίτσα θα έχει μικρότερα ping ο ADLS και ας έχουν το ίδιο datapath (fast/interleaved) 

EDIT o μόνος λόγος που έβαλα προϋπόθεση να είναι γείτονες ειναι για να αποφύγουμε ενστάσεις τύπου (ναι αλλά αυτός ειναι πιο κοντά στον server του ΟΤΕ ενώ ο άλλος ειναι στην θεσσαλονίκη ας πούμε) 

Εγω με 50αρα όπως εσυ είχα 7 ping αλλα οπως βλεπεις  εμενα ηταν fastpath 

Screenshot_7.png

Επεξ/σία από darkman

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, darkman είπε

Εγω με 50αρα όπωςς εσυ είχα 7 ping αλλα οπως θα δεις εμενα ηταν fastpath 

Screenshot_7.png

ψάξε σε παρακαλώ και έναν fastpath με ADSL στην γειτονιά σου, ευχαριστώ. 

Και σε παρακαλώ βάλε και το Ping απο το speedtest να υπάρχει και σε εικόνα όχι ότι δεν σε πιστεύω απλά είναι πιο legit έτσι για την αναφορά στο θέμα :) 

εδώ σήκωσα βίντεο με το πως θα το κάνεις.. ειναι ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ 

2 λεπτά πριν, Cell_7 είπε

Dark, στον δρόμο πιάσε και ένα σουβλάκι αν μπορείς, στον τρίτο :D 

Δεν είναι κάτι σιγά το πράγμα ούτε ένα λεπτό υπόθεση είναι.... 

Επεξ/σία από Dr_Pepper

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο ιδιο κτήριο χωρις fast path adsl 24 ping 39 στον Οτε, η δικια μου οταν ηταν 24αρα ειχα παλι 7-8 σε fast path . τωρα να σου πω την αληθεια ουτε εγω εχω καταλαβει τι ψαχνεις :P 

5 λεπτά πριν, Cell_7 είπε

Dark, στον δρόμο πιάσε και ένα σουβλάκι αν μπορείς, στον τρίτο :D 

Δεν σου φέρνω θα παχύνεις :P 

Επεξ/σία από darkman

8 λεπτά πριν, darkman είπε

Στο ιδιο κτήριο χωρις fast path adsl 24 ping 39 στον Οτε, η δικια μου οταν ηταν 24αρα ειχα παλι 7-8 σε fast path . τωρα να σου πω την αληθεια ουτε εγω εχω καταλαβει τι ψαχνεις :P 

Δεν σου φέρνω θα παχύνεις :P 

Υπάρχουν χιλιάδες ποστ που παραπονιούνται για τα υψηλά Ping όταν άλλαξαν σε VDSL αλλά δεν βρήκα κανένα post Που να είχε prin (ADSL) και μετά (VDSL) 

Το ίδιο και εγώ είμαι σίγουρος ότι είχα καλύτερα ping απο τώρα και δεν ήμουν fastpath με την ADSL μου . Αλλά δεν έχω screenshot για να το αποδείξω :) 

Όταν είχα ADSL (από καμπίνα στα 200 μέτρα και συγχρονισμό 24 με λίγο πειραγμένο το snr από ASUS router) 

είχα μικρότερο ping απ όταν έβαλα VDSL που πάλι απ την ίδια καμπίνα έπαιρνα. 

Όταν είχα adsl είχα 6-7 ms με fast path.

Με VDSL και fast path, είχα 14-15.

• Like 1

2 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

Υπάρχουν χιλιάδες ποστ που παραπονιούνται για τα υψηλά Ping όταν άλλαξαν σε VDSL αλλά δεν βρήκα κανένα post Που να είχε prin (ADSL) και μετά (VDSL) 

Το ίδιο και εγώ είμαι σίγουρος ότι είχα καλύτερα ping απο τώρα και δεν ήμουν fastpath με την ADSL μου . Αλλά δεν έχω screenshot για να το αποδείξω :) 

Οχι εγώ δεν ειχα τέτοιο θεμα το αντίθετο μάλιστα οταν εβαλα vdsl και το 50 αλλα και το 100 ειχαν καλυτερο ping απο το 24 και αυτο ειναι και το λογικο αλλο να εχει οπτική ινα μεχρι το καφαο τις γειτονίας σου και μετα να περνεις με χαλκο και αλλο να εισαι επανω σε κανα αστικο κεντρο οπως ημουν εχω , 

• Like 1

Μόλις τώρα, HateMe είπε

Όταν είχα ADSL (από καμπίνα στα 200 μέτρα και συγχρονισμό 24 με λίγο πειραγμένο το snr από ASUS router) 

είχα μικρότερο ping απ όταν έβαλα VDSL που πάλι απ την ίδια καμπίνα έπαιρνα. 

Όταν είχα adsl είχα 6-7 ms με fast path.

Με VDSL και fast path, είχα 14-15.

Κάντε ρε παιδιά όμως τον κόπο (μερικά δευτερόλεπτα θα χρειαστεί ) να ποστάρετε screenshot έστω με τα Ping αν όχι με τα στοιχεία της γραμμής έτσι ειναι πιο χειροπιαστό χωρίς screenshot απλά σου λέει ο άλλος (λέει το μακρύ του και το κοντό του ) ας πουμε ξέρω που σας λέω... :P 

1 λεπτό πριν, darkman είπε

Οχι εγώ δεν ειχα τέτοιο θεμα το αντίθετο μάλιστα οταν εβαλα vdsl και το 50 αλλα και το 100 ειχαν καλυτερο ping απο το 24 και αυτο ειναι και το λογικο αλλο να εχει οπτική ινα μεχρι το καφαο τις γειτονίας σου και μετα να περνεις με χαλκο και αλλο να εισαι επανω σε κανα αστικο κεντρο οπως ημουν εχω , 

Σουπερ ! μπες στον κόπο όμως να ποστάρεις τα ping με το speedtest έκανα και βίντεο αν δεν ξέρεις πως ειναι ζήτημα μερικών δευτερολέπτων δεν χρειάζεται καν να πας στον φίλο-η σου τον παίρνεις τηλέφωνο ή ΄όταν πας σπίτι σου κάθεσαι μερικά δεύτερα στο pc κάνεις login insomnia και στέλνεις και τα δικά του πραγματικά ελάχιστος χρόνος και θα σώσεις μια ζωή μωρού στην αφρική αν το κάνεις! :P 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσπάθησα να το τρεξω αλλα μου κολλάει στο upload ισως ειναι γιατι παιζει μεσα ο μικρος αλλα τραβηξα ενα screenshot ποιο μετα που δεν θα παιζει θα το δοκιμάσω παλι .

Screenshot_21.png

Επεξ/σία από darkman

45 λεπτά πριν, darkman είπε

Εγω με 50αρα όπως εσυ είχα 7 ping αλλα οπως βλεπεις  εμενα ηταν fastpath 

Screenshot_7.png

7 λεπτά πριν, darkman είπε

Προσπάθησα να το τρεξω αλλα μου κολλάει στο upload ισως ειναι γιατι παιζει μεσα ο μικρος αλλα τραβηξα ενα screenshot ποιο μετα που δεν θα παιζει θα το δοκιμάσω παλι .

Screenshot_21.png

Έχω μια απορία όμως πως και δεν χρησιμοποιείς το router της forthnet ? (γιατί τα στοιχεία που δείχνεις είναι απο speedport και λέει κλειδώνει στα 50) αλλάξανε router στην forthnet? 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...