Yamaha_xt Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 1 ώρα πριν, Aris_ είπε δυστυχώς εχει και αλλα settings το bios που δεν ειναι στο manual μην βγάζεις βάζεις μνημες setαρισμα θες απο bios εκει ειναι το πρόβλημα σου τις μνημες δεν τις βαζω, βγαζω, μια φορα τις εβαλα οταν τις πρωτοανοιξα και αφου ειδα οτι ανοιγει το μηχανημα δεν τις ξαναπειραξα, ειδα στην αρχη οτι ο σειριακος αριθμος ειναι στην σειρα, δλδ ταδε ταδε ταδε 12 η μια, ταδε ταδε ταδε 13 η αλλη αλλα δε θυμαμαι με πιο τροπο τις εβαλα στις 2 θυρες που εχω. Παιζει ρολο αυτο? στην επιλογη North Bridge Configuration / Share Memory οτι και να αλλαξω το ιδιο λεε ακομα στις μνημες. παλιοκατασταση το θεμα, εχω ψαξει τα παντα στο ιντερνετ και ακρη δεν βρισκω. Παντως με τις μνημες που εβαλα (και ας υπαρχει το θεμα αυτο), εναν SSD 500GB, εκανα και το overclock Που εχει η μητρικη στα 3,8 το μηχανημα ουτε καινουργιο δεν ετρεχε ετσι.
Yamaha_xt Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 38 λεπτά πριν, SPYRER_007 είπε ψαξε για την επιλογη memory remaping δυστυχως αλλα αυτη την επιλογη την ψαχνω απο εχθες το μεσημερι που εβαλα τις μνημες αλλα πουθενα, τιποτα τετοιο. Να προσθεσω και κατι αλλο, δεν ξερω εαν ειναι σχετικο ή ασχετο με το θεμα μου, πριν κανα μηνα που εβαλα καρτα γραφικων και οθονη καινουργια μετα απο 2 μερες στο ανοιγμα μου εμφανιζοταν ενα παραθυρο οπου ελεγε "no amd drivers found ktl ktl", εκανα σωστο καθαρισμο απο amd drivers βαση του cleaner Που εχουν σε safe mode και μετα αφου εβρισκα τους σωστους drivers μου εβγαζε σφαλμα οταν πηγαινα να το φορτωσω. προσπαθησα με το catalist αλλα τιποτα. επισης παρατηρησα οτι αφου εγκατεστισα το catalyst δουλευε κομπλε αλλα την επομενη ημερα που πηγα να τρεξω παλι κατι λειτουργιες οταν το ανοιξα μου εβγαλε ενα παραθυρο λεγοντας για καποιο προβλημα και μετα εξαφανιστηκε και απο την επιλογη του δεξιου κλικ στην επιφανεια εργασιας οπου εμφανιζοταν πρωτο, οπου εκει πριν εμφανιζοταν πρωτο το AMD. Οταν το εσβησα και το catalyst και το ξανα εγκατεστησα μου εβγαζε σφαλμα και ενω το εκανε install δεν ανοιγε ποτε. Μηπως εχει ξεκινησει απο εκει το κακο? δεν ξερω, βασικα ιδεα δεν εχω απλα ρωταω και τελος οταν τρεχω το nvidia Μου βγαζει αυτα Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2020 από Yamaha_xt
Aris_ Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 αν δεν βαριέσαι , βαλε σελιδα σελίδα ολο το bios που εχει σχεσει με northbridge η όπως αλλιως λέγετε οτι εχει σχέση με gpu και memory αλλιώς δεν βγάζουμε ακρη ποιο εύκολο ενα video απο το κινητο να ανοίγεις ενα ενα τις επιλογές στο bios 1
Yamaha_xt Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, Aris_ είπε αν δεν βαριέσαι , βαλε σελιδα σελίδα ολο το bios που εχει σχεσει με northbridge η όπως αλλιως λέγετε οτι εχει σχέση με gpu και memory αλλιώς δεν βγάζουμε ακρη ποιο εύκολο ενα video απο το κινητο να ανοίγεις ενα ενα τις επιλογές στο bios ωραιος, ναι οκ, μισο το φτιαχνω εδω το βιντεακι φιλε μου, ελπιζω αν φαινεται κανονικα, ολες οι επιλογες στο bios Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2020 από Yamaha_xt
TopCLR Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 21 ώρες πριν, Yamaha_xt είπε Καλησπερα στην παρεα και καλως σας βρηκα. Νεος στην παρεα και επειδη ειδα οτι υπαρχει μια σχετικη γνωση που εγω δεν μπορω να βγαλω ακρη ειπα να κανω την ερωτηση μου μηπως βοηθησει καποιος. Ελπιζω να ειμαι και στην σωστη ενοτητα. Στο προβλημα μου τωρα, λοιπον παιδες εχω ενα pc με amd A8-7650k radeon r7, μητρικη fm2a88x pro asus & windows 10 64bit, μεχρι εχθες το μηχανιμα το δουλευα με μια ραμ στα 8gb hyper x fury στα 1600mhz (αν θυμαμαι καλα). Πηγα και πηρα ενα ζευγαρη corsair vengeance 2x8gb 1600 mhz, τις εβαλα επανω, το pc ανοιγει σχετικα λιγο πιο γρηγορα, ειναι πιο γρηγορο απο πριν σε σερφαρισμα κτλ αλλα οταν παω να δω τις μνημες μου μου λεει οτι εχει 16gb (7.94gb usable). Αναβαθμησα το bios αλλα και πριν το κανω αυτο απο το bios οταν εμπαινα μου εδειχνε και τις 2 μνημες κανονικα με την χωρητικοτητα τους. δοκιμασα να αλλαξω τα Mhz απο το bios αλλα παλι τ ιδια, ενεργοποιησα και την επιλογη xmp αλλα τιποτα. Ξερει καποιος να με βοηθησει τι πρεπει να κανω? ευχαριστω εκ των προτερων και καλως σας βρηκα 2 ώρες πριν, Yamaha_xt είπε τις μνημες δεν τις βαζω, βγαζω, μια φορα τις εβαλα οταν τις πρωτοανοιξα και αφου ειδα οτι ανοιγει το μηχανημα δεν τις ξαναπειραξα, ειδα στην αρχη οτι ο σειριακος αριθμος ειναι στην σειρα, δλδ ταδε ταδε ταδε 12 η μια, ταδε ταδε ταδε 13 η αλλη αλλα δε θυμαμαι με πιο τροπο τις εβαλα στις 2 θυρες που εχω. Παιζει ρολο αυτο? στην επιλογη North Bridge Configuration / Share Memory οτι και να αλλαξω το ιδιο λεε ακομα στις μνημες. παλιοκατασταση το θεμα, εχω ψαξει τα παντα στο ιντερνετ και ακρη δεν βρισκω. Παντως με τις μνημες που εβαλα (και ας υπαρχει το θεμα αυτο), εναν SSD 500GB, εκανα και το overclock Που εχει η μητρικη στα 3,8 το μηχανημα ουτε καινουργιο δεν ετρεχε ετσι. Μήπως θέλει καθάρισμα το slot μνήμης που έμενε αχρησιμοποίητο μέχρι τώρα (και δεν βλέπει σωστά την μνήμη); Έστω βγάλε και ξαναβάλε την μνήμη που είναι στο slot που ήταν κενό μέχρι τώρα. 1
Yamaha_xt Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 3 ώρες πριν, TopCLR είπε Μήπως θέλει καθάρισμα το slot μνήμης που έμενε αχρησιμοποίητο μέχρι τώρα (και δεν βλέπει σωστά την μνήμη); Έστω βγάλε και ξαναβάλε την μνήμη που είναι στο slot που ήταν κενό μέχρι τώρα. Λες? Αυτό δεν το σκέφτηκα καθόλου αλλά και έτσι να είναι θα μου την έδειχνε κανονικά στην χωρητικότητα και θα έλεγε ότι είναι usable?
Aris_ Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 1:00 onboard graphics = disable share memory = 32mb 2:37 save and exit 1
Yamaha_xt Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 1 ώρα πριν, Aris_ είπε 1:00 onboard graphics = disable share memory = 32mb 2:37 save and exit Παλικαρα μου καλησπερα και ευχαριστω εσενα και τα αλλα παιδια για το ενδιαφερον και την βοηθεια. Εαν κανω το ¨onboard graphics = disable" αυτοματα μου κλεινει την επιλογη για να διαλεξω "share memory ". Το δοκιμασα αυτο και παλι το ιδιο Επισης εβαλα και σχεδον ολες τις τιμες που εχει στο share memory απο 32 εως 2000κατι και σε ολες τις επιλογες παλι το ιδιο ποσοστο usable μου εδειχνε, 7,94. επισης ekana και το primary graphics abapter : disable kai to onboard graphics : diasble για δοκιμη να δω τι θα δω. Δεν μπορουσα να δω οθονη πριν ανοιξουν τα windows και φαντασου οτι ποσες φορες εχω μπει 2 μερες σε αυτη την διαδικασια να κανω αυτες τις επιλογες που χωρις να εχω εικονα στην οθονη μπηκα στα τυφλα παλι στο bios και ξανα ανοιξα τις επιλογες που ειχα κανει disable. αλλα και με ολα disable παλι οταν ανοιξαν τα windows το ιδιο εγραφε, 7,94 usable.
Dark_Nightfall Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 10 λεπτά πριν, Yamaha_xt είπε Παλικαρα μου καλησπερα και ευχαριστω εσενα και τα αλλα παιδια για το ενδιαφερον και την βοηθεια. Εαν κανω το ¨onboard graphics = disable" αυτοματα μου κλεινει την επιλογη για να διαλεξω "share memory ". Το δοκιμασα αυτο και παλι το ιδιο Επισης εβαλα και σχεδον ολες τις τιμες που εχει στο share memory απο 32 εως 2000κατι και σε ολες τις επιλογες παλι το ιδιο ποσοστο usable μου εδειχνε, 7,94. επισης ekana και το primary graphics abapter : disable kai to onboard graphics : diasble για δοκιμη να δω τι θα δω. Δεν μπορουσα να δω οθονη πριν ανοιξουν τα windows και φαντασου οτι ποσες φορες εχω μπει 2 μερες σε αυτη την διαδικασια να κανω αυτες τις επιλογες που χωρις να εχω εικονα στην οθονη μπηκα στα τυφλα παλι στο bios και ξανα ανοιξα τις επιλογες που ειχα κανει disable. αλλα και με ολα disable παλι οταν ανοιξαν τα windows το ιδιο εγραφε, 7,94 usable. Τον επεξεργαστή αφαίρεσέ τον προσεκτικά μην γίνει ζημιά στα pins και επανατοποθέτησέ τον. 1
Yamaha_xt Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Λοιπον παιδες αφου εχω δοκιμασει τα παντα 2 μερες καθως μ@λ@κιζομουνα τωρα τι να φταει τι να φταει ειπα να βαλω πρωτα την μια μνημη να ανοιξει ο υπολογιστης, κλεισιμο, προσθεσα και την αλλη μνημη και ξανα ανοιξα τον υπολογιστη. Αυτη την φορα βλεπω 16gb (14,9gb usable) και αυτα που εχω στις φωτο. τι γινετε τωρα? ειναι καλα ετσι? Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2020 από Yamaha_xt
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα