Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα στην παρεα και καλως σας βρηκα. Νεος στην παρεα και επειδη ειδα οτι υπαρχει μια σχετικη γνωση που εγω δεν μπορω να βγαλω ακρη ειπα να κανω την ερωτηση μου μηπως βοηθησει καποιος. Ελπιζω να ειμαι και στην σωστη ενοτητα.

Στο προβλημα μου τωρα, λοιπον παιδες εχω ενα pc με amd A8-7650k radeon r7, μητρικη fm2a88x pro asus & windows 10 64bit, μεχρι εχθες το μηχανιμα το δουλευα με μια ραμ στα 8gb hyper x fury στα 1600mhz (αν θυμαμαι καλα).

Πηγα και πηρα ενα ζευγαρη corsair vengeance 2x8gb 1600 mhz, τις εβαλα επανω, το pc ανοιγει σχετικα λιγο πιο γρηγορα, ειναι πιο γρηγορο απο πριν σε σερφαρισμα κτλ αλλα οταν παω να δω τις μνημες μου μου λεει οτι εχει 16gb (7.94gb usable).

Αναβαθμησα το bios αλλα και πριν το κανω αυτο απο το bios οταν εμπαινα μου εδειχνε και τις 2 μνημες κανονικα με την χωρητικοτητα τους. δοκιμασα να αλλαξω τα Mhz απο το bios αλλα παλι τ ιδια, ενεργοποιησα και την επιλογη xmp αλλα τιποτα.

Ξερει καποιος να με βοηθησει τι πρεπει να κανω?

ευχαριστω εκ των προτερων και καλως σας βρηκα

Δημοσ.

Λογικά πριν θα σου έγραφε 4κάτι usable. Τα άλλα 8gb τα χρησιμοποιεί για γραφικά η apu. Τρέξε το dxdiag και δες τι σου γράφει 

• Thanks 1
Δημοσ.

καλησπερα φιλε μου, ευχαριστω για την αμεση απαντηση, ετρεξα αυτο που λες και βλεπω

memory:16384mb

page file:5296mb used, 11537mb available. ειναι σωστα δλδ αυτα?

βαζω και φωτο το αποτελεσμα

ice_screenshot_20201023-195633.png

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Yamaha_xt είπε

καλησπερα φιλε μου, ευχαριστω για την αμεση απαντηση, ετρεξα αυτο που λες και βλεπω

ναι

βάλε και μια φώτο από την καρτέλα οθόνη

• Confused 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Yamaha_xt είπε

οταν λες οθονη φιλε μου τι εννοεις?

εδω μια φωτο απο το συστημα

ice_screenshot_20201023-201401.png

αυτο εδω λες?

ice_screenshot_20201023-201627.png

Δημοσ.

"hardware reserved 8.1gb" 

μπες στο bios και είτε απενεργοποίησε την onboard κάρτα γραφικών είτε βάλε το ελάχιστο μέγεθος στο "allocate apu ram". 

• Thanks 1
Δημοσ.

manual στο bios

4.4.2 North Bridge Configuration IOMMU This allows you to enable or disable IOMMU support.

Share Memory This allows you to set the share memory feature. The default value is [Auto]. Configuration options: [Auto], [32MB], [64MB], [128MB], [256MB] [512MB], [1GB] and [2GB].

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, Sakiz105 είπε

"hardware reserved 8.1gb" 

μπες στο bios και είτε απενεργοποίησε την onboard κάρτα γραφικών είτε βάλε το ελάχιστο μέγεθος στο "allocate apu ram". 

καλημερα φιλαρακι, καλο σ/κ. λοιπον το allocate apu ram δεν ξερω τι ειναι :) και δεν βρισκω τετοια επιλογη στο bios. βρισκω μονο στο north bridge - onboard graffics το οποιο εκανα disable αλλα παλι το ιδιο σκηνικο, 16gb (7,94 usable)

9 ώρες πριν, Aris_ είπε

manual στο bios

4.4.2 North Bridge Configuration IOMMU This allows you to enable or disable IOMMU support.

Share Memory This allows you to set the share memory feature. The default value is [Auto]. Configuration options: [Auto], [32MB], [64MB], [128MB], [256MB] [512MB], [1GB] and [2GB].

καλημερα φιλε και καλο σ/κ αυτο που γραφεις το βρηκα "North Bridge Configuration IOMMU" τι πρεπει να το εχω enable or disable?

οπως και 3 επιλογες πιο κατω εχει το "Share Memory " το οποιο ηταν "auto" σε οποια επιλογη και να το βαλω βλεπω παλι τα ιδια 16gb (7.94 usable).

Εψαχνα εχθες ολο το βραδυ googlaρισμα, απο εδω οτι εγραψαν τα παιδια και δεν αλλαζει τιποτα οτι και να κανω.

ΑΑ επισης παιδες να προσθεσω οτι οταν μπαινω στο bios και βλεπω τις μνημες μου γραφει single channel και πιανει και τις 2 μνημες (επισης μονο 2 θυρες εχω για μνημες). η ερωτηση μου ειναι εκει που λεει "single channel" δεν θα επρεπε να λεει duo channel? δεν γνωριζω, ισως και χαζη η ερωτηση γι ααυτο ρωταω

11 ώρες πριν, nick0lis είπε

Πιθανόν να υπάρχει ασυμβατότητα ;

Έχεις ελέγξει την Qualified Vendors List (QVL) της μητρικής σου ;

καλημερα φιλε μου. απο την λιστα που εχεις βαλει βρισκω τις μνημες που εχω παρει "CORSAIRCML16GX3M2A1600C10" αυτο σημαινει οτι ειναι συμβατες?

επισης δεν γνωριζω πως παιζουμε με αυτα τα νουμερα "10-10-10-27"

στο bios εμενα γραφει "9-9-9-24" ice_screenshot_20201024-110516.png.44b8b0c0ca550ff91533efd3f290d9f5.png

ice_screenshot_20201024-110821.png

Επεξ/σία από Yamaha_xt
Δημοσ.

Συμβατές ειναι οι corsair. Δοκίμασε να αλλάξεις σλοτ στην 8gb hyper x fury έλεγξε και το προφίλ της (xmp) αν ειναι το ίδιο με άλλες δύο, αν δεν ειναι μην δηλώνεις προφίλ βάλτο auto.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, nick0lis είπε

Συμβατές ειναι οι corsair. Δοκίμασε να αλλάξεις σλοτ στην 8gb hyper x fury έλεγξε και το προφίλ της (xmp) αν ειναι το ίδιο με άλλες δύο, αν δεν ειναι μην δηλώνεις προφίλ βάλτο auto.

τωρα την εχω βγαλει την hyper x και εχω βαλει το σετακι της corsair 2χ8gb και εχω ενεργοποιηση το xmp 1.3 αλλα τιποτα συνεχεια 7,94gb usable μου λεει

Επεξ/σία από Yamaha_xt
Δημοσ.

δυστυχώς εχει και αλλα settings το bios που δεν ειναι στο manual 

μην βγάζεις βάζεις μνημες setαρισμα θες απο bios εκει ειναι το πρόβλημα σου 

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...