Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, pavloa είπε

Κατάλαβα, ο πίνακας έχει μόνο 6 ζώνες.. αλλα και πάλι έπρεπε να βρουν τρόπο να την συνδέσουν.

Μπορεί να μην το έχουν συνδέσει ή μπορεί να έχουν ορίσει μια pgm έξοδο να έχει 0V όταν είναι οπλισμένος και 12v όταν είναι αφοσπλισμένος.

Τι σημαίνει αυτό.. Όταν ο πίνακα είναι αφοπλισμένος είναι αφοπλισμένη και η σειρήνα, οπότε αν ανοίξεις το καπάκι δεν θα γίνει τίποτα.. 

Ενώ όταν είναι οπλισμένος, οπλίζει και η σειρήνα και αν ανοίξεις το καπάκι θα χτυπήσει. 

Αυτά μόνο αν έχουν συνδέσει ένα καλώδιο απο την σειρήνα σε κάποια έξοδο pgm του πίνακα. Το pgm είναι διαφορετική επαφή απο τις 6 ζώνες που έχει ο πίνακας. αν δεις στον πίνακα έχει pgm1, pgm2 pgm3 pgm4. 

Κανονικά έπρεπε να χτυπάει και όταν είναι αφοπλισμένος ο συναγερμός. ποτέ δεν ξέρεις τι γίνετε.

Για αυτό και εγώ έγραψα πριν πως είναι και θέμα μοντέλου/εγκαταστάτη.

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Για αυτό και εγώ έγραψα πριν πως είναι και θέμα μοντέλου/εγκαταστάτη.

Ναι συμφωνώ αλλά οι περισσότεροι ενεργοποιούν την προστασία της σειρήνας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν επανερχομαι...

Συναγερμος napco xp-600..λοιπον καλα τα λεγατε.. τελικα δεν χτυπάει η σειρηνα...οποτε θελουν και τα 2 αλλαγη μαζι..

αυτο που με προβληματισε στη δοκιμη που εκανα ειναι οτι δε χτυπαει ουτε η εξωτερικη σειρηνα...εχω 1 διπλα στον πινακα μεσα και 1 εξω.. μονο ο πινακας χτυπησε...στο κινητο μου κανονικα με πηρε τηλ οτι παραβιαστηκε ζωνη..αλλα κιχ δεν ακούστηκε σε ολο το σπιτι...

Η σειρηνα στο μπαλκονι δεν επρεπε να χτυπησει;;θελει και αυτη μπαταρια;;;.αφου βλεπω παιρνει τροφοδοσια απο το μπαλκονι την πριζα...

παραθετω φωτο..!!

Σας ευχαριστω πολυ..

Υγ. Να σημειωσω οτι ο συναγερμος οχι απλα καιει το κουτι...ζεματιστο οχι αστεια...

spacer.png

spacer.png

spacer.png

spacer.png

spacer.png

spacer.png

Επεξ/σία από steliosnats
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απο οτι ειδα το manual του πίνακα αυτη την μπαταρία παίρνει που έχεις και τώρα.

Ζεστό μπορεί να είναι επειδή προσπαθεί να φορτίσει η μπαταρία και λόγο οτι είναι off να ζορίζεται.

Εγώ πριν μια βδομάδα άλλαξα μπαταρία σε ups και το η μπαταρία έκαιγε.

Η εσωτερική χτύπησε ή όχι?

Η εξωτερική και νεκρή να είναι η μπαταρία έπρεπε να χτυπήσει απο την στιγμή που παίρνει ρεύμα. Εκτός αν βλέπει οτι δεν έχει την σωστή τάση και κόβει.

Αν θς ανέβασε και μια φωτο απο την σειρήνα και απο την πρίζα.

Επίσης στον πίνακα στις επαφές 10 και 11 έχει 2 κόκκινα και 2 μαύρα, θέλω να δεις σε πιο καλώδιο καταλήγουν και να δεις αν μέσα απο το καλώδιο έχει κάποιο άλλο χρώμα και είναι κάπου συνδεμένο. Λογικά τα χοντρά θα είναι της σειρήνας και τα λεπτά απο κάτι άλλο.. 

Αν θες βγάλε εντελώς την μπαταρία για να δω καλύτερα τα καλώδια

Επεξ/σία από pavloa
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ωραια.θα στο στείλω αυριο μολις μπορεσω...ολες τις φωτο. Και θα δω τις 2 επαφες. Σε ευχαριστω πολυ!!

οχι...ουτε η εξωτερικη δε χτυπησε...η οποια παιρνει σίγουρα μονη της...που είναι και το πιο περιεργο απο ολα...νεκρικη σιγη.  Μονο το κινητο μου χτυπησε.  Το τηλεφωνο π χω συνδέσει δηλαδη σε παραβιαση...

Επεξ/σία από steliosnats
Δημοσ.
7 ώρες πριν, steliosnats είπε

Ωραια.θα στο στείλω αυριο μολις μπορεσω...ολες τις φωτο. Και θα δω τις 2 επαφες. Σε ευχαριστω πολυ!!

οχι...ουτε η εξωτερικη δε χτυπησε...η οποια παιρνει σίγουρα μονη της...που είναι και το πιο περιεργο απο ολα...νεκρικη σιγη.  Μονο το κινητο μου χτυπησε.  Το τηλεφωνο π χω συνδέσει δηλαδη σε παραβιαση...

Κάτι παίζει...

Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνετε να παίρνει ρεύμα απο μπρίζα.. 

Στείλε φωτο και απο την σειρήνα.. Και μετά βλέπουμε..

Δημοσ.

Οχι απο πριζα με φις...απο την ιδια παροχη εννοούσα..

Λοιπόν εξωτερικη

spacer.png

spacer.png

Εσωτερικη 

spacer.png

Το 10 11 φευγουν τα καλωδια και πανε σε αυτο το μαραφετι..

spacer.png

Και σχεδιαγραμμα με φωτο

spacer.png

Και τα καλωδια

spacer.png

Δημοσ.

Έχεις τίποτα ασύρματο? Κάποιο ραντάρ ή ανοίγεις κάτι με τηλεχειρισμό?

αν όχι τοτε αυτό είναι για την σειρήνα, είναι ασύρματη λογικά. Εγώ λέω κατέβασε γενικό βγάλε την μπαταρία από τον πίνακα ώστε να μην έχει καθόλου ρευμα, άνοιξε την σειρήνα αλλά να είσαι έτοιμος σε ενδεχόμενο που χτυπήσει.. Άλλαξε την μπαταρία, κλείσε το καπάκι. Σήκωσε τον γενικό και μετά βάλε την μπαταρία στον πίνακα.

Πολύ μπέρδεμα πέφτει με τα καλώδια. Και δεν μπορώ να καταλάβω πως παίρνει ρευμα.

Εκτός και αν μπαίνει στην πρίζα το καλώδιο με σκοπό να περάσει και να μπει μέσα στο σπίτι και να καταλήξει στον πίνακα. 

Δημοσ.

Τα καλωδια και εγω που τα βλεπω δε βγαζω ακρη..φαντάσου εσυ που παλευεις να βγαλεις ακρη απο φωτο...

Η σειρηνα μαλλον ειναι ασυρματη..το γράφει κ πανω..παρολαυτα πανε καλωδια στο πάνελ...

spacer.png

Και νομιζω οι ζωνες των δωματιων...

spacer.png

Λοιπον λιγες αποριες πριν ξεκινησω...

Ά. Υπαρχει πιθανότητα ενω δε χτυπαει σε παραβιαση τοσες μερες να χτυπησει αμα την ανοιξω;;; με τι τροφοδοσια δηλαδη;;

Β.μπορω πριν την ανοιξω να δω τι μπαταρια φοραει η σειρηνα ωστε να την εχω σπιτι;;

Γ. Αν κλεισω ρευματα και βγαλω μπαταριες κλπ δε θα χαθούν ρυθμίσεις κωδικοι τηλεφωνα κ οτι σεταρισμα γενικα εχει ο συναγερμος;;

Δ. Θεωρεις οτι λογω εσφαλμενης τασης δε χτυπαει η εξωτερικη σειρηνα;;παρολο που χει δικη της τροφοδοσια;;η παιζει να ναι άλλο πρόβλημα αυτο;;

Σορρυ σε ζαλισα.αλλα θέλω να μαι σιγουρος πριν ξεκινησω να σκαλιζω κατι π ασχολουμαι πρωτη φορα.

Υγ..βρηκα αυτο αν βοηθαει σε τιποτα..δρ βλεπω τι μπαταρια φοραει..

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.napcosecurity.com/media/pdfs/GEM-RECV_WI751C.03_INST.pdf&ved=2ahUKEwjGvsHb2NDsAhXGAxAIHWYpAxkQFjAAegQIAxAB&usg=AOvVaw2mwqMTIASUgRjgccT92ze5

Δημοσ.

Είδα και ξανα είδα τις φώτο αλλά δεν έβγαλα άκρη.

1. Ναι μπορεί χτυπήσει ανοίγοντας το καπάκι, όπως είπα πιο πάνω πριν ανοίξεις το καπάκι κατέβασε τον γενικό και βγάλε την μπαταρία απο τον πίνακα, έτσι δεν θα έχει ρεύμα η σειρήνα, μόνο την μπαταρίας της που λογικά είναι πεθαμένη. Όταν ανοίξεις το καπάκι να είναι έτοιμος μην σε τρομάξει  αν χτυπήσει.. επίσης αν χτυπήσει, όση ώρα θα κάνεις να αλλάξεις την μπαταρία, βάλε κάτι να κρατάει το ταμπερ πατημένο ώστε να σταματήσει να χτυπάει, και βγάλε μια φώτο την σειρήνα να δούμε λίγο πως είναι συνδεμένη.

2. Μόνο αν ανοίξεις την σειρήνα θα δεις τι μπαταρία φοράει. Και η βλακεία είναι δεν γράφει ούτε μάρκα η σειρήνα.

3. Το μόνο που θα χαθεί είναι η ημερομηνία και η ώρα.

4. Λογικά ναι, μερικοί συναγερμοί δεν σε αφήνει να οπλίσεις, άλλοι δεν δίνουν εντολή στις σειρήνες κτλ. 

Δεν με ζάλισες, μακάρι να ήταν λίγα πιο ξεκάθαρα στον πίνακα και να βγάζαμε πιο εύκολο μια άκρη.

Το είδα το manual αυτό είναι μόνο για την συσκευή που έχεις δίπλα στον πίνακα.. 

Υπάρχει περίπτωση να έφαγε κανέναν κεραυνό τώρα τελευταία?

άλλαξε για αρχή τις μπαταρίες και μετά βλέπουμε.. 

Δημοσ.

Οποτε παμε για 2 ανοιγματα.  Μια για να δω την μπαταρια και μια για να την αλλαξω..

Το ταμπερ αν το πιεζω με κατι είμαστε οκ;;επισης αν χτυπησει με το που κλείσω καπακι σταματαει ή θελει κωδικο κλπ;;

Το manual που σου εστειλα δεν ειναι της εσωτερικης σειρηνας;;;; αυτη δεν ειναι η συσκευη διπλα στο κουτι;,η μπερδεψα κατι...Δεν επρεπε εκει να λεει τι μπαταρια θελει; μηπως παιζει τπτ αλλο;;μπα κεραυνό δυσκολα..

Δημοσ.

Ακριβώς για 2 ανοίγματα.. εκτός και αν δεν χτυπήσει οπότε την αφήνεις ανοιχτή, πας παίρνεις μπαταρία και το κλείνεις μια και καλή.

Σε περίπτωση που χτυπήσει πατάς το ταμπερ και σταματάει, σε σπάνιες περιπτώσεις θέλει κωδικό αλλα δεν νομίζω να χρειαστεί σε σένα.

Το manual είναι για εκείνη την συσκευή που έχεις δίπλα στον πίνακα, εκείνο είναι μια ασύρματη συσκευή που μπορείς να συνδέσεις πάνω του ασύρματη σειρήνα, ραντάρ κτλ. απλά δίνει την εντολή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Α μάλιστα..λαθος ειχα καταλαβει τελικα. Αυτο ειναι για τις ασύρματες των δωματιων ισως ζωνεε...Και η σειρηνα η εσωτερικη που ειναι τοτε;;οτι εχει ο συναγερμος στο χω στειλει φωτο.

Αυτο ειναι σειρηνα απο οτι ειδα  Google.. και δεν ανοιγει;;;

spacer.png

Υγ. παντως εχω σκαλωσει που δε χτυπαει. Υποτιθεται η μπαταρια ειναι ups και κραταει σε διακοπη. Απαραδεκτο να χαλάει η μπαταρια και να μη δουλεύει ουτε το ρευμα!!

Επεξ/σία από steliosnats
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Α οπότε έχεις ασύρματα ρανταρακια. Μπορεί και η σειρήνα να είναι ασυρματη.

Η εσωτερική η άσπρη που έχεις δεν ανοίγει είναι Φιξ. Αυτή παίρνει ρεύμα μονο από τον πίνακα.

Η εξωτερική συνδέεται με τον πίνακα αλλά έχει και μπαταρία. 

Δεν ξέρω τι γίνετε. Πόσα ρανταρακια έχεις?

Βλέπω ότι έχεις ενσύρματα κάτι συνδεμένο.

Ακολούθησε τα καλώδια να δεις από που ξεκινάνε και σε ποιες επαφές είναι συνδεμένες στον πίνακα. Μόνο έτσι θα βγάλεις άκρη.

Εγώ 2 σκέψεις έχω, επειδή είναι νεκρές οι μπαταρίες να μην μπορεί να δώσει συναγερμό και δεύτερον να έχει κάψει κάτι και να έχει βγει off. 

Αν θες κανε μια αναζήτηση και εδώ μπας και βρεις κάτι, είναι και επαγγελματίες στο συγκεκριμένο forum.

https://www.hlektronika.gr/forum/forumdisplay.php?f=341 

Επεξ/σία από pavloa
Δημοσ.

Κοιτα για αρχη πηρα την μπαταρια του πινακα...θα την κουμπωσω αποψε να δω τι γινεται και τι δουλεύει και τι οχι. 

Και μετα παω στην εξωτερική μπαταρια..αν παλι τιποτα μπλεξαμε..

Τα ρανταρακια σύνολο είναι 7 νομιζω...5 ενσύρματα 2 ασυρματα.. η σειρηνα εσωτερικη χωρις μπαταρια ενσυρματη απο οτι βλεπω...αυτα.. βαζω μπατσρια κ ενημερώνω.

Ειπες για μπαταρια μονο του πινακα δεν κλεινω γενικο ετσι;;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...