Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα. Να ρωτησω κατι..θελω να αλλαξω την μπαταρια του συναγερμου...του κουτιου.. γτ μου βγαζει ερρορ...απο οτι διαβασα σε αλλα τοπικ ειναι απλο και εύκολο.  Βαζεις βγαζεις...αυτο π με προβληματισε ειναι οτι καποιοι λενε να αλλαχτει μαζι και της σειρηνας. Εκει μπλεκει ομως το θεμα. Ξερει κανεις γτ το λενε αυτο και αν ειναι απαραιτητο;;

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

40 ευρω αμα το κανεις μονος σου..αλλα τη σειρηνα φοβαμαι να την πειράξω...καο αμα φερω άνθρωπο θα το τσιμπησει το κατοσταρικακι...

το θεμα ειναι οτι εμενα με ενοχλει το error. Υπαρχει θεμα αν αλλαξω την κεντρικη τωρα και της σειρήνας οποτε τα φτυσει;;

Δημοσ.
3 hours ago, steliosnats said:

40 ευρω αμα το κανεις μονος σου..αλλα τη σειρηνα φοβαμαι να την πειράξω...καο αμα φερω άνθρωπο θα το τσιμπησει το κατοσταρικακι...

το θεμα ειναι οτι εμενα με ενοχλει το error. Υπαρχει θεμα αν αλλαξω την κεντρικη τωρα και της σειρήνας οποτε τα φτυσει;;

a. oxi. β. σε φιλη τεχνικος πηρε 50 ευρω για αλλαγη μπαταριες και τις μπαταριες τις εφερε αυτος. αν πας να αλλαξεις σειρηνας παιζει οταν την ανοιξεις να χτυπησει ο συναγερμος. προσεχε τα αυτια σου. κατα τα αλλα δεν ειναι δυσκολο. 

Δημοσ.

Πρέπει να τις αλλάξεις και τις δύο. Και θα σε πάνε άλλα τόσα χρόνια.

Του πίνακα είναι πανεύκολο να την αλλάξεις, ανοίγεις το κουτί βγάζει την παλιά και βάζεις την καινούρια ΠΡΟΣΕΧΟΝΤΑΣ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ.

Τώρα όσο αφορά την σειρήνα, αν ανοίξεις το καπάκι σίγουρα θα αρχίσει να χτυπάει.

Έχει μια μικρή διαδικασία για να την ανοίξεις. 3 περιπτώσεις.

1. Το ταμπερ της σειρήνας να είναι σε κάποια 24ωρη ζώνη, τότε πρέπει να μπεις στο μενού και να την απενεργοποιήσεις προσωρινά ώστε να μπορέσεις να ανοίξεις το καπάκι χωρίς να χτυπήσει.

2. Στα καλώδια που έρχονται απο την σειρήνα λογικά θα πρέπει να έχει ένα καλώδιο στον αέρα, αυτό το παίρνεις και το συνδέεις στην μπαταρία στα 12v, έτσι απενεργοποιείται το τάμπερ και ανοίγεις το καπάκι.

3. Να έχουν συνδέσει την σειρήνα με τέτοιο τρόπο ώστε όταν είναι αφοπλισμένος ο συναγερμός να είναι αφοπλισμένη και η σειρήνα. 

Τώρα τη απο τα τρία ισχύσει σε σένα δεν ξέρω. Αν θες στείλε μια καλή φώτο του πίνακα για να δω πως ειναι συνδεμένα. Και ποιον πίνακα έχεις.

• Like 1
Δημοσ.

Θα σου στειλω μια φωτο μολις μπορεσω αργοτερα στη μερα.

Δεν ξερω αν παιζει ρολο στη συνδεσμολογια της σειρηνας που λες, αλλα προχτες σε πολυωρη διακοπη ρευματος με τον συναγερμο οπλισμενο νεκρωσε ο πινακας. Μαυριλα. Και η σειρηνα δε χτύπησε ποτε.

Μολις επανηλθε το ρευμα οπλισε αυτοματα  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, poulinos είπε

a. oxi. β. σε φιλη τεχνικος πηρε 50 ευρω για αλλαγη μπαταριες και τις μπαταριες τις εφερε αυτος. αν πας να αλλαξεις σειρηνας παιζει οταν την ανοιξεις να χτυπησει ο συναγερμος. προσεχε τα αυτια σου. κατα τα αλλα δεν ειναι δυσκολο. 

Ή ακόμα μην τρομάξει και πέσει από τη σκάλα, έχει γίνει και αυτό.

Όσο για τις μπαταρίες, για τον δικό μου που παίρνει τις συνηθισμένες 7,2 και 2,4 AH πλήρωσα σε φτηνές σχετικά μάρκες 23,5€ σε τοπικό κατάστημα λιανικής, οι τεχνικοί τις παίρνουν ακόμα πιο φτηνά και με το 50άρι που χρεώνουν τους μένει ένα 30αρι καθαρό.

Οι αντίστοιχες YUASA βγαίνουν κάπου 40€.

image.png.4ae6f025d934bcd558ba810120a79c81.png

https://www.mrsmart.gr/προϊόντα/μπαταρία-μολύβδου-yuasa-12v-7-2ah/

Επεξ/σία από Joshua21
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, steliosnats είπε

Θα σου στειλω μια φωτο μολις μπορεσω αργοτερα στη μερα.

Δεν ξερω αν παιζει ρολο στη συνδεσμολογια της σειρηνας που λες, αλλα προχτες σε πολυωρη διακοπη ρευματος με τον συναγερμο οπλισμενο νεκρωσε ο πινακας. Μαυριλα. Και η σειρηνα δε χτύπησε ποτε.

Μολις επανηλθε το ρευμα οπλισε αυτοματα  

Έχουν νεκρώσει οι μπαταρίες. Γι'αυτό δεν έγινε τίποτα.. κανονικά από καιρό έπρεπε να σου βγάλει σφάλμα ότι οι μπαταρίες είναι νεκρές.

Η συνδεσμολογία της σειρήνας παίζει ρόλο μόνο για να ανοίξεις το καπάκι της ώστε να αλλάξεις την μπαταρία. Στείλε φωτό μόλις μπορέσεις. Για τον πίνακα θέλεις μια 12V 7.2ah και λογικά η σειρήνα θέλει 12v 2.4ah. 

Θα πας σε ένα κατάστημα με ηλεκτρονικά.

Γύρο στα 15-17 έχει του πίνακα και 12-14 της σειρήνας.

Αν πας σε καλή μάρκα csb, yuasa κτλ. Η τιμές ανεβαίνουν. 

Αν καλέσεις κάποιον επαγγελματία θα σου πάρει σίγουρα ένα 50 μαζί με την εργασία.

Επεξ/σία από pavloa
Δημοσ.

Του πινακα ειναι 12v 4.5ah ...τις βρισκω σκρουτζ κατω απο 20...για τον πινακα τωρα σου στελνω φωτο...παιζει να το ανοιξω χωρις να χτυπησει η σειρηνα αφου πεθανε η μπαταρια;;;

Υγ. Στέλνω φωτο σε λιγακι

Υγ2 . Θα κανω ενα test ring μηπως δε χτυπήσει η σειρηνα και απλα ανοιξω το καπακι. Αν παιζει αυτο

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, steliosnats είπε

Του πινακα ειναι 12v 4.5ah ...τις βρισκω σκρουτζ κατω απο 20...για τον πινακα τωρα σου στελνω φωτο...παιζει να το ανοιξω χωρις να χτυπησει η σειρηνα αφου πεθανε η μπαταρια;;;

Υγ2 . Θα κανω ενα test ring μηπως δε χτυπήσει η σειρηνα και απλα ανοιξω το καπακι. Αν παιζει αυτο

Ο συναγερμός σου έχει κάποια ζώνη συνδεδεμένη με το κουτί της σειρήνας? Μόνο τότε θα χτυπήσει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, steliosnats είπε

Τι μάρκα είναι ο συναγερμός? Τόσο μικρή μπαταρία φοράει? Μήπως έχει αλλαχτεί πιο παλιά και δεν βάλανε την σωστή?

Θα σου έλεγα να κατεβάσεις τον γενικό και αν κλείσει εντελώς ο συναγερμός τότε λογικά και η σειρήνα θα ανοίξει χωρίς να βαρέσει, αν είναι νεκρή και εκείνη.

1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

Ο συναγερμός σου έχει κάποια ζώνη συνδεδεμένη με το κουτί της σειρήνας? Μόνο τότε θα χτυπήσει.

Και να μην έχει ζώνη, υπάρχει το ταμπερ που αν δεν του δώσεις 12V τότε θα χτυπήσει αν ανοίξει το καπάκι.

Επεξ/σία από pavloa
Δημοσ.
1 ώρα πριν, pavloa είπε

Και να μην έχει ζώνη, υπάρχει το ταμπερ που αν δεν του δώσεις 12V τότε θα χτυπήσει αν ανοίξει το καπάκι.

Τότε είναι και θέμα μοντέλου/εγκαταστάτη μια και ο δικός μου δεν δουλεύει έτσι. Συγκεκριμένα όταν ήθελα να αλλάξω μπαταρίες πήρα τηλ τον εγκαταστάτη μου να μου πει τι να κάνω, και μου απάντησε "όταν κάναμε εγκατάσταση χρησιμοποιήσαμε και τις 6 ζώνες, δεν έμεινε καμία για το tamper οπότε δεν το συνδέσαμε καν, άνοιξε το άφοβα δεν θα χτυπήσει", όπως και έγινε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Τότε είναι και θέμα μοντέλου/εγκαταστάτη μια και ο δικός μου δεν δουλεύει έτσι. Συγκεκριμένα όταν ήθελα να αλλάξω μπαταρίες πήρα τηλ τον εγκαταστάτη μου να μου πει τι να κάνω, και μου απάντησε "όταν κάναμε εγκατάσταση χρησιμοποιήσαμε και τις 6 ζώνες, δεν έμεινε καμία για το tamper οπότε δεν το συνδέσαμε καν, άνοιξε το άφοβα δεν θα χτυπήσει", όπως και έγινε.

Ναι συμφωνώ, είναι ανάλογα την σειρήνα αλλά πολλές είναι τα ίδια στην συνδεσμολογία.

Για παράδειγμα δες εδω https://sigmasec.gr/site/index.php?route=product/download/get&download_id=344

Εδώ είναι αυτό που λέω οτι μπορεί να έχει στον πίνακα ένα καλώδιο στον αέρα ή σε κάποιο pgm.

H είσοδος TC (Tamper Control) χρησιμοποιείται για να απενεργοποιήσετε τον Tamper της σειρήνας, όταν θέλετε να ανοίξετε το καπάκι της για Service, χωρίς να δώσει συναγερμό. Συνδέστε τη σε μία έξοδο PGM του πίνακα, η οποία θα έχει 12 V σε ηρεμία και θα πηγαίνει στο 0 όταν ο πίνακας οπλίζει. Η ύπαρξη τάσης 12V στην είσοδο αυτή, απενεργοποιεί τον Tamper της σειρήνας για 10 λεπτά. 

Και εδώ σε 24ωρη ζώνη.

Αν θέλετε, εκτός από το συναγερμό που θα δώσει η σειρήνα σε κάθε προσπάθεια παραβίασής της να δίνει συναγερμό και ο πίνακας, συνδέστε την έξοδο AL σε μία 24ωρη ζώνη του πίνακα, όπως φαίνεται στο σχήμα με τη συνδεσμολογία της σειρήνας. Η έξοδος Alarm είναι σε κατάσταση ηρεμίας στο 0 και γίνεται Open Collector, όταν γίνει προσπάθεια παραβίασης (άνοιγμα του καπακιού ή αποκόλληση της σειρήνας από τον τοίχο). 

Οταν λες και τις 6 ζώνες  τι εννοείς? Του πίνακα ή της σειρήνας?

Αυτό που έκαναν σε σενα δεν είναι σωστό, άνετα κάποιος μπορεί να σου παραβιάσει την σειρήνα χωρίς να δώσει συναγερμό.

Επεξ/σία από pavloa
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Όταν λέω τις 6 ζώνες εννοώ της κεντρικής μονάδας.

Αυτόν έχω: https://www.e-smarteck.gr/συναγερμος-pyronix-matrix-6

Κατάλαβα, ο πίνακας έχει μόνο 6 ζώνες.. αλλα και πάλι έπρεπε να βρουν τρόπο να την συνδέσουν.

Μπορεί να μην το έχουν συνδέσει ή μπορεί να έχουν ορίσει μια pgm έξοδο να έχει 0V όταν είναι οπλισμένος και 12v όταν είναι αφοσπλισμένος.

Τι σημαίνει αυτό.. Όταν ο πίνακα είναι αφοπλισμένος είναι αφοπλισμένη και η σειρήνα, οπότε αν ανοίξεις το καπάκι δεν θα γίνει τίποτα.. 

Ενώ όταν είναι οπλισμένος, οπλίζει και η σειρήνα και αν ανοίξεις το καπάκι θα χτυπήσει. 

Αυτά μόνο αν έχουν συνδέσει ένα καλώδιο απο την σειρήνα σε κάποια έξοδο pgm του πίνακα. Το pgm είναι διαφορετική επαφή απο τις 6 ζώνες που έχει ο πίνακας. αν δεις στον πίνακα έχει pgm1, pgm2 pgm3 pgm4. 

Κανονικά έπρεπε να χτυπάει και όταν είναι αφοπλισμένος ο συναγερμός. ποτέ δεν ξέρεις τι γίνετε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...