velociraptoras Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 55 λεπτά πριν, m.gial είπε Εγώ πάλι θα το ξαναπω. Τα πτυχια ειναι ηδη bachelor 240 ects. Δηλαδή θα παω να δωσω ξανα κατατακτήριες για ποιο λογο. Το πτυχιο μου το εστειλα στο Εξωτερικο και το αναγνωριζαν ως bachelor. Παμε καλα? στην Ελλάδα τα επιμελητήρια και τα συνδικάτα είναι πιο πάνω κι από το νόμο, γιατι νομικά απο το 2001 πανεπιστημια και ΤΕΙ ανηκουν στα ΑΕΙ
airtrelomike13 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ΕΝΑ και συνεπάγεται με πολλά. Στο Εξωτερικό, υπάρχουν χώρες που χρειάζονται τεχνολόγους, κοινώς πρακτικούς επιστήμονες, διότι εκεί έχουν πήξει από ερευνητικούς επιστήμονες , τις οποίες υποδομές έχουν επενδύσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Στην Ελλάδα δεν ξέρουμε τι θέλουμε. Αρχικά έχουμε επιστήμονες , αλλά δεν έχουμε υποδομές, και από την άλλη η χώρα έχει ανάγκη από τεχνολόγους. 2 εκατ Έλληνες είναι στο Εξωτερικό και σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω αυτά που λένε τα media, ή οι επίσημες στατιστικές. Όταν υπάρχουν χώρες που δίνουν πολύ καλούς μισθούς, δεν δίνουν τη βαρύτητα του " έχεις τελειώσει Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ" αλλά να έχεις bachelor, τότε όλα βαίνουν καλώς έξω σε αντίθεση με εδώ. Εδώ έχεις τις συντεχνίες να κάνουν κουμάντο, το κράτος να κοιμάται όπως και οι νόμοι μαζί. Εδώ δουλεύεις 12 ώρες τη μέρα για να ζεις αξιοπρεπώς και ας έχεις πτυχιο πανεπιστημιου, 2 μαστερ, ξενες γλωσσες, ενώ στο Εξωτερικό με αυτά τα κριτήρια , δουλεύεις σε πολύ καλή θέση, 8ωρο και την υπερωρία την πληρώνεσαι 2
James Bon Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, airtrelomike13 said: Στην Ελλάδα δεν ξέρουμε τι θέλουμε. Αρχικά έχουμε επιστήμονες, αλλά δεν έχουμε υποδομές, και από την άλλη η χώρα έχει ανάγκη από τεχνολόγους. Σε ποιες υποδομές αναφέρεσαι; Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2020 από James Bon
airtrelomike13 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 Μόλις τώρα, James Bon είπε Σε ποιες υποδομές αναφέρεσαι; Yποδομές απορρόφησης, υποδομές να μπορούν οι επιστήμονες να έχουν όλο τον εξοπλισμό που απαιτείται για να κάνει τη δουλειά τους και κυρίως ερευνητικά κέντρα να μπορούν να αξιοποιήσουν σωστά και να κάνουν πηγή έμπνευσης τους επιστήμονες
lactate Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 Στην Ελλάδα βασικά 2-3 πράγματα θέλουν.. όλοι οι παραϊατρικοί βοηθοί των ΙΕΚ να πάνε με κατατακτήριες Ιατρική, οι βοηθοί οδοντοτεχνίτη -> οδοντίατροι και οι β φαρμακοποιου -> φαρμακευτική. Ο ανταγωνισμσός θα είναιι σκληρός και η συντριπτική πλειοψηφία των ΙΕΚΤζιδων δεν ξερει που πανε τα 4. Αλλά το ότι τα ΤΕΙ τα έχουν φτυσμένα και τα ΙΕΚ που ειναι ιδιωτικά προπσαθούν να τα ανεβάσουν ε΄ναι γεγονός. Σαν να βλέπω τη διαφήμιση "σε ένα χρόνο σπουδές μπείτε στην Ιατρική". 1
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 11 λεπτά πριν, lactate είπε Στην Ελλάδα βασικά 2-3 πράγματα θέλουν.. όλοι οι παραϊατρικοί βοηθοί των ΙΕΚ να πάνε με κατατακτήριες Ιατρική, οι βοηθοί οδοντοτεχνίτη -> οδοντίατροι και οι β φαρμακοποιου -> φαρμακευτική. Ο ανταγωνισμσός θα είναιι σκληρός και η συντριπτική πλειοψηφία των ΙΕΚΤζιδων δεν ξερει που πανε τα 4. Αλλά το ότι τα ΤΕΙ τα έχουν φτυσμένα και τα ΙΕΚ που ειναι ιδιωτικά προπσαθούν να τα ανεβάσουν ε΄ναι γεγονός. Σαν να βλέπω τη διαφήμιση "σε ένα χρόνο σπουδές μπείτε στην Ιατρική". Eδώ είχα συμμαθήτριες, που επειδή δεν πέρασαν Νομική μέσω πανελληνίων πήγαν στη Κύπρο και ορισμένες σε ένα Γαλλικό τύπου κολλέγιο που βρίσκεται στην Αθήνα και τωρα τους αναγνώρισαν κανονικά τα πτυχία. Οπότε τι να λέμε...
lactate Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 7 λεπτά πριν, m.gial είπε Eδώ είχα συμμαθήτριες, που επειδή δεν πέρασαν Νομική μέσω πανελληνίων πήγαν στη Κύπρο και ορισμένες σε ένα Γαλλικό τύπου κολλέγιο που βρίσκεται στην Αθήνα και τωρα τους αναγνώρισαν κανονικά τα πτυχία. Οπότε τι να λέμε... Ναι το ξέρω αυτό που λες. Δεν ξέρω για την ποιότητα των σπουδών του και το καθεστώς του αλλά θεωρώ αποκαρδιωτικό να μην εχει σημασία ο κόπος σου αλλά τα λεφτά σου. Ως οδοντίατρος το έχω νιώσει στο πετσί μου. Να παλεύεις ννα μπεις στη σχολή και οι άλλοι απλά να έχουν την κλινική τους έτοιμη.
NiKoSmile Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, lactate είπε Ναι το ξέρω αυτό που λες. Δεν ξέρω για την ποιότητα των σπουδών του και το καθεστώς του αλλά θεωρώ αποκαρδιωτικό να μην εχει σημασία ο κόπος σου αλλά τα λεφτά σου. Ως οδοντίατρος το έχω νιώσει στο πετσί μου. Να παλεύεις ννα μπεις στη σχολή και οι άλλοι απλά να έχουν την κλινική τους έτοιμη. Εσύ είχες τον κόπο, οι άλλοι είχαν το χρήμα που αποταμίευσαν με κόπο. Έχεις το επίπεδό σου, έχουν το επίπεδό τους. Καλός είναι ο κόπος των πανελλήνιων εξετάσεων, αλλά δεν είναι για όλους, γιατί δεν υπάρχουν θέσεις στα δημόσια πανεπιστήμια για όλους. Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2020 από NiKoSmile 1
lactate Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 25 λεπτά πριν, NiKoSmile είπε Εσύ είχες τον κόπο, οι άλλοι είχαν το χρήμα που αποταμίευσαν με κόπο. Έχεις το επίπεδό σου, έχουν το επίπεδό τους. Καλός είναι ο κόπος των πανελλήνιων εξετάσεων, αλλά δεν είναι για όλους, γιατί δεν υπάρχουν θέσεις στα δημόσια πανεπιστήμια για όλους. Όταν τα έχεις από τον μπαμπά σου δεν είναι κόπος δικός σου. Και δεν λέω να μην μπαίνουν οι πιο οικονομημένοι. αλλά ότνα στο δημόσιο πανεπιστήμιο έχεις κόστος μεταπτυχιακού 25χιλιάδες ευρώ, όσο καλό βαθμο και να χεις, αν δεν εχεις τα λεφτά δεν μπαίενις (και υποτροφίες βασικά δεν παίζουν)/
_Theo_ Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 6 λεπτά πριν, lactate είπε Όταν τα έχεις από τον μπαμπά σου δεν είναι κόπος δικός σου. Και δεν λέω να μην μπαίνουν οι πιο οικονομημένοι. αλλά ότνα στο δημόσιο πανεπιστήμιο έχεις κόστος μεταπτυχιακού 25χιλιάδες ευρώ, όσο καλό βαθμο και να χεις, αν δεν εχεις τα λεφτά δεν μπαίενις (και υποτροφίες βασικά δεν παίζουν)/ Δεν είναι μόνο τα λεφτά. Λεφτά μπορεί να έχουν πολλοί. Αυτό που μετράει κυρίως είναι α) συστατικές επιστολές, β) βαθμός, γ) Επιστημονικές δημοσιεύσεις. Βέβαια αν τελείωσες το τμήμα που διοργανώνει το μεταπτυχιακό και έχεις κάποιο καθηγητή γνωστό ή που τον ξέρεις είναι σχεδόν σίγουρη η επιλογή σου. Για να μην αναφέρω τα δωρεάν μεταπτυχιακά οπού εκεί γίνεται "σφαγή" για το ποιος θα μπει...
lactate Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 Μόλις τώρα, _Theo_ είπε εν είναι μόνο τα λεφτά. Λεφτά μπορεί να έχουν πολλοί. Αυτό που μετράει κυρίως είναι α) συστατικές επιστολές, β) βαθμός, γ) Επιστημονικές δημοσιεύσεις. Βέβαια αν τελείωσες το τμήμα που διοργανώνει το μεταπτυχιακό και έχεις κάποιο καθηγητή γνωστό ή που τον ξέρεις είναι σχεδόν σίγουρη η επιλογή σου. Για να μην αναφέρω τα δωρεάν μεταπτυχιακά οπού εκεί γίνεται "σφαγή" για το ποιος θα μπει... Δεν ισχύει και τόσο. Για μεταπτυχιακά που βγάοζυν κάποιες πολύ συγκεκριμένες ειδικότητες (που μεταφράζεται όποιος το κάνει θα βγάλει λεφτα) πέφτει πολύ κονέ. Έχω δύο πολύ συγκεκριμένα μεταπτυχιακά υπόψην που το μόνο που μετράει είνναι ποιον ξέρεις. Σε έχουν να κάνεις τον μαλακα 2 και 3 χρόνια βοηθώντας στα μαθήματα για να δεις αν θα σε πάρουν και τελικά παίρνουν τον γιο του καθηγητή ή κάποιον "δικο τους" από το πουθενά. Ξέρω άτομο που ενώ είχε και δημοσίευση σχετική απλά τον ειρωνεύτηκαν (και τον πήραν σε ένα φοβερό πανεπιστήμιο Β Ευρώπη) και παίρνουν συγκεκριμένα άτομα. τώρα τα μεταπτυχιακά του κιλού που στην Ιατρική υπάρχουν 40 διαφορετικά με κόστος 3-4χιλιάρικα που για κάποιο λόγο όλοι είναι διατεθημένοι να πληρώσουν βασικά δεν κοιτάνε τίποτα. Δωρεάν μεταπτυχιακά δεν έχω πετύχει στον κλάδο μου στην αθήνα αλλά φαντάζομαι τι θα γίνεται.
_Theo_ Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, lactate είπε Δεν ισχύει και τόσο. Για μεταπτυχιακά που βγάοζυν κάποιες πολύ συγκεκριμένες ειδικότητες (που μεταφράζεται όποιος το κάνει θα βγάλει λεφτα) πέφτει πολύ κονέ. Έχω δύο πολύ συγκεκριμένα μεταπτυχιακά υπόψην που το μόνο που μετράει είνναι ποιον ξέρεις. Σε έχουν να κάνεις τον μαλακα 2 και 3 χρόνια βοηθώντας στα μαθήματα για να δεις αν θα σε πάρουν και τελικά παίρνουν τον γιο του καθηγητή ή κάποιον "δικο τους" από το πουθενά. Ξέρω άτομο που ενώ είχε και δημοσίευση σχετική απλά τον ειρωνεύτηκαν (και τον πήραν σε ένα φοβερό πανεπιστήμιο Β Ευρώπη) και παίρνουν συγκεκριμένα άτομα. τώρα τα μεταπτυχιακά του κιλού που στην Ιατρική υπάρχουν 40 διαφορετικά με κόστος 3-4χιλιάρικα που για κάποιο λόγο όλοι είναι διατεθημένοι να πληρώσουν βασικά δεν κοιτάνε τίποτα. Δωρεάν μεταπτυχιακά δεν έχω πετύχει στον κλάδο μου στην αθήνα αλλά φαντάζομαι τι θα γίνεται. Άρα συμφωνούμε, τα κονέ μετράνε κατά βάση. Απλώς αν δεν έχεις γνωστό έχοντας αυτά που προανέφερα (συστατικές κτλ) μπορείς να ελπίζεις. Εγώ τις Πληροφορικής είμαι και είχα κάνει αίτηση σε δωρεάν μεταπτυχιακό του ΟΠΑ. Δεν με επέλεξαν, αλλά φαντάζομαι για ποιους λόγους έγινε αυτό, μιας και η υποψηφιότητα μου πιστεύω ήταν αξιοπρεπέστατη... Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2020 από _Theo_
NiKoSmile Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 29 λεπτά πριν, lactate είπε Όταν τα έχεις από τον μπαμπά σου δεν είναι κόπος δικός σου. Και δεν λέω να μην μπαίνουν οι πιο οικονομημένοι. αλλά ότνα στο δημόσιο πανεπιστήμιο έχεις κόστος μεταπτυχιακού 25χιλιάδες ευρώ, όσο καλό βαθμο και να χεις, αν δεν εχεις τα λεφτά δεν μπαίενις (και υποτροφίες βασικά δεν παίζουν)/ Σοβαρά τώρα; Πίος δίνει τις εξετάσεις; Σε τίνος όνομα βγαίνει το πτυχίο; Πολύ άδικο το σχόλιο για τον κόπο των γονέων. Πόσοι φοιτητές του δημοσίου δεν έχουν καμία οικονομική στήριξη από τους γονείς τους; Όλη την προετοιμασία των πανελληνίων και ολόκληρη την φοιτητική ζωή την πληρώνουν οι γονείς. Εσύ έχεις την υποχρέωση να διαβάζεις.
lactate Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 1 ώρα πριν, NiKoSmile είπε Σοβαρά τώρα; Πίος δίνει τις εξετάσεις; Σε τίνος όνομα βγαίνει το πτυχίο; Πολύ άδικο το σχόλιο για τον κόπο των γονέων. Πόσοι φοιτητές του δημοσίου δεν έχουν καμία οικονομική στήριξη από τους γονείς τους; Όλη την προετοιμασία των πανελληνίων και ολόκληρη την φοιτητική ζωή την πληρώνουν οι γονείς. Εσύ έχεις την υποχρέωση να διαβάζεις. Ναι αυτό λεω, εσύ-εγώ ο καθένας διαβάζει. αλλά όσο και να διαβάζει και άριστος να είναι αν δεν υπάρχουν χρήματα πρέπει να δουλέψει και όχι να διαβάσει/σπουδάσει. Αν πχ είσαι από ένα χωριό και είσαι μαθητής του 19 χωρίς χρήματα από γονείς πως θα καταφέρεις να σπουδάσεις στην Αθήνα Ιατρική; Θα περιμένεις την υποτροφία που θα βγει στο τέλος του πρώτου έτους και θα σε πληρώσει κάποτε; Θα παρακαλάς να βρεις δωμάτιο σε εστία αν υπάρχει διαθέσιμο; Και όσον αφορά και τον κόπο, πόσοι και πόσοι πήραν καλό βαθμό σε κάποια οδονντιατρικά μαθήματα γιατί το κέρωμα δεν το έκαναν οι ίδιοι αλλά ο οδοντοτεχνίτης του μπαμπά τους; Πόσοι άραγε πήραν καλή αξιολόγηση στην κλινική άσκηση γιατί ο μπαμπάς τους τους είχε στο ιατρείο κάθε απόγευμα και κάναν σφραγίσματα ενώ ο άλλος που δεν είχε λεφτά είτε δεν είχε πρόσβαση σε οδοντιατρείο είτε απλά δούλευε σερβιτόρος για να την παλέψει; Ολοι είμαστε ίσιοιι, αλλά κάποιοι είνναι πιο ίσοι από άλλους. 1
primeragt Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 1 ώρα πριν, lactate είπε Ναι αυτό λεω, εσύ-εγώ ο καθένας διαβάζει. αλλά όσο και να διαβάζει και άριστος να είναι αν δεν υπάρχουν χρήματα πρέπει να δουλέψει και όχι να διαβάσει/σπουδάσει. Αν πχ είσαι από ένα χωριό και είσαι μαθητής του 19 χωρίς χρήματα από γονείς πως θα καταφέρεις να σπουδάσεις στην Αθήνα Ιατρική; Θα περιμένεις την υποτροφία που θα βγει στο τέλος του πρώτου έτους και θα σε πληρώσει κάποτε; Θα παρακαλάς να βρεις δωμάτιο σε εστία αν υπάρχει διαθέσιμο; Και όσον αφορά και τον κόπο, πόσοι και πόσοι πήραν καλό βαθμό σε κάποια οδονντιατρικά μαθήματα γιατί το κέρωμα δεν το έκαναν οι ίδιοι αλλά ο οδοντοτεχνίτης του μπαμπά τους; Πόσοι άραγε πήραν καλή αξιολόγηση στην κλινική άσκηση γιατί ο μπαμπάς τους τους είχε στο ιατρείο κάθε απόγευμα και κάναν σφραγίσματα ενώ ο άλλος που δεν είχε λεφτά είτε δεν είχε πρόσβαση σε οδοντιατρείο είτε απλά δούλευε σερβιτόρος για να την παλέψει; Ολοι είμαστε ίσιοιι, αλλά κάποιοι είνναι πιο ίσοι από άλλους. Αυτά που περιγράφεις είναι εντελώς άσχετα με το αν κάποιος περνάει σε ένα δημόσιο Αεί η πληρώνει για να πάει έξω. Το πρόβλημα των ΑΕΙ δεν είναι αν κάποιος πληρώνει για να πάει η όχι αλλά το ότι ακόμα βασιζόμαστε σε πανελλήνιες εξετάσεις για το που και τι θα σπουδάσει καποιος. Θα έπρεπε οι πανελλήνιες να βγάζουν ένα βαθμό και μετά να έκανε αναζήτηση ο ενδιαφερόμενος στις εκάστοτε σχολές ώστε να έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να σπουδάσει κάτι που τον ενδιαφέρει. Όχι όπως εδώ που λένε αυτό είναι άμα σαρεσει και ας έχει βγάλει καλό βαθμό (δε μιλάω για 10αρια προφανώς).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα