conlap13 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 Έχω αυτό το παλιό σύστημα με τα εξής : msi 865pe neo2-v Pentium 4 768 mb ram Προσπαθώ να κάνω εγκατάσταση τα windows xp αλλά μάταια , έχω προσπαθήσει με cd και φλασάκι , με το cd μερικές φορές ξεκινάει αλλά μετά την οθόνη “setup is checking system requirements “ δεν προχωράει άλλο ,μαύρη οθόνη και τέλος , με το usb μου βγάζει “a disk error occurred press control alt delete “ είπα να κάνω update το bios όποτε κάνω ένα φλασάκι με freedos περνάω και τα αρχεία του bios , μπαίνω κανονικά στο freedos και ενώ γράφω τία έντονες να ξεκινήσει το update πχ adsfi711 6778ims.620 δεν κάνει τίποτα , έχω ψάξει στο google δεν κατάφερα κάτι , να σημειώσω ότι έχω δοκιμάσει με διαφορετικά φλασάκια και δίσκους αλλά τα ίδια αποτελέσματα , Ευχαριστώ σε όποιον ασχοληθεί
Τέρης Α. Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 1 ώρα πριν, conlap13 είπε Προσπαθώ να κάνω εγκατάσταση τα windows xp αλλά μάταια , έχω προσπαθήσει με (...) φλασάκι *Δεν υποστηρίζονται τα XP για Boot από USB. Μόνο από CD/ DVD, εκτός αν ξέρετε μια πατέντα που κυκλοφορεί.
jgeorgiou Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 2 ώρες πριν, conlap13 είπε 768 mb ram Τρέχουν τα XP σε 758MB ram? Αμφιβάλω , πάρε με κανένα 50αρικο refurbished CoreDUO και κάνε την δουλειά σου. Γιατί επιμένεις σε αυτό το μηχάνημα να βάλεις XP?
TopCLR Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 Μήπως το DVD drive δεν μπορεί να διαβάσει σωστά (λογικό αν έχει την ηλικία του υπόλοιπου συστήματος) και βγάζει σφάλμα η εγκατάσταση; 1 λεπτό πριν, jgeorgiou είπε Τρέχουν τα XP σε 758MB ram? Αμφιβάλω , πάρε με κανένα 50αρικο refurbished CoreDUO και κάνε την δουλειά σου. Γιατί επιμένεις σε αυτό το μηχάνημα να βάλεις XP? Τρέχουν και με παραπάνω RAM τα Windows XP! Είχα παλιότερα Athlon XP που έτρεχε Windows XP με 1,5GB RAM.
jgeorgiou Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 4 λεπτά πριν, TopCLR είπε Μήπως το DVD drive δεν μπορεί να διαβάσει σωστά (λογικό αν έχει την ηλικία του υπόλοιπου συστήματος) και βγάζει σφάλμα η εγκατάσταση; Τρέχουν και με παραπάνω RAM τα Windows XP! Είχα παλιότερα Athlon XP που έτρεχε Windows XP με 1,5GB RAM. Ανάποδα το κατάλαβες , εγώ ξέρω ότι χρειάζεσαι τουλάχιστον 1GB για να εγκαταστήσεις XP. Ο ts δεν το διαθέτει
TopCLR Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 8 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε Ανάποδα το κατάλαβες , εγώ ξέρω ότι χρειάζεσαι τουλάχιστον 1GB για να εγκαταστήσεις XP. Ο ts δεν το διαθέτει Εσύ κατάλαβες ανάποδα. Δεν μιλάμε για Windows 7 για να έχουν απαίτηση για 1GB RAM. Τα Windows XP ζητούσαν 128MB και πάνω. Άντε να ήθελαν τουλάχιστον 256ΜΒ με τα Service Pack.
conlap13 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 15 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε Ανάποδα το κατάλαβες , εγώ ξέρω ότι χρειάζεσαι τουλάχιστον 1GB για να εγκαταστήσεις XP. Ο ts δεν το διαθέτει Η ραμ δεν νόμιζω να είναι πρόβλημα , τώρα για το cd drive είναι πολύ πιθανό , θα δοκιμάσω και με άλλο να δω , το ξέρω ότι δεν αξίζει το σύστημα αλλά δεν είναι δικό μου , το τόνισα κ εγώ σε αυτόν που το έχει να βάλει ένα πενηντάρικο να πάρει ένα σετακι 775 να κάνει δουλειά .
dpolal Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 17 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε Ανάποδα το κατάλαβες , εγώ ξέρω ότι χρειάζεσαι τουλάχιστον 1GB για να εγκαταστήσεις XP. Ο ts δεν το διαθέτει Λάθος κάνεις φίλε. Τα XP, ιδίως οι πρώτες εκδόσεις τους, μπορούσαν να μπούν σε μηχάνημα ακόμα και με 128ΜΒ RAM. Αργότερα, που είχαν «βαρύνει» με τα service packs, έπαιζαν καλύτερα με 512ΜΒ και πάνω. 1
jgeorgiou Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Οκ , είχα μείνει με την εντύπωση γιατί τότε που εγκαθιστούσαμε το winXP/SP3 που κυκλοφορούσαμε λέγαμε την καραμέλα 1GB , ελάχιστο. Προφανώς το 2001 ξεκίνησαν από πολύ χαμηλότερα και σιγά-σιγά με τα service packs ανέβαιναν οι απαιτήσεις. Ψαχνοντας είδα ανεπίσημες αναφορές για 512MB ελάχιστο στο SP3 Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2020 από jgeorgiou
Τέρης Α. Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Η πρώτη μου επαφή με hardware ήταν πριν από τρία χρόνια με κάτι υπολογιστές Pentium 3, 128MB ραμ, 6,4GB δίσκο και σπασμένα Windows XP (χωρίς SPx). Δούλευαν κανονικά με αυτή τη μνήμη και είχαν περίσσευμα. Η δεύτερη επαφή ένα εξάμηνο μετά με κάτι DELL OPTIPLEX 745, τα οποία βρήκα στη -μπλε- ανακύκλωση αποσυναρμολογημένα, με στραβωμένα πινάκια CPU socket και σκασμένους πυκνωτές. Τα έπλυνα, ίσιωσα τα πινάκια και άλλαξα τους πυκνωτές. Το σύστημα είχε E6300 και 512MB ραμ και δίσκο που αγόρασα από Cosmodata (ναι, έτσι ξεκίνησα). Βάζω τα Windows 7 και κάνω τις ενημερώσεις. Μία μέρα μετά τελείωσε η εγκατάσταση και έκανα επανεκκίνηση λειτουργούσε κανονικά (λέμε τώρα...). Δε βάζω και Windows 10; είπα. Μόλις πάει να ξεκινήσει η εγκατάσταση βγάζει μήνυμα χρειάζονται τουλάχιστον 1GB ραμ για την εγκατάσταση (32Bit) πάντα. Υ.Γ. Να μιλάμε αν το έχουμε δοκιμάσει ή αν έχουμε δει άλλους να το έχουν δοκιμάσει, όχι να υποστηρίζουμε τις υποψίες μας και να παίρνουμε τους άλλους στο λαιμό μας. Τη τελευταία βδομάδα έχω διαβάσει πολλά ανεδαφικά εδώ μέσα. Επεξ/σία 26 Οκτωβρίου 2020 από Τέρης Α. 3
dpolal Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 2 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Μία μέρα μετά τελείωσε η εγκατάσταση και έκανα επανεκκίνηση... Σαν τις ταινίες του Αγγελόπουλου ένα πράμα.
TopCLR Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 Ενημερώσεις Windows 7 σε HDD! Χειρότερα και από ταινίες του Αγγελόπουλου!
Ukforthemoment Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 Μπορώ να φανταστώ χίλιους άλλους τρόπους για να οδηγηθω σε κατάθλιψη.
TheDevilMayCare Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 3 ώρες πριν, jgeorgiou είπε Τρέχουν τα XP σε 758MB ram? Αμφιβάλω , πάρε με κανένα 50αρικο refurbished CoreDUO και κάνε την δουλειά σου. Γιατί επιμένεις σε αυτό το μηχάνημα να βάλεις XP? Τρεχουν και σε αρκετα λιγοτερα π.χ. 256: τοσα χρονα "μαγοι" ειμασταν? 😇 Aπο κει και περα πραγματι, εκτος και υπαρχει retro λογος, δεν ειναι καλο να ταλαιπωρουμαστε με τετοια specs, περαν τυχον αναγκων εξαιρετικων 1 ώρα πριν, Τέρης Α. είπε Το σύστημα είχε E6300 και 512MB ραμ και δίσκο που αγόρασα από Cosmodata (ναι, έτσι ξεκίνησα). Βάζω τα Windows 7 και κάνω τις ενημερώσεις. Μία μέρα μετά τελείωσε η εγκατάσταση και έκανα επανεκκίνηση λειτουργούσε κανονικά (λέμε τώρα...). Με παραπανω ram και κυριως βαζοντας SSD ο χρονος μειωνεται πραγματικα δραματικα, και εν παση περιπτωσει δεν ειναι δραμα η φαση εγκατασταση - updates - ολα τα παντα, χαχα-αχχ..! 😝
duffyduck Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 Καντε πειραμα. Φτιαξτε VM στο VMWARE ή στο VIRTUALBOX με μονο 128MB ή 256MB RAM και δειτε αν γινεται εγκατασταση και τρεχουν. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα