Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαίρεται σε όλους.  Σύντομα θα μου ενεργοποιηθεί το vdsl και επειδή για πρώτη φορά θα έχω VOIP έχω ψιλομπερδευτεί.

Καταρχήν να πω ότι το ρούτερ δεν θα μπεί στη 1η πρίζα (για την ακρίβεια δεν ξέρω ποια είναι η πρώτη,αλλά εκεί που θα το βάλω δεν θα είναι σίγουρα.)

Κάθε πρίζα στο εσωτερικό της είναι έτσι: ΦΩΤΟ 1 (κόκκινο-μαύρο ζεύγος είναι η γραμμή που είναι ενεργή, άσπρο-κίτρινο δεν χρησιμοποιείται)

Εγώ στην ουσία θέλω να έχω αλλού το ρούτερ και αλλού το τηλέφωνο.

Σκέφτηκα το εξής: Να συνδέσω το ρούτερ κανονικά εκεί που το θέλω, και να κάνω επιστροφή στο 2ο ζεύγος καλωδίων(ασπρο-κίτρινο), το οποίο και να βάλω στη πρίζα του τηλεφώνου. ( εκεί που θέλω το τηλέφωνο.)

Πρέπει να κάνω κάτι εκτός από το να πάρω μια διπλή πρίζα, ώστε να μπορώ να το γυρίσω από το ένα ζεύγος στο άλλο?

IMG_20201023_011636.jpg

Επεξ/σία από GeorgeHellas
Δημοσ.

καλημέρα , το διπλο ζευγος κανονικα πρεπει να ειναι συνδεδεμενο στην 2η και 3η βιδα. για το καλωδιο που ερχεται απεξω.

Στο σημειο αυτο θα βαλεις μια διπλη μπριζα το καλωδιο του τηλεφωνου απεξω θα παει μεσα στην πρωτη μπριζα που βαλεις το ρουτερ μονο του και στην 2η μπριζα θα συνδεσεις τα αλλα 2 καλωδια που πανε στις αλλες μπριζες και εκει θα βαλεις το καλωδιο του ρουτερ στο phone 2 και μετα στα αλλα τηλεφωνα θα βαλεις φιλτρο. Αυτο ειναι το πιο ευκολο , καλο να εντοπισεις το καλωδιο που ερχεται απεξω για να μην εχεις θεμα οτι το καλωδιο παει κατευθειαν στο ρουτερ. 

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, johnmegarythmos είπε

Στο σημειο αυτο θα βαλεις μια διπλη μπριζα το καλωδιο του τηλεφωνου απεξω θα παει μεσα στην πρωτη μπριζα που βαλεις το ρουτερ μονο του και στην 2η μπριζα θα συνδεσεις τα αλλα 2 καλωδια που πανε στις αλλες μπριζες και εκει θα βαλεις το καλωδιο του ρουτερ στο phone 2 και μετα στα αλλα τηλεφωνα θα βαλεις φιλτρο.

Σε vdsl από όσο ξέρω δεν θέλει φίλτρο ούτε στην γραμμή ούτε στα τηλέφωνα.

Μόνο στο adsl χρειάζεται.

Δημοσ.

Βασικά σκέφτηκα το εξής σήμερα: 

Το άσπρο-κίτρινο ζεύγος δεν είναι συνδεδεμένο σε καμία πρίζα μέσα στο σπίτι. Θα το συνδέσω στη πρίζα που το θέλω, και θα το αλλάξω και έξω από το σπίτι ώστε να παίρνει αυτό σήμα.

Έτσι δεν θα χρειαστεί να ανοίξω καμία άλλη πρίζα στο σπίτι, αφού θα είναι στο κοκκινο-μαύρο ζεύγος που θα επαναφέρω μετά το ρούτερ το τηλέφωνο.

Τα λέω καλά?

Δημοσ.
On 23/10/2020 at 12:11, pavloa said:

Σε vdsl από όσο ξέρω δεν θέλει φίλτρο ούτε στην γραμμή ούτε στα τηλέφωνα.

Μόνο στο adsl χρειάζεται.

μονο αν εισαι voip. αλλιως θελει κανονικα. αν δεν εχειςbridge taps τοτε ενα σπλιττερ χρειαζεται μονο εφοσον δεν μιλαμε για voip

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...