Προς το περιεχόμενο

Wifi repeater για 100 μέτρα απόσταση!

manouras2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας. Ψάχνω ένα repeater για να μεταφέρω Ίντερνετ σε απόσταση 100 μέτρων χωρίς φυσικά εμπόδια ανάμεσα,εκτός από τζάμια και στις δύο πλευρές. Γνωρίζει κάποιος τι να αγοράσω; Ευχαριστώ πολύ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, manouras2 είπε

Καλησπέρα σας. Ψάχνω ένα repeater για να μεταφέρω Ίντερνετ σε απόσταση 100 μέτρων χωρίς φυσικά εμπόδια ανάμεσα,εκτός από τζάμια και στις δύο πλευρές. Γνωρίζει κάποιος τι να αγοράσω; Ευχαριστώ πολύ!

μην ακούς τον φίλο από πάνω μάλλον δεν έχει παιξει με awmn :P

https://www.skroutz.gr/s/5102889/Ubiquiti-NanoStation-Loco-M2.html

εδώ είσαι ;)

• Thanks 1
  • Haha 1

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@poulinos οταν λες κατι κατευοθντικο ?

Εγω θελω απο το πατρικο μου να στειλω στο δικο μου σπιτι  ακριβως απεναντι δλδ  σημα ωστε να αποφυγω να βαλω γραμμη. (το πατρικο μου εχει 200 mbps οπτικη). και δεν ξερω τι χρειαζομαι... να σημειωθει οτι με το κινητο μου δεν πιανω ουτε μια γραμμη απο το wifi του ρουτερ της nova. αποσταση -πατρικο πρωτος οροφος  πισω απο τον τοιχο  το ρουτερ της νοβα  - και το δικο μου σπιτι ακριβως απεναντι ισογειο. δλδ ενας δρομος μονης κατευθυνσης και τρια πεζοδρομια δλδ καμια 300 μετρα 400 μαξ με ενα τοιχο απο το καθε σπιτι σαν εμποδια. πρεπει λογικα να παρω κατι για το πατρικο μου να βγαζει ισχυρο σημα και δυνατη κεραια για το σπιτι μου ? ψαχνω για την πιο καλη και σταθερη λυση αφου οτι παρω θα το κανω σιγουρα αποσβεση απο τη συνδεση που γλυτωνω  ( το ms στα παιχνιδια θα παει στο θεο ? ) (extra ερωτηση υπαρχει καποιο κιτ που να κανουν connect μονο αυτα τα δυο κοματια και να μην μπορει αλλος να μπει ?)

Επεξ/σία από Bigis

On 15/06/2023 at 15:49, Bigis said:

@poulinos οταν λες κατι κατευοθντικο ?

Εγω θελω απο το πατρικο μου να στειλω στο δικο μου σπιτι  ακριβως απεναντι δλδ  σημα ωστε να αποφυγω να βαλω γραμμη. (το πατρικο μου εχει 200 mbps οπτικη). και δεν ξερω τι χρειαζομαι... να σημειωθει οτι με το κινητο μου δεν πιανω ουτε μια γραμμη απο το wifi του ρουτερ της nova. αποσταση -πατρικο πρωτος οροφος  πισω απο τον τοιχο  το ρουτερ της νοβα  - και το δικο μου σπιτι ακριβως απεναντι ισογειο. δλδ ενας δρομος μονης κατευθυνσης και τρια πεζοδρομια δλδ καμια 300 μετρα 400 μαξ με ενα τοιχο απο το καθε σπιτι σαν εμποδια. πρεπει λογικα να παρω κατι για το πατρικο μου να βγαζει ισχυρο σημα και δυνατη κεραια για το σπιτι μου ? ψαχνω για την πιο καλη και σταθερη λυση αφου οτι παρω θα το κανω σιγουρα αποσβεση απο τη συνδεση που γλυτωνω  ( το ms στα παιχνιδια θα παει στο θεο ? ) (extra ερωτηση υπαρχει καποιο κιτ που να κανουν connect μονο αυτα τα δυο κοματια και να μην μπορει αλλος να μπει ?)

οπως εγραψε και ο φιλος πιο πανω θες 2 κατευθυντικα access point που θα ειναι σε εξωτερικο χωρο με οπτικη επαφη.δηλαδη θα εχεις το router της Nova που θα παιζει οπως παιζει.ενα ubiquiti ως access point το οποιο θα παιρνει ρευμα απο Poe οπως και data απο το nova router και θα το στελνει απεναντι.απεναντι θα ειναι ενα ιδιο ubiquiti απλα σε κατι σαν client mode αναλογως πως το εχει το ubiquiti μεσα το οποιο θα πιανει το σημα και με καλωδιο ethernet Θα το δινει σε ενα access point που θα εχεις μεσα στο σπιτι εφοσον θες να εχεις και wifi και ethernet. για access point μεσα στο  σπιτι σου μπορεις να βαλεις και ενα adsl,vdsl modem router που σου περισσευει. θα επαιρνα ubiquiti και οχι tp link για το Link. αν φτιαχτει σωστα δεν θα ανεβει το ms στο θεο.ελαχιστη διαφορα θα δεις αρκει να φτιαχτει σωστα το link και εννοειται θα φτιαχτει στα 5ghz .οποτε αυτα που θα παρεις θα πρεπει να παιζουν στα 5 ghz. δεν θα μπορει να μπει καποιος αλλος.ολα θα ειναι κλειδωμενα κτλ.μην ανησυχεις.δεν εισαι ο πρωτος που το υλοποιειςκαι πολυ το εχουν κανει σε 2 και 3 και 6 και 10 km αποσταση. συνηθως ειναι και hidden αυτο το ssid περα απο κλειδωμενο.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Θα χρειαστείς ότι λένε οι φίλοι πιό πάνω.
Η δική μου εμπειρία είναι εξαιρετική, ακριβώς στην ίδια απόσταση λαμβάνω σήμα κι εγώ, με ένα Totolink CP900 απέναντι μου στη βεράντα, κι ένα tp link RE200 μέσα στο σπίτι.

Με ούτε €100 κάνω τη δουλειά μου τέλεια.  Ειδικά το totolink είναι σκυλί. Το προτείνω ανεπιφύλακτα

• Like 1

• 9 μήνες μετά...
Στις 20/4/2024 στις 6:10 ΜΜ, tzepelvas είπε

Υπάρχει τέτοια δυνατότητα , να στείλεις έτσι ίντερνετ από σπίτι σε σπίτι , όπου υπάρχει , άλλες πολυκατοικίες ανάμεσα ?

Με τα κατευθυντικά access points μπορείς μεν, αλλά πρέπει να έχουν οπτική επαφή μεταξύ τους, άρα μάλλον θα πρέπει να τα βάλεις στις ταράτσες και να κατεβάσεις καλώδια. Τα Ubiquiti Loco M2 στα  specs τους αναφέρουν ότι έχουν δυνατότητα σύνδεσης σε μεγάλη απόσταση, κάτι χιλιόμετρα ( αν γίνει σωστό κεντράρισμα, προφανώς ).

On 20/04/2024 at 18:10, tzepelvas said:

Υπάρχει τέτοια δυνατότητα , να στείλεις έτσι ίντερνετ από σπίτι σε σπίτι , όπου υπάρχει , άλλες πολυκατοικίες ανάμεσα ?

αν εχεις οπτικη επαφη φτανεις πολυυυυ μακρυα. αλλα οπως ειπαμε οπτικη επαφη.αν υπαρχει εστω και ενας τοιχος αναμεσα το χασες το παιχνιδι.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 3/5/2024 στις 11:42 ΠΜ, poulinos είπε

αν εχεις οπτικη επαφη φτανεις πολυυυυ μακρυα. αλλα οπως ειπαμε οπτικη επαφη.αν υπαρχει εστω και ενας τοιχος αναμεσα το χασες το παιχνιδι.

μιας και το νημα ξαναξύπνησε, χαζή ερώτηση, 

Πόσο απαραίτητα ειναι το λινκ να γίνει με κατευθυντικές κεραίες?

Μπορώ δηλαδή από το σπίτι μου να βάλω ενα Loco M2/Ubiquiti LiteBeam  και να το 'κατευθύνω προς το σπίτι του κολλητού'  ~2χλμ οπτικη επαφή με το σπίτι με ίσως λίγα δεντρα, και να παίρνω από το wifi του? :P 

ty

Επεξ/σία από georgeps21

8 minutes ago, georgeps21 said:

μιας και το νημα ξαναξύπνησε, χαζή ερώτηση, 

Πόσο απαραίτητα ειναι το λινκ να γίνει με κατευθυντικές κεραίες?

Μπορώ δηλαδή από το σπίτι μου να βάλω ενα Loco M2/Ubiquiti LiteBeam  και να το 'κατευθύνω προς το σπίτι του κολλητού'  ~2χλμ οπτικη επαφή με το σπίτι με ίσως λίγα δεντρα, και να παίρνω από το wifi του? :P 

ty

στα 2 Km οχι.αν μου ελεγες τιποτα 50-100 μετρα το συζηταγαμε.αλλο τοσο αν εχεις και εμποδια :P .δεν θα βρεις καν το wifi του :P .εσυ θα φτανεις μεχρι εκει (βγαζω εκτος το θεμα εμποδια) αλλα αυτος με την omni κεραια δεν θα φτασει ουτε στα 300 μετρα.σκεψου δηλαδη ποσο πιανεις το wifi σου που ειναι με omni κεραια.στα 50?100 μετρα ?200 μετρα?300 μετρα.

• Sad 1

4 λεπτά πριν, poulinos είπε

στα 2 Km οχι.αν μου ελεγες τιποτα 50-100 μετρα το συζηταγαμε.αλλο τοσο αν εχεις και εμποδια :P .δεν θα βρεις καν το wifi του :P .εσυ θα φτανεις μεχρι εκει (βγαζω εκτος το θεμα εμποδια) αλλα αυτος με την omni κεραια δεν θα φτασει ουτε στα 300 μετρα.σκεψου δηλαδη ποσο πιανεις το wifi σου που ειναι με omni κεραια.στα 50?100 μετρα ?200 μετρα?300 μετρα.

Γιατί μου καταστρέφεις το όνειρο? :P 

και χάζευα αυτό και ελεγα ίσως γίνει. ( δεν εχει bullet ο φιλος, απλα εβαλα κατι αντιστοιχο σε ομνι-προφανως δεν ειναι το ιδιο) 

image.png.fe9ea3bc22e9be14f4106453bd595afe.png

thanks για τη διευκρινιση!

6 minutes ago, georgeps21 said:

Γιατί μου καταστρέφεις το όνειρο? :P 

και χάζευα αυτό και ελεγα ίσως γίνει. ( δεν εχει bullet ο φιλος, απλα εβαλα κατι αντιστοιχο σε ομνι-προφανως δεν ειναι το ιδιο) 

image.png.fe9ea3bc22e9be14f4106453bd595afe.png

thanks για τη διευκρινιση!

και επισης ο φιλος σου δεν ειναι μονο πισω απο δεντρα αλλα και πισω απο τοιχο. αν εχει κεραια εξω ηδη τοτε δεν ειναι δυσκολο να εχει μια κατευθυντικη. αλλα απο οτι καταλαβα η πλευρα του φιλου σου θα ειναι ενα οικιακο router.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...