a123xxsp Δημοσ. 6 Μαΐου 2004 Δημοσ. 6 Μαΐου 2004 Δεν είναι ένα θέμα καινούργιο φυσικά αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τα όσα διαβάζω (ίσως γιατί είναι αρκετά παλιά). Το θέμα: Συμπιέζω το ίδιο ντοκυμαντερ 53 λεπτών σε 400ΜΒ Xvid κ Divx χρησιμοποιώντας το AutoGK 1.08 , divx 5.1pro Xvid 1 rc4 το αποτέλεσμα; μοιάζει απελπιστικά ίδιο... το έχω παίξει πολλές φορές αντιπαραβάλοντας τα δύο αρχεία σε 22άρα οθόνη και δεν μπορώ να δω κάποια διαφορά.... τι δεν πάει καλά? μήπως το autogk δεν εκμεταλεύεται όλα τα χαρακτηριστικά του xvid? μήπως τελικά δεν υπάρχει εμφανής διαφορά? σήμερα θα βάλω και την 1.19 έκδοση και πάλι από την αρχή. όσον αφορά τον χρόνο συμπίεσης με το autogk βγάζοντας το ίδιο μέγεθος αρχεία κλπ το divx είναι 20% ταχύτερο στην σύμπίεση. είμαι όλος αυτία (η μάλλον μάτια) για τις εμπειρίες σας...
iSpO_fAcTo Δημοσ. 6 Μαΐου 2004 Δημοσ. 6 Μαΐου 2004 emena pali xrisimopiontas to autogk me divx mou bgenei mia xara piotita alla me xvid mavro xali.den boro na katalavo ti simvenei...! giafto mono divx!
pantelisgeor Δημοσ. 6 Μαΐου 2004 Δημοσ. 6 Μαΐου 2004 ee min perimeneis kai megales diafores.. apla isos se merika frames kapoia mikroantikeimena i sharp objects na fainontai kalitera me xvid alla pali einai 8ema ri8miseon pou me auto gk den nomizo na deis diafora
a123xxsp Δημοσ. 6 Μαΐου 2004 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2004 ίσως η διαφορά να είναι πιο εμφανής αν βάλω μικρότερα αρχεία ώστε να δω τα codecs όταν οι απαιτήσεις ανεβαίνουν... θα δοκιμάσω να βγάλω τα 53 λεπτά σε 200ΜΒ να δω ποιο codec θα δώσει καλύτερη ποιότητα (Αν υπάρχει εμφανής διαφορά), ίσως πάλι να φταίει το autogk... γι αυτό έκανα το ποστ μπας και έχει κάνει και κανας άλλος τις δοκιμές ή απλά είναι πιο παρατηρητικός από μένα
PeLLaRaS Δημοσ. 6 Μαΐου 2004 Δημοσ. 6 Μαΐου 2004 Ο καλύτερος τρόπος για να μάθεις ποιος είναι όντως ο καλύτερος είναι να κάνεις τα δικά σου test αλλάζοντας συνέχεια ρυθμίσεις. Από την δική μου εμπειρία έχω κατάληξη στο έξεις: Ο divx τα καταφέρνει καλύτερα σε μικρά bitrates από ότι ο xvid (μικρά bitrate εννοώ όπου το compressibility check είναι γύρο στο 25-30%). Όταν είναι περίπου στο 40-60% το comp check η διάφορα τους είναι αμελητέα αν έχεις τις ίδιες/παρόμοιες ρυθμίσεις. Κάπου υπερτερεί ο divx κάπου o xvid. Αν πας πιο πάνω o xvid μας βγάζει ασπροπρόσωπους. Κύριος για το mpeg-quantization το πολύ καλό search motion και γατί ο divx θολώνει την εικόνα, έστω και αν έχει αρκετό bitrate για να διατηρήσει και άλλες λεπτομέρειες. Ακόμη η διάφορα είναι ότι στο xvid μπορείς να ρυθμίσεις περισσότερα από ένα b-frames που του δίνει κάποιο «προβάδισμα» από τον divx στην «περιοχή» 40-60% compressibility check. Φυσικά είναι και θέμα γούστου. Τι σε ενοχλεί και τι όχι. Το «θόλωμα», τα artifacts, τα blocks; :roll: Να αναφέρω και ένα μειονέκτημα του xvid, που δεν έχει ελέγχει το μέγιστο bitrate, κάτι απαραίτητο αν θες να είσαι σίγουρος ότι το αρχείο που παράγετε θα παίζει στις επιτραπέζιες συσκευές χωρίς «κολλήματα» Για το AutoGK έχω παρατηρήσει ότι αφήνει 1 b-frame αντί για 2, έτσι δεν του δίνει το «προβάδισμα» έναντι του divx, ίσος για αυτό κάποτε ο divx να δείχνει καλύτερος. Αυτό το κάνει ουσιαστικά το AutoGK έτσι ώστε το avi που παράγετε να παίζει μια χαρά στις επιτραπέζιες συσκευές που τώρα υποστηρίζουν μέχρι 1 b-frame
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.