Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα σε όλους σας. Νέος οδηγός εδώ και ψάχνω για μεταχειρισμένο ΙΧ. Κοιτώ γενικά μοντέλα και τιμές (από το γνωστό site) και αρκετά μοντέλα σε καλή τιμή, μέχρι 6500Ε έχουν πολλά χιλιόμετρα, πάνω από 120.000χλμ  (αμάξια του 2015) . Ένα ιχ μεταχειρισμένο μέχρι πόσα χιλιόμετρα να έχει και αν υπάρχει κάποια μάρκα που θα πρέπει να αποφευχθεί / προτιμηθεί?

Δημοσ.

Το προβλημα δεν ειναι τα χλμ αλλα η συνολικη εικονα του οχηματος, πχ θα μπορουσε να εχει πανω απο 150,000χλμ αλλα να ειναι αρτια συντηρημενο, τα χλμ να εγιναν σε εθνικη, και να υπρχει κλειστο γκαραζ!

Δημοσ.

Αν δεν είναι από άτομο γνωστό σου που το είχε πρώτο χέρι ποτέ δεν θα μπορείς να ξέρεις τι αμάξι πήρες. Ο αριθμός των χλμ λέει ελάχιστα πράγματα (ακομα και αληθινος να είναι και οχι πειραγμένα). 
Κάθε πότε έκανε τα σέρβις του...τι λάδια έβαζε...που τα έκανε τα χλμ...άλλο να είναι σε ανοιχτό δρόμο εκτός πόλεων και άλλο μέσα στην κίνηση (σταματα-ξεκινα)...πως άλλαζε ταχύτητες...κτλπ.

• Like 6
Δημοσ.

Θεωρω οτι γυρω στα 50.000 χιλ ειναι καλα για μεταχειρισμενο. Βεβαια, οπως ειπωθηκε, μεγαλο ρολο παιζει εαν ηταν προσεγμενη η χρηση του κ αν η συντηρηση γινοταν σε εξουσιοδοτημενο συνεργειο ή στο μαστορα της γειτονιας. Προσωπικα θα απεφευγα αυτοκινητο απο μαντρα γτ ειναι ολα απο leasing κ υπαρχει το γνωστο θεμα με τα γυρισμενα χιλιομετρα. Επισης θα απεφευγα τα σπορ μοντελα καθε εταιριας γτ συνηθως αγοραζονται απο γρηγορους κ οδηγουνται αναλογως.

Δημοσ.

Μονο απο ιδιωτη και πρωτο χερι. Οχι εισαγωγης και να εχει βιβλιο service.

Αυτα θεωρω να ειναι τα ελαχιστα στανταρ για να ξεκινησεις να ψαχνεις. Το πας και σε εναν δικο σου μηχανικο και αν σου δωσει το οκ ολα καλα.

Απο εκει και περα υπολογισε 12.000-15.000 χλμ τον χρονο κατα μεσο ορο για τους Ελληνες και υπολογισε τα χλμ που εχει το αυτοκινητο. Φυσικα υπαρχουν εξαιρεσεις. Η μητερα μου εχει ενα swift αγορασμενο το 11' με 90.000 χλμ λογω του οτι πηγαινε μονο στην δουλεια της και τα τελευταια χρονια ειναι συνταξιουχος οποτε ειναι λογικο να εχει 90.000 αντι για 120.000 η και παραπανω που θα μπορουσε να εχει.

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, user_me είπε

καλησπέρα σε όλους σας. Νέος οδηγός εδώ και ψάχνω για μεταχειρισμένο ΙΧ. Κοιτώ γενικά μοντέλα και τιμές (από το γνωστό site) και αρκετά μοντέλα σε καλή τιμή, μέχρι 6500Ε έχουν πολλά χιλιόμετρα, πάνω από 120.000χλμ  (αμάξια του 2015) . Ένα ιχ μεταχειρισμένο μέχρι πόσα χιλιόμετρα να έχει και αν υπάρχει κάποια μάρκα που θα πρέπει να αποφευχθεί / προτιμηθεί?

Καλησπέρα και σε σένα. Τα διανυθέντα χιλιόμετρα επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τις τιμές των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, συνεπώς λογικό είναι αυτά που έχουν διανύσει πολλά χιλιόμετρα να προσφέρονται σε καλές τιμές, αυτά που έχουν μέτρια χιλιόμετρα να προσφέρονται σε μέτριες, και αυτά που έχουν διανύσει λίγα να προσφέρονται σε υψηλές τιμές. Ομοίως και η κατάσταση είναι αντιστρόφως ανάλογη της τιμής, όσο καλύτερη τόσο ακριβότερα.

Επίσης τα αυτοκίνητα στην Ελλάδα διανύουν κατά μέσο όρο 15.000 χλμ το χρόνο, συνεπώς ένα αμάξι του 2015 έχει κάνει κατά μέσο όρο 75.000 χλμ. Το μέχρι πόσα χιλιόμετρα θέλεις θα το αποφασίσεις εσύ, σε συνάρτηση βέβαια και με την κατάσταση, αλλά και με τις τιμές όσων βρίσκεις. Όσο για τις μάρκες, σίγουρα θα έχεις διαπιστώσει και ο ίδιος ότι αυτές που φημίζονται για την αξιοπιστία τους κρατάνε καλύτερες τιμές.

Το σπουδαιότερο πάντως είναι να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος πριν αγοράσεις οτιδήποτε, και να έχεις υπόψιν πως όταν πας να δεις αυτά που έχουν καλή τιμή θα διαπιστώσεις πως είναι ζήτημα να αξίζει ένα στα δέκα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

Μονο απο ιδιωτη και πρωτο χερι. Οχι εισαγωγης και να εχει βιβλιο service.

Αυτα θεωρω να ειναι τα ελαχιστα στανταρ για να ξεκινησεις να ψαχνεις. Το πας και σε εναν δικο σου μηχανικο και αν σου δωσει το οκ ολα καλα.

Απο εκει και περα υπολογισε 12.000-15.000 χλμ τον χρονο κατα μεσο ορο για τους Ελληνες και υπολογισε τα χλμ που εχει το αυτοκινητο. Φυσικα υπαρχουν εξαιρεσεις. Η μητερα μου εχει ενα swift αγορασμενο το 11' με 90.000 χλμ λογω του οτι πηγαινε μονο στην δουλεια της και τα τελευταια χρονια ειναι συνταξιουχος οποτε ειναι λογικο να εχει 90.000 αντι για 120.000 η και παραπανω που θα μπορουσε να εχει.

🤣12-15000χλμ/έτος;;

😂83.000χλμ έχω σε 2.5 χρόνια γιατί για εμένα το αυτοκίνητο είναι εργαλείο, ναι υπάρχουμε εμείς.... κι αν δεν άλλαζα τοπο εργασίας εδώ και 1 χρόνο θα είχα 90.000χλμ + 😎

Επεξ/σία από terry308
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, terry308 είπε

😂83.000χλμ έχω σε 2.5 χρόνια γιατί για εμένα το αυτοκίνητο είναι εργαλείο, ναι υπάρχουμε εμείς.... κινηθείτε αν δεν άλλαζα τοπο εργασίας εδώ και 1 χρόνο θα είχα 90.000χλμ + 😎

Ωστοσο δεν αποτελεις τον μεσο ορο...σου ειπα και αλλοι κανουν 300 χλμ το 6μηνο. Οπως σε διπλανο νημα, δεν λεει κατι αυτο.

• Like 2
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

Ωστοσο δεν αποτελεις τον μεσο ορο...σου ειπα και αλλοι κανουν 300 χλμ το 6μηνο. Οπως σε διπλανο νημα, δεν λεει κατι αυτο.

Έβαλε 2η φορά βενζίνη, πρέπει να πέρασε τα 400χλμ 🤣

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, terry308 είπε

Έβαλε 2η φορά βενζίνη, πρέπει να πέρασε τα 400χλμ 🤣

Σας διαβάζω ε , μην κοιτάτε που δεν μιλάω 

Υ,Γ. 460χλμ

Προς TS εγώ θα κοίταζα βαριά μέχρι 60.000 γιατί συνήθως μετά τα 100.000 πάνε μεγάλα service , καδένες κτλ ( δεν έχω κάνει ποτέ βέβαια όποτε δεν ξέρω κόστη )

Επεξ/σία από tsofras
  • Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, tsofras said:

γιατί συνήθως μετά τα 100.000 πάνε μεγάλα service , καδένες κτλ ( δεν έχω κάνει ποτέ βέβαια όποτε δεν ξέρω κόστη )

Σας έχει κάνει η VW και νομίζετε πως η καδενα είναι αναλώσιμο! :P

• Like 4
Δημοσ.

Τα χιλιομετρα λενε μιση ιστορια, το πιο βασικο ειναι η κατασταση του αυτοκινητου και η τιμη

Μπορεις να αγορασεις ενα αυτοκινητο με 200κ χλμ και με την διαφορα που θα εχει απο ενα με 50κ να αλλαζεις μεχρι και μοτερ (εφοσον σαν σκαφος ειναι σε καλη κατασταση)

• Like 1
Δημοσ.

Ρε παιδιά τα χιλιόμετρα δεν είναι το πιο σημαντικό ως προς τη φθορά;

Άλλη μια ερώτηση που έχω: μπορείς πλέον ΜΕ ΒΕΒΑΙΌΤΗΤΑ να αποφύγεις γυρισμένα χιλιόμετρα;

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, john1987 είπε

Ρε παιδιά τα χιλιόμετρα δεν είναι το πιο σημαντικό ως προς τη φθορά;

Άλλη μια ερώτηση που έχω: μπορείς πλέον ΜΕ ΒΕΒΑΙΌΤΗΤΑ να αποφύγεις γυρισμένα χιλιόμετρα;

Ειναι απλα μια ενδειξη.

Ενα αυτοκινιτο με 200κ χλμ στην εθνικη με σταθερη ταχυτητα, θα ειναι σε πολυ καλυτερη κατασταση απο ενα με 80κ χλμ στην κινηση

Για τα χιλιομετρα το πιο αξιοπιστο κατα τη γνωμη μου ειναι πλεον το ΚΤΕΟ

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...