Rafdro111 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2020 Καλησπέρα σε όλους παιδιά.Μια και τα windows 10 μισούν τον υπολογιστή μου,τα έχω κι εγώ σ'έναν ξεχασμένο δίσκο και τα τρέχω όποτε το θυμηθώ.Έχω μια εικονική μηχανή για απλά πράγματα όμως.Το τελευταίο update χάλασε το δίσκο,οπότε πίσω κάποια στιγμή σε νέα εγκατάσταση(ευτυχώς είχε το λειτουργικό και κάποια προγράμματα και αρχεία τα οποία είχαν γίνει backup) .Την εικονική μηχανή την είχα αφήσει στην 1909 όμως και δεν πήρε αυτόματη αναβάθμιση.Πρέπει να είχα βάλει metered connection.Δεν ταιριάζει καλύτερα το θέμα των Vista στα 10;Έχουν φτιάξει καθόλου τα windows 10 με το θέμα αναβαθμίσεις σε εσάς ή απλά δεν τους αρέσει ο i7 2600 και 16gb ram;Για τη ώρα πάντως ο δίσκος με τα windows 7 δεν βλέπω να εγκαταλειφθεί.Τι θα γίνει όμως όταν θα πάρω έναν καινούριο υπολογιστή που δε θα υποστηρίζει τα windows 7;Εσείς τι εμπειρίες έχετε;Περίμενα πάντως να μη χρειαζόταν συνέχεια εγκατάσταση μετά από πέντε χρόνια.Το λειτουργικό είναι γνήσιο,γιατί έχω το κλειδί των windows 7 Ultimate που είχα αγοράσει το 2011 από το Πλαίσιο μην ξέροντας καλύτερα τότε όταν είχα φτιάξει τον υπολογιστή,αν αυτό μετράει σε κάτι.Βέβαια δεν μπορείς να το πεις και άχρηστο αφού έχω άδεια windows 10 pro...Εσείς πως τα πάτε με το θέμα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
duffyduck Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2020 Λογικα δεν πρεπει να έχεις πρόβλημα Ερωτησεις: Τα Win7 ειναι σε SSD ? εχεις αρκετό ελεύθερο χώρο, π.χ. 60GB ? Εγω εχω κανει αναβαθμιση τα Win7 σε Win10 και σε πραγματικους υπολογιστες και σε Virtual Machines και δουλεψαν αψογα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Rafdro111 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2020 Το καθένα σε δικό του δίσκο.Δεν ξανάκανα το λάθος να είναι μαζί,από τότε που δοκίμασαν πριν από καναδυο χρόνια τα δεκάρια να επισκευάσουν όλους τους δίσκους κι εκείνον που έκανα backup και τα εξαφάνισαν όλα.Τα windows 7 σε έναν ssd 120gb,Τα windows 10 θα ξαναεγκατασταθούν σε έναν ssd 240gb που είχα πάρει πριν από καναδυο χρόνια από Κίνα γιατί ο sandisk κάηκε μόλις έληξε η εγγύηση.Η μηχανή στο μηχανικό δίσκο.Oι ssd δεν είναι για αποθήκευση ακόμα.Η εναλλαγή μέσα από το μενού των BIOS.Τα windows που βλέπεις είναι skinned γιατί το περιβάλλον χρήσης των 10 με τις διαφημίσεις σε επαγγελματικά windows ήταν κλάφτα.Τι ειρωνεία που τα μισητά τότε Svista αποδείχτηκαν καλύτερα στη χρήση ε;Και με τα σημερινά χαρακτηριστικά το περιβάλλον χρήσης τους τρέχει μια χαρά... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hyperlost Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2020 Μαρέσει η νοσταλγία. Μαρέσουν και οι παλιές κονσόλες. Αλλα όσο ωραία και να είναι η νοσταλγία για τους οπαδούς της, το λειτουργικό όταν αλλάξει δεν ξαναγυρνά σε παλιότερη έκδοση. Είναι κάτι σαν το ποτάμι. Γιατί? Οι αναβαθμίσεις στα λειτουργικά δεν έχουν σχεδιαστεί για να μας καταστρέψουν. Έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν τον υπολογιστή μας ασφαλέστερο και πιο αποδοτικό. Να διορθώσουν τον υπάρχοντα κώδικα ή να τον βελτιώσουν. Αν το πετυχαίνουν με τη μια είναι άλλο θέμα. Αν το λειτουργικό θεωρηθεί ξεπερασμένο, αυξάνεται η πιθανότητα αποτυχιών του. Δεν θα λειτουργεί σε αυτό το νεώτερο hardware και το νεώτερο software. Αν λειτουργεί το hardware, αυτό θα λειτουργεί μερικώς. Δεν θα υποστηριζονται όλες οι εντολές σε επίπεδο επεξεργαστή για παράδειγμα. Μια εργασία θα παίρνει περισσότερο χρόνο γιατί ακόμα και αν υπάρχει ο δρόμος ταχείας κυκλοφορίας, η εργασία στο παλιό OS θα πάει μέσω επαρχιακού δρόμου για να δει την θέα. Η νοσταλγία που λέγαμε...Όλο συναίσθημα. Προσωπικά είχα θέματα -ένα φεγγάρι που μοιάζει πλέον ξεχασμένο- σε win10 και Ryzen CPU. Μόλις είχε πρωτοβγεί ο RYZEN. Είχα φτάσει σε θέμα να δω και 3-4 φορές BSOD με αριθμό σφάλματος για τη RAM. Μετά από software updates και καμία αλλαγή hardware BSOD δεν εμφανίστηκε ποτέ ξανά. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dragonlordcv2002 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2020 Προσωπικά κανένα πρόβλημα δεν έχω με windows 10 πέρα από κάτι βλακείες που μου κάνει όταν μπαινω στις ρυμθισεις (οθονη) και μου κανει πιο φωτεινη την οθονη…. Και έχω Ι7 2600Κ και 16 γιγα μνημης επισης. Με τοσο μικρο ssd δεν βαζεις 10αρια παντως... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Rafdro111 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2020 Φίλτατε hyperlost το λειτουργικό που έδειξα είναι windows 10.Απλά το είχα κάνει πιο οικείο.Έχω και δεύτερο δίσκο με windows 7.Ο ssd sandiskπου είχα τα windows 10 πέθανε. Φίλτατε Dragonlordcv2002 ο ssd που είχα τα 10ρια ήταν διαφορετικός και 240gb.Τι στο καλό δεν αρκεί;Ο υπολογιστής έχει i7 2600, 16GB Ram και R9 380 4GB.Είναι παλιά,αλλά σίγουρα μέσα στα πλαίσια των Windows 10 σωστά; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dragonlordcv2002 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2020 Σρυ το σχολιο μου πηγαινε για τον 40αρη που ειδα στην φωτο και ειναι στα ορια του απο χωρο τουλαχιστον για τα δικα μου δεδομενα (δεν χρειαζεται να κοκκινισει ενας ssd).... Το συστημα σου ειναι μια χαρα για win10 αυτο σου γραφω πρακτικα... Αν παρεις νεο συστημα τα win7 τα ξεχνας εκτος αν θες να μπεις σε αρκετη ταλαιπωρια για να τα βαλεις και δεν ξερω τουλαχιστον προσωπικα αν θα πανε καλα. Καλού κακού γράψε τα χαρακτηριστικά του συστήματος σου, μαρκα μητρικης κλπ και αν εχεις ριξει oc ή οχι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Rafdro111 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2020 Λοιπόν Σύστημα: 1.1tb hdd Αποθήκη 2.120γβ ssd windows 7 3.300gb hdd παλιόςwindows xp με τα γραφικά του επεξεργαστή για κάτι προγράμματα που θέλανε τότε οι δικοί μου και προσωπικούς πειραματισμούς και παλιά παιχνίδια{ συνήθως είναι αποσυνδεδεμένος από τη μητρική,αλλιώςς απενργοποιημένο το νετ). 4.Ο 240gb ssdτων windows 10 που πέθανε και θα αντικατασταθεί όταν μπορέσω να ανοίξω τον υπολογιστή. Επεξεργαστής: i7 2600 stock Κάρτα Γραφικών Sapphire R9 380 4 GB RAM: 16 GB DDR3 133mhz class 9 Τροφοδοτικό: Corsair 600Watt Μητρική:Gigabyte Technology Co. Ltd. Model H61M-USB3-B3 (Socket 1155) δυστυχώς οι usb 3.0 θύρες μάλλον με εγκατέλειψαν μετά τη διακοπή της ΔΕΗ. O 40ρης που είδες ήταν η εικονική μηχανή που διατηρώ στα windows 7 για ασφάλεια σε κάποιες ιντερνετικές συναλλαγές και πρόσβαση σε μη απαιτητικές εφαρμογές που θέλουν windows 10.Και φυσικά για ό,τι πειράματα μου έρθουν που μπορεί να βλάψουν το κανονικό λειτουργικό.Είναι καστομαρισμένος όπως και τα κανονικά μου δεκάρια γιατί μου αρέσει το θέμα. Αν καταφέρω κάποια στιγμή να πάρω νέο σύστημα και δεν μπαίνουν τα εφτάρια,θα βάλουμε εκείνα σε εικονική μηχανή.Η vmware θα επιτρέψει 8gb ram για κάρτα γραφικών αν έχεις 16gb ram στη μηχανή καθώς και directx 11 οπότε θα δουλεύουν μπόλικα πράγματα πιστεύω αν χρειαστεί.Άσε που νομίζω πως πιο κοντά στα windows 7 δύσκολο από το mod Που έχω στην εικόνα ε;Ειδικά αν αλλάξω το taskbar... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα