SPYRER_007 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, SPYRER_007 είπε Οπως τα λεει ο φιλος.Ενεργειακη αναβαθμιση ΚΑΥΣΙΜΟΥ αναφερει και ΟΧΙ απωλειων.Απο αεριο σε αεριο ΔΕΝ μπορεις να πας οταν η κεντρικη-αυτονομη λειτουργει...... ΜΗ προσπαθειτε να κανετε σαλατα το θεμα δεν γινεται.ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΘΑΡΑ ΓΙΑ ΚΑΥΣΙΜΟ.Εχω παει σε δικηγορο και δεν γινεται τιποτα.Μονο αν συμφωνησουν οι ιδιοκτητες........... 21 λεπτά πριν, tornado είπε Η αλλαγη καυσιμης υλης δεν ειναι ακριβως αναβαθμιση, ισως μονο με την εκπομπη ρυπων αλλα μεχρι εκει. Ακριβως αυτη ειναι η ουσια του νομου.Μικροτερη επιβαρυνση στο περιβαλον απο το καυσιμο. Απο αεριο σε αεριο δεν πας με τιποτα......ψαγμενο. Επεξ/σία 22 Οκτωβρίου 2020 από SPYRER_007
AristidisZ Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2020 25 λεπτά πριν, tornado είπε Ως διαχειριστης τοτε προτεινα να μην γινονται αποκοπες και αυτονομησεις, αλλα να εγκατασταθει συστημα αυτοματης θερμανσης ανα σωμα (κοστος περιπου 60-80 ευρω ανα σωμα) και να πληρωνουμε θερμιδες που καταναλωθηκαν και οχι ποντους στη δεξαμενη και χιλιοστα συμμετοχης. Δυστυχως ειναι δυσκολη η συνεννοηση (χρειαζεται 50+1% πλειοψηφια) και αναγκαζεσαι να αποκοπεις απο το κεντρικο συστημα. Η θερμιδομέτρηση είναι όντως ο πιο σωστός τρόπος για να γίνεται κατανομή δαπανών θέρμανσης, αλλά σίγουρα δεν είναι η πιο αποδοτική λύση Είναι σα να χρησιμοποιείς ένα λεωφορείο για να πας στη δουλειά Αν πηγαίνετε 10 άνθρωποι μαζί, ΟΚ, είναι αποδοτικό Όταν το χρησιμοποιούν 2 - 3, όσο σύγχρονο κι αν είναι, περισσότερο θα κάψει από το αμάξι σου 12 λεπτά πριν, SPYRER_007 είπε ΜΗ προσπαθειτε να κανετε σαλατα το θεμα δεν γινεται.ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΘΑΡΑ ΓΙΑ ΚΑΥΣΙΜΟ.Εχω παει σε δικηγορο και δεν γινεται τιποτα.Μονο αν συμφωνησουν οι ιδιοκτητες........... Ακριβως αυτη ειναι η ουσια του νομου.Μικροτερη επιβαρυνση στο περιβαλον απο το καυσιμο. Απο αεριο σε αεριο δεν πας με τιποτα......ψαγμενο. Δες τι έγραψα και παραπάνω Κατά την γνώμη μου, σαν μηχανικός, είναι λάθος να προσεγγίζεις τέτοιο ζήτημα μέσω της νομικής οδού και όχι μέσω της τεχνικής Αν με ενδιέφερε προσωπικά το θέμα, θα έγραφα μια ωραιότατη επιστολή στο ΥΠΕΚΑ, και θα ζητούσα να μου εξηγήσουν τι ισχύει
SPYRER_007 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Διαβάστε τι ορίζει η αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου για το συγκεκριμένο άρθρο 127 ΑΡΘΡΟ 127 Τροποποίηση διατάξεων π.δ. 420/1987 (Α' 187), π.δ. της 27 Σεπτ./7 Νοεμ. 1985 (Δ' 631) και ν. 4342/2015 (Α' 143) Με την παράγραφο 4 του άρθρου 30 ν. 3175/2003 (Α' 207), προστέθηκε διάταξη στο άρθρο 2 του π.δ. 420/1987 (Α' 187), με την οποία εισήχθη η δυνατότητα αλλαγής των συστημάτων κεντρικής θέρμανσης που καταναλώνουν υγρά καύσιμα και η σύνδεση πολυκατοικιών με το δίκτυο φυσικού αερίου χωρις απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας των συνιδιοκτητών της πολυκατοικίας, κατά παρέκκλιση τυχόν αντίθετων διατάξεων των κανονισμών των σχέσεων των συνιδιοκτητών της οικοδομής. Με την ίδια πραξη μπορεί να αποφασιστεί η αποσύνδεση μεμονωμένης ιδιοκτησίας από το δίκτυο κεντρικής θέρμανσης του κτιρίου με χρήση υγρών καυσίμων και η σύνδεσή της με το δίκτυο φυσικού αερίου. Στην τελευταία αυτή περίπτωση, εφαρμόζεται η παράγραφος 3.3.1 του άρθρου 1 του π.δ. της 27 Σεπτ./7 Νοεμ. 1985 (Δ' 631), όπως προστέθηκε με την παράγραφο 11 του άρθρου 30 ν. 3175/2003 (Α' 207), δηλαδή οι αυτονομούμενες μεμονωμένες ιδιοκτησίες δεν απαλλάσσονται από τις δαπάνες λειτουργίας και τις έκτακτες δαπάνες του κεντρικού συστήματος θέρμανσης. 47 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Η θερμιδομέτρηση είναι όντως ο πιο σωστός τρόπος για να γίνεται κατανομή δαπανών θέρμανσης, αλλά σίγουρα δεν είναι η πιο αποδοτική λύση Είναι σα να χρησιμοποιείς ένα λεωφορείο για να πας στη δουλειά Αν πηγαίνετε 10 άνθρωποι μαζί, ΟΚ, είναι αποδοτικό Όταν το χρησιμοποιούν 2 - 3, όσο σύγχρονο κι αν είναι, περισσότερο θα κάψει από το αμάξι σου Δες τι έγραψα και παραπάνω Κατά την γνώμη μου, σαν μηχανικός, είναι λάθος να προσεγγίζεις τέτοιο ζήτημα μέσω της νομικής οδού και όχι μέσω της τεχνικής Αν με ενδιέφερε προσωπικά το θέμα, θα έγραφα μια ωραιότατη επιστολή στο ΥΠΕΚΑ, και θα ζητούσα να μου εξηγήσουν τι ισχύει Οταν βρω χρονο θα γραψω αναλυτικότερα την δικια μου ιστορια. Αν το ψάξεις λιγο θα δεις οτι το ενεργειακα αποδοτικότερο αναφερεται στο συστημα θέρμανσης και οχι στο κτηριο.Απο αυτονομη με αεριο που ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ δεν μπορει.ΑΝ ειναι κεντρικη αεριο ΜΗ αυτονομη παλεύεται......... Επεξ/σία 22 Οκτωβρίου 2020 από SPYRER_007 1 1
AristidisZ Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2020 5 λεπτά πριν, SPYRER_007 είπε Διαβάστε τι ορίζει η αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου για το συγκεκριμένο άρθρο 127 ΑΡΘΡΟ 127 Τροποποίηση διατάξεων π.δ. 420/1987 (Α' 187), π.δ. της 27 Σεπτ./7 Νοεμ. 1985 (Δ' 631) και ν. 4342/2015 (Α' 143) Με την παράγραφο 4 του άρθρου 30 ν. 3175/2003 (Α' 207), προστέθηκε διάταξη στο άρθρο 2 του π.δ. 420/1987 (Α' 187), με την οποία εισήχθη η δυνατότητα αλλαγής των συστημάτων κεντρικής θέρμανσης που καταναλώνουν υγρά καύσιμα και η σύνδεση πολυκατοικιών με το δίκτυο φυσικού αερίου χωρις απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας των συνιδιοκτητών της πολυκατοικίας, κατά παρέκκλιση τυχόν αντίθετων διατάξεων των κανονισμών των σχέσεων των συνιδιοκτητών της οικοδομής. Με την ίδια πραξη μπορεί να αποφασιστεί η αποσύνδεση μεμονωμένης ιδιοκτησίας από το δίκτυο κεντρικής θέρμανσης του κτιρίου με χρήση υγρών καυσίμων και η σύνδεσή της με το δίκτυο φυσικού αερίου. Στην τελευταία αυτή περίπτωση, εφαρμόζεται η παράγραφος 3.3.1 του άρθρου 1 του π.δ. της 27 Σεπτ./7 Νοεμ. 1985 (Δ' 631), όπως προστέθηκε με την παράγραφο 11 του άρθρου 30 ν. 3175/2003 (Α' 207), δηλαδή οι αυτονομούμενες μεμονωμένες ιδιοκτησίες δεν απαλλάσσονται από τις δαπάνες λειτουργίας και τις έκτακτες δαπάνες του κεντρικού συστήματος θέρμανσης. Οταν βρω χρονο θα γραψω αναλυτικότερα την δικια μου ιστορια. Διαβάζοντας το Νόμο από μόνο του, δε μπόρεσα να βρω την έκφραση "υγρών καυσίμων", για αυτό και εξέφρασα την άποψή μου... Ευχαριστώ για τη διευκρίνιση !
Alexrose Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2020 19 ώρες πριν, Kralice είπε Καλησπέρα σε όλους! Αποφάσισα να ξεκινήσω ένα θέμα γιατί έψαξα λίγο στο διαδίκτυο και δεν βρήκα απάντηση. Πριν λίγες ώρες τελείωσε μια συνέλευση της πολυκατοικίας. Πρώτο θέμα φυσικά το πετρέλαιο. Εκεί ενημερώθηκα τα εξής. Από τα 13 διαμερίσματα θα επωμιστούν το "βάρος" της αγοράς πετρελαιου μόνο όσοι θέλουν να ανάβουν τα καλοριφέρ τους-περίπου οι μισοί. Λένε πως οι υπόλοιποι, σύμφωνα με νόμο που έχει βγει εδω και 2 χρόνια, δεν πληρώνουν απολύτως τίποτα. Το είπε μάλιστα η ίδια η διαχειρίστρια και κάποιος άλλος συμφωνησε πως έτσι είναι. Δεν ξέρω αν το ποσοστό της μη επιθυμίας να ζεσταθούν είναι το ίδιο με αυτό που εννοούμε "κλειστό". Φυσικά όσοι δε θα θέλουν θα πρέπει να τα σφραγίσουν τα σώματα και υποτίθεται θα γίνεται έλεγχος. Δεν μιλάμε για αυτόνομη θέρμανση όσων δε θέλουν. Υπάρχει μόνο ένα διαμέρισμα με αυτόνομο φυσικό αέριο. Το λέω αυτό καθώς το μόνο πιο κοντινό θέμα με πλήρη απαλλαγή συμμετοχής βάση νόμου, που βρήκα ειναι ΦΕΚ A166/3.11.2017. (edit: άρθρο 127, όπως επισήμανε κάποιος φίλος αργότερα πιο κάτω) Πάντως πέρσι δε θυμάμαι να κάναμε συνέλευση και για αυτό ίσως το θέμα πέρασε έτσι...Μάλλον μοιράστηκε σε όλους- θέλαν δε θέλαν πετρέλαιο με συμμετοχή, που αναλογούσε στους δεύτερους - ή μπορεί να μη θέλαν λιγότεροι από φέτος και να μη φάνηκε η διαφορά. Απλά το αναφέρω μιας και σωστά θα αναρωτηθεί κανείς: "αφού ισχύει ήδη 2 χρόνια, γιατί δεν έγινε και πριν;" Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Άμα έχεις την δυνατότητα βάλε και εσύ αέριο και γραψτους όλους γιατί διαφορετικά την ψυχική υγεία σου θα χαλάσεις 1
li@m Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2020 Sorry για το hijack αλλα αν περναει στο δρομο σου ΦΑ(Δήμος Αθηνών) και στην πολυκατοικία δεν θέλουν να συνδεθούν (δεν εχουν βάλει πετρέλαιο πάνω από δέκα χρόνια), πόσο θα είναι το κόστος σύνδεσης;
SPYRER_007 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2020 Θα σου πω οτι παρολο που το εψαξα με δικηγόρο αλλα και μεσω της πομιδα ολα ηταν βαση ερμηνιων του νομου. Το μονο που ηταν ποιο ξεκαθαρο ηταν η περιπτωση της αυτονομης-κεντρικης με αεριο που ηταν η δικια μου.Τουλαχιστον οσοι θέλησαν να φύγουν παρολο που το εψαξαν μανιωδώς τελικα δεν βρηκαν τροπο Απο πετρέλαιο πας ανετα. Απο αεριο κεντρικη ΜΗ αυτονομη θελει ζορι αν καποιος σου παει κοντρα .Και εκει πιθανώς με μια εκθεση μηχανικου που να προκύπτει ενεργιακη αναβαθμιση να γινει κατι .Εκει δεν ξερω και δεν ειμαι απόλυτος
tornado Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Μισό γιατί μπερδεύτηκα, Σε πολυκατοικία με ΦΑ κεντρικης θέρμανσης δεν μπορείς να αυτονομηθείς βάζοντας δικό σου λέβητα? Αυτό λέτε? Γιατί αν αυτό πιστεύετε έχετε λάθος, τουλάχιστον αυτό μου λέγανε πολιτικοί μηχανικοί. Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2020 από tornado
SPYRER_007 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, tornado είπε Σε πολυκατοικία με ΦΑ κεντρικης θέρμανσης δεν μπορείς να αυτονομηθείς βάζοντας δικό σου λέβητα? Αυτό λέτε? Κεντρικης αυτόνομης θερμανσης αεριου που ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ κανονικα. Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2020 από SPYRER_007 1
ZAKKWYLDE Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ακόμα και το ποσοστό τους επί του 25-30% της κατανάλωσης να πληρώνουν, κλάιν. Αν αρχίσει κόσμος να μην ανάβει (και έστω να το πληρώνει) είναι καιρός να σκέφτεσαι να αλλάξεις. Εγώ σε πολυκατοικία με 6 διαμερισματα είχα καταλήξει να ανάβω μόνος μου καυστήρα 60.000 kcal/h ενώ μου φτάνει ένας 20άρης Φ.Α. άνετα. Φαντάσου σε μια μεγάλη πολυκατοικία να ανάβεις καυστήρα 200.000 kcal/h μόνος σου. Εν τω μεταξύ βλέπουν όλοι ότι το 1 διαμέρισμα πληρώνει τα μαλλιοκέφαλά του και συνεχίζουν να ζεστένονται με air-condition. Γενικώς την κεντρική θέρμανση σιγά σιγά θα την ξεχάσουμε. Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2020 από ZAKKWYLDE
Βασίλης_29 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 Εχτές τακτοποιουσα κάτι παλιά χαρτιά και βρήκα κάτι παλιές αποδείξεις πληρωμής για προμήθεια πετρελαίου. 0.27 ευρώ το λίτρο το 2003.......
haris_216 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 16 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε Εχτές τακτοποιουσα κάτι παλιά χαρτιά και βρήκα κάτι παλιές αποδείξεις πληρωμής για προμήθεια πετρελαίου. 0.27 ευρώ το λίτρο το 2003....... Όποια παλιά απόδειξη και να βρεις μόνο κλάμα φέρνει στα μάτια. Όλα ανέβηκαν. Και μάλιστα δυσανάλογα αφού το μόνο που έμεινε σταθερό (στο πολύ καλό σενάριο) ή ελαττώθηκε (το σύνηθες) είναι η απόδειξη μισθοδοσίας 3
vagos789 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 21 ώρες πριν, lightsout είπε Κι εμένα αυτός είναι ο στόχος μου. Να αυτονομηθώ να τελειώνω. Το κόστος το έχω υπόψιν μου, περίπου 5.000 ευρώ είναι για το διαμέρισμα μου. Το πρόβλημα μου είναι ότι όσες φορές έχω κάνει νύξη για αυτονόμηση, επικαλούνται το καταστατικό (!!) και την ύπαρξη κεντρικής και δεν συμφωνούν. Γι' αυτό γράφω ότι τελώ υπό ιδιότυπης ομηρείας. Προσωπικα θα τους εγραφα στα αρχιδια μου και θα πηγαινα σε αυτονομηση (btw τα 5000 ακουγονται πολλα) Θα ελεγα οτι πλεον δεχομαι να πληρωνω μονο κοστος συντηρησης κεντρικου καυστηρα ,δεν μπορειτε να με κρατατε ομηρο,καντε οτι νομιζετε Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2020 από vagos789
SPYRER_007 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 1 λεπτό πριν, vagos789 είπε Προσωπικα θα τους εγραφα στα αρχιδια μου ...................................................................................................
peiraiask Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) πρακτικα ο,τι συμφωνηθει γινεται σε πολλες περιπτωσεις, οπως σε χωρια ή συγγενεις,κλπ διοτι αλλιως μεσω δικηγορων...για λιγα ευρω εχει νοημα; πιθανων να τα βρειτε και αλλιως. εξοδα καθαριοτητας,ασανσερ,συντηρησηκλπ βεβαια η καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2020 από peiraiask
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα