Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ikorolis είπε

τοποθέτηση αυτόνομης παροχής θέρμανσης με φυσικό αέριο

Aρκεί να υπάρχει ΦΑ στην περιοχή...

• Like 1
  • Απαντ. 78
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, AristidisZ είπε

στην πολυκατοικία που μένω στην περιοχή του παγκρατίου (αθήνα) έχει κάλυψη από το φυσικό αέριο

άσχετα αν όπως είπα δεν μου είναι απαραίτητο ούτε το φυσικό αέριο ούτε η κεντρική θέρμανση πετρελαίου που διαθέτει η πολυκατοικία

καθώς έχω τζάκι και σύγχρονα κλιματιστικά (τα οποία χρησιμοποιώ)

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Αυτο   ακριβως...

8  χρονια   κανω   αιτησεις...

50μ   απο  μας   ειναι   αλλα   δεν....

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, ikorolis είπε

στην πολυκατοικία που μένω στην περιοχή του παγκρατίου (αθήνα) έχει κάλυψη από το φυσικό αέριο

άσχετα αν όπως είπα δεν μου είναι απαραίτητο ούτε το φυσικό αέριο ούτε η κεντρική θέρμανση πετρελαίου που διαθέτει η πολυκατοικία

καθώς έχω τζάκι και σύγχρονα κλιματιστικά (τα οποία χρησιμοποιώ)

Το ότι έχεις εσύ κάλυψη από αέριο δε πάει να πει ότι έχουν όλοι :)

Κατά τη γνώμη μου η "ποιότητα" θέρμανσης των κλιματιστικών δεν είναι ανάλογη του καλοριφέρ

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ όλους για την ανταπόκριση. Άναψα φωτιές με το θέμα! Επειδή δεν είμαι κακοπροαίρετος άνθρωπος, πήρα μια ανάσα κι είπα από μέσα μου : "θα το κοιτάξω στο διαδίκτυο πρώτα". Με όσα διάβασα εδώ καταλαβαίνω πως οτι δεν ισχύει να μην πληρώνει τίποτα κάποιος. Θα πως στους αρμόδιους εδώ να μου βρούνε το νόμο. Μήπως τα μπερδέψανε με το νόμο περί αυτονομίας που εγραψα στο αρχικο post....Αν έχω κάποιο νέο, θα επανέλθω. 

Επεξ/σία από Kralice
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Kralice είπε

Ευχαριστώ όλους για την ανταπόκριση. Άναψα φωτιές με το θέμα! Επειδή δεν είμαι κακοπροαίρετος άνθρωπος, πήρα μια ανάσα κι είπα από μέσα μου : "θα το κοιτάξω στο διαδίκτυο πρώτα". Με όσα διάβασα εδώ καταλαβαίνω πως οτι δεν ισχύει να μην πληρώνει τίποτα κάποιος. Θα πως στους αρμόδιους εδώ να μου βρούνε το νόμο. Μήπως τα μπερδέψανε με το νόμο περί αυτονομίας που εγραψα στο αρχικο post....Αν έχω κάποιο νέο, θα επανέλθω. 

Σωστά το λες

Ή μπλεχτήκαν, ή σκοπίμως πατάνε εκεί, κάτι το οποίο δεν ισχύει στην περίπτωσή σας, εκτός από το ένα διαμέρισμα το οποίο έχει εγκαταστήσει Φ.Α. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Σωστά το λες

Ή μπλεχτήκαν, ή σκοπίμως πατάνε εκεί, κάτι το οποίο δεν ισχύει στην περίπτωσή σας, εκτός από το ένα διαμέρισμα το οποίο έχει εγκαταστήσει Φ.Α. 

Ας ελπίσουμε πως μπλέχτηκαν. Δεν υπάρχει άλλη λογική η εξήγηση, καθώς κι αυτοί που το είπαν είναι σε αυτούς που θέλουν να βάλουνε - όχι όμως για πολλές ώρες, όσο χρειάζεται για συντήρηση του καυστήρα και για την υγρασία, σε αυτούς ανήκω κι εγώ. Είμαι πολύ τυπική και χωρίς να ξέρω δε μιλάω. 

Επεξ/σία από Kralice
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν υπάρχει "δεν πληρώνω θέρμανση" σε πολυκατοικία, εκτός από το σενάριο της αυτονόμησης με ατομικό λέβητα αερίου (όπου κι εκεί πάλι συμμετέχεις στις δαπάνες συντήρησης/βλαβών του κεντρικού λέβητα, εκτός αν με τη σύμφωνη γνώμη των υπολοίπων δοθεί απαλλαγή).

Τα διαμερίσματα που δεν κάνουν χρήση (πχ σε θέρμανση με αυτονομία δεν το ανάβουν καθόλου) πληρώνουν το ποσοστό που τους αναλογεί επί του παγίου το οποίο είναι περίπου το 30% της συνολικής κατανάλωσης πετρελαίου (διαφοροποιείται ανά πολυκατοικία αλλά πάντα είναι κάπου εκεί γύρω).

Διαχειριστής για πολλάάά χρόνια και με τη θέρμανση του διαμερίσματός μου να μην την έχουμε χρησιμοποιήσει για 5-6, έχω ψαχτεί αρκετά να βρω (νόμιμη) διέξοδο, την οποία δεν βρήκα (πλήρωνα κάθε χειμώνα χωρίς να καίω ούτε μισή ώρα :cry:). Αυτά βέβαια μέχρι πέρσι οπότε και πήγα σε ατομικό λέβητα και ησύχασα. Τώρα αν άλλαξε κάτι τον τελευταίο χρόνο δεν το γνωρίζω, καθώς έπαψε (ευτυχώς) να με ενδιαφέρει.

Επεξ/σία από haris_216
  • Like 1
Δημοσ.

Στην οικοδομή που μένει η μητέρα μου πάντως με κεντρική θέρμανση, αυτονομήθηκε το διαμέρισμα της με αντλίες θερμότητας οπότε δεν πληρώνει τίποτα για κατανάλωση πετρελαίου. Συμμετέχει βέβαια στην συντήρηση του καυστήρα με ένα ποσοστό. Άρα δεν είναι μόνο για φυσικό αέριο το οποίο έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει στην πόλη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, kax54638 είπε

Στην οικοδομή που μένει η μητέρα μου πάντως με κεντρική θέρμανση, αυτονομήθηκε το διαμέρισμα της με αντλίες θερμότητας οπότε δεν πληρώνει τίποτα για κατανάλωση πετρελαίου. Συμμετέχει βέβαια στην συντήρηση του καυστήρα με ένα ποσοστό. Άρα δεν είναι μόνο για φυσικό αέριο το οποίο έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει στην πόλη.

οπως λεει και ο φιλος εδω. δεν πληρωνεις το καυσιμο πετρελαιο θερμανσης αλλα πληρωνεις την συντηρηση του καυστηρα. θα μου πεις μα γιατι? αφου τοσα χρονια με πετρελαιο ζεστενοσουν. αρα εκανες χρηση της θερμανσης αρα την συντηρηση του καυστηρα συμμετεχεις. οποτε εστω και ενας να θελει πετρελαιο αναβει ο καυστηρας. αν τον συμφερει δεν αφορα οσους εχουν αλλες μεθοδους θερμανσης(αεριο-κλιματιστικο-ξυλα κλπ). αλλα αν χαλασει πληρωνεται ολοι βασει χιλιοστων διαμερισματων στην πολυκατοικια(φαινονται στα συμβολαια το ποσοστο συμμετοχης) εκτος αν εχετε πει ισοποσα σε γενικη συνελευση πχ παραδειγμα 500συντηρηση /25διαμερισματα=τοσα λεφτα 20ευρω.

προσεξε ομως αυτο που ρωταει ο TS εφοσον δεν εχει συνδεση με την κεντρικη θερμανση απλα δεν θα χρεωνεται αυτη αφου δεν θα γραφει το ρολοι-αυτονομη. τα υπολοιπα κοινοχρηστα πληρωνοντε κανονικα.

Επεξ/σία από xxatziva
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, kax54638 είπε

Ok, αλλά η αντλία θέλει κάποιες προϋποθέσεις για να μπει

Αν δε σε φτάνει το ρεύμα του διαμερίσματος τι κάνεις ; 

Έχεις την εντύπωση ότι είναι εύκολο να αλλάξεις το καλώδιο από το ρολόι σου μέχρι τον πίνακά σου ; 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, kax54638 είπε

Καλημέρα. Η μητέρα σας έκανε πολύ σωστά οσα λέει ο νόμος εδώ ΦΕΚ A166/3.11.2017. Ισχύει για οποιαδήποτε μορφή αυτονομίας. 

Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος. 

Για αυτό λέω μήπως μπερδεύτηκαν όσοι είπαν περί μηδενικής συμμετοχής  με αυτόν το νόμο, εκτός κι αν υπάρχει  άλλοςκαι κάποιος μας δώσει τα φώτα του εδώ. 

Επεξ/σία από Kralice
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Kralice είπε

Καλημέρα. Η μητέρα σας έκανε πολύ σωστά οσα λέει ο νόμος εδώ ΦΕΚ A166/3.11.2017. Ισχύει για οποιαδήποτε μορφή αυτονομίας. 

Για αυτό λέω μήπως μπερδεύτηκαν όσοι είπαν περί μηδενικής συμμετοχής  με αυτόν το νόμο, εκτός κι αν υπάρχει  άλλοςκαι κάποιος μας δώσει τα φώτα του εδώ. 

Μια μικρή επισήμανση μόνο

Στο άρθρο 127 λέει 

Αναφορά σε κείμενο

Για τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας των κτιρίων τα οποία περιλαμβάνουν περισσότερες από μία οριζόντιες ιδιοκτησίες, οι αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων των συνιδιοκτητών για την αλλαγή του συστήματος κεντρικής θέρμανσης και τη σύνδεση με το δίκτυο φυσικού αερίου ή την εγκατάσταση συστήματος τηλεθέρμανσης ή γεωθερμίας ή αντλιών θερμότητας ή άλλου συστήματος θέρμανσης λαμβάνονται, εφόσον προκύπτει ότι η πιο πάνω αλλαγή βελτιώνει την ενεργειακή αποδοτικότητα του κτιρίου σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (Κ.Ε.Ν.Α.Κ.)

Δεν μιλάμε λοιπόν για οποιαδήποτε μορφή αυτονομίας 

• Like 2
Δημοσ.

νομιζουν μερικοι οτι θα βαλουν αντλια θερμοτητας η κλιματιστικα και ξεμπερδεψαν! δεν ειναι ετσι. ολα θελουν προυποθεσεις. η παροχη ρευματος ειναι ενα εμποδιο. η ποιοτητα θερμανσης ειναι ενα αλλο. το κοστος ειναι ενα αλλο! δεν εχουν μερικοι υποτειθεται 300€ για θερμανση ολο τον χειμωνα και ξαφνικα εχουν 7000€ για να κανουν μετατροπη σε αεριο η κλιματιστικα με αμφιβολα αποτελεσματα και κοστος.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, haris_216 είπε

Διαχειριστής για πολλάάά χρόνια και με τη θέρμανση του διαμερίσματός μου να μην την έχουμε χρησιμοποιήσει για 5-6, έχω ψαχτεί αρκετά να βρω (νόμιμη) διέξοδο, την οποία δεν βρήκα (πλήρωνα κάθε χειμώνα χωρίς να καίω ούτε μισή ώρα :cry:). Αυτά βέβαια μέχρι πέρσι οπότε και πήγα σε ατομικό λέβητα και ησύχασα. Τώρα αν άλλαξε κάτι τον τελευταίο χρόνο δεν το γνωρίζω, καθώς έπαψε (ευτυχώς) να με ενδιαφέρει.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Είπαν ο νόμος υπάρχει εδω και 2 χρόνια. Χαίρομαι που ηρεμήσατε! 

9 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

9 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Μια μικρή επισήμανση μόνο

Στο άρθρο 127 λέει 

Ευχαριστώ. Με προλάβατε πριν κάνω edit και συμπλήρωσω "Αν κανω λάθος ας με διορθώσει κάποιος." 

Επεξ/σία από Kralice

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...