darkpsyelf Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, έχω κανα 2μηνο που έχω μετκαομισει και αντιμετωπίζω παλι τα ιδια και τα ιδια με φασαρία απο γείτονες και διάφορα μηχανουργεία κλπ αποσο μπορω να καταλαβω απο την γειτονιά. Ντάξει, σε ώρες μη κοινής ησυχίας το καταλαβαίνω να επικρατεί κάποια φασαρία, αλλα σε ώρες κοινης ησυχίας εχω κουραστεί να ακούω τροχούς. Ισχύει η ώρα κοινής ησυχίας και για τέτοια φαινομενα με τρόχούς ας πούμε απο κάποιο γειτονικό μηχανουργείο η μόνο για ενοικιαστές ξερωγω; Σκέφτομαι πολύ σοβαρα να παω απο εκει και να του πω 2 λογάκια μπας και καταλάβει γιατι γίνεται κάθε μέρα όλη μέρα το ίδιο πράγμα και με εχει πιασει το κεφάλι μου Επεξ/σία 21 Οκτωβρίου 2020 από darkpsyelf
StamTheMan Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2020 4 λεπτά πριν, darkpsyelf είπε Ισχύει η ώρα κοινής ησυχίας και για τέτοια φαινομενα με τρόχούς ας πούμε απο κάποιο γειτονικό μηχανουργείο η μόνο για ενοικιαστές ξερωγω; Νομιζω οτι εχουν και μικροτερο ευρος στις ωρες που μπορουν να κανουν φασαρια. Δεν ειμαι σιγουρος,καπου ειχα διαβασει για καποιες οικοδομικες εργασιες και επρεπε να σταματανε νωριτερα απο 3.30 τις εργασιες.
gairf Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2020 Σε ώρα κοινής ησυχίας τηλεφωνείς στην αστυνομία και αναλαμβάνει αυτή τα υπόλοιπα. 2
MauroPaltoudias Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2020 Καλείς αστυνομία να καταγράψει το περιστατικό. Αλλιώς, πηγαίνεις στο Α.Τ., συμπληρώνεις μια αίτηση όπου ζητάς από το τμήμα να τον καλέσουν για συστάσεις. Αν λειτουργήσει έτσι, έχει καλώς. Αν πέσεις σε κανέναν μυστήριο που δεν παίρνει από λόγια, δυστυχώς θα πρέπει να κινηθείς νομικά. Το τι ισχύει και το τι όχι, αναφέρεται ξεκάθαρα στην Αστυνομική διάταξη 3/1995 (άρθρο 1 για το ωράριο κοινής ησυχίας). Καλή συνέχεια.
MrJulius Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2020 Welcome to the club Εδω εμεις εχουμε απεναντη ενα βενζιναδικο που συνεχεια με το πιεστικο ειναι δεν ειναι ωρα κοινης ησυχιας που και την αστυνομια που εχουμε καλεσει δεν κανει απολυτως τιποτα. Τωρααα γιατι δεν ξερωω.
darkpsyelf Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2020 Λοιπόν πάλι τα ίδια σήμερα, εντόπισα οτι ειναι στην δίπλα πολυκατοικία απο τον ακαλυπτο που ακουγοτανε. Φώναξα δυνατά " Ρε φιλε, είναι ώρα κοινης ησυχιας τι δεν καταλαβαινεις? Δεν σέβεσαι τίποτα δηλαδή;" Η απάντηση του ήταν να τροχίσει πιο δυνατά. Του είπα ότι αμα το συνεχίσει θα φωνάξω τους μπάτσους, σαν να συμμορφώθηκε λίγο, αλλά ακόμα βαράνε με σφυριά και τέτοια. Βγήκα έξω στο δρόμο να ρωτήσω γείτονες να δω απο που προέρχεται, δεν ήταν κανεις σιγουρος, αλλα τους έψαχνε και ενας αλλος ενοικος απο εδώ που μένω μια μέρα μου είπανε. Την ίδια στιγμή, τα ίδια απο το διπλανό συνεργείο αυτοκινήτων. Πήγα και είπα στο παλικάρι που δούλευε ενα εργαλείο που έκανε θόρυβο ότι είναι ώρα κοινης ησυχίας και πρέπει να σέβεστε, μου ζήτησε συγνώμη, αλλά τα αφεντικά απο δίπλα κρατήσαν υπεροπτικό υφάκι τύπου " Εδω είναι η γειτονιά μας, κάνουμε οτι γουστάρουμε"
darkpsyelf Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2020 Μόλις τώρα, lasithi12 είπε αυτα τα σκευτεσαι πριν νοικιασεις... Τι να τα σκεφτώ πριν νοικιάσω, 5 μήνες έψαχνα σπίτι δεν εβρισκα τίποτα εμενα σε φίλους απο δω κι απο κει, και οταν νοίκιασα το σπίτι ήταν αυγουστος όλοι λείπανε και οι ιδιοκτήτες μου είπαν οτι εδώ ειναι ησυχα οποτε πρέπει να μαι και εγώ ήσυχος 2
AntiCambeR Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2020 9 λεπτά πριν, darkpsyelf είπε Λοιπόν πάλι τα ίδια σήμερα, εντόπισα οτι ειναι στην δίπλα πολυκατοικία απο τον ακαλυπτο που ακουγοτανε. Φώναξα δυνατά " Ρε φιλε, είναι ώρα κοινης ησυχιας τι δεν καταλαβαινεις? Δεν σέβεσαι τίποτα δηλαδή;" Η απάντηση του ήταν να τροχίσει πιο δυνατά. Του είπα ότι αμα το συνεχίσει θα φωνάξω τους μπάτσους, σαν να συμμορφώθηκε λίγο, αλλά ακόμα βαράνε με σφυριά και τέτοια. Βγήκα έξω στο δρόμο να ρωτήσω γείτονες να δω απο που προέρχεται, δεν ήταν κανεις σιγουρος, αλλα τους έψαχνε και ενας αλλος ενοικος απο εδώ που μένω μια μέρα μου είπανε. Την ίδια στιγμή, τα ίδια απο το διπλανό συνεργείο αυτοκινήτων. Πήγα και είπα στο παλικάρι που δούλευε ενα εργαλείο που έκανε θόρυβο ότι είναι ώρα κοινης ησυχίας και πρέπει να σέβεστε, μου ζήτησε συγνώμη, αλλά τα αφεντικά απο δίπλα κρατήσαν υπεροπτικό υφάκι τύπου " Εδω είναι η γειτονιά μας, κάνουμε οτι γουστάρουμε" Πήγαινε στο τμήμα και πες τους τι σου είπαν. Καλό είναι να βρείς και άλλους αλλά όλοι είναι στον κόσμο τους και φοβούνται.
lasithi12 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, darkpsyelf είπε Τι να τα σκεφτώ πριν νοικιάσω, 5 μήνες έψαχνα σπίτι δεν εβρισκα τίποτα εμενα σε φίλους απο δω κι απο κει, και οταν νοίκιασα το σπίτι ήταν αυγουστος όλοι λείπανε και οι ιδιοκτήτες μου είπαν οτι εδώ ειναι ησυχα οποτε πρέπει να μαι και εγώ ήσυχος βλέπεις περιοχη με συνεργεία τι λες να ψάλτουν; λες και πας σε πρωτο οροφο με κάτω με καφετέριες και να ακους τους αλλους να παιζουν τάβλι και να μιλάνε. η μονη λυση ειναι να φυγεις ή ωτοασπίδες με αστυνομιες δεν θα κανεις τίποτα. παθών. Επεξ/σία 22 Οκτωβρίου 2020 από lasithi12
Nabuko Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Κάτοικος προσέφυγε στη δικαιοσύνη για το καμπαναριό που χτυπούσε κάθε μισή ώρα - Δεν άντεχε να ακούει την καμπάνα Ιδιαίτερα ενοχλημένοι είναι οι κάτοικοι σε περιοχή της Καλαμάτας με το καμπαναριό εκκλησίας, καθώς χρησιμοποιούνταν ως ρολόι και χτύπαγε κάθε μισή και κάθε μία ώρα. Αποτέλεσμα αυτού, ήταν κάτοικος να προσφύγει στη δικαιοσύνη για διατάραξη της οικιακής γαλήνης και να δικαιωθεί, μιας και το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας αποφάσισε πως η εκκλησία δεν θα μπορεί στο εξής να χρησιμοποιεί το καμπαναριό ως ρολόι. Ο κάτοικος κέρδισε την προσωρινή παύση λειτουργίας του καμπαναριού, μέχρι και τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων, κατά τις ώρες κοινής ησυχίας. Τα νεύρα του είχαν γίνει «κρόσια», αφού οι καμπάνες της εκκλησίας στην Καλαμάτα, χτυπούσαν κάθε μία ώρα. Μόλις τα ρολόγια έδειχναν ακριβώς. Το σπίτι του βρισκόταν δίπλα και ο ήχος όπως φαίνεται του προκαλούσε πολλές φορές εκνευρισμό και σύγχυση. Όταν κατάλαβε πως οι εκκλήσεις του, να μην χρησιμοποιείται το καμπαναριό ως ρολόι δεν θα έδιναν τη λύση, αποφάσισε να προσφύγει στη δικαιοσύνη. Δικαιώθηκε και πλέον το όλο θέμα, ξεφεύγει από τα στενά όρια της πόλης. Με τον πολίτη να δηλώνει ανακουφισμένος και τον δικηγόρο που τον εκπροσώπησε να παραθέτει τα στοιχεία της υπόθεσης. Ο κάτοικος που προσέφυγε στη δικαιοσύνη, κέρδισε την προσωρινή παύση λειτουργίας του καμπαναριού, μέχρι τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων. Το δικαστήριο αποφάσισε να σταματήσουν οι καμπάνες τις ώρες κοινής ησυχίας και κατά τα ημίωρα μέχρι να συζητηθεί η υπόθεση, που έχει οριστεί για τις 12 Μαρτίου του 2024. Ο δικηγόρος που τον εκπροσώπησε, Βασίλης Σωτηρόπουλος, δημοσίευσε τη σχετική απόφαση στο διαδίκτυο και ανέφερε: «Το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας εξέτασε χτες την συγκεκριμένη αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και ανέβαλε την εκδίκασή της λόγω αποχής δικηγόρου του ιερού ναού, κρίνοντας όμως δεκτό το αίτημα για προσωρινή παύση λειτουργίας του κωδωνοστασίου μέχρι την συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων κατά τις ώρες κοινής ησυχίας και κατά τα ημίωρα. Μέχρι την συζήτηση της υπόθεσης στις 12.3.2023 ο ιερός ναός είναι υποχρεωμένος να συμμορφωθεί με την προσωρινή διαταγή της Δικαστή του Πρωτοδικείου Καλαμάτας και να απέχει από την χρήση του κωδωνοστασίου κατά τον περιγραφόμενο τρόπο. Παράλληλα, έχει ασκηθεί και αγωγή για την οριστική δικαστική προστασία του ατόμου από την διατάραξη της γαλήνης και της προστασίας της ιδιωτικής του ζωής από τον θόρυβο, σύμφωνα με σχετικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που έχουν κρίνει ότι αποτελεί θετική υποχρέωση του κράτους για προστασία της ιδιωτικής ζωής και της κατοικίας από θόρυβο (άρθρο 8 Ε.Σ.Δ.Α.).» Επεξ/σία 14 Δεκεμβρίου 2023 από Nabuko 11 2
Getta Robo Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 56 minutes ago, Nabuko said: το καμπαναριό εκκλησίας, καθώς χρησιμοποιούνταν ως ρολόι και χτύπαγε κάθε μισή και κάθε μία ώρα. Το διαβασα και θυμηθηκα που καποτε γινοταν και στην τοπικη εκκλησια. Εχω σπιτι 6 τετραγωνα μακρυα και ηταν σπασιμο νευρων, φαντασου τους κατοικους ακριβως απεναντι της. Μπραβο του που δεν το εβαλε κατω και δικαιωθηκε. 3
konc Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 Είναι τραγικό που χρειάστηκε όλη αυτή η διαδικασία (που ακόμα δεν έχει τελειώσει) για τέτοιο θόρυβο. Ειδικά για τις ώρες κοινής ησυχίας έπρεπε να αρκούσαν 1-2 τηλ. στην αστυνομία. Για τις υπόλοιπες ώρες δεν σχολιάζω καν, είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς πόσο πρόβλημα δημιουργούν κάποια πράγματα χωρίς προσωπική εμπειρία. 4 2
tounion Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 1 hour ago, konc said: Είναι τραγικό που χρειάστηκε όλη αυτή η διαδικασία (που ακόμα δεν έχει τελειώσει) για τέτοιο θόρυβο. Ειδικά για τις ώρες κοινής ησυχίας έπρεπε να αρκούσαν 1-2 τηλ. στην αστυνομία. Για τις υπόλοιπες ώρες δεν σχολιάζω καν, είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς πόσο πρόβλημα δημιουργούν κάποια πράγματα χωρίς προσωπική εμπειρία. 152 τηλέφωνα να κάνεις στην αστυνομία δεν έρχεται κανείς για αυτά τα πράγματα.. δεν ασχολούνται με τέτοια
StamTheMan Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 9 ώρες πριν, Nabuko είπε Ιδιαίτερα ενοχλημένοι είναι οι κάτοικοι σε περιοχή της Καλαμάτας Μακαρι να ηταν. Που να δεις τι γραφουν τα ζωα στο facebook. Ολοι οι χριστιανοι ξεσηκωθηκαν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα