Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Voodooman είπε

Σε ευχαριστούμε Intel. Αν πρέπει να συγκρατήσω δύο πράγματα από όσα χρόνια ασχολούμαι με τα PC, το ένα θα είναι η Voodoo της 3Dfx και το  άλλο ο Postville της Intel. Τι σοκ ήταν εκείνο όταν μπουτάρησα για πρώτη φορά με τον Postville!..

Ο Intel X25-M G.2 (κατά κόσμον, Postville) ήταν ο 2ος μου SSD, στην έκδοση των... 80GiB! Η τιμή αυτού, στα 240 ευρώ. 

Ο "παρθενικός" μου SSD ήταν ο Vertex της OCZ των 30GB, με τιμή στα... 135 ευρώ.

• Like 2
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, toyo73 είπε

Δηλαδη για να καταλαβω.Εαν η SK Hynix ηθελε να μπει στον τομεα των ssd, δεν μπορουσε μονη της, επρεπει να αγορασει τον αντιστοιχο τμημα τις Intel.Πλεον μεχρι και ο περιπτερας βγαζει ssd.

Η SK Hynix εκτός από τις RAΜ είναι από καιρό στο SSD αλλά μόνον enterprise πουλάει δηλ. ΟΕΜ σε μεγάλους κατασκευαστές π..χ. Dell όχι όμως σε consumer.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάντως ο intel 520 ssd 180 gb που έχω εδώ και 6-7 χρόνια στο pc μου είναι άψογος στα καθήκοντα του!  Ξέρω ότι είναι ξεπερασμένος πλέον, όμως εμένα με υπηρέτησε καλά όλα αυτά τα χρόνια!

Επεξ/σία από spyros.s
  • Like 3
Δημοσ.

Πραγματικά ο postville ήταν ένα λιθαράκι στην τεχνολογία, ο πρώτος σίγουρος, πολύ γρήγορος με ελάχιστο ποσοστό αστοχίας γενικά αξιόπιστος ssd, αυτό θα έχουμε να θυμόμαστε και τις εντυπωσιακές για τότε επιδόσεις σε σχέση με τους hdd ακόμα και εναντίον των raptors. Μετά ο μεγάλος ανταγωνισμός και η έλευση φθηνών ssd θα έκανε το τμήμα των hdd της intel χασούρα. Κρίμα πάντως αν και δεν συμπαθώ την intel για την τιμολογιακή πολιτική της και το άρμεγμα με στεναχωρεί που την χάνουμε από αυτόν τον τομέα.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, playfsx είπε

Μην αστειεύεστε καθόλου, έτσι και γίνει κάτι τέτοιο θα τη χρυσοπληρώνουμε την AMD! Χωρίς ανταγωνισμό δεν έχει inovation.

Πήρε 10-20% κεφάλι στο gaming από την intel και την πληρώνεις ήδη πλατινένια.

6/12 επεξεργαστές από 200€ στα 300€. 8/16 από τα 330€ περίπου τώρα στα 450€(τιμές σε όρους ελληνικών μαγαζιών όπου δολάρια=ευρώ, απλά για συγκρισιμότητα).

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Haldol είπε

Ο Intel X25-M G.2 (κατά κόσμον, Postville) ήταν ο 2ος μου SSD, στην έκδοση των... 80GiB! Η τιμή αυτού, στα 240 ευρώ. 

Ο "παρθενικός" μου SSD ήταν ο Vertex της OCZ των 30GB, με τιμή στα... 135 ευρώ.

Εγώ έχω ακόμα και χρησιμοποιώ τον πρώτο μου SSD, Vertex 2 60 GB της OCZ στο λαπτοπ μου του 2010, με χρήση internet και office σε Linux Mint. Τον είχα πάρει τότε από... Ιρλανδία 165 ευρώ, και φυσικά χρησιμοποιήθηκε τότε στο κύριο desktop μου. Το σοκ που είχα πάθει στο πρώτο boot από την ταχύτητα και την απόκριση, ακόμα μου έχει μείνει. 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Markerparts είπε

2022: Η Intel αποχωρεί από την αγορά των CPU με πώληση του τμήματος στην ???????????????????

αν γίνει κάτι τέτοιο ετοιμάσου να πληρώνουμε πχ rizen 3100 απο 90 στα 290 ετσι με το καλημέρα

• Like 2
Δημοσ.
5 ώρες πριν, spyros.s είπε

Πάντως ο intel 520 ssd 180 gb που έχω εδώ και 6-7 χρόνια στο pc μου είναι άψογος στα καθήκοντα του!  Ξέρω ότι είναι ξεπερασμένος πλέον, όμως εμένα με υπηρέτησε καλά όλα αυτά τα χρόνια!

Ακριβως. Κ γω εχω απ την ιδια σειρα 2 κ τους χρησιμοποιω ακομα. Σκυλια μαυρα στην αντοχη. Δεν ειναι τοσο γρηγοροι οπως οι υπολοιποι που ειχα γορασει εκεινη την εποχη, αλλα τελικα ειναι κ οι μοναδικοι που αντεχουν ακομα χωρις κανενα σημαδι φθορας (!!!). Ολοι οι υπολοιποι (kingston, samsung, sundisk, ocz, toshiba, adata) εχουν πεθανει πλεον. Μαλιστα θυμαμαι που τα γραφαν απο τοτε ολα τα reviews οτι το μονο που παιρνεις με Ιντελ ειναι αντοχη. Τυχαιο? Μακαρι να συνεχισει την παραδοση αυτη κ η hynix.....

Δημοσ.

535 480gb.Νομιζω απο το 2016.Ατελειωτες ωρες λειτουργιας και σβησε γραψε.Δεν τον πηρα γιατι ηταν ο ποιο γρηγορος, ειδικα στο write  ειναι μετριος, αλλα γιατι  ειναι αξιοπιστος.

Δημοσ.
21 ώρες πριν, konstantinos77g είπε

Ότι είναι φούσκα... Ξεφουσκώνει... 😉
10 χρόνια είχα βαρεθεί να τα λέω...

10 χρονών φούσκα??

Big Bang?

Δημοσ.

240 ευρω ειχα δωσει για τον postville το 2009 και εχει βγαλει μεχρι τωρα 11 χρονια καθημερινης, οχι προσεκτικης, χρησης. Σκυλι μαυρο 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βάλτε δίπλα δίπλα έναν intel ssd κι έναν amd (ναι υπάρχουν και τέτοιοι)... lol... O intel άρχοντας, με τα μέταλλά του κλπ... ο amd με την πλαστικούρα του, σαν φτωχός συγγενής... Καλά δεν μιλάμε καν για επιδόσεις και αναμενόμενη μακροζωία....

Επεξ/σία από Eloy

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...