Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα έχω μια κάρτα γραφικών την asus en9800 gtx και όταν την βάζω στο pc παρουσιάζει το εξής πρόβλημα.

Δουλεύει κανονικά και μετά από 1-2 λεπτά σβήνει η οθόνη και είναι σε standby mode. Δοκίμασα με άλλη οθόνη και το πρόβλημα είναι το ίδιο.

Εννοείται πριν την βάλω τρέχω το ddu σε safemode για να κάνει διαγραφή τους drivers.

Το πρόβλημα λύνεται όταν βάζω την εικονιζόμενη κάρτα γραφικών στα specs

Τι φταίει έχει πρόβλημα η κάρτα Asus ;

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας και τις απαντήσεις.

αυτά σε windows 10 enterbrise Ltsc 64bit.

Τα specs του μηχανήματος.

Specs.png

Να πω επίσης ότι την άνοιξα και την καθάρισα την Asus με ισοπροπιλυκή αλκοόλη 99% και μπατονέτα αλλά και τη φύσηξα απο τη σκόνη που είχε, αλλά δεν έβαλα θερμοαγώγιμη πάστα στον επεξεργαστή της κάρτας.

Επεξ/σία από neo80
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μέχρι τώρα που χρησιμοποιούταν;

Αρχικά, η κάρτα είναι παλιά, οπότε μπορεί να έχει χαλάσει.

Ίσως όμως φταίει και το τροφοδοτικό, δηλαδή να μην μπορεί να δώσει τα κατάλληλα ρεύματα. Ποιο μοντέλο είναι/ πόσο χρονών;

Επεξ/σία από Τέρης Α.
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Αρχικά, η κάρτα είναι παλιά, οπότε μπορεί να έχει χαλάσει.

Ίσως όμως φταίει και το τροφοδοτικό, δηλαδή να μην μπορεί να δώσει τα κατάλληλα ρεύματα. Ποιο μοντέλο είναι/ πόσο χρονών;

Μέχρι τώρα που χρησιμοποιούταν;

Το τρoφοδοτικό είναι το coolermaster rp-650-pc aa-e2 είναι απο το 2008 αγορασμένο το τροφοδοτικό.

Έκανα αναβάθμιση μητρική, επεξεργαστή μνήμη και gpu.

Αν αλλάξω τροφοδοτικό λες να δουλέψει η κάρτα ;

να πω επίσης ότι όταν έχω την asus δουλεύει ο ανεμιστήρας της και μετά μπαίνει σε standby mode.

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, neo80 είπε

Αν αλλάξω τροφοδοτικό λες να δουλέψει η κάρτα ;

Δε μπορώ να ξέρω.Έχει χρησιμοποιηθεί σε καθημερινή βάση; Είναι πάντως αρκετά Watt. Δεύτερο σύστημα έχετε να δοκιμάσετε (τροφοδοτικό/ κάρτα) ; 

Δημοσ.

ναι σε καθημερινή βάση και όχι δυστυχώς δεν έχω 2ο τροφοδοτικό, 2η κάρτα έχω και δούλεψε μια χαρά όπως λέω παραπάνω.

Αν βάλω θερμοαγώγιμη πάστα στην κάρτα λες να δουλέψει, μήπως για αυτό κλείνει η εικόνα γιατί δεν έχει πάστα;

ούτε 2ο pc workstation έχω.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, neo80 είπε

2η κάρτα έχω και δούλεψε μια χαρά όπως λέω παραπάνω.

Εγώ κατάλαβα ότι έχει το ίδιο πρόβλημα. Ποια κάρτα είναι;

5 λεπτά πριν, neo80 είπε

δεν έχει πάστα

Δεν έχει αλλαχθεί για καιρό ή καθαρίστηκε και δε μπήκε νέα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Εγώ κατάλαβα ότι έχει το ίδιο πρόβλημα. Ποια κάρτα είναι;

Δεν έχει αλλαχθεί για καιρό ή καθαρίστηκε και δε μπήκε νέα;

η κάρτα που δουλεύει  αυτή τη στιγμή είναι η XFX Radeon HD 5450 και το σύστημα είναι μια χαρά.

Στην Αsus είναι το πρόβλημα καθαρίστηκε σήμερα αλλά δεν μπήκε νέα πάστα προς το παρόν για να τη δοκιμάσω να δω αν δουλεύει.

ξαναδιάβασε το 1ο ποστ γιατί έκανα κάποιες αλλαγές για να καταλάβεις.

αν δεν κατάλαβες κάτι μπορείς να ρωτήσεις.

Επεξ/σία από neo80
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μάλιστα... Η 5450 είναι 20W και η 9800GTX 150W, άρα δεν μπορούμε να ξέρουμε αν φταίει το τροφοδοτικό.

Προφανώς και θέλει πάστα η κάρτα. Μάλλον το παθαίνει από υπερθέρμανση κι αν συνεχιστεί αυτό θα βγάζει και artifacts. Να υποθέσω ότι δεν έχετε θεμοαγώγιμη πάστα.

Επεξ/σία από Τέρης Α.
Δημοσ.

όχι δεν έχω αλλά μπορώ να αγοράσω μία δεν θα πάει χαμένη άλλωστε θα την χρησιμοποιήσω στην cpu και στις 2 GPU που έχω.

Στεγνώνουν απο την αχρηστία οι πάστες;

η ARCTIC MX-4 κάνει για cpu & GPU;

Δημοσ.

Έχω ακούσει ότι νερουλιάζουν, δηλαδή χωρίζονται τα συστατικά τους και θέλουν ανακάτεμα. Μετά από εμπειρίες γνωστών μου, μελών του φορουμ, Youtuber και αξιολογίσεις, η MX-2 με την MX-4 δεν έχουν σχεδόν καμία διαφορά στην απόδοση. Περισσότερα δείτε εδώ. Ναι, κανονικά και για CPU και για GPU και για Chipset.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, neo80 είπε

Εσύ ποια πάστα βάζεις;

MX-4, αλλά μετά από όσα είδα και άκουσα θα πάω σε MX-2.

2 λεπτά πριν, neo80 είπε

Κάθε πότε την αλλάζεις;

Ασχολούμαι με το hardware τα τελευταία 2 χρόνια και έστησα το σύστημά μου πέρυσι τέτοια εποχή, οπότε δεν έχω εμπειρία. Γενικά, αν έχει καλό airflow το κουτί και δεν ανεβάζει θερμοκρασίες το σύστημα, καθώς και αν δεν έχει γίνει O.C., καλό θα είναι κάθε 5 χρόνια. Αν το σύστημα το τρέχουμε στα άκρα (και είμαστε και ''ψείρες''), τότε μάλλον το 6μηνο είναι το αργότερο).

Υ.Γ. H Artic αναφέρει 8 χρόνια.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, neo80 είπε

η κάρτα που δουλεύει  αυτή τη στιγμή είναι η XFX Radeon HD 5450 και το σύστημα είναι μια χαρά.

Στην Αsus είναι το πρόβλημα καθαρίστηκε σήμερα αλλά δεν μπήκε νέα πάστα προς το παρόν για να τη δοκιμάσω να δω αν δουλεύει.

ξαναδιάβασε το 1ο ποστ γιατί έκανα κάποιες αλλαγές για να καταλάβεις.

αν δεν κατάλαβες κάτι μπορείς να ρωτήσεις.

Αφού έκανες αναβάθμιση καλό θα ήταν να άλλαζες και το τροφοδοτικό, 12 χρόνια είναι πάρα πολλά και είναι αρκετά καταπονημένο.

Όσον αφορά τις κάρτες γραφικών που έχεις.
Η ενσωματωμένη του επεξεργαστή i3 που πήρες είναι μάλλον καλύτερη και από τις 2.
Πέτα της.

https://gpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-UHD-Graphics-630-Desktop-Coffee-Lake-i5-i7-vs-AMD-Radeon-HD-5450/m356797vsm7719

https://technical.city/en/video/UHD-Graphics-630-vs-GeForce-9800-GTX

Δημοσ.

Κι εγώ που νόμιζα ότι ήταν το Thermal Grizzly Conductonaut.

Τι θέλετε όμως να βάλετε, τη πιο VFM ή τη καλύτερη ασχέτου τιμής;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...