Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, haris_216 είπε

Από τη στιγμή που υπήρξε πρακτικά "εξαναγκασμός" να καταφύγεις στην τράπεζα, ήταν κάτι παραπάνω από αναμενόμενο ότι θα υπήρχαν χρεώσεις για τα πάντα.

Όσο είχες εναλλακτικές (μισθοδοσία στο χέρι, πληρωμή με μετρητά, κλπ*) οι τράπεζες προσπαθούσαν να σε δελεάσουν να πας προς τα εκεί. Αφού τώρα είσαι δεδομένος έχουν το "μαχαίρι και το καρπούζι".

Και φυσικά με 4 τράπεζες στο χώρο (και τον "χορό" ;)) ούτε σε "ανταγωνισμό" δεν μπορεί να ελπίζει κανείς αφού οι πορείες του, επίσημα ή ανεπίσημα, είναι απόλυτα "παράλληλες" (για να μην πω άλλη λέξη που μπορεί να θυμίσει λατινική αμερική ;))

* Αλήθεια τα οφέλη που ευαγγελίζονταν ότι θα προέκυπταν από την μετάβαση κατά τράπεζα μεριά (πάταξη φοροδιαφυγής, μαύρης εργασίας, εκμετάλλευσης εργαζομένων, κλπ) πότε θα τα δούμε; Δεν είδα/άκουσα πουθενά κάποια αποτελέσματα με νούμερα. Ή τώρα που είμαστε λίγο πολύ όλοι προς τα εκεί ο βασικός "στόχος" επιτεύχθηκε και δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω;

Δεν τα έχεις δει ?

Τα λεφτά που σου βάζει η εταιρεία στην τράπεζα είναι δηλωμένα στα βιβλία της.

Βέβαια, υπάρχουν καποιες εταιρείες (συνήθως προσωπικες) που σου λένε: στα έβαλα στην τράπεζα, φέρτα ΠΙΣΩ.

Όταν σε πλήρωνε στο χέρι, δεν ήξερες καν αν σε ασφαλίζει !

Επεξ/σία από GREGORYMO
Συμπληρώμα
  • Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Δεν τα έχεις δει ?

Τα λεφτά που σου βάζει η εταιρεία στην τράπεζα είναι δηλωμένα στα βιβλία της.

Βέβαια, υπάρχουν καποιες εταιρείες (συνήθως προσωπικες) που σου λένε: στα έβαλα στην τράπεζα, φέρτα ΠΙΣΩ.

Όταν σε πλήρωνε στο χέρι, δεν ήξερες καν αν σε ασφαλίζει !

Οι εταιρίες που λες (οι τυπικές) το έκαναν και πριν αυτό. Ο σκοπός είναι τι γίνεται με τις άλλες. Εκτός πια αν εσύ είδες κάποια βελτίωση στα εργασιακά (και την φοροδιαφυγή) την οποία εγώ δεν πρόσεξα.

Και αν σε ασφαλίζει μια χαρά το βλέπεις και τώρα (online) αλλά και πριν που μπορούσες να το τσεκάρεις με πιο "παραδοσιακές" μεθόδους.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, tasanton είπε

Το άδικο είναι ότι σε υποχρεώνει το κράτος να τηρείς επαγγελματικό λογαριασμό και μετά έρχονται οι τράπεζες να σε χρεώνουν. 

Σωστά.

Είναι επίσης άδικο να σε υποχρεώνει πχ αν έχεις ένα φούρνο να καθαρίζεις τα σκεύη σου αλλά να μη σου δίνει καθαριστικά τσάμπα. Έπρεπε ξέρω γω η P&G να σου δίνει τσάμπα χλωρίνες κλπ επειδή σε υποχρεώνει το κράτος να τις αγοράζεις.

ή ξέρωγω επειδή αν είσαι νταλικέρης σε υποχρεώνει το κράτος να έχεις ταχογράφο να στον δίνουν τσάμπα οι εταιρείες που τους φτιάχνουν κ συτνηρούν. 

Επεξ/σία από DrLo
  • Like 2
  • Thanks 1
  • Confused 3
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και μη ξεχνατε, σε περιπτωση πτωχευσης της τραπεζης, αμεση ανακαιφαλαιωση απο τους φορους των πολιτων. win-win

Επεξ/σία από akarthis
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, DrLo είπε

Σωστά.

Είναι επίσης άδικο να σε υποχρεώνει πχ αν έχεις ένα φούρνο να καθαρίζεις τα σκεύη σου αλλά να μη σου δίνει καθαριστικά τσάμπα. Έπρεπε ξέρω γω η P&G να σου δίνει τσάμπα χλωρίνες κλπ επειδή σε υποχρεώνει το κράτος να τις αγοράζεις.

ή ξέρωγω επειδή αν είσαι νταλικέρης σε υποχρεώνει το κράτος να έχεις ταχογράφο να στον δίνουν τσάμπα οι εταιρείες που τους φτιάχνουν κ συτνηρούν. 

Για να καταλαβω.... .εσυ συγκρινεις δλδ, τον φουρνο -που δεν σε υποχρεωσε και κανεις να αγορασεις, αλλα τον αγορασες επειδη ΕΣΥ ηθελες-,  με τον εξαναγκασμο... του να ανοιξεις επαγγελματικο λογαριασμο, ενω καποιος δεν θελει?     Αγγιναρες με πορτοκαλια...??  

Μπορει να πει ο καθενας οτι γουσταρει πανω σε αυτο το θεμα. αλλα απο την στιγμη που υποχρεωνει εναν επαγγελματια, να περναει ολο τον τζιρο μεσα απο επαγγελματικο λογαριασμο, και να διακινειται τοσο χρημα μεσα στις τραπεζες, το λιγοτερο που θα περιμενα ειναι -αν οχι μηδενικες- ελαχιστες χρεωσεις, και οχι χαρατσια...!!! 

Αλλιως δωσε μου την ελευθερια  (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ εχουμε ή δεν εχουμε...τελικα...???) και επιλογες σαν κρατος, να διακινω οπως θελω εγω τα κεφαλαια μου...!!  Δεν ειμαι υποχρεωμενος να λογοδοτω στις τραπεζες, αλλα στην εφορια, για το αν ειναι "καθαρα" τα κεφαλαια...!!  αυτο το λεω για να προλαβω καποιους που θα τεινουν να μιλησουν για μαυρο χρημα.  οταν οι συναλλαγες γινονται με τιμολογησεις και αποδειξεις, δεν (πρεπει να) υπαρχει κανενα θεμα, ειτε τα χρηματα γινονται χερι με χερι, ειτε μεσω τραπεζης.   σε λιγες μερες ληγει και η προθεσμια για την Online συνδεση και των ταμειακων μηχανων, που σημαινει οτι και οι αποδειξεις που θα κοβονται θα τις βλεπει η Εφορια. αρα και πιο ευκολες διασταυρωσεις οικονομικων στοιχειων.   Στα τιμολογια ηδη γινεται χρονια. 

αρα, ερωτω..., γιατι σωνει και καλα, χρημα μονο μεσω τραπεζης.... και μαλιστα με επαγγελματικο λογαριασμο?  για να...βοηθησουμε και τους φιλους μας τους τραπεζιτες, να βγαλουν ακομα περισσοτερα χρηματα....????? 

• Like 9
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, cabdik είπε

Για να καταλαβω.... .εσυ συγκρινεις δλδ, τον φουρνο -που δεν σε υποχρεωσε και κανεις να αγορασεις, αλλα τον αγορασες επειδη ΕΣΥ ηθελες-,  με τον εξαναγκασμο... του να ανοιξεις επαγγελματικο λογαριασμο, ενω καποιος δεν θελει?     Αγγιναρες με πορτοκαλια...??  

Μπορει να πει ο καθενας οτι γουσταρει πανω σε αυτο το θεμα. αλλα απο την στιγμη που υποχρεωνει εναν επαγγελματια, να περναει ολο τον τζιρο μεσα απο επαγγελματικο λογαριασμο, και να διακινειται τοσο χρημα μεσα στις τραπεζες, το λιγοτερο που θα περιμενα ειναι -αν οχι μηδενικες- ελαχιστες χρεωσεις, και οχι χαρατσια...!!! 

Αλλιως δωσε μου την ελευθερια  (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ εχουμε ή δεν εχουμε...τελικα...???) και επιλογες σαν κρατος, να διακινω οπως θελω εγω τα κεφαλαια μου...!!  Δεν ειμαι υποχρεωμενος να λογοδοτω στις τραπεζες, αλλα στην εφορια, για το αν ειναι "καθαρα" τα κεφαλαια...!!  αυτο το λεω για να προλαβω καποιους που θα τεινουν να μιλησουν για μαυρο χρημα.  οταν οι συναλλαγες γινονται με τιμολογησεις και αποδειξεις, δεν (πρεπει να) υπαρχει κανενα θεμα, ειτε τα χρηματα γινονται χερι με χερι, ειτε μεσω τραπεζης.   σε λιγες μερες ληγει και η προθεσμια για την Online συνδεση και των ταμειακων μηχανων, που σημαινει οτι και οι αποδειξεις που θα κοβονται θα τις βλεπει η Εφορια. αρα και πιο ευκολες διασταυρωσεις οικονομικων στοιχειων.   Στα τιμολογια ηδη γινεται χρονια. 

αρα, ερωτω..., γιατι σωνει και καλα, χρημα μονο μεσω τραπεζης.... και μαλιστα με επαγγελματικο λογαριασμο?  για να...βοηθησουμε και τους φιλους μας τους τραπεζιτες, να βγαλουν ακομα περισσοτερα χρηματα....????? 

τελευταία φορά.

...

ποιος υποχρέωσε κάποιον να γίνει ΕΕ; όσο υποχρεώνει αυτός που επιλέγει να ανοίξει ξερω γω σετιατώριο να έχει ιατρό εργασίας (ή ότι άλλο έχει δε ξέρω) ή λογιστή κάποιας κατηγορίας αν έχει ένα τζίρο, ή ότι άλλο υποχεωτικό ... άλλο τόσο υποχρεώνει έναν ΕΕ επαγγελματία να έχει μια συγκεκριμένη τραπεζική υπηρεσία.

Πόσο δύσκολο είναι να καταλάβει κάποιος το ότι μιλάμε για το ίδιο πράγμα

..

δηλαδή αν αποφασίσει αυριο το κράτος όλοι οι ταξιτζήδες ξερωγω να φοράνε γραβάτα και μάλιστα να τις αλλάζουν συχνά, θα πρεπει αυτοί που φτιάχνουν γραβάτες να τις δίνουν τσάμπα;

...

Στο γιατί σωνει και καλά χρήμα μέσω τραπέζης, για τους ιδιώτες, μαζί σου συμφωνώ ότι είναι παράλογο και θα έπρεπε να μπορεί να πληρωνει κάποιος μετρητά όσο και όπου ουστάρει αν ο άλλος είναι διατεθιμένος να το δεχθεί. Δηλαδή δε θα πρέπει να αναγκάζεις έναν ιδιώτη να αγοράσει πχ μια τηλεόραση από μια αξία και πάνω με κάρτα. Αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορεί να λέει ότι ένας επαγγελματίας, όπως είναι υποχρεωμένος να δέχεται μετρητά ότι δε μπορεί να υποχρεώνεται να δέχεται και κάρτες. Τη μέθοδο πληρωμής θα τη καθορίζει ο πελάτης-ιδιώτης, οτι γουστάρει. Το πως θα λειτουργεί όμως ένας επαγγλεματίας και τι υπηρεσίες θα πρέπει να αγοράζει ως μέρος της δουλειάς του για να μπορεί να είναι στο επαγγελμα (το τι σημαίνει πχ το "είμαι φούρναρης" πέρα από το "ξέρω να ζυμώνω"), αυτό είναι άλλο ζήτημα.

Επεξ/σία από DrLo
  • Like 1
  • Confused 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, cabdik είπε

Τώρα, οι τράπεζες ανήκουν σε fund.

3 ώρες πριν, akarthis είπε

Και μη ξεχνατε, σε περιπτωση πτωχευσης της τραπεζης, αμεση ανακαιφαλαιωση απο τους φορους των πολιτων. win-win

Δηλαδή ?

Δημοσ.
3 ώρες πριν, DrLo είπε

τελευταία φορά.

...

ποιος υποχρέωσε κάποιον να γίνει ΕΕ; όσο υποχρεώνει αυτός που επιλέγει να ανοίξει ξερω γω σετιατώριο να έχει ιατρό εργασίας (ή ότι άλλο έχει δε ξέρω) ή λογιστή κάποιας κατηγορίας αν έχει ένα τζίρο, ή ότι άλλο υποχεωτικό ... άλλο τόσο υποχρεώνει έναν ΕΕ επαγγελματία να έχει μια συγκεκριμένη τραπεζική υπηρεσία.

..

δηλαδή αν αποφασίσει αυριο το κράτος όλοι οι ταξιτζήδες ξερωγω να φοράνε γραβάτα και μάλιστα να τις αλλάζουν συχνά, θα πρεπει αυτοί που φτιάχνουν γραβάτες να τις δίνουν τσάμπα;

...

Στο γιατί σωνει και καλά χρήμα μέσω τραπέζης, για τους ιδιώτες, μαζί σου συμφωνώ ότι είναι παράλογο και θα έπρεπε να μπορεί να πληρωνει κάποιος μετρητά όσο και όπου ουστάρει αν ο άλλος είναι διατεθιμένος να το δεχθεί. Δηλαδή δε θα πρέπει να αναγκάζεις έναν ιδιώτη να αγοράσει πχ μια τηλεόραση από μια αξία και πάνω με κάρτα. Αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορεί να λέει ότι ένας επαγγελματίας, όπως είναι υποχρεωμένος να δέχεται μετρητά ότι δε μπορεί να υποχρεώνεται να δέχεται και κάρτες. Τη μέθοδο πληρωμής θα τη καθορίζει ο πελάτης-ιδιώτης, οτι γουστάρει. Το πως θα λειτουργεί όμως ένας επαγγλεματίας και τι υπηρεσίες θα πρέπει να αγοράζει ως μέρος της δουλειάς του για να μπορεί να είναι στο επαγγελμα (το τι σημαίνει πχ το "είμαι φούρναρης" πέρα από το "ξέρω να ζυμώνω"), αυτό είναι άλλο ζήτημα.

εγω λεω οτι ΔΕΝ πρεπει να υποχρεωνει τραπεζικες υπηρεσιες, για κατι που μπορει να εχει εναλλακτικη. μην μπερδευεις τα πραγματα και τα επαγγελματα!   αλλο οι παραμετροι και οι προδιαγραφες ενος επαγγελματος που τις γνωριζεις εξ'αρχης, και αλλο η "ετσι θελω" συμπεριφορα του κρατους, να περνας τα λεφτα μεσα απο τραπεζα...!! 

οταν σε υποχρωνει να κανεις επαγγελματικο λογ/σμο, και να περνας ολο τον τζιρο σου απο τραπεζα, ειναι κατι πολυ συγκεκριμενο και ΔΕΝ σου αφηνει εναλλακτικη, και επιπλεον σου βαζουν οι τραπεζες και χαρατσι σε καθε συναλλαγη. δλδ αν εγω ΔΕΝ θελω να πληρωνω μεσω τραπεζικου λογαριασμου..... μπορω? π.χ  μπορω να πληρωνω με μετρητα, ή με BITCOINS, ή με ETHEREUM, η με οποιο αλλο τροπο υπαρχει..?   αυτο αναρωτιεμαι εγω.....!!!  

προσεξε..και συμφωνω σε αυτο.., αλλο ο πελατης, και αλλο ο επαγγελματιας για τον οποιον μιλαμε για ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ.  οπως ο πελατης μπορει να πληρωσει, οπως γουσταρει, ειτε μετρητα, ειτα καρτα, ειτε επιταγη..,  το ιδιο θελουν και οι επαγγελματιες (που στην πραξη ειναι οι.... πελατες των προμηθευτων τους...), να εχουν επιλογες πληρωμης και οχι εξαναγκασμο...!!  

Δημοσ.
17 ώρες πριν, DrLo είπε

τελευταία φορά.

...

..

...

Με βασική διαφορά εδώ ότι στους "ταξιτζήδες" (ιδιώτες ή επιχειρήσεις) έδιναν οι "εταιρίες γραβατών" (τράπεζες) μέχρι χθες δωρεάν "γραβάτες" (δωρεάν η χ ή η ψ συναλλαγή) και μετά από την υποχρέωση να φοράνε όλοι υποχρεωτικά "γραβάτες", άλλαξαν το τροπάρι. Και σίγουρα αναρωτιέται κανείς (λέμε τώρα, αφού προφανώς κανείς δεν αναρωτιέται ;)) αν οι "εταιρίες γραβατών" έχουν τακιμιάσει με το "υπουργείο συγκοινωνιών" που έβγαλε τέτοια απόφαση.

ΥΓ Ζητώ συγνώμη αν με τις τράπεζες και τους "ταξιτζήδες" ίσως δεν είναι τόσο ξεκάθαρο το νόημα.

Δημοσ.
Στις 21/10/2020 στις 6:50 ΜΜ, Jason13 είπε

Γνωριζουμε τραπεζα που εχει επαγγελματικο λογαριασμο χωρις κοστος;

Πειραιαως & Alpha bank

Στις 22/10/2020 στις 7:45 ΠΜ, evabb είπε

Μου κάνει εντύπωση που σας κάνει εντύπωση το ότι πρέπει να πληρώνετε τους τραπεζικούς λογαριασμούς. Δεν θυμάμαι πότε να είχα τζάμπα λογαριασμό στο Βέλγιο, ίσως μόνο τον "νεανικό" που είναι μέχρι 25 χρονών. Τα βιβλιάρια επίσης είναι τελείως χαζομάρα από την στιγμή που πρέπει να πηγαίνεις στην τράπεζα για να το ενημερώσεις. Με το e banking ή όπως το λένε, ξέρεις ακριβώς τι σου γίνεται ανά πάσα ώρα και στιγμή. 

Ο κάθε λογαριασμός έχει έξοδα συντήρησης από την τράπεζα. Άρα λογικό είναι να πληρώνουμε ένα "ενοίκιο". 

δεν ξέρω αν είναι λογικό ή παράλογο να σε χρεώνει η τράπεζα για τήρηση λογαριασμού, και οκ, μαλλον για τα 36€ το χρονο που ζηταει η Eurobank μαλλον δεν θα πτωχεύσει κανείς, αν και τωρα που το σκεφτομαι, τωρα ειναι 36, αργοτερα ποιος ξερει... 

αλλά κάτι που μέχρι και σήμερα ήταν δωρεάν, λογικό είναι να σε ξενίζει...

οταν και αν μπει χρεωση και στους απλους λογαριασμους θα γινει επανάσταση...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, kon1to είπε

Πειραιαως & Alpha bank

δεν ξέρω αν είναι λογικό ή παράλογο να σε χρεώνει η τράπεζα για τήρηση λογαριασμού, και οκ, μαλλον για τα 36€ το χρονο που ζηταει η Eurobank μαλλον δεν θα πτωχεύσει κανείς, αν και τωρα που το σκεφτομαι, τωρα ειναι 36, αργοτερα ποιος ξερει... 

αλλά κάτι που μέχρι και σήμερα ήταν δωρεάν, λογικό είναι να σε ξενίζει...

Επειδή έγιναν πολλές επαναστάσεις με τα "αγγουράκια" που φάγαμε τα τελευταία χρόνια σε όλες σχεδόν τις πτυχές της ζωής μας :D

Επεξ/σία από haris_216
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ειναι αγγουρι , ειναι προνομιο :P Kαι το pos δε το χρεωνουνε ποσο 15- 20 το μηνα ;

Επεξ/σία από Mhlogiatros
Δημοσ.

Και οι καταθέσεις θα πρέπει να χρεώνονται. Όποτε σας βάζει το μισθό ο εργοδότης σας τουλάχιστον 10% θα πρέπει να το παίρνει η τράπεζα. Τζάμπα υπηρεσία θέλετε δηλαδή??!!1!1!!

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 22/10/2020 στις 11:50 ΠΜ, DrLo είπε

Σωστά.

Θεωρητικά έχεις την επιλογή να μην ανοίξεις φούρνο ή να μην οδηγάς νταλίκα. Αυτές οι υποχρεώσεις έρχονται μαζί με το επάγγελμα που επέλεξες. Οι τράπεζες είναι υποχρεωτικές μόνο και μόνο που υπάρχεις. Δεν είναι το ίδιο.

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, kon1to είπε

να σαι καλά ρε φίλε με έκανες και γέλασα. αυτή την ατάκα ξέρεις πόσες φορές την έχω ακούσει τα τελευταία χρόνια;

ακόμα την επανάσταση περιμένεις εσύ; ποιοι θα επαναστατήσουν; αυτοί που χρόνια τώρα τρώνε τη μια φάπα μετά την άλλη και λένε κι ευχαριστώ;

χαράτσι έχει μπει ήδη (έμμεσο) και το εξήγησα παραπάνω

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...