zerocool25 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα στο φόρουμ. Έχω τα Ζ5500 αρκετά χρόνια και πρόσφατα παρατήρησα ότι άρχισε να κριντζάρει το πίσω αριστερό ηχείο σε μεγάλο βαθμό που έγινε σπαστικό. Έκατσα και το έλυσα λοιπόν και είδα πως το υλικό γύρω απ'το ηχείο στην όψη του είχε κοπεί, είχε πολυκαιριστει δηλαδή και μάλον αυτό είναι και η αιτία που κριντζάρει το ηχείο και δεν ακούγεται σωστά ο ήχος. Είδα μερικά βίντεο στο YouTube και ψάχτηκα λιγάκι και στο google και βρήκα κάποιες πληροφορίες σχετικά με το πως να αλλάξω το ηχείο και τι ηχείο να βάλω στη θέση του χαλασμένου. Γνωρίζει κανείς για το θέμα παραπάνω πληροφορίες σχετικά με την επισκευή του χαλασμένου ηχείου ή την αντικατάσταση του; το έχει επιχειρήσει κάποιος; Το θέμα είναι αν βρεις όμως μεταχειρισμένα απο Z5500 και αυτά σε τι κατάσταση θα είναι.. Από ebay και ali είδα το ζευγάρι με σχεδόν ίδια χαρακτηριστικά στα 28-30ε κινέζικα και πιο επώνυμα στα 24ε το ενα.. Αυτά απο μένα όποιος μπορεί ας βοηθήσει παιδιά. Ευχαριστώ. Τα ηχεία είναι στα 8Ωhm 3" inch full range aluminum cone με κωδικό Logitech 170009-0000 και για τα πέντε ηχεία που έχει και μέτρησα διαστάσεις 8cm το ηχείο διάμετρος και τη βάση του και 5,5cm ύψος. Επίσης αυτά τα ηχεία έχουν πιστοποίηση thx γι'αυτό και δεν ξέρω αν βάλεις άλλα ηχεία πως θα συνεργαστούν με τον επεξεργαστή και τον ενισχυτή της μονάδας που στέλνει το ηχητικό σήμα στα ηχεία θα μείνει το DTS ή δεν θα είναι πλέον 5.1 ο ήχος.. Προς το παρόν το ένα γκριντζάρει και είναι σπαστικό αλλα σε βάθος χρόνου βλέπω και τα άλλα να δημιουργούν θέμα καθώς είναι και αυτά φθαρμένα γύρω γύρω κυκλικά μεσα στο ηχείο τους. Το sub η μονάδα ελέγχου και ο ενισχυτής είναι ακόμα σε καλή κατάσταση. Αυτό είναι ένα ηχείο σχεδόν ίδιο και σχετικά ακριβό: https://www.soundimports.eu/en/tang-band-w3-593sf.html 59 λεπτά πριν, zerocool25 είπε Καλησπέρα στο φόρουμ. Έχω τα Ζ5500 αρκετά χρόνια και πρόσφατα παρατήρησα ότι άρχισε να κριντζάρει το πίσω αριστερό ηχείο σε μεγάλο βαθμό που έγινε σπαστικό. Έκατσα και το έλυσα λοιπόν και είδα πως το υλικό γύρω απ'το ηχείο στην όψη του είχε κοπεί, είχε πολυκαιριστει δηλαδή και μάλον αυτό είναι και η αιτία που κριντζάρει το ηχείο και δεν ακούγεται σωστά ο ήχος. Είδα μερικά βίντεο στο YouTube και ψάχτηκα λιγάκι και στο google και βρήκα κάποιες πληροφορίες σχετικά με το πως να αλλάξω το ηχείο και τι ηχείο να βάλω στη θέση του χαλασμένου. Γνωρίζει κανείς για το θέμα παραπάνω πληροφορίες σχετικά με την επισκευή του χαλασμένου ηχείου ή την αντικατάσταση του; το έχει επιχειρήσει κάποιος; Το θέμα είναι αν βρεις όμως μεταχειρισμένα απο Z5500 και αυτά σε τι κατάσταση θα είναι.. Από ebay και ali είδα το ζευγάρι με σχεδόν ίδια χαρακτηριστικά στα 28-30ε κινέζικα και πιο επώνυμα στα 24ε το ενα.. Αυτά απο μένα όποιος μπορεί ας βοηθήσει παιδιά. Ευχαριστώ. Τα ηχεία είναι στα 8Ωhm 3" inch full range aluminum cone με κωδικό Logitech 170009-0000 και για τα πέντε ηχεία που έχει και μέτρησα διαστάσεις 8cm το ηχείο διάμετρος και τη βάση του και 5,5cm ύψος. Επίσης αυτά τα ηχεία έχουν πιστοποίηση thx γι'αυτό και δεν ξέρω αν βάλεις άλλα ηχεία πως θα συνεργαστούν με τον επεξεργαστή και τον ενισχυτή της μονάδας που στέλνει το ηχητικό σήμα στα ηχεία θα μείνει το DTS ή δεν θα είναι πλέον 5.1 ο ήχος.. Προς το παρόν το ένα γκριντζάρει και είναι σπαστικό αλλα σε βάθος χρόνου βλέπω και τα άλλα να δημιουργούν θέμα καθώς είναι και αυτά φθαρμένα γύρω γύρω κυκλικά μεσα στο ηχείο τους. Το sub η μονάδα ελέγχου και ο ενισχυτής είναι ακόμα σε καλή κατάσταση. Αυτό είναι ένα ηχείο σχεδόν ίδιο και σχετικά ακριβό: https://www.soundimports.eu/en/tang-band-w3-593sf.html Επεξ/σία 21 Οκτωβρίου 2020 από zerocool25
zerocool25 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2020 1 ώρα πριν, zerocool25 είπε Καλησπέρα στο φόρουμ. Έχω τα Ζ5500 αρκετά χρόνια και πρόσφατα παρατήρησα ότι άρχισε να κριντζάρει το πίσω αριστερό ηχείο σε μεγάλο βαθμό που έγινε σπαστικό. Έκατσα και το έλυσα λοιπόν και είδα πως το υλικό γύρω απ'το ηχείο στην όψη του είχε κοπεί, είχε πολυκαιριστει δηλαδή και μάλον αυτό είναι και η αιτία που κριντζάρει το ηχείο και δεν ακούγεται σωστά ο ήχος. Είδα μερικά βίντεο στο YouTube και ψάχτηκα λιγάκι και στο google και βρήκα κάποιες πληροφορίες σχετικά με το πως να αλλάξω το ηχείο και τι ηχείο να βάλω στη θέση του χαλασμένου. Γνωρίζει κανείς για το θέμα παραπάνω πληροφορίες σχετικά με την επισκευή του χαλασμένου ηχείου ή την αντικατάσταση του; το έχει επιχειρήσει κάποιος; Το θέμα είναι αν βρεις όμως μεταχειρισμένα απο Z5500 και αυτά σε τι κατάσταση θα είναι.. Από ebay και ali είδα το ζευγάρι με σχεδόν ίδια χαρακτηριστικά στα 28-30ε κινέζικα και πιο επώνυμα στα 24ε το ενα.. Αυτά απο μένα όποιος μπορεί ας βοηθήσει παιδιά. Ευχαριστώ. Τα ηχεία είναι στα 8Ωhm 3" inch full range aluminum cone με κωδικό Logitech 170009-0000 και για τα πέντε ηχεία που έχει και μέτρησα διαστάσεις 8cm το ηχείο διάμετρος και τη βάση του και 5,5cm ύψος. Επίσης αυτά τα ηχεία έχουν πιστοποίηση thx γι'αυτό και δεν ξέρω αν βάλεις άλλα ηχεία πως θα συνεργαστούν με τον επεξεργαστή και τον ενισχυτή της μονάδας που στέλνει το ηχητικό σήμα στα ηχεία θα μείνει το DTS ή δεν θα είναι πλέον 5.1 ο ήχος.. Προς το παρόν το ένα γκριντζάρει και είναι σπαστικό αλλα σε βάθος χρόνου βλέπω και τα άλλα να δημιουργούν θέμα καθώς είναι και αυτά φθαρμένα γύρω γύρω κυκλικά μεσα στο ηχείο τους. Το sub η μονάδα ελέγχου και ο ενισχυτής είναι ακόμα σε καλή κατάσταση. Αυτό είναι ένα ηχείο σχεδόν ίδιο και σχετικά ακριβό: https://www.soundimports.eu/en/tang-band-w3-593sf.html
zerocool25 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2020 Τελικά όσο ψάχνεις βρίσκεις. Αλλάζεις το γύρω γύρω λοιπόν είτε μόνος σου τα παίρνεις απο ebay περίπου 1,5ε το ένα 3 inch rubber woofer surround speaker και με κόλλα λευκή vinyl απλή απο οτι είδα σε βιντεάκια ή για μαλακά πλαστικά βρήκα μία της byson στα 4,5ε , είτε πας σε ένα κατάστημα με ηχεία κτλ και σου αλλάζουν αυτό λοιπόν το φθαρμένο στοιχείο με κάποιο κόστος. Πάντως το κόστος για να το κάνεις μόνος σου είναι στα 1.5 το rubber +1.3 η κόλλα τα 100gram, 2.8ε/ηχείο.. 1 1
zerocool25 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2020 Παιδιά πήγα σε ένα κατάστημα επισκευής ηχείων γνωστό στην Καλλιθέα και ρώτησα για επισκευή του ηχείου που είναι 3 ίντσες, αλλαγή την ανάρτηση αυτό το υλικό γύρω γύρω που φθείρεται με τον καιρό, μου είπε είχε το υλικό αλλα στις 4 ίντσες και θα το έκοβε για να το προσαρμόσει με πατέντα δηλαδή δεν θα ταν σωστή η ανακατασκευή και μου είπε 15ε..
tarantules Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2020 Εγώ τα έχω τόσα χρόνια τα ηχεία αυτά και δεν μου έχουν πάθει τέτοια σπασίματα.
Kwstas_koumpis Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2020 Στις 26/10/2020 στις 6:17 ΜΜ, zerocool25 είπε Τελικά όσο ψάχνεις βρίσκεις. Αλλάζεις το γύρω γύρω λοιπόν είτε μόνος σου τα παίρνεις απο ebay περίπου 1,5ε το ένα 3 inch rubber woofer surround speaker και με κόλλα λευκή vinyl απλή απο οτι είδα σε βιντεάκια ή για μαλακά πλαστικά βρήκα μία της byson στα 4,5ε , είτε πας σε ένα κατάστημα με ηχεία κτλ και σου αλλάζουν αυτό λοιπόν το φθαρμένο στοιχείο με κάποιο κόστος. Πάντως το κόστος για να το κάνεις μόνος σου είναι στα 1.5 το rubber +1.3 η κόλλα τα 100gram, 2.8ε/ηχείο.. Έχω κι εγώ το ίδιο θέμα σε δύο ηχεία δυστυχώς. Κι δεν κατάλαβα τίποτα από ότι λες ότι έκανες
ΝικήταςΤ Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Λοιπόν παιδιά, έχω επισκευάσει ηχεία. Όχι τόσο μικρά λίγο μεγαλύτερα, αυτοκινήτου. Αν πιάνουν τα χέρια σας και έχετε χρόνο και διάθεση μπορείτε να κάνετε την εργασία μόνοι σας με ελάχιστο κόστος. Τα "αμορτισέρ" του ηχείου, δηλαδή το μαλακό υλικό γύρω-γύρω που του επιτρέπει να κινείται το αφαιρείτε προσεκτικά στο σημείο που είναι κολλημένο με το μέταλλο με ένα κοπίδι. Έπειτα αφαιρείτε όλο το υλικό και από τον χάρτινο-πλαστικό κώνο του μεγαφώνου. Πολύ προσεκτικά για να μην κάνετε ζημιά στον κώνο. Αφού καθαρίσετε όλα τα υπολείμματα του μαλακού υλικού προχωράτε στο επόμενο βήμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλή βενζινόκολλα. Κολλάτε πρώτα το ανταλλακτικό "αμορτισέρ" (που εγώ πήρα από το ebay) πάνω στον κώνο. Προσοχή με την ποσότητα της κόλλας, όχι πολύ, όχι λίγο. Αν βγει λίγη κόλλα σκουπίστε την με ένα πανάκι πριν στεγνώσει. Αφήστε το μια μέρα να στεγνώσει. Την επόμενη μέρα παίρνετε 4 μανταλάκια και πιάνετε το "αμορτισέρ" στο μέταλλο σε σταυρό (γύρω-γύρω). Δοκιμάστε απαλά να πιέσετε τον κώνο προς τα μέσα. Αυτό που θέλουμε είναι να κεντραριστεί το πηνίο και να μην βρίσκει στο μέταλλο που το περιβάλλει. Αν δεν το έχουμε πετύχει με την πρώτη (που είναι λίγο δύσκολο) βγάζουμε 1-2 μανταλάκια και προσπαθούμε να το "φέρουμε" στη σωστή θέση και το ξαναπιάνουμε με τα μανταλάκια. Δεν θα σας πάρει πολύ ώρα και θα το έχετε πετύχει. Μόλις το κεντράρουμε, ξεκολλάμε ένα μανταλάκι και αφού βάλουμε από κάτω βενζινόκολλα το ξαναπιάνουμε. Κάνουμε το ίδιο σε όλες τις πλευρές. Αφού το κολλήσουμε όλο γύρω-γύρω δοκιμάζουμε απαλά ξανά πιέζοντας τον κώνο μην τυχόν και έχει ξεκεντραριστεί. Το αφήνουμε να στεγώνει και είστε έτοιμοι. ακούγεται δύσκολο αλλά δεν είναι, αν είστε φυσικά λίγο προσεκτικοί. Το αποτέλεσμα με τα δικά μου ηχεία ήταν άψογο! Ο ήχος καλύτερος και από πριν. Η τιμή για το ανταλλακτικό (3" ηχείου) είναι στα 1,87 € (με τα μεταφορικά 😅) ανά "αμορτισέρ" στο ebay. Από αυτόν τον πωλητή πήρα και τα δικά μου. Εξαιρετική ποιότητα. https://www.ebay.com/itm/1pcs-3-inch-Speaker-Foam-edge-surround-General-Speaker-repair-Accessories/153062280321?hash=item23a3390c81:g:w5QAAOSwh-1W3YAl Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2021 από ΝικήταςΤ 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα