Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποσο μεγαλη διαφορα εχει στο τελικο αποτελεσμα. Επειδη δε θα μπορεσω ουτε πρακτικα ουτε οικονομικα να μονωσω το σπιτι απεξω, θα γινει δουλεια αν μονωσω εσωτερικα το υπνοδωματιο μου, τοιχους πατωμα ταβανι?

Εχω μεγαλες θερμικες απωλειες και το δωματιο εχει θερμοκρασια οσο σχεδον και εκτος σπιτιου. Μιλαμε για καλοκαιρι 34 βαθμους ζεστη και χειμωνα 3-4 βαθμους στο δωματιο. Αιρκοντισιον εχω δυνατο και οσο λειτουργει τη ρυθμισει αλλα με το που το κλεισω επανερχεται αμεσα

Δημοσ.

Δουλειά θα γινει, αλλά θα έχεις θερμογέφυρες. Χωρίς να κάνω υπολογισμούς μπορεί να έχεις απώλειες 1015% σε σχέση με την εξωτερικη, το μεγάλο θέμα είναι ο κίνδυνος εμφάνησης συμπύκνωσης υδρατμών ανάμεσα στον τοίχο και το μονωτικό, για αυτό πρέπει να το ψάξεις λίγο ώστε να γίνει σωστή δουλειά. ΑΛΛΑ, αν δεν μπορείς να κάνεις από έξω τότε είναι πολύ καλή λύση να κανείς από μέσα, αρκεί να γίνει σωστά.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, therock είπε

Ποσο μεγαλη διαφορα εχει στο τελικο αποτελεσμα. Επειδη δε θα μπορεσω ουτε πρακτικα ουτε οικονομικα να μονωσω το σπιτι απεξω, θα γινει δουλεια αν μονωσω εσωτερικα το υπνοδωματιο μου, τοιχους πατωμα ταβανι?

Εχω μεγαλες θερμικες απωλειες και το δωματιο εχει θερμοκρασια οσο σχεδον και εκτος σπιτιου. Μιλαμε για καλοκαιρι 34 βαθμους ζεστη και χειμωνα 3-4 βαθμους στο δωματιο. Αιρκοντισιον εχω δυνατο και οσο λειτουργει τη ρυθμισει αλλα με το που το κλεισω επανερχεται αμεσα

Είσαι σίγουρος ότι η εσωτερική μόνωση θα είναι πρακτικά και οικονομικά καλύτερη από την εξωτερική?

Εκτός από τους τοίχους και το ταβάνι, θερμικές απώλειες συνήθως υπάρχουν από τα κουφώματα (πόρτες-παράθυρα). Μήπως να δεις πώς μπορείς να μονώσεις αυτά. 

Η χρήση αιρκοντίσιον για θέρμανση δεν είναι και η καλύτερη. Καλύτερα πάρε έναν κονβέκτορα για το χειμώνα.

Για το καλοκαίρι, αν είναι νοτιο-νοτιοδυτικό το δωμάτιο, εκεί ναι η μόνωση των τοίχων θα κάνει διαφορά, αλλά και πάλι θα έχεις απώλειες από τα κουφώματα.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, therock είπε

Οι πιο οικονομικες λυσεις ειναι να βαλεις ραμποτε στο ταβανι και laminate στο πατωμα! Για τα κουφωματα μπορεις να βαλεις χοντρη κουρτινα μεχρι το πατωμα..!

Δημοσ.

Θερμανση δε με νοιαζει. Και μειον σαραντα να χει μπορεις να ντυθεις και να σκεπαστεις καταλληλα. Αλλα στους 40 που θα λιωνεις δε θα μπορεις να βγαλεις τη πετσα σου. Μετα απο φανελακι και εσωρουχο αποδομησε δε βγαινει κατι αλλο

Χειμωνα την παλευω οταν μενω εκει, καλοκαιρι δε βγαζω μερα

Νοτιοδυτικη ειναι η οψη του σπιτιου. Κουφατα αλουμινια εχω και παχια κουρτινα ως το πατωμα. Η ζημια γινεται απο τον τοιχο που ειναι πολυ λεπτος και χωρις μονωση και ενδεχομενος και απο το ταβανι. Επισης και η πορτα δωματιου ειναι παλια ξυλινη και φερνει απο το υπολοιπο σπιτι που ειναι κλωβος. Απο πατωμα δεν ξερω αν ανεβαζει θερμοκρασια απο κατω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...