Προς το περιεχόμενο

PWS MPORW NA BALW AVI + GREEK SRT SE DVD-TA KATAFERA!

cybereddie

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

PAIDIA EXW DIABASEI ARKETA TRIGYRW, EXW PARA POLLA PROGRAMMATA, APO SUB - DVD WRITING - MUXING KLPKLP. DEN EXW KATALABEI AKOMA PWS ENA AVI ARXEIO KATEBASMENO APO TO INTERNET (XWRIS KATHOLOU SUBTITLES) NA TO BALW MAZI ME ENA GREEK SUBTITLE (P.X. SRT) KAI NA TA KANW BURN SE ENA DVD, TO OPOIO SHMEIOTEWN DEN ME ENDIAFEREI MENOY KLP KLP. ALPA NA PAIZEI SE EPITRAPEZIO DVD PLAYER. EYXARISTW EK TWN PROTERWN. EXW ADSL KAI PREPEI KAI KATI NA THN KANW... :) ANDREAS

• Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Den eixa skopo na FWNAZW, :) thnx anyway. Oson afora twra ta avi xerw na ta kanw mpeg, exw apo tmpg, ulead movie 3 mexri nero vision klp. oti thes. Otan ftiaxnw ena avi me to submux , to ulead movie p.x. den to dexetai san avi (epeidi isws exei link se ypotitlous).

ayto pou den exw katalabei einai pws ena avi mporei na exei enswmatwmenous tous ypotitlous. Eyxaristw kai pali.

Δημοσ.

Κυβερνο-Έντυ,πάμε μία....

a)Ενσωματωμένους πάνω στο (τελικό) DVD σου:

Συγχρονίζεις ΑΠΟΛΥΤΑ το srt με το avi σου.Κάνε και κανα ευχέλαιο να είναι πλήρες(σκηνών) το avi σου,έχει να πέσει βαρύ φορτίο στη πλάτη σου σε αντίθετη περίπτωση.Εργαλείο Time Adjuster.

Και πάμε να χώσουμε τους υπότιτλους.Χρησιμοποιούμε την τελευταία έκδοση του Virtual Dub,το οποίο θα το χρησιμοποιήσουμε σαν υπηρέτη(frameserving).Προς τούτο ανοίγουμε(File->Open) το avi και πάμε στην επιλογή Video,όπου διαλέγουμε Filters,Add και βρίσκουμε αυτό που μας βολεύει.Κατάληξη vdf,και το Vobsub έχει,και στο official site του Vd θα βρεις και πληροφορίες για τέτοια external.Υποθέτω ότι ξέρεις ότι μπαίνουν στο folder "pluggins".

Τσεκάρουμε τι παίζει με μέγεθος-θέση-χρώμα-γραμματοσειρά και αφού ικανοποιηθούμε(preview με F5),πατάμε ok. ,συνεχώς μέχρι να μας βγάλει στην αρχική οθόνη,με τα δύο παράθυρα.Τότε αρχίζουμε τον αγώνα τον καλό.File->Start Frameserving,πατάμε ok και στο παραθυράκι που πετάγεται δίνουμε όνομα και προορισμό αρχείου, με κατάληξη "vdr".ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΕ,κάνε ένα minimize να μην μπερδεύεται το παραθυράκι (του frameserver) στην οθόνη σου.

Και πάμε να μεταρέψουμε το avi+srt(μαϊμουδιά κάνουμε...) σε mpg,"φορμα" dvd.Προς τούτο χρησιμοποιούμε κάποιον encoder που δέχεται το vdr.(TMPGEnc,Main Concept,Cinema Craft Encoder).Στήνουμε τις παραμέτρους ήχου +εικόνας,όσον αφορά το εξαγώγιμο αρχείο.Σαν δειγματοληψία ΜΗΝ δεχτείς κάτι λιγώτερο από ταληράκι,τον δε ήχο παίχτονε στα 384,48.

Αν πάνε καλά τα πράγματα(ελπίζω να έχεις υπ' όψη σου,όσον αφορά το TMPGEnc,και τις προτεραιότητες-Enviromental Settings-,αλλοιώς θα χρειαστεί να μελετήσεις λιγάκι,εύκολο είναι,σε λιγώτερο από ένα απόγ θα έχεις γίνει ξεφτέρι,ακόμα και εγώ το ψιλοβολεύω),σε χ τέρμινα θα έχεις ένα μεγάάάλο mpg,με ενσωματωμένους υπότιτλους.Χώρισέ το σε m2v+mpa(TMPGEnc_MpegTools_Demux),τα οποία(m2v+mpa) δώστα στο Ifoedit(Author New) και σου βγάζει τα Ifo+bup+vob που τα γράφεις σε dvd με το γραφτικό της αρεσκείας σου.Η χώσε κατ' ευθείαν το τελικό mpg σου,στο UleadDvdMovieFactory,να παίξει αυτό για σένα....

B)Επιλεκτική χρήση υποτίτλων(selectable):

Κατ' ευθείαν το avi σου στον αγαπημένο σου encoder."Φορμα",dvd.

Demux τον ήχο από την εικόνα και πειραματισμός με τον ήχο.Ίσως(όρεξη νάχεις),να μπορέσεις να φτιάξεις ψευδοAC3.Εργαλείο:ffmpeggui.Πανγρήγορο,βάζεις το mpa σου και σου βγάζει ac3.Δεν τελειώνεις ακόμη,κάνε ένα πέρασμα στον ήχο με το BeSliced,αλλάζει πολλά προς το καλύτερο...Και τα δύο που προτείνω(freware),τα βρίσκεις στα Tools του videohelp...

Μένουν οι (συγχρονισμένοι,σωστά;) υπότιτλοι.Μετατροπή τους λοιπόν σε αναγνωρίσημη μορφή για το πρόγραμμα Authoring(Ifoedit εν προκειμένω).Εργαλείο:srt2sup.Τζαμπέ.Srt File λοιπόν,Open as Text,κοτσάρεις το srt σου,τα διαλέγεις όλα,βγάζεις λίγο τα λυσσακά σου με το "Global Settings"(πλάκα κάνω,μη τα πειράξεις θα πέσει γέλιο...)και πάς SupFile,κάνεις ένα Save(κατάληξη Sup) δίνεις προορισμό,περιμένεις και....

...πας στο ifoedit ,πλήρως εξοπλισμένος με m2v(εικόνα),mpa(ήχο) και sup(υπότιτλους).Τα μεγειρεύεις(έχει κουτάκια πού μπαίνει το καθένα),πατάς μανιβέλα και βγάζεις το πολυπόθητο dvd,με επιλεκτική χρήση των υποτίτλων).

Ίσως έχεις πρόβλημα στο χρώμα της γραμματοσειράς.Διορθώνεται με Copy+paste από άλλου dvd τον χρωματικό συνδυασμό.Φτάσε εσύ εκεί και τα βρίσκουμε....

Συνοπτικά όλα τα ανωτέρω.Φυσικά και δουλεύουν.Έχω φτιάξει πάμπολλα.Απαντάω κιόλας σε ερωτήσεις(άμα δεν βαριέμαι...).Ξαναλέω, δ ο υ λ ε ύ ε ι ...

Α,καλωσήρθες στο insomnia :)

Δημοσ.

Na eisai kala, den to xw diabasei - dokimasei akoma to senario pou mou grapses alla entypwsiasthka apo to megethos! Kai mono apo thn antapokrisi eyxaristw ek twn proterwn!

Δημοσ.

Mou eipan gia 2 programmata :

1. Το Nespa Sub Converter:

Το Nespa Sub-Converter είναι ένα βοηθητικό πρόγραμμα που θα σας καλύψει το

μεγάλο κενό στην δημιουργία των υπότιτλων.

2.Tο Impression DVD-Pro:

Το Impression DVD-Pro της Pinnacle είναι ένα πρόγραμμα επαγγελματικού

επιπέδου DVD Authoring, δηλαδή δημιουργίας DVD

ΓΝΩΜΕΣ?

Δημοσ.

Mou aresei poly to xioumor sou, kolympi xerw apsogo, katadyths gar se 40 m. kai istioploos! ;) Ola kala loipon. Oson afora ta programmata , toso xalia? lol . Nomizw oti xreiazontai ola ayta ligo organwsi! Xereis, ekeino to pragma pou xekina sto 1 kai teleiwnei kapou peperasmena epityxws!!

Δημοσ.
Mou aresei poly to xioumor sou, kolympi xerw apsogo, katadyths gar se 40 m. kai istioploos! ;) Ola kala loipon. Oson afora ta programmata , toso xalia? lol . Nomizw oti xreiazontai ola ayta ligo organwsi! Xereis, ekeino to pragma pou xekina sto 1 kai teleiwnei kapou peperasmena epityxws!!

Λοιπόν,φίλε,εσένα θα σε συστήσω στην Αναστασία μου,να τη ρωτήσεις γιατί δεν γελάει πια με τα ανέκδοτά μου...ίσως φταίει που την έχω beta tester πάνω από μία γενιά(<25),οπότε τα έχει ακούσει όλα.

Τα προγράμματα,δεν είναι χάλια.Χάλια είμαι εγώ,που το παίζω Χριστιανός(δεν ξέρει η δεξιά μου τι ποιεί η αριστερά μου),είναι και πολύ κολλητός μου-τώρα τελευταία-ο Dr Altzheimer,οπότε αναγκαστικά με αποθαρρύνει στην εξερεύνηση....

Κατέβασε ότι οδηγούς βρεις μπροστά σου,τύπωσέ τους και έχεις manual για οποιαδήποτε αναδρομή χρειαστείς....

Καλά όλα αυτά,δεν μας είπες,κατάφερες τπτ;

Δημοσ.

iSWS DEN EINAI TOY PARONTOS FORUM, ALLA AN XEREI KANEIS YPARXEI KANENAS NORMAL TROPOS (PERA APO TO NA P*DIKSEI THN REGISRTY XEIROKINHTA) GIA NA BGALEI ENA USB DRIVER O OPOIOS EXEI MPEI LATHOS (P.X NETMOD, HP INKJET DRIVER) KAI TA WINDOWS PIA DEN ANAGNWRIZOYN TIS EN LOGW SYSKEYES? OSON AFORA MARIE TA ALLA LOGW ELLIPSIS XRONOY KAI POLY POLY DOYLEIA MONO TA EXW EKTYPWSEI. SYNTOMA THA SOY EXW TIS ENTYPWSEIS MOY. EXW POLLES POLLES TAINIES LOGW ADSL KAI PREPEI NA TIS BGALW APO TO PC. PANW APO 150 GB MILAME.

Δημοσ.

Ψαχνοντας σημερα στο net επεσα πανω σε αυτην την σελιδα

:arrow: http://www.hlinke.de/RTFX_Plugins/RTFX_Plugin__E_/Vdub_to_RTFX-Plugin/vdub_to_rtfx-plugin.html

Εχει plug-in του virtual dub για το studio9 της pinnacle

O τυπος χρησιμοποιει φιλτρο για να βγαλει το logo απο την εγγραφη προγραμματων απο tv....

Mε τη δικη μου μικρη σκεψη λεω..πως ειναι πιθανο να βαλουμε ως φιλτρο το vobsub και να ενσωματωσουμε τους υποτιτλους στο παραγωμενο dvd μας :shock:

Αντε να βρω λιγο χρονο και το studio9 να αρχισουμε δοκιμες.... αν γινει θα ειναι πιστευω ενα sticky θεμα :wink:

Δημοσ.

...kai apetyxa! h mallon miso-apetyxa. Gia na ginw pio safhs, mexri to mpg arxeio (to megalo pou eleges marie mou), to katafera. Kai ston ypologisti mou paizei to mpg loipon me ypotitlous. Otan to grafw me to ulead omws tzifos! den emfanizei ypotitlous. Mhpws otan to egrapsa epeidi den eixa to frameserving anoikto den egine? (erwtisi isws asxeti alla den xerw kai rwtaw...). Prepei na einai to frameserving anoikto mexri pou na teleiwsei kai to grapsimo tou dvd? thnx

Δημοσ.

Mhpws otan to egrapsa epeidi den eixa to frameserving anoikto den egine? (erwtisi isws asxeti alla den xerw kai rwtaw...). Prepei na einai to frameserving anoikto mexri pou na teleiwsei kai to grapsimo tou dvd? thnx

oti sou eipe o marios tha kaneis bima bima allios den prokrite na katafereis kati.

to frameserving to afinis anoikto ews to telos..ok..

me to vd kataferes na deis tous upotilous;;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...