Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρετε, θα ήθελα γνώμες για το πώς να υλοποιήσω το εξής σενάριο:

• Έχω μια smart TV Samsung (του 2014 αν έχει σημασία) που συνδέεται στο WiFi. Λόγω απόστασης από router, η σύνδεση είναι μέτρια. Δεν υπάρχει δυνατότητα μετακίνησης TV ή router.
  • Έχω ένα Synology NAS με ταινίες και σειρές που συνδέεται με καλώδιο στο router.
  • Έχω κι ένα XBOX One δίπλα στην TV που επίσης συνδέεται στο WiFi.
  • Έχω και μια συνδρομή Netflix.

Θέλω τον απλούστερο και πιο εύχρηστο τρόπο να βλέπω ταινίες και Netflix στην TV. 

Ενέργειες και προβλήματα:

• Τον πρώτο καιρό είπα να λύσω το πρόβλημα της απόστασης και δοκίμασα κάποια powerline adaptors. Ανεπαρκές αποτέλεσμα μάλλον λόγω 3φασικού και καλωδίωσης στο σπίτι. Άρα μένουμε στο WiFi.
  • Μετά, είπα να δω την εφαρμογή της Synology (DS video) μέσα από τη Smart TV. Παίζει μεν, αλλά η θέαση έχει θέματα, καθυστερήσεις, "σπασίματα" στο video, κλπ. Κρατάω το πρόβλημα της απόστασης μπας και το λύσω με ένα WiFi Extender αλλά την πιθανότητα να συμβαίνει λόγω παλαιότητας TV και αργού interface.
  • Δοκίμασα το Netflix app στην TV αλλά και πάλι υπάρχει η αίσθηση της καθυστέρησης σε κάποια σημεία.
  • Δοκίμασα το Netflix app στο XBOX και τα πράγματα είναι πολύ πολύ καλύτερα. Άρα είτε η σύνδεση στο WiFi του XBOX είναι καλύτερη από της TV (δίπλα-δίπλα είναι βέβαια) είτε γίνεται καλύτερη επεξεργασία. Το πρόβλημα είναι ότι κρατάω και το τηλεκοντρόλ και το controller του XBOX. Όχι τόσο εύχρηστο.
  • Τώρα θέλω να δοκιμάσω να streamάρω τις ταινίες από το NAS στο XBOX. Εφαρμογή της Synology δεν υπάρχει, οπότε έβαλα το KODI app. Όμως δεν καταφέρνω να συνδεθώ στο NAS, κάτι δεν κάνω καλά στις ρυθμίσεις. Ακόμα και να το πετύχω, παραμένει το θέμα με τα 2 τηλεκοντρόλ.

Με βάση τα παραπάνω, τι προτείνετε ώστε τελικά να πετύχω κάτι εύχρηστο και γρήγορο; Τι άλλες εναλλακτικές υπάρχουν;

Σκεφτείτε ότι η πιο εύχρηστη λύση μέχρι τώρα είναι να γράφω αυτά που θέλω σε στικάκι, να το κοτσάρω στην TV και να έχω ένα άμεσο και απλό τρόπο να τα βλέπω.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων !

Δημοσ.

Για να συνδεθεις με το KODI του Xone στο NAS δοκιμασε το εξης:

1. Start Kodi
2. Settings / Add-ons / My add-ons / Virtual filesystems / SMB support
3. Enable

Επισης:

1. Start Kodi
2. Settings / Services / UPnP DLNA
3. Enable

Αν αντιμετωπιζεις καποιο αλλο προβλημα δες λιγο σε αυτη την σελιδα: https://ninelizardsblog.blogspot.com/2019/02/kodi-v18-leia.html

Για το θεμα του WiFi απλα παρε ενα φθηνο WiFi repeater και βαλε το στο ενδιαμεσο. Εγω χρησιμοποιω το TP-Link TL-WA850RE. Δεν ειναι κατι σπουδαιο αλλα κανει την δουλεια του.

• Thanks 1
Δημοσ.

Tα powerlines δεν δουλευουν σε τριφασικο,εκτος απο αυτα της devolo (αυτα εχω σπιτι,διαμερισμα 40 ετων με τριφασικο και καλωδιωση απο μαλλον μετριο ηλεκτρολογο). Διαφορετικα παρε ενα repeater,οπως σου προτεινε ο vste. Τα αλλα που θελεις να κανεις,μπορεις να τα κανεις σε μεγαλο ποσοστο με ενα Xiaomi Mi Box S.Μπορει σαν specifications να μην ειναι το πιο ουαου  box ,αλλα για netflix (4k) ειναι η πιο προσιτη-ασφαλης επιλογη (χωρις τι μαιμουδιες αλλων boxes).

• Thanks 1
Δημοσ.

Το να βαλεις ενα repeater ενδιαμεσα ισως ειναι μια καλη λυση αλλα εξαρταται απο τη συνδεση που εχεις και σε τι ποιοτητα βλεπεις διοτι με το repeater θα σου ερχεται το μισο bandwidth. Ο αλλος τροπος ειναι να βαλεις τις πριζες που σε ενδιαφερουν στην ιδια φαση και να δουλεψεις με τα PLs.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...