Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, aris1986 είπε

Ακόμα περιμένω το πρόστιμο στο osx γιατί ξεκινάει και αυτό με Safari...!

Ζακέτα να πάρεις γιατί έρχεται κρύο και θα περιμένεις πολύ ακόμα!

Δημοσ.
14 ώρες πριν, nick0lis είπε

Η φασαρία γίνεται επειδή δεν στηρίζει προεκλογικά τον τραμπ ;

Κοίτα, υπάρχουν 2 στρατόπεδα πλέον.
Η Apple, Google και Amazon (οι κολοσσοί με τα πετυχημένα stores) vs Microsoft και φίλοι (Epic, Spotify κλπ)
Είναι γνωστό ότι ο Trump έχει ιδιαίτερες να το πω σχέσεις με τη Microsoft και εχθρικές με Apple, Google και Amazon.
Αν θέλεις μπορώ να κάνω κι άλλο post με δεκάδες links που το δείχνουν.
Με τη μήνυση αυτή χτυπά φυσικά τη Google, η κυβέρνηση του Trump είχε φτάσει στο σημείο να συζητάει για το αν θα πρέπει η Google να δίνει τα δεδομένα και στους άλλους γιατί το Bing δεν μπορεί να ανταγωνιστεί.
Μη πάμε μακρυά πριν ένα μήνα ήθελε να της πασάρει και το TikTok αλλά δεν του βγήκε. Της έχει δώσει τα κλειδιά του στρατού και έπονται δικαστήρια κλπ.
Και φυσικά χτυπά και την Apple πλαγίως, γιατί της στερεί 5 δις δολάρια το χρόνο έσοδα, μιλάμε για πολλά λεφτά.
Εσένα δεν σου κάνει εντύπωση καθόλου δηλαδή ότι κατέθεσε η κυβέρνηση του Trump τη μήνυση 2 εβδομάδες πριν τις εκλογές;
Σε εμένα μου θυμίζει μόνο τις... χάρες που κάνουν ελληνικές κυβερνήσεις λίγο πριν τις εκλογές;

4 ώρες πριν, merphi είπε

Βεβαίως όλες οι πηγές έχουν σε κάποιο βαθμό bias, αυτό δεν σημαίνει ότι η ανάλυση και το περιεχόμενο δεν είναι έγκυρο, απλά ότι οι άνθρωποι που δουλεύουν εκεί έχουν συγκεκριμένες ιδέες. Για παράδειγμα η Washington Post, από τις μεγαλύτερες εφημερίδες στην Αμερική ανέφερε επίσημα πριν λίγο καιρό ότι υποστηρίζει τον Biden (endorsment, το κάνουν στην Αμερική αυτό). Εγώ τώρα διαβάζω την εφημερίδα σχετικά τακτικά γιατί την απολαμβάνω. Δεν πρέπει να λάβω υπόψιν μου την προκατάληψη της (bias) προς τα αριστερά και τον Biden, όταν τις τελευταίες μέρες γράφει ότι πιστεύει ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο για το γιο Biden;

Ναι, η Washington Post είναι εφημερίδα του Bezos και της Amazon.
Είναι στο άλλο στρατόπεδο, για αυτό εξάλλου και το συμβόλαιο του στρατού το έδωσε στη Microsoft, και έπονται δικαστήρια.
H Amazon έχει καταθέσει αγωγή ότι το έδωσαν στη Microsοft για πολιτικούς λόγους.

• Like 2
Δημοσ.
11 hours ago, merphi said:

Ξέρω ακριβώς τι έγραψα και είναι όπως τα γράφω. Οι εταιρείες επιτρέπεται να έχουν όσο μεγάλο ποσοστό αγοράς μπορούν, αυτό σημαίνει ελεύθερη αγορά. Αλλά δεν μπορεί να χρησιμοποιεί την δεσπόζουσα θέση που έχει για να χτυπήσει ανταγωνιστές, αυτό και μόνο.

Έτσι για παράδειγμα λίγο πριν το 2000 η Microsoft είχε πάνω απο 90% της αγοράς των desktop λειτουργικών συστημάτων, και δεν άνοιξε ρουθούνι. Οι δικαστικές περιπέτειες ξεκίνησαν γιατί ενσωμάτωσε τον internet explorer ως προεπιλογή, δίνοντας της σοβαρό προβάδισμα έναντι του netscape και του υπόλοιπου ανταγωνισμού. Μετά από αυτό τα windows σου δίνουν το δικαίωμα να επιλέξει default εφαρμογές και κανείς δεν μπορεί να μηνύσει την microsoft για μονοπώλιο παρόλο που έφτασε κάποια στιγμή να έχει πάνω απο 92% της αγοράς.

Το να έχεις δεσπόζουσα θέση σε μια συγκεκριμένη αγορά δεν είναι παράνομο. Να την χρησιμοποιείς όμως για να δυσκολέψεις την πρόσβαση στους ανταγωνιστές είναι παράνομο και αυτό σημαίνει αυτή η μήνυση. Και δεν είναι θέμα ερμηνείας, απλά έτσι είναι.

μμ λαθος

το οτι ειχε το 90% δε φταιει η μ$. αν η αππλλ ειναι φτιαγμενη για λιγους και το λινουξ μονο για εξειδικευμενους το υπολοιπο 90% που θα παει?

το  προβλημα με το εχπλορερ δεν ηταν αυτο

προεπιλογη υπηρχε και υπαρχει ακομα και τωρα. αν πας να βαλεις κρομε σου βγαζει μηνυμα "μα ο εδγε ειναι τοσο γρηγορος εισαι σιγουρος?"

και μετα πρεπει να πας στα οπτιονσ των γουιντοσ για να το αλλαξεις

ομως το 97 ηταν αλλο το προβλημα. η μ$ ειχε ηδη νικησει την μαχη των προγραμματων αφου ο εχπλορερ ηταν πιο γρηγορος και πιο απλος στη χρηση. το προβλημα ηταν πως ο εχπλορερ ηταν μασκαρεμενος να δουλευει και με σιτεσ και με τα αρχεια του υπολογιστη. ετσι αν ανοιγες εχπλορερ για αρχεια και εβαζες διευθυνση σιτε γονοταν βραουσερ και το αντιστροφο. αυτο σημαινε πως πρακτικα ασχετως του τι επελεγες για βραουσερ παντα θα πεταγοταν ο εχπλορερ. και επειδη ηταν και ο καλυτερος ηδη η νετσκειπ ειχε φτασει απο 80% στο 20% σε μερικα χρονια

τοτε η κυβερνηση - να υπενθυμισουμε οτι τοτε κυβερνηση ηταν οι δημοκρατικοι , οχι ακριβως και υπερμαχοι των μεγαλων εταιρων και της ελευθερης αγορας - πηγε στα δικαστηρια και απειλησε να την σπασει στα 2 δηλαδη λειτουργικο και οφφισ 

προφανως το δικαστηριο ηταν ενα σοου της κυβερνησης για ψηφαλακια και τιποτα παραπανω

ασχετως του εαν η μ$ τελικα συμορφωθηκε η διαφορα ηταν μηδαμινη. ουτως η δαλλως η μ$ κρατησε το μονοπωλειο του εχπλορερ κατα 80-90% τα επομενα χρονια και χρειαστηκε να περασουν σχεδον 10 χρονια για να φτασουμε απο τον 3.0 στον 9.0 που ηταν πια τοσο βαρυς που πολυς κοσμος αρχισε να στρεφεται προσ τον φιρεφοξ. αργοτερα και ο φιρεφοχ κατηντησε εχπλορερ και ο κοσμος πηγε στον κρομ. σημερα η μ$ εχει βελτιωθει πολυ και ο εδγε ειναι σχετικα γρηγορος και απλος και παιρνει εδαφος παλι

ηθικο διδαγμα. τελικα το κρατος και η κυβερνηση πετυχαν μια τρυπα στο νερο. ο μπιλ γκατες ειδε και αποειδε και παρετηθηκε σου λεει τι λογο εχω να ασχολουμαι με ηλιθιους γραφειοκρατες και τωρα δινει τα  λεφτα του σε ελειμοσυνες για να μην πληρωνει φορους

η ελευθερη αγορα λειτουργησε. ο κοσμος δεν περιμενε το κρατος για να διωξει τον εχπλορερ . εγω χρησιμοποιω κρομ εδω και 10 χρονια

ολοι εσεις που λετε για δεσποζουσα θεση απλως λετε ανοησιες. δηλαδη ενα λειτουργικο πρεπει να ξεκιναει χωρις βραουσερ ετσι?

και μετα πως θα βαλω βραουσερ για να κατεβασω το κρομ? α με δισκετα. οκ

το 90% του κοσμου δεν ενδιαφερεται καν για επιλογη. το 90% του κοσμου θελει να μπει στο ιντερνετ και δεν το νοιαζει πως

αυτος που τον νοιαζει θα ψαξει το καλυτερο

πχ πολυς κοσμος τελευταια εχει στραφει στην οπερα (wtf !!!???!!) γιατι λεει εχει βπν

καλο ειναι η κυβερνηση να σταματησει να ασχολειται με γοογλ και μ$ και να ασχοληθει με την προπαγανδα του φαψεβοοκ και του τουιτερ που στεγνα ομολογουν οτι κανουν και ασ αφησει τις σοβαρες εταιριες

https://www.dailymail.co.uk/news/article-8848313/90-Facebook-Twitter-employee-political-donations-Democrats.html

Δημοσ.
1 ώρα πριν, dieksodo είπε

μμ λαθος

το οτι ειχε το 90% δε φταιει η μ$. αν η αππλλ ειναι φτιαγμενη για λιγους και το λινουξ μονο για εξειδικευμενους το υπολοιπο 90% που θα παει?

το  προβλημα με το εχπλορερ δεν ηταν αυτο

προεπιλογη υπηρχε και υπαρχει ακομα και τωρα. αν πας να βαλεις κρομε σου βγαζει μηνυμα "μα ο εδγε ειναι τοσο γρηγορος εισαι σιγουρος?"

και μετα πρεπει να πας στα οπτιονσ των γουιντοσ για να το αλλαξεις

ομως το 97 ηταν αλλο το προβλημα. η μ$ ειχε ηδη νικησει την μαχη των προγραμματων αφου ο εχπλορερ ηταν πιο γρηγορος και πιο απλος στη χρηση. το προβλημα ηταν πως ο εχπλορερ ηταν μασκαρεμενος να δουλευει και με σιτεσ και με τα αρχεια του υπολογιστη. ετσι αν ανοιγες εχπλορερ για αρχεια και εβαζες διευθυνση σιτε γονοταν βραουσερ και το αντιστροφο. αυτο σημαινε πως πρακτικα ασχετως του τι επελεγες για βραουσερ παντα θα πεταγοταν ο εχπλορερ. και επειδη ηταν και ο καλυτερος ηδη η νετσκειπ ειχε φτασει απο 80% στο 20% σε μερικα χρονια

τοτε η κυβερνηση - να υπενθυμισουμε οτι τοτε κυβερνηση ηταν οι δημοκρατικοι , οχι ακριβως και υπερμαχοι των μεγαλων εταιρων και της ελευθερης αγορας - πηγε στα δικαστηρια και απειλησε να την σπασει στα 2 δηλαδη λειτουργικο και οφφισ 

προφανως το δικαστηριο ηταν ενα σοου της κυβερνησης για ψηφαλακια και τιποτα παραπανω

ασχετως του εαν η μ$ τελικα συμορφωθηκε η διαφορα ηταν μηδαμινη. ουτως η δαλλως η μ$ κρατησε το μονοπωλειο του εχπλορερ κατα 80-90% τα επομενα χρονια και χρειαστηκε να περασουν σχεδον 10 χρονια για να φτασουμε απο τον 3.0 στον 9.0 που ηταν πια τοσο βαρυς που πολυς κοσμος αρχισε να στρεφεται προσ τον φιρεφοξ. αργοτερα και ο φιρεφοχ κατηντησε εχπλορερ και ο κοσμος πηγε στον κρομ. σημερα η μ$ εχει βελτιωθει πολυ και ο εδγε ειναι σχετικα γρηγορος και απλος και παιρνει εδαφος παλι

ηθικο διδαγμα. τελικα το κρατος και η κυβερνηση πετυχαν μια τρυπα στο νερο. ο μπιλ γκατες ειδε και αποειδε και παρετηθηκε σου λεει τι λογο εχω να ασχολουμαι με ηλιθιους γραφειοκρατες και τωρα δινει τα  λεφτα του σε ελειμοσυνες για να μην πληρωνει φορους

η ελευθερη αγορα λειτουργησε. ο κοσμος δεν περιμενε το κρατος για να διωξει τον εχπλορερ . εγω χρησιμοποιω κρομ εδω και 10 χρονια

ολοι εσεις που λετε για δεσποζουσα θεση απλως λετε ανοησιες. δηλαδη ενα λειτουργικο πρεπει να ξεκιναει χωρις βραουσερ ετσι?

το 90% του κοσμου δεν ενδιαφερεται καν για επιλογη. το 90% του κοσμου θελει να μπει στο ιντερνετ και δεν το νοιαζει πως

αυτος που τον νοιαζει θα ψαξει το καλυτερο

πχ πολυς κοσμος τελευταια εχει στραφει στην οπερα (wtf !!!???!!) γιατι λεει εχει βπν

καλο ειναι η κυβερνηση να σταματησει να ασχολειται με γοογλ και μ$ και να ασχοληθει με την προπαγανδα του φαψεβοοκ και του τουιτερ που στεγνα ομολογουν οτι κανουν και ασ αφησει τις σοβαρες εταιριες

https://www.dailymail.co.uk/news/article-8848313/90-Facebook-Twitter-employee-political-donations-Democrats.html

Καλά τώρα δεν θα αρχίσουμε τις υποθέσεις και τις προσωπικές γνώμες σε κάτι συγκεκριμένο που έχει τελεσιδικήσει. Ορίστε ένα link για το τι έγινε με την Microsoft, μόνο την πρώτη παράγραφο διάβασε αν βαριέσαι.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/United_States_v._Microsoft_Corp.

Πρόσεξε το «accused Microsoft of illegally maintaining its monopoly position». Την κατηγορούσαν ότι παράνομα διατηρεί το μονοπώλιο της με διάφορες τεχνικές. Κανείς  δεν την κατηγόρησε  ότι είχε μονοπωλιακή θέση.

Το ίδιο με την Google τώρα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, dieksodo είπε

Ενταξει μαν μου, μας έπεισες, καλά τα λες όλα, οκ.
Ελ όου ελ.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, SeaLion είπε

Ζακέτα να πάρεις γιατί έρχεται κρύο και θα περιμένεις πολύ ακόμα!

Έχουν τις αδυναμίες τους φαντάζομαι ή δεν ασχολούνται με  μικρά ποσοστά πόσο έχει πια το Osx 5%;

Δημοσ.

Θέλω να ευχαριστήσω την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών για την πρωτοβουλία και τη βοήθειά τους....

💘

Δημοσ.
6 ώρες πριν, james01gr είπε

μία ερώτηση. με βάση την λογική αυτή, δεν μπορώ να πάω και εγώ κατά την αγορά ενός αυτοκινήτου της BMW να τους πω εκεί πέρα, ξέρεις δεν θέλω την μηχανή την δική σου αλλά θέλω την μηχανής της Mercedes που μου αρέσει περισσότερο αλλά στο δικό σου αυτοκίνητο που μου αρέσει περισσότερο. 

όλες οι εταιρείες πάντα θέλουν να σε μαντρώσουν αλλά όμως το να ζητάς από μια εταιρεία που κατασκευάζει το λογισμικό να μην έχει τα δικά της ''εξαρτήματα'' (όχι προφανώς αυτά που είναι παράνομα) εκεί μέσα, είναι ηλίθιο και δεν μπορώ να το καταλάβω. αυτό ισχύει για όλες τις εταιρείες, MS, apple, google, huawei...

Ατυχές το παράδειγμα, αφού στην αγορά των λειτουργικών συστημάτων μιλάμε για συμβατότητα εφαρμογών που δημιουργούν network effects. Αν θες κοντινό παράδειγμα είναι όπως η Tesla με το δικό της βύσμα φόρτισης που δημιουργεί ήδη ένα είδος "κλειδώματος" γύρω από το βύσμα της.

Δημοσ.

Ακόμα γελάω 🤣.

Πάντως οι Αμερικανοί έχουν χιούμορ. Εκεί που την άφησαν να φτάσει (κι αυτήν και μερικές άλλες) ας προσπαθήσουν να την σταματήσουν. Αν την πάνε σε δίκη θα προσλάβει όλες τις δικηγορικές φίρμες της χώρας για να δουλέψουν γι' αυτήν.

Δημοσ.

Το πλέγμα επτάκις-εκατομμυρίων αναζητήσεων, όρων, tags, συνδυασμών, και νευρωνικών διασυνδέσεων που έχει δημιουργήσει η Google, καθώς και η πρακτικά άπειρη ψηφιακή πληροφορία που έχει στους servers της, φυσικούς ή cloud, είναι ανθρωπίνως αδύνατο να επαναληφθεί, να αντιγραφεί ή να "μιμηθεί" έστω. Δυστυχώς, η G έχει γίνει όχι μόνο μονοπώλιο, αλλά μια ανάγκη επιβίωσης, όπως το νερό και το οξυγόνο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...