Mamatereza Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπερα. Εχω εναν 850 evo 250GB και ηρθε η ωρα να βαλω καποιον μεγαλυτερο σε χωρητικοτητα. Ετσι ειμαι αναμεσα στον 860 evo 1ΤΒ και 970 evo M.2. 1ΤΒ. Το pc ειναι ι5-6600k, GTX680, Asus Z170-A, 16GB DDR4 και το χρησιμοποιω κυριως για να παιζω κανενα mmo και rpg. Θα ηθελα λοιπον να ρωτησω δυο πραγματα. 1. Αξιζει τα παραπανω χρηματα (~30 ευρω) που κοστιζει ο 970 κι αν ναι για ποια χρηση του υπολογιστη? Οι τεραστιες τιμες εγγραφης και αναγνωσης του ειναι πραγματικες ή ισχυουν μονο σε ειδικες περιπτωσεις? Θα δω διαφορα στο gaming? 2. Μπορω να εχω ταυτοχρονα τον ηδη υπαρχον 850 evo με τον 860 evo ή τον 970 evo στη συγκεκριμενη motherboard κι αν ναι θα χασω κατι σε bandwith? Ευχαριστω! Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2020 από Mamatereza
duffyduck Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Does faster storage really make that big of a difference? Could you even tell between a SATA, NVME, and a Gen4 NVME Drive? To find out we put our staff up to a blind test to see if they can! Σημείωση: και βέβαια μπορείς να έχεις του δίσκου μαζι στο ιδιο σύστημα. Επεξ/σία 21 Οκτωβρίου 2020 από duffyduck 1
Mamatereza Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 Αρα δεν εχει και πολυ νοημα για nvme m.2 εαν ασχολεισαι με gaming? Εχει νοημα μονο σε συγκεκριμενη χρηση οπως video editing κλπ?
petranthe Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 20/10/2020 στις 7:39 ΜΜ, Mamatereza είπε 1. Το pc ειναι ι5-6600k, GTX680, Asus Z170-A, 16GB DDR4 και το χρησιμοποιω κυριως για να παιζω κανενα mmo και rpg. Αξιζει τα παραπανω χρηματα (~30 ευρω) που κοστιζει ο 970 Θα δω διαφορα στο gaming? 2. Μπορω να εχω ταυτοχρονα τον ηδη υπαρχον 850 evo με τον 860 evo ή τον 970 evo στη συγκεκριμενη motherboard κι αν ναι θα χασω κατι σε bandwith? 1)ΟΧΙ δεν αξίζει και όχι δε θα δεις καμία απολύτως διαφορά στο gaming. Αν θες να δεις διαφορά πάρε μια νέα κάρτα γραφικών. 2)Μπορείς, δε θα χάσεις τίποτα. Τα windows προφανώς θα τα βάλεις στον nvme. Επεξ/σία 26 Οκτωβρίου 2020 από petranthe 1
Asotos33 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ειχα την ιδια απορια χθες,αλλα για gaming δεν αξιζει να παρεις m.2...ειχα ενα Evo 860 500gb και μολις σημερα τσιμπησα και τον Evo 860 1ΤΒ στα 110 ευρω...κανε το ιδιο..αν το θες μονο για gaming,μη δωσεις τα παραπανω λεφτα,δε θα δεις καμια ουσιαστικη διαφορα στο loading του παιχνιδιου,μιας και μονο τους χρονους στο loading επηρεαζει ο ssd(για fps και settings πας σε αλλη καρτα οπως ειπε και ο απο πανω)...ο m.2 ειναι για video editing,κτλ,κτλ Επεξ/σία 26 Οκτωβρίου 2020 από Asotos33 1
Mamatereza Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Προφανως εχετε δικιο περι της χρησιμοτητας στο gaming, ομως λογω του οτι δεν αναβαθμιζω καθε μερα το pc (τον τωρινο 850 evo τον εχω ηδη 5 χρονια), δεν παει ευκολα το χερι μου για 30 ευρω λιγοτερα στον 860 αντι του 970. Δεν ξερεις αλλωστε καμια φορα, ισως μου φανει χρησιμος και καπου αλλου στο μελλον περαν του gaming ή ισως τα παιχνιδια καποια στιγμη να αξιοποιησουν τις παραπανω ταχυτητες. Ισως βεβαια να μη μου χρησιμευσει πουθενα, κανεις δεν ξερει. Παντως νομιζω πως για 30 ευρω -για κατι το οποιο λογικα θα το εχω παλι καμποσα χρονια- αξιζει να ρισκαρω. υ.γ. εχει και σε καλη προσφορα γνωστο καταστημα τον 970 evo plus και με τσιγκλαει ακομα περισσοτερο Επεξ/σία 26 Οκτωβρίου 2020 από Mamatereza
Asotos33 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Προφανως και θα κανεις αυτο που θες...μονο για gaming τον ηθελα,οποτε δεν ηθελα να εχω να παρατηρω και τη θερμοκρασια στον m.2,μιας και ανεβαζει μεγαλυτερη θερμοκρασια απ'οτι ενας sata ssd...βεβαια με ενα καλο airflow δε παιζει θεμα...+ οτι εμενα η διαφορα μου εβγαινε στα 55 ευρω...επρεπε να τον παρω αυτο το μηνα,γιατι με 500gb(εχω ηδη games εκει) και με 2-3 ΑΑΑ games να βγαινουν σε ενα μηνα,δεν επαιζε να χωρεσουν. Επεξ/σία 26 Οκτωβρίου 2020 από Asotos33 1
Mamatereza Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2020 Εννοειται πως στο τελος ο καθενας κανει αυτο που θελει, ομως παντοτε ειναι πολυ χρησιμες οι γνωμες και οι συμβουλες των αλλων. Γι αυτο αλλωστε μπανουμε στα φορουμ 1
Mamatereza Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2020 Το μονο που βλεπω και με προβληματιζει οσον αφορα τον 970 evo ειναι πως σηκωνει υψηλες θερμοκρασιες. Εχετε αποψη ή εμπειρια σχετικα?
Voodooman Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 Έχω τον evo plus 1Tb και οι θερμοκρασίες δεν με απασχόλησαν ως τώρα σε τίποτα, έτσι είναι αυτοί και έτσι δουλεύουν. Σε θέματα ταχύτητας οι διαφορές είναι ασήμαντες, αλλά για εμένα ένας καλός λόγο για να πας σε M.2 είναι η ευκολία και η τάξη. Μικρό μέγεθος, χωρίς έξτρα καλώδια από τροφοδοτικό και SATA, τον βάζεις στην θυρούλα του και τον ξεχνάς. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα