Επισκέπτης Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα στο φόρουμ, ήμουν σε ενα πολυκατάστημα σήμερα και είδα ενα set απο φωτοβολταϊκο πανελ, inverter, μπαταρία γύρω στα 1700 ευρώ. Οκ λεω θα το ψάξω. Στο skroutz βρίσκω καλύτερες τιμές, αλλα δεν εχω ιδέα απο brands. Ξέρετε τις top 3 μάρκες η να το πω αλλιώς την.. Western Digital των φωτοβολταϊκών; 😅 Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2020 από Kostas88KG
tarantules Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 Για να μην την πατήσεις κι εσύ όπως δεκάδες κόσμος που αγόρασε φωτοβολταϊκά πάνελ , κάνε τον κόπο και αφιέρωσε λίγα λεπτάκια να δεις τι παίζει με τις τάσεις σε αυτό το βίντεο από έναν που τα έχει φάει με το κουτάλι τα συγκεκριμένα και όχι μόνο.....
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 2 λεπτά πριν, tarantules είπε Για να μην την πατήσεις κι εσύ όπως δεκάδες κόσμος που αγόρασε φωτοβολταϊκά πάνελ , κάνε τον κόπο και αφιέρωσε λίγα λεπτάκια να δεις τι παίζει με τις τάσεις σε αυτό το βίντεο από έναν που τα έχει φάει με το κουτάλι τα συγκεκριμένα και όχι μόνο..... Σε ευχαριστώ πολύ για το λινκ. Τον Καλογεράκη τον γνωρίζω, είναι εξαιρετικός. Θα το κοιτάξω. Απλά σαν σημείωση να πω, οτι εμένα με νοιάζει να δουλεψω 1 ψυγείο και 2-3 λάμπες led. Τίποτα παραπάνω.
Βασίλης_29 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 Πρώτα ψάχνεις την ενέργεια που χρειάζεσαι για τα φορτία και μετά υπολογίζεις τα υπόλοιπα.
makiss8 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 αναλογα, αλλη μαρκα μπαταρια αλλη μαρκα ινβερτερ, δεν ειναι μια μαρκα για ολα
DrLo Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 2 ώρες πριν, Kostas88KG είπε Σε ευχαριστώ πολύ για το λινκ. Τον Καλογεράκη τον γνωρίζω, είναι εξαιρετικός. Θα το κοιτάξω. Απλά σαν σημείωση να πω, οτι εμένα με νοιάζει να δουλεψω 1 ψυγείο και 2-3 λάμπες led. Τίποτα παραπάνω. από τη μία "τα πάνελ έξουν πέσει τόσο πολύ που είναι τσάμπα" και από την άλλη "να δουλέυετε εκεί που τα πανελ θα αντέχουν για πάντα" ότι να ναι. γι αυτό το λόγο καλός τεχνικός (που ας πούμε ότι είναι, δε ξέρω ποιός και τι είναι) δε σημαίνει καλός διαχειριστής.
pirmen56 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 5 ώρες πριν, tarantules είπε Για να μην την πατήσεις κι εσύ όπως δεκάδες κόσμος που αγόρασε φωτοβολταϊκά πάνελ , κάνε τον κόπο και αφιέρωσε λίγα λεπτάκια να δεις τι παίζει με τις τάσεις σε αυτό το βίντεο από έναν που τα έχει φάει με το κουτάλι τα συγκεκριμένα και όχι μόνο..... Παρένθεση. Ενδιαφέροντα φαίνονται αυτά που λέει για τη μη βιωσιμότητα/πρακτικότητα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Φαίνεται να είναι υπέρμαχος του υδρογόνου. Spoiler Να προσθέσω κάτι ακόμα Σωτήρη σχετικά με την μπαταρία που κάνει 125 χιλιόμετρα και φορτίζει σε 5 λεπτά , αν υποθέσουμε ότι βγαίνει στο εμπόριο σε λογική τιμή δεν σε προβληματίζει το γεγονός ότι για να φορτίσεις μια μπαταρία που για να κάνει 125 χιλιόμετρα θα είναι τουλάχιστον 50 KWH και αυτό σημαίνει ότι αν την φόρτιζες σε μια ώρα θα ήθελες στο σπίτι σου 50000W/220V=227A αλλά επειδή οι μπαταρίες δεν έχουν 100% απόδοση άντε να πιάσουν ένα 85% χοντρικά θα ήθελες ακόμα περισσότερα αμπέρ για να αποθήκευσης αυτό το έργο σε μια ώρα , πάμε τώρα να δούμε πόσα αμπέρ θες για να φορτίσεις μια τέτοια μπαταρία σε 5 λεπτά , 227A σε μια ώρα άρα σε 5 λεπτά πόσα? Απλή μέθοδο των τριών=== 227Χ60/5=2724A κατάλαβες τώρα Σωτήρη γιατί δεν θα επικρατήσει ποτέ σε πολύ ευρεία κλίμακα αυτό που λες? ότι μπαταρία και να βάλεις ένα απλό αυτοκίνητο με μηχανή εσωτερικής καύσης έχει κινητήρα από 50 έως και 100KW και το ντεπόζιτο του παίρνει βενζίνη που η θερμική της ενέργεια είναι ιση με 40κιλα επί 13KWH ανά κιλό που έχει έργο η βενζίνη =500KWH από αυτό ο κινητήρας εκμεταλλεύεται αν είναι βενζινοκινητήρας 30% και αν είναι πετρελαιοκινητήρας 40% άρα στην καλύτερη περίπτωση του πετρελαίου 200KWH πες μου τώρα ένα αντίστοιχο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα έχει αυτά τα χαρακτηριστικά δηλαδή 100KW μοτέρ και 200KWH μπαταρία με τη ακριβώς ρεύμα θα την φορτίσεις? Και φαντάσου το αυτό σε κλίμακα μερικών δισεκατομμυρίων αυτοκίνητων με μηχανές εσωτερικής καύσης που κυκλοφορούν τώρα. Τι εγκαταστάσεις σε καλώδια θα χρειαζόταν ? δισεκατομμύρια τόνοι χαλκού για να αλλάξεις τα πάντα στον κόσμο γιγαντιαίες γεννήτριες παραγωγής ρεύματος και αναρίθμητες άλλες υποδομές που δεν μπορώ να κάτσω τώρα να στα αναλύσω, και δεν βάλαμε μέσα της μεταφορές φορτηγά λεωφορεία που είναι και αυτά μερικά εκατομμύρια στους δρόμους και εκεί οι μπαταρίες που θα χρειαζόταν θα ήταν της τάξεις των GWH, ελπίζω να καταλαβαίνεις πόσο ανέφικτο είναι και πάντα θα επικρατούν τα καύσιμα γιατί έχουν την ικανότητα να αποθηκεύουν τεράστιο έργο σε μερικά κιλά βάρος. Το θέμα είναι να τα παράγουμε με χρήση ανανεώσιμων μορφών ενέργειας εκεί έχω καταλήξει έπειτα από 40 χρόνια έρευνας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα