Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, WireFire είπε

Δεν υπάρχει αυτο σε σοβαρη διαρρηξη με διαρρηκτες που γνωριζουν τη δουλεια τους. Ρωτα οποιον διαρρηκτη θελεις για το ποια ειναι η καλυτερη κρυψωνα. Οι περισσοτεροι αν οχι ολοι θα σου δωσουν την ιδια απαντηση. Η τραπεζα.

Ναι φυσικά, όπως ισχύει ότι καμία πόρτα δεν είναι απαραβίαστη, ότι η αλυσίδα στη μηχανή δεν εμποδίζει να τη σηκώσουν στην καρότσα του datsun κτλ. Ωστόσο δεν είναι όλοι οι κλέφτες η συμμορία των 11, πολλοί απλά βρίσκουν ένα παράθυρο ευκαιρίας και μπουκάρουν για ότι βρουν. Δεν θα ξηλώσουν το πάτωμα σε αυτή την περίπτωση.

Κρίνεις το κόστος και το κέρδος σου από το να τα πας στην τράπεζα και αποφασίζεις, ωστόσο το να τα κρύψεις κάπου είναι καλύτερο από το να τα ακουμπήσεις στο τραπεζάκι του σαλονιού.

Επεξ/σία από Mvpgr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, WireFire είπε

Δεν υπάρχει αυτο σε σοβαρη διαρρηξη με διαρρηκτες που γνωριζουν τη δουλεια τους. Ρωτα οποιον διαρρηκτη θελεις για το ποια ειναι η καλυτερη κρυψωνα. Οι περισσοτεροι αν οχι ολοι θα σου δωσουν την ιδια απαντηση. Η τραπεζα.

Πως γνωρίζεις διαρρήκτες; 

Εντιτ : με φοβίζουν οι γνωριμίες σου!!!

Ωραία η τράπεζα,ας πούμε , αλλά άβολη.Αν θες να φορέσεις το ακριβό ρολόι θα πρέπει να τρέχεις να το πάρεις απο εκεί.Και να το ξαναπας.Οπότε πάλι για λίγο θα το έχεις σπίτι.

Επεξ/σία από Ukforthemoment
Δημοσ.

Δύσκολες εποχές με πολλά κλεφτρονια.

Ασφάλειες σπιτιού υπάρχουν. Αλλά εσύ θα είσαι άνετος αν γνωρίζει η ασφαλιστική ότι έχεις κρυμμένα σπίτι σου 100 χιλιάρικα μετρητά και 20 χιλιάρικα σε κοσμήματα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οποιος έχει  κρυμμένα πενταψήφια ή εξαψήφια ποσά χρημάτων στο σπιτι του είναι άξιος της μοίρας του. Για τα κοσμήματα υπάρχουν οι θυρίδες.. και τα ρολόγια τα φοράμε, δεν τα εχουμε να τα βλέπει το σπιτι...

Επεξ/σία από prometheas
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, TiMoRiS είπε

Υπάρχει ασφαλιστική που ασφαλίζει κοσμήματα, ρολόγια έργα τέχνης με ειδικό συμβόλαιο.

θα βοηθούσε αν μας έλεγες ποια είναι.
Θέλω να εστιάσω πως μια ασφάλιση δεν αφορά μόνο κλοπή μέσα από το σπίτι μιας και βλέπω πως οι περισσότεροι εστιάσατε εκεί.
Περισσότερο ενδιαφέρομαι για accidental damage και accidental loss. Σίγουρα βέβαια και η κλοπή είναι ένα ζήτημα, πχ κάποιος σου κλέβει ένα ρολόι ή ένα κόσμημα στο δρόμο.
Καταλαβαίνω τα προβλήματα που υπάρχουν βέβαια στο να αποδείξεις πως όντως σε έκλεψαν και δεν το "έχασες" για να πάρεις τα ασφάλιστρα.
Υπάρχουν ασφαλιστικές στο εξωτερικό που προσφέρουν τέτοιου είδους ασφαλίσεις και ουσιαστικά η ερώτηση είναι αν στην ελλάδα υπάρχει κάτι αντίστοιχο.

Επεξ/σία από spooker
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η αποζημίωση απο κλοπή με διάρρηξη απαιτεί  να προσκομιστεί η  επίσημη καταγγελια που (πρέπει να) έχουμε κανει στο αστυνομικό τμήμα της γειτονιας και η εκθεση της αστυνομίας.

Αν υπάρχουν αυτά και το συμβολαιό μας έχει την σχετική κάλυψη τότε αποζημιωνόμαστε με βάση τους όρους του συμβολαίου. 

Allianz & Interamerican ειναι δύο από τις εταιρείες που παρέχουν σχετικές καλύψεις σε κάποια συμβόλαια ασφάλισης κατοικίας. Προφανώς υπάρχουν και άλλες.

Επεξ/σία από prometheas
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, prometheas είπε

Οποιος έχει  κρυμμένα πενταψήφια ή εξαψήφια ποσά χρημάτων στο σπιτι του είναι άξιος της μοίρας του. Για τα κοσμήματα υπάρχουν οι θυρίδες.. και τα ρολόγια τα φοράμε, δεν τα εχουμε να τα βλέπει το σπιτι...

Δηλαδή  απο το πρωί που το πήρες απο την θυρίδα μέχρι το βράδυ που πας για ύπνο το φοράς.Το βράδυ που κοιμάσαι ;Μέχρι να το πας πάλι στην θυρίδα;Αν πέσεις σε ΣΚ που είναι κλειστές οι τράπεζες;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το σχολιο ειναι γενικό.  Επι προσωπικού , το καλό μου ρολόι το φοράω  σχεδόν συνέχεια.  Τα  λίγα  καλά κοσμήματα που έχει η γυναίκα μου (οπως και το ρολόι μου και το δικό της ) τα εχουμε ασφαλισμένα με παράρτημα στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο κατοικίας μας

Επεξ/σία από prometheas
Δημοσ.
1 ώρα πριν, spooker είπε

θα βοηθούσε αν μας έλεγες ποια είναι.
Θέλω να εστιάσω πως μια ασφάλιση δεν αφορά μόνο κλοπή μέσα από το σπίτι μιας και βλέπω πως οι περισσότεροι εστιάσατε εκεί.
Περισσότερο ενδιαφέρομαι για accidental damage και accidental loss. Σίγουρα βέβαια και η κλοπή είναι ένα ζήτημα, πχ κάποιος σου κλέβει ένα ρολόι ή ένα κόσμημα στο δρόμο.
Καταλαβαίνω τα προβλήματα που υπάρχουν βέβαια στο να αποδείξεις πως όντως σε έκλεψαν και δεν το "έχασες" για να πάρεις τα ασφάλιστρα.
Υπάρχουν ασφαλιστικές στο εξωτερικό που προσφέρουν τέτοιου είδους ασφαλίσεις και ουσιαστικά η ερώτηση είναι αν στην ελλάδα υπάρχει κάτι αντίστοιχο.

Έχω την αίσθηση ότι και ελληνικές ασφαλιστικές προσφέρουν τέτοιου είδους ασφάλειες. Το θέμα είναι ότι δεν το κάνουν για κοσμήματα και ρολόγια "της σειράς". Πρέπει να υπάρχει μια σοβαρή αξία, πιθανόν μετά από εκτίμηση, με κόστος και όρους που μάλλον εκτός αν έχεις κανένα μοναδικό και πανάκριβο ελβετικό, τύπου αξίας €100.000, δεν θα σε συμφέρει σε καμία περίπτωση.

Νομίζω ότι στο φόρουμ υπήρχαν κάποιοι ασφαλιστές που ίσως μπορούν να πουν περισσότερα.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, prometheas είπε

Η αποζημίωση απο κλοπή με διάρρηξη απαιτεί  να προσκομιστεί η  επίσημη καταγγελια που (πρέπει να) έχουμε κανει στο αστυνομικό τμήμα της γειτονιας και η εκθεση της αστυνομίας.

Η αποζημίωση απο κλοπή με διάρρηξη απαιτεί  να προσκομιστεί η  επίσημη καταγγελια αντίγραφο της μήνυσης κατά αγνώστων που (πρέπει να) έχουμε κανει στο αστυνομικό Τμήμα Ασφαλειας της γειτονιας περιοχής μας και η εκθεση της αστυνομίας  (αν ζητηθει) αντίγραφο του δελτίου οχήματος που θα ερθει στο σημειο 

Δημοσ.

Εγώ στους πελάτες μου τα ασφαλίζω στου LLoyds με ειδικό ασφαλιστήριο και όχι ως επέκταση του πυρασφαλιστήριου. Accidental damage ( έπεσε και έσπασε) είναι δύσκολη κάλυψη και θέλει έγκριση εφόσον υπάρχει ένα πλήθος έργων τέχνης-κοσμημάτων-ρολογιών. Ο σωστός τρόπος ασφάλισης είναι σε συνδυασμό με πραγματογνωμοσύνη από την ασφαλιστική εταιρεία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...