Προς το περιεχόμενο

άσπρα εικονίδια και not responding σε κάθε restart

apelpis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μιά τέτοια ήταν η πρώτη μου μητρική ... πριν μισό αιώνα, με windows 3.1 και μοιραζόμουνα τον υπολογιστή με το σερβις ... Τελικά όλα κύκλος είναι :-) Θα προσπαθήσω να το δοκιμάσω και με win7, αφού βρω δίσκο διαθέσιμο, γιατί ο c δεν υπάρχει περίπτωση (λόγω προγραμμάτων που χρησιμοποιώ) να γίνει format. Ευχαριστώ, θα επανέλθω με το αποτέλεσμα της δοκιμής. 

Πάντως σε safe mode μπαίνει κάθε φορά με επιτυχία. 

Επεξ/σία από apelpis
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σκέφτηκα κι εγώ για επενεγκατάσταση λειτουργικού, γι' αυτό ρώτησα αν ήρθε με προεγκατεστημένα. Από την απάντησή σας όμως το απέκλεισα νά 'ναι θέμα λειτουργικού (+ ότι τα Windows 7 από την 6η γενιά Intel και μετά δεν υποστηρίζουν ενημερώσεις).

Αναμένουμε... 

Προφανώς και μόνο για δοκιμή θα τα εγκαταστήσω σε άλλον δίσκο. Η αλήθεια είναι ότι η πρώτη μου σκέψη ήταν (ίσως λόγω της πρώτης μητρικής ...) ότι είναι θέμα hardware, γι αυτό και το πήγα στο service, αλλά μου είπαν ότι έτρεξαν "ότι ήξεραν" και δεν παρουσίασε πρόβλημα, οπότε ... ποιός είμαι εγώ να διαφωνήσω με τους ειδικούς. Όμως αν το κάνει και με τα 7, θα τους τον πάω να το παρατήσω εκεί μέχρι να το φτιάξουν..

1 λεπτό πριν, apelpis είπε

ποιός είμαι εγώ να διαφωνήσω με τους ειδικούς.

Ελπίζω να μην ήταν από το Πλαίσιο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

... το ίδιο σκέφτηκα και γω πριν τον αγοράσω.... :-) .... γι αυτό τον παρηγγειλα και τον συναρμολόγησαν στην msystems.

Δεν έχω παράπονο, από τα παιδιά εκεί. Είναι και λίγο περίεργο αυτό που κάνει, 2-3 ακόμα έχω βρει στο ιντερνετ ψάχνοντας με το ίδιο πρόβλημα, αλλά ούτε κι αυτοί είχαν βρει λύση.

Επεξ/σία από apelpis

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@apelpis

Δύο ιδέες:

1. Το κάνει διότι προσπαθεί να διαβάσει κάποιο υποσύστημα και αυτό δεν αποκρίνεται, οπότε νεκρώνει. Γνωστή αδυναμία των Windows από... καταβολής κόσμου. Βγάλε τα πάντα από πάνω, μέσα έξω και άφησε μόνο τον C, στον οποίο να αλλάξεις καλώδιο και θύρα σύνδεσης. Ενδεχομένως το πρόβλημα όμως να είναι στον ίδιο τον C, οπότε δοκιμάζεις άλλο λειτουργικό σε άλλο δίσκο.

2. Έχεις πολλούς φακέλους στην επιφάνεια εργασίας, με πολλά αρχεία μέσα σε αυτούς, τα οποία διαβάζει όλα κάθε φορά που ξεκινάει. Ο φάκελος desktop είναι ειδικός φάκελος, δεν είναι απλός. Μετάφερε όλους τους φακέλους σε άλλη θέση, σε custom φάκελο κάτω από το C:\.

Επεξ/σία από RTW4ever

2 ώρες πριν, RTW4ever είπε

2. Έχεις πολλούς φακέλους στην επιφάνεια εργασίας, με πολλά αρχεία μέσα σε αυτούς, τα οποία διαβάζει όλα κάθε φορά που ξεκινάει.

Ξέχασα να το πω αυτό. Γι' αυτό την έχω καθαρή.

To μηχάνημα είναι δυνατό, φανερά πολύ άνω του μέσου όρου.
Και κολλάει στο να διαβάσει 30 εικονίδια ;
Και αν είναι έτσι, τότε ας σβήσει τα εικονίδια να δει αν το πρόβλημα θα εξαλειφθεί.

Έχω δει επιφάνειες εργασίας που είναι "χωματερές", σε πιο αδύναμα μηχανήματα, και δεν υπήρχε τέτοιο πρόβλημα.

-

Εγώ το κόβω πάντως θα θέμα δίσκου. Μπορεί κάποιο εικονίδιο να είναι σε προβληματικό σημείο του δίσκου και να μην μπορεί να το διαβάσει. Οπότε μεταφορά όλα τα εικονίδια σε έναν απλό δίσκο στον C και επανεκκίνηση μόνο με τον 970 να δούμε τι θα κάνει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...