Προς το περιεχόμενο

άσπρα εικονίδια και not responding σε κάθε restart

apelpis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γειά σας,

έχω ένα πρόβλημα με τα windows 10 εδώ και περίπου ένα χρόνο και ακόμα δεν έχω βρει λύση. Όποιος μπορεί/ξέρει ας βοηθήσει. Το κάνει από την πρώτη μέρα που αγόρασα τον υπολογιστή σε συχνή αλλά τυχαία βάση. 

Μόλις ξεκινάνε τα windows 10 υπάρχουν σποραδικά εικονίδια/φάκελοι στην επιφάνεια εργασίας που είναι άσπρα και όταν κάνω κλίκ οπουδήποτε στην έπιφάνεια ο κέρσορας γίνεται κύκλος, μετά η οθόνη ασπρίζει και επανέρχεται στην ίδια κατάσταση. Δεν ανοίγει κανένα πρόγραμμα/αρχείο και το μόνο που μπορώ να ανοίξω είναι ο task manager στον οποίον το explorer.exe δείχνει not responding. 

Τα windows επανέρχονται μετά από μερικά... η εκατοντάδες κλικ στην επιφάνεια εργασίας. Έχει τύχει να προσπαθω ώρες να τα κάνω να λειτουργήσουν. 

Αυτό το κάνει μόνο όταν εκκινεί/επανεκκινεί. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλώς ήρθατε στη κοινότητα!

Το πήγατε στο service του καταστήματος; Τα Windows ήταν προεγκατεστημένα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ , καλώς σας βρήκα.

Το έχω ΄πάει στο service 2 φορές, του έκαναν όλα τα test  στο hardware. Τα windows ήταν προεγκατεστημένα, αλλά τα επανεγκατέστησα και εγώ 2 ακόμα φορές. Στο σερβις που το πήγα ΔΕΝ τους παρουσίασε το πρόβλημα, παρ΄οτι το είχαν 1 εβδομάδα. (γι αυτό και είπα τυχαία). Είχα γράψει με camera ότι παρουσίαζε και τους το έδειξα. Έχω δοκιμάσει αρκετές από τις "λύσεις" που βρήκα ψάχνοντας, αλλά μέχρι τώρα δεν έχω βρει λύση.

Υπάρχουν και αρκετά προγράμματα εγκατεστημένα, αλλά είναι απαραίτητα για τη χρήση του υπολογιστή. 

Επεξ/σία από apelpis

Ανοιξτε τον υπολογιστη, κλειστε-απενεργοποιηστε ΟΛΕΣ τις καρτες δικτυου ethernet και wifi και καντε reboot με κλειστες τις καρτες. 

Το κανει? 

Επισης μετα την ολοκαινουργια εγκατασταση των win το κανει με το πρωτο boot? 

Δεν έχει τύχει να το κάνει με το πρώτο boot  σε καινούργια εγκατάσταση των windows, όπως και δεν το κάνει σε κάθε restart(και αποφεύγω να κλείνω τον υπολοστιστή. Τον βάζω σε sleep mode).

Θα δοκιμάσω να απενεργοποιήσω τις κάρτες  αύριο, γιατί τώρα τον έχω και κάνει ρέντερινγκ, και θα επανέλθω. 

Ευχαριστώ. 

Δυστυχώς ούτε αυτό λειτούργησε. Απενεργοποίησα ότι υπήρχε στο network adapters και στη συνέχεια στο 3ο restart κόλλησε πάλι με τα μισά εικονίδια άσπρα (όπως το απόσπασμα του desktop που έχω επισυνάψει)

Ξεκόλλησε μετά από 38 κλίκ στην επιφάνεια εργασίας.

Στην 4η επανεκκίνηση ξεκόλλησε μόνο με 4 κλικ. 

Παραδόξως ενώ τίποτα δεν λειτουργεί, το performane monitor της iobit λειτουργεί και έτσι μπόρεσα να πάρω και το snapshot. 

Επισυνάπτω και τα pc specs.

pc info.jpg

ScreenShot_20201020134517.png

Intel και πρόβλημα με χρονισμό στις μνήμες δεν πάνε μαζί, άρα θα το αποκλείσω.

Ο δεύτερος Seagate Ironwolf 6TB τι πρόβλημα έχει; 

Μπορείτε να ανεβάσετε ένα screenshot από το HD Sentinel; (60ο αρχείο)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάντως αν είναι στην εγγύηση μπορείτε να τον πάτε για RMA αντικατάσταση. Έχει αρχίσει να γίνεται επικίνδυνος για απώλεια δεδομένων.

Μπορείτε να εκκινήσετε τον υπολογιστή χωρίς συτό το δίσκο; (Σβήστε το τροφοδοτικό, περιμέντε ένα λεπτό, βγάλτε το καλώδιο SATA του δίσκου, ανάψτε το τροφοδοτικό και κάντε χρήση/ επανεκκινήσεις του υπολογιστή να δείτε αν επαναλαμβάνει το πρόβλημα)

Επεξ/σία από Τέρης Α.

το έχω δοκιμάσει και μόνο με τον c, τα ίδια κάνει. Ούτως ή άλλως το πρόβλημα το παρουσιάζει 10 μήνες τώρα, οι δίσκοι έχουν εγκατασταθεί 1 μήνα πριν. 

1 μήνα πριν; Γρήγορα RMA τον Seagate!

Όμως το ερώτημα παραμένει...

Πάντως για παρηγοριά το εικονίδιο του GTA V όταν έχω αποσυνδεδεμένο το δίσκο που περιέχει το παιχνίδι:

2024124561_2020-10-20150408.png.8f03b0048023e695546302060a9695e9.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δοκίμασε να εγκαταστήσεις ένα άλλο λειτουργικό (π.χ. Win 7, Linux), ώστε να διαπιστωθεί αν το πρόβλημα οφείλεται στο hardware ή στο στήσιμο του λειτουργικού.

-

Επεξ/σία από V.I.Smirnov

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το πρόβλημα δεν  είναι οτι δεν εμφανιζει τα εικονίδια, το θέμα είναι ότι δεν λειτουργεί τίποτα στα windows. Όπου και να κάνω κλικ είτε για να ανοίξω πρόγραμμα, είτε στο start, είτε το πλήκτρο των windows, ο κέρσορας γίνεται κυκλάκι (σαν να περιμένει κατι να ξεκινήσει) και μετά αμέσως η οθόνη γίνεται ασπρη και επανέρχεται στην ίδια κατάσταση. Το μόνο που μπορώ να ανοίξω είναι ο task manager με alt+cntl+delete.  Άλλες φορές επανέρχεται μετά από μερικά κλίκ στην οθόνη (γενικα.. στο κενό , οπουδήποτε) και άλλες φορές παίρνει ώρες για να λειτουργήσει. Εχω προσπαθήσει να τον επαναφέρω 1 μέρα ολόκληρη χωρίς αποτέλεσμα. ..... Έχω βγάλει διαδοχικά, δίσκους, printer, ethernet, μνήμες(με όλους του συνδιασμους), usb συσκευές ... μέχρι και το πληκτρολόγιο και το ποντίκι ....  κανένα αποτέλεσμα.

Γι αυτό και τον αφήνω συνέχει ανοιχτό η σε sleep mode, αλλά δυστυχώς τα W10 κάνουν επανεκκινήσεις όποτε τους καπνίσει και έτσι βρίσκομαι να παλεύω να κάνω τον υπολογιστή να λειτουργήσει. :-(

Επεξ/σία από apelpis

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν το κάνει και με άλλα λειτουργικά, πιθανόν υπάρχει βλάβη στη μητρική, κάποιο εξάρτημα είναι στα πρόθυρα αστοχίας και προξενεί τα κολλήματα, μέχρι να αστοχήσει εντελώς.
Οι βλάβες αυτές είναι οι χειρότερες διότι είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί το προβληματικό κύκλωμα.

-

Επεξ/σία από V.I.Smirnov

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...