xp-user Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 Είχα να στείλω ενα φάκελο μεγ Α4 με 8 κόλλες Α4 μέσα βάρους 70γρ. Με ACS μου ζήτησαν 45 ευρώ, τα ΕΛΤΑ 6....!!!!! Γιατι τόσο μεγάλες διαφορές? ...εννοείτε οτι τα έστειλα με ΕΛΤΑ...
koulouri Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ω ρε μάγκα Σορρυ για το off topic Αλλα διάβασα "κόστος ΣΤΗΜΕΝΟΥ για Ισπανία" και κατάλαβα ΣΤΗΜΕΝΟΥ αγώνα στην μπάλα... Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2020 από koulouri
Narayan Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 2 ώρες πριν, xp-user είπε Είχα να στείλω ενα φάκελο μεγ Α4 με 8 κόλλες Α4 μέσα βάρους 70γρ. Με ACS μου ζήτησαν 45 ευρώ, τα ΕΛΤΑ 6....!!!!! Γιατι τόσο μεγάλες διαφορές? ...εννοείτε οτι τα έστειλα με ΕΛΤΑ... Επειδή όσο και να βρίζουν τα ΕΛΤΑ μερικοί, παραμένουν η φθηνότερη λύση για επιστολές και δέματα εντός και εκτός συνόρων. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 16 ώρες πριν, Narayan είπε Επειδή όσο και να βρίζουν τα ΕΛΤΑ μερικοί, παραμένουν η φθηνότερη λύση για επιστολές και δέματα εντός και εκτός συνόρων. Τα βρίζουμε γιατί σε σχέση με τα αντίστοιχα των άλλων μελών της ΕΕ είναι πολύ ακριβότερα για τα ίδια ογκομετρικά.
haris_216 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 16 ώρες πριν, Narayan είπε Επειδή όσο και να βρίζουν τα ΕΛΤΑ μερικοί, παραμένουν η φθηνότερη λύση για επιστολές και δέματα εντός και εκτός συνόρων. 14 λεπτά πριν, cacofonix-3 είπε Τα βρίζουμε γιατί σε σχέση με τα αντίστοιχα των άλλων μελών της ΕΕ είναι πολύ ακριβότερα για τα ίδια ογκομετρικά. Έτσι ακριβώς. Αν συγκρίνει κανείς το κόστος αποστολής του ίδιου (όχι παρόμοιου αλλά...ίδιου) δέματος για να πάει πχ Ελλάδα-Γερμανία με το να πάει Γερμανία-Ελλάδα οι διαφορές είναι τεράστιες. Ίσως γιατί για η 2η διαδρομή είναι...κατηφορική (στο χάρτη)
BrocasHelm Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 Δεν πειράζει, θα ιδιωτικοποιηθούν και θα εξισωθούν οι τιμές με τις κούριερ.
Narayan Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2020 22 ώρες πριν, cacofonix-3 είπε Τα βρίζουμε γιατί σε σχέση με τα αντίστοιχα των άλλων μελών της ΕΕ είναι πολύ ακριβότερα για τα ίδια ογκομετρικά. 22 ώρες πριν, haris_216 είπε Έτσι ακριβώς. Αν συγκρίνει κανείς το κόστος αποστολής του ίδιου (όχι παρόμοιου αλλά...ίδιου) δέματος για να πάει πχ Ελλάδα-Γερμανία με το να πάει Γερμανία-Ελλάδα οι διαφορές είναι τεράστιες. Ίσως γιατί για η 2η διαδρομή είναι...κατηφορική (στο χάρτη) Στείλτε Ελλάδα - Γερμανία με ACS ή DHL και πείτε μου μετά για τιμές... επίσης με την ίδια λογική σύγκρισης, ας βρίζουμε και τους πάροχους κινητής και internet επειδή σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες είναι φθηνότεροι, τα σούπερ μάρκετ, τις εταιρείες ρεύματος κτλ. Εμένα που μένω Ελλάδα λίγο με ενδιαφέρει πόσο πληρώνει ο Γερμανός κι ο Γάλλος, με ενδιαφέρει που μπορώ να πληρώσω φθηνότερα εγώ εδώ που είμαι.
haris_216 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2020 46 λεπτά πριν, Narayan είπε Στείλτε Ελλάδα - Γερμανία με ACS ή DHL και πείτε μου μετά για τιμές... επίσης με την ίδια λογική σύγκρισης, ας βρίζουμε και τους πάροχους κινητής και internet επειδή σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες είναι φθηνότεροι, τα σούπερ μάρκετ, τις εταιρείες ρεύματος κτλ. Εμένα που μένω Ελλάδα λίγο με ενδιαφέρει πόσο πληρώνει ο Γερμανός κι ο Γάλλος, με ενδιαφέρει που μπορώ να πληρώσω φθηνότερα εγώ εδώ που είμαι. Μα νομίζω πως ήδη βρίζουμε τους παρόχους γι' αυτό το λόγο. Ή τις τιμές που έχουν ομοειδή προϊόντα εδώ κι αλλού. Και μάλιστα και στο insomnia έχουν υπάρξει αρκετά σχετικά θέματα/ποστ. Μπορεί να μην βλέπεις ίσως άμεσα αποτελέσματα (σχολίασε ο Χάρης άρα ας κατεβάσουμε τις τιμές ) αλλά προσωπικά μόνο θετικά μπορώ να δω από τη σχετική συζήτηση/ενημέρωση/φιλολογία.
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2020 1 ώρα πριν, Narayan είπε Στείλτε Ελλάδα - Γερμανία με ACS ή DHL και πείτε μου μετά για τιμές... επίσης με την ίδια λογική σύγκρισης, ας βρίζουμε και τους πάροχους κινητής και internet επειδή σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες είναι φθηνότεροι, τα σούπερ μάρκετ, τις εταιρείες ρεύματος κτλ. Εμένα που μένω Ελλάδα λίγο με ενδιαφέρει πόσο πληρώνει ο Γερμανός κι ο Γάλλος, με ενδιαφέρει που μπορώ να πληρώσω φθηνότερα εγώ εδώ που είμαι. Εσενα λίγο σε ενδιαφέρει ως ιδιώτης. Εγώ όμως ως μικροπωλητής με ενδιαφέρει γιατί ο πελάτης μου όταν θα δει μεταφορικά 15€ από Ελλάδα και 7€ από άλλη χώρα, θα επιλέξει από την άλλη χώρα. Κάπως έτσι κάποιοι χάνουν ένα μικρό έσοδο, ή και όλο τους το εισόδημα. Παραδείγματα πολλά, κάτσε σκέψου. Εργασία για το σπίτι: Κάνε μια λίστα με όλες τις χώρες της ΕΕ, βάλε τους τιμοκαταλογους σε ένα excel και πες μου με ένα προϊόν με τις ίδιες τιμές από που θα το αγόραζες. Για προχωρημένους: Βάλε στο excel και το ΦΠΑ της κάθε ευρωπαϊκής χώρας και υπολόγισε την τελική τιμή μαζί με τα μεταφορικά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα