Προς το περιεχόμενο

Προσθήκη σκληρόυ δίσκου σε Laptop

kwninank

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας,
Έχω το Acer Aspire E15  E5-575G, το οποίο διαθέτει δύο ειδών θέσεις για σκληρό δίσκο. Μία SATA 2.5" και μία Μ.2 SSD την οποία χρησιμοποιώ ήδη με χωρητικότητα 256GB.
Θέλω, τώρα να βάλω και έναν σκληρό δίσκο SATA 2.5" αλλά, επειδή δεν ασχολούμαι με αυτά, έχω κάποιες απορίες σχετικά με την αγορά και την εγκατάσταση του.
Από ό,τι φαίνεται και στο βίντεο που έχω βάλει στο τέλος την ανάρτησης η εγκατάσταση του σκληρού δίσκου είναι εύκολη και οκ για μία αρχάρια σαν κι εμένα.

Οι απορίες μου είναι οι εξής :
1) Σκέφτομαι να αγοράσω αυτόν τον σκληρό δίσκο WD HDD 2.5" 1TB (ή 2TB) https://www.skroutz.gr/s/12427153/Western-Digital-Blue-2-5-1TB-128MB-Cache.html .
Εδώ λέει πως είναι SATA III. Πώς μπορώ να ξέρω αν η SATA III είναι συμβατή με το laptop μου, ή δεν παίζει κάποιο ρόλο ;
2) Σκέφτομαι να τον αγοράσω από κάποιο μαγαζί του σκρουτζ, με φθηνή τιμή και συνδυασμό ένα μαγαζί με καλές κριτικές. Απλά, κάποια από τα μαγαζιά που κοίταξα δεν αναγράφουν εγγύηση, και θέλω να ρωτήσω αν αυτή η εγγύηση παρέχεται ούτως ή άλλως από την εταιρεία του δίσκου, ή από το μαγαζί που θα αγοράσω, οπότε πρέπει να το αναγράφει.
3) Από ό,τι φαίνεται χρειάζομαι να αγοράσω κι ένα mounting kit, και ό,τι βρήκα δεν ανέγραφε αν είναι για laptop. Μπορείτε να μου προτείνετε από που να αγοράσω το mounting kit 2.5" για laptop?

Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, kwninank είπε

Εδώ λέει πως είναι SATA III. Πώς μπορώ να ξέρω αν η SATA III είναι συμβατή με το laptop μου, ή δεν παίζει κάποιο ρόλο ;

Eιναι δυο ερωτησεις με δυο διαφορετικες απαντησεις 🙂 Συνηθως φορητα με υποστηριξη sata 2 , ειναι φορητα 7-8ετιας και πισω. Το δικο σου νομιζω ειναι πιο προσφατο/συγχρονο. Αρα 99.999% υποστηριζει sata 3 στο σχετικο "slot". Ενας πρακτικος τροπος να το επιβεβαιωσεις ειναι να κατεβασεις και να τρεξεις καποιο σχετικο προγραμμα που παρεχει πληροφοριες για το συστημα π.χ. hwinfo (κατεβασε την portable εκδοση για να μην μπλεκεις με εγκαταστασεις κλπ) , και να δεις τι πληροφοριες δινει για τον δισκο , αν υπηρχε ηδη καποιος στην sata υποδοχη. Σε περιπτωση που δεν υπαρχει ηδη δισκος (οπως υποθετω οτι συμβαινει στην περιπτωση σου) και παλι μπορεις να δεις σχετικες πληροφοριες για το "sata port" οποτε βλεπεις μεχρι τι ταχυτητες υποστηριζει.
Αν παιζει ρολο ? Οχι τοσο. Τι εννοω. Αν ηταν παλιο μηχανημα και υποστηριζε π.χ. sata 2 και του εβαζες δισκο sata 3 , τοτε ο δισκος αυτος θα λειτουργουσε σε ταχυτητες sata 2. Ετσι και αλλιως πλεον ολοι οι δισκοι που κυκλοφορουν ειναι sata 3 οποτε δεν εχεις ουσιαστικα επιλογη του τι θα κανεις. 

Σκέφτομαι να τον αγοράσω από κάποιο μαγαζί του σκρουτζ, με φθηνή τιμή και συνδυασμό ένα μαγαζί με καλές κριτικές. Απλά, κάποια από τα μαγαζιά που κοίταξα δεν αναγράφουν εγγύηση, και θέλω να ρωτήσω αν αυτή η εγγύηση παρέχεται ούτως ή άλλως από την εταιρεία του δίσκου, ή από το μαγαζί που θα αγοράσω, οπότε πρέπει να το αναγράφει.

Ουσιαστικα η εγγυηση παρεχεται απο την κατασκευαστρια εταιρια . Το μαγαζι θα εμπλακει οταν θα χρειαστει να κανει τον μεσαζοντα για σενα σε περιπτωση βλαβης/επιστροφης/κλπ , οποτε το αν ειναι σοβαρο και αξιοπιστο παιζει εναν καποιον ρολο σε αυτο το θεμα.

Από ό,τι φαίνεται χρειάζομαι να αγοράσω κι ένα mounting kit, και ό,τι βρήκα δεν ανέγραφε αν είναι για laptop. Μπορείτε να μου προτείνετε από που να αγοράσω το mounting kit 2.5" για laptop?

Για να πουμε οτι θα γινει σοβαρη δουλεια , ναι θες το mounting kit . Απο ο,τι ειδα στο βιντεο , ειναι λαστιχενιο , αρα πρεπει να ειναι αντικραδασμικο και εχει τετοιες διαστασεις ωστε να μαγκωσει ο δισκος στα πλαινα και να μην παλατζαρει. Απο που να το παρεις ? Δεν εχω ιδεα. Οι επιλογες ειναι το store της acer , για επισημες δουλειες , αλλα δεν ξερω με παραδοσεις σε Ελλαδα κλπ.
Μετα παιζει η επιλογη του ebay , π.χ. αυτο , αλλα δεν στελνει Ελλαδα , ισως με λιγο μπλα μπλα να πειστει ο πωλητης , επισης αυτο , αλλα δεν ξερω αν κανει στα σιγουρα μιας και ειναι για παραμφερη μοντελα και οχι το 575g , αν και μοιαζει αρκετα...
Γενικως γοογλαρε το part number του kit και δες τι παιζει... παρολα αυτα , μπορεις να βαλεις τον δισκο και χωρις το mounting kit (οσο ψαχνεις τι και πως θα το βρεις) , με αρκετη προσοχη να μην ταρακουνας το φορητο και παει ο δισκος περαδωθε και να κανεις την δουλεια σου στο ενδιαμεσο... Δηλαδη λιγο να τον μαγκωσεις με καμμια μπακαλιστικη λυση στην υποδοχη εισαι προσωρινα καλυμενη και απλα "χανεις" το αντικραδασμικο στοιχειο του kit μεχρι να το βρεις...το βρισκεις..ξεβιδωνεις , βγαζεις δισκο , βαζεις mounting kit , βαζεις δισκο , ξαναβιδωνεις και εισαι ετοιμη...

Επεξ/σία από mphxths
  • Thanks 1

@mphxths
Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Κατάλαβα και κάποια πράγματα έτσι 😋
Ωραία, μάλλον θα την βγάλω πέρα με την πατέντα, μέχρι να (και αν) βρω κάτι πιο 'επίσημο'.

11 ώρες πριν, kwninank είπε

@mphxths
Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Κατάλαβα και κάποια πράγματα έτσι 😋
Ωραία, μάλλον θα την βγάλω πέρα με την πατέντα, μέχρι να (και αν) βρω κάτι πιο 'επίσημο'.

Μεγάλη γελοιότητα της Acer να έχει HDD υποδοχή χωρίς το tray!!! Γι αυτό και εγώ επιλέγω μόνο  Dell.

Τελος πάντων. Φθηνο είναι. 8-10€. Το παραγγέλνεις είτε κατευθείαν από Acer

https://store.acer.com/en-us/accessories/storage-drives

είτε θα έλεγα απλά από την τοπική αντιπροσωπεία.

Εναλλακτικά θα πρέπει να βρεις ένα λεπτό αφρώδες φύλλο (όπως πχ κάτι άσπρα περιτύλιγματος και να το βάλεις γύρω γύρω.

Θέλει προσοχή διότι μιλάς για HDD οπότε δεν επιτρέπεται να παίζει μέσα στην θήκη γιατί θα τον καταστρέψεις. Επίσης αναγκαστικά με αυτή την λύση θα τον τυλίξεις γύρω γύρω οπότε θα μειώσεις την ψύξη του. Δεν θα το πρότεινα.

Υπάρχει πάντα και η πιο ακριβή λύση του SSD. Αλλά μιλάμε για αγορά ενός tray των 10€. Δεν βλέπω τον λογω εκτός από μείωση κατανάλωσης και βάρους με SSD.

Μαλάκια της Acer. Χοντρή. Τι σκέφτονται εκεί στο τμήμα marketing και κόστους!

• Thanks 1

@SeNNinhA
Ευχαριστώ πολύ!
Βρήκα ένα tray από έναν γνωστό μου, όταν παραλάβω τον σκληρό δίσκο θα δούμε αν είναι όλα εντάξει!
Αλλιώς θα μιλήσω με την αντιπροσωπεία, επειδή η παραγγελία από το site τους είναι μόνο για Αμερική.

Όντως, κρίμα είναι που δε το συμπεριέλαβαν, ή έστω να έχουν πιο εύκολη αγορά για το tray για να μην ταλαιπωρούμαστε να βρούμε από που θα το αγοράσουμε

7 λεπτά πριν, kwninank είπε

@SeNNinhA
Ευχαριστώ πολύ!
Βρήκα ένα tray από έναν γνωστό μου, όταν παραλάβω τον σκληρό δίσκο θα δούμε αν είναι όλα εντάξει!
Αλλιώς θα μιλήσω με την αντιπροσωπεία, επειδή η παραγγελία από το site τους είναι μόνο για Αμερική.

Όντως, κρίμα είναι που δε το συμπεριέλαβαν, ή έστω να έχουν πιο εύκολη αγορά για το tray για να μην ταλαιπωρούμαστε να βρούμε από που θα το αγοράσουμε

Ένα οποιοδήποτε tray δεν θα σου ταιριάξει. Πρέπει να είναι από το συγκεκριμένο μοντέλο. Γιατί δεν παίρνεις ένα τηλέφωνο την ελληνική αντιπροσωπεία?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...