Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λαμβάνω αρκετά phishing email. Έχουν σαν όνομα παραλήπτη την παρακάτω μορφή στο outlook (office 2010) :

Αποστολέας:

κανονικό υπαρκτό email εδώ<.....fake email....>.

Επίσης και το κείμενο μέσα φαίνεται πολλές φορές legit ή βασισμένο σε παλιότερα εισερχόμενα email. Εχουν μέσα συνημμένο ή link που είναι προφανώς ιός-malware.

Εχω σκανάρει για ιούς στον υπολογιστή μου (f-secure business και antimalware) και δεν έχω βρει κάτι.

Έχω αλλάξει κωδικό στον πάροχο του domain που δίνει τον email server αλλά πάλι τα ίδια.

Δεν μπορώ να βρω στον υπολογιστή μου κάποιο ιό.

Επίσης το να κόλλησαν αρκετοί παραλήπτες ιό και να στέλνουν πίσω πάλι μου φαίνεται περίεργο.

Τι άλλη περίπτωση μπορεί να υπάρχει για την προέλευση του προβλήματος;

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω παρατηρήσει το ίδιο θέμα στο webmail της cosmote

Μόλις διάβασα σε γειτονικό site ότι σχετίζεται με την επίθεση που δέχθηκε ο οργανισμός στις 1-5 Σεπτέμβρη 

Επεξ/σία από mitsoklis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα ίδια και στο business mail της forthnet. Μας έχουν ταράξει αυτές τις μέρες

Με πελάτη που μίλησα όταν μου ήρθε mail και καλά από αυτόν μου είπε οτι μπήκε ιος στα συστήματα τους

Εμείς εχουμε endpoint και firewall και δεν έχει περάσει κάτι. Αλλά ειναι πολύ περίεργο το ολο ζητημα

Σκάναρα το τελευταίο που ήρθε πριν μισή ώρα

image.png.ebc95f9dd5ea67d89436fc2da7ee5560.png

Επεξ/σία από ΜΑΝΩΛΗΣ1
Δημοσ.

Ακριβως το ιδιο και εγω που ΔΕΝ ΕΧΩ  cosmote. Μάλλον είναι μια καινουργια μόδα, δυστυχώς πολύ καλα οργανωμένη. Όντως το phishing είναι σε τέλεια μορφή και για αυτο τον λόγο δεν τα πιάνει κανενα μα κανένα firewall! Απιστευτο!

• Sad 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, leonidas_fs είπε

Ακριβως το ιδιο και εγω που ΔΕΝ ΕΧΩ  cosmote. Μάλλον είναι μια καινουργια μόδα, δυστυχώς πολύ καλα οργανωμένη. Όντως το phishing είναι σε τέλεια μορφή και για αυτο τον λόγο δεν τα πιάνει κανενα μα κανένα firewall! Απιστευτο!

Ουτε firewall Ουτε endpoint. Ευτυχώς ψιλοκαρφώνονται από μόνοι τους λίγο με τον τρόπο που στέλνουν τα mail αλλά αν δεν ειναι και δασκαλεμένοι οι χρήστες τι να σου κάνει. Ευτυχώς ειμαστε 4-5 άτομα μέσα οπότε προσέχουμε. Εμένα έρχονται από forthnet πάντως.

Δημοσ.

Ευτυχώς το antivirus μπλόκαρε το συνημμένο, σε μια περίπτωση που πήγε να ανοιχτεί.

Το βασικό πρόβλημα ότι περνάνε από το spam filter του παρόχου του εταιρικού email ενώ δεν θα έπρεπε!

Δημοσ.
Στις 20/10/2020 στις 9:31 ΠΜ, The_Judas είπε

Το βασικό πρόβλημα ότι περνάνε από το spam filter του παρόχου του εταιρικού email ενώ δεν θα έπρεπε!

Αν πληρώνεις υπηρεσία Spam protection, δεν θα έπρεπε να εύχονται. 

Αν δεν έχεις τέτοια υπηρεσία, σωστά έρχονται.   

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...