Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν, στο γυμναστήριο που πηγαίνω, μεγάλη γνωστή αλυσίδα, γίνεται χαμός απο κόσμο και σχεδόν κανείς δεν φοράει μάσκα. Εκανα παράπονο για αυτό στον υπεύθυνο, ο οποίος εκνευρίστηκε και μου είπε οτι οι αθλούμενοι δεν είναι υποχρεωμένοι να φοράνε μάσκα, παρά μόνο όταν εισέρχονται και εξέρχονται, και στα αποδυτήρια (που ούτε εκει φοράνε, και το οποίο είναι τεράστια βλακεία. Μονο οταν εισέρχονται υπάρχει κίνδυνος;), ενώ τα κυβερνητικά μέτρα ορίζουν οτι σε περιοχές με επικινδυνότητα 3 οπως η Αττική, επιβάλλεται η μάσκα στα ομαδικά αθλήματα και όταν δεν μπορει να κρατηθεί απόσταση 2 μέτρων. Τελικά τι ισχύει; Οτι γουστάρει κάνει ο καθένας σε αυτό το μπ.....λο που έχουμε για χώρα; 

Δημοσ.

Κανονικα πρεπει ΟΛΟΙ να φορανε μασκα σε κλειστους χωρους. Κανε ενα τεστ, παρε το 100 και πεστου να ερθει εκει. Ετσι θα δεις τι ισχυει.

• Like 3
Δημοσ.

Εγω πηγαινω σε ωρες που δεν εχει κοσμο. Οταν ειμαστε 2 ατομα στον χωρο δεν φοραω (εκτος κι αν ερθει διπλα μου), μολις ερθει και 3ος τη βαζω. Το γυμναστηριο δεν εχει εναν ενιαιο χωρο αλλα 3-4 πανω και κατω. 

Δημοσ.

Από το covid19.gov.gr για το επίπεδο 3 (Αττική)

Γυμναστήρια
  • Υποχρεωτική χρήση Μασκας στο προσωπικό, κατά την αναμονή σε χώρους του γυμναστηρίου και σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους του γυμναστηρίου καθώς και στην ομαδική άσκηση
  • Εξαιρούνται η ατομική άσκηση (π.χ. διάδρομος, βάρη) με τήρηση αποστάσεων 2μ
  • 1 άτομο ανά 15 τμ
  • Απαγόρευση χρήσης αποδυτηρίων κλπ

Άρα πατάει στο ότι τα βάρη/όργανα είναι ατομική προπόνηση και (θεωρητικά) τηρείτε τα 2μ απόσταση και αυτός τηρεί το 1 άτομο/15τμ

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Salvation81 είπε

Κανονικα πρεπει ΟΛΟΙ να φορανε μασκα σε κλειστους χωρους. Κανε ενα τεστ, παρε το 100 και πεστου να ερθει εκει. Ετσι θα δεις τι ισχυει.

Αυτό θα κάνω αν σήμερα το απόγευμα που θα παω δω την ίδια κατάσταση. Ακόμα και τα "ραντεβού" που κλείνουν για τις ώρες αιχμής 5 - 9 είναι εντελώς προσχηματικά, γιατί γίνεται χαμός. 

Δημοσ.

Πραγματικά απορώ πώς μπορεί να γυμναστεί κάποιος με μάσκα. Απλώς δεν είναι επιλογή, οι οδηγίες του Π.Ο.Υ. συστήνουν την μάσκα σε ασκήσεις με έως μέτρια ένταση. Να μπορείς δηλαδή ενώ την κάνεις να μιλάς άνετα αλλά να μην μπορείς να τραγουδάς (δεν το λέω εγώ). Για ασκήσεις μεγαλύτερης έντασης είναι επικίνδυνο. 

Προσωπικά απλώς έχω κόψει το γυμναστήριο και προσπαθώ να γυμνάζομαι μόνος μου αλλά αν επέλεγα να πάω θα το έκανα ξέροντας ότι πρακτικά δεν γίνεται να φοράει κάποιος μάσκα.

• Like 2
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, fragma είπε

Λοιπόν, στο γυμναστήριο που πηγαίνω, μεγάλη γνωστή αλυσίδα, γίνεται χαμός απο κόσμο και σχεδόν κανείς δεν φοράει μάσκα. Εκανα παράπονο για αυτό στον υπεύθυνο, ο οποίος εκνευρίστηκε και μου είπε οτι οι αθλούμενοι δεν είναι υποχρεωμένοι να φοράνε μάσκα, παρά μόνο όταν εισέρχονται και εξέρχονται, και στα αποδυτήρια (που ούτε εκει φοράνε, και το οποίο είναι τεράστια βλακεία. Μονο οταν εισέρχονται υπάρχει κίνδυνος;), ενώ τα κυβερνητικά μέτρα ορίζουν οτι σε περιοχές με επικινδυνότητα 3 οπως η Αττική, επιβάλλεται η μάσκα στα ομαδικά αθλήματα και όταν δεν μπορει να κρατηθεί απόσταση 2 μέτρων. Τελικά τι ισχύει; Οτι γουστάρει κάνει ο καθένας σε αυτό το μπ.....λο που έχουμε για χώρα; 

αυτά ισχύουν για το επίπεδο 3 και όχι τι νομίζει ο καθένας

Γυμναστήρια
  • Υποχρεωτική χρήση Μασκας στο προσωπικό, κατά την αναμονή σε χώρους του γυμναστηρίου και σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους του γυμναστηρίου καθώς και στην ομαδική άσκηση
  • Εξαιρούνται η ατομική άσκηση (π.χ. διάδρομος, βάρη) με τήρηση αποστάσεων 2μ
  • 1 άτομο ανά 15 τμ
  • Απαγόρευση χρήσης αποδυτηρίων κλπ

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, Conan2046 είπε

Πραγματικά απορώ πώς μπορεί να γυμναστεί κάποιος με μάσκα. Απλώς δεν είναι επιλογή, οι οδηγίες του Π.Ο.Υ. συστήνουν την μάσκα σε ασκήσεις με έως μέτρια ένταση. Να μπορείς δηλαδή ενώ την κάνεις να μιλάς άνετα αλλά να μην μπορείς να τραγουδάς (δεν το λέω εγώ). Για ασκήσεις μεγαλύτερης έντασης είναι επικίνδυνο. 

Προσωπικά απλώς έχω κόψει το γυμναστήριο και προσπαθώ να γυμνάζομαι μόνος μου αλλά αν επέλεγα να πάω θα το έκανα ξέροντας ότι πρακτικά δεν γίνεται να φοράει κάποιος μάσκα.

Αυτά είναι αστείες δικαιολογίες. Εγώ μια χαρά κάνω προπόνηση με μεγάλα βάρη και τρέξιμο στο διάδρομο χωρίς κανένα πρόβλημα. Φοράω βέβαια καλής ποιότητας μάσκα N95 και φροντίζω να μην αφήνω πουθένα τον ιδρώτα μου με χρήση πετσέτας και υγρού αντιμικροβιακού χεριων. Σίγουρα δεν είναι ό,τι πιο άνετο και ευχάριστο υπάρχει, αλλά προέχει η ασφάλεια. Σεβασμός χρειάζεται απλά και πειθαρχία, το οποία μάλλον είναι αγνωστες λέξεις για την πλειοψηφία των συμπατριωτών μας. Δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω προπονηση στο σπίτι γιατί αθλούμαι με μεγάλα βαρη και η αγορά αλλά και η εγκατάσταση στο σπίτι του απαιτούμενου εξοπλισμού είναι δαπανηρη και απαιτεί χώρο.

Επεξ/σία από fragma
Δημοσ.

Όπως σου ανέφεραν ήδη δυο μέλη παραπάνω, η χρήση μάσκας κατά την ατομική άθληση εντός γυμναστηρίου ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Υποχρεωτική νομίζω είναι μόνο στα ομαδικά προγράμματα (πχ Zumba). 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, MrJohn είπε

Όπως σου ανέφεραν ήδη δυο μέλη παραπάνω, η χρήση μάσκας κατά την ατομική άθληση εντός γυμναστηρίου ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Υποχρεωτική νομίζω είναι μόνο στα ομαδικά προγράμματα (πχ Zumba). 

Είναι υποχρεωτική και στα ατομικά όταν δεν μπορεί να κρατηθεί απόσταση 2 μετρων. Και στην περίπτωση του γυμναστήριου μου, παραβιάζεται και το μέτρο του ενός ατόμου ανα 15τμ.

Επεξ/σία από fragma
Δημοσ.

Το όλο θέμα είναι αστείο και έχει πολλά κενά. Κανένας ιδιοκτήτης γυμναστηρίου δεν τηρεί τα άτομα που πρέπει για τα τετραγωνικά που έχει. Φυσικά κανένας ιδιοκτήτης δε θα μπει στη διαδικασία μόλις τελειώσει ένας που αθλείται να απολυμάνει το οποιοδήποτε όργανο ή τον χώρο πριν αθληθεί κάποιος άλλος. Ρίχνεις απλά ζάρια , όπως κάνεις και όταν μπαίνεις λεωφορείο, μετρό, τράπεζα κτλ. Απλά στη περίπτωση του μετρό, λεωφορείου κτλ επειδή φοράς μάσκα, είναι σαν να ρίχνεις μόνο το ένα ζάρι. Ενώ στο γυμναστήριο χωρίς μάσκα είναι σαν να ρίχνεις και τα δυο :) Κοινώς αν μπορείς απόφυγέ το. Εγώ ,σε πολεμικές τέχνες που τα πράματα είναι ακόμα πιο περίεργα μιας και έχει να κάνει με επαφή και σχετικά κοντινή απόσταση, απλά το σταμάτησα από το Μάρτη και γυμνάζομαι σε πάρκα και εξωτερικούς χώρους μόνος μου. Φυσικά και δεν είναι η ίδια προπόνηση, αλλά επειδή έχω γονείς που ανήκουν σε ευπαθή ομάδα και είναι σχετικά μεγάλοι σε ηλικία, δε θα κάνω κάτι που μπορεί να τους βάλει σε κίνδυνο και να το έχω τύψεις. 

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, fragma είπε

Αυτά είναι αστείες δικαιολογίες. Εγώ μια χαρά κάνω προπόνηση με μεγάλα βάρη και τρέξιμο στο διάδρομο χωρίς κανένα πρόβλημα. Φοράω βέβαια καλής ποιότητας μάσκα N95 και φροντίζω να μην αφήνω πουθένα τον ιδρώτα μου με χρήση πετσέτας και υγρού αντιμικροβιακού χεριων. Σίγουρα δεν είναι ό,τι πιο άνετο και ευχάριστο υπάρχει, αλλά προέχει η ασφάλεια. Σεβασμός χρειάζεται απλά και πειθαρχία, το οποία μάλλον είναι αγνωστες λέξεις για την πλειοψηφία των συμπατριωτών μας. Δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω προπονηση στο σπίτι γιατί αθλούμαι με μεγάλα βαρη και η αγορά αλλά και η εγκατάσταση στο σπίτι του απαιτούμενου εξοπλισμού είναι δαπανηρη και απαιτεί χώρο.

Δεν είναι δικαιολογίες, είναι οι συστάσεις του Π.Ο.Υ:

https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/advice-for-public/myth-busters

ξη

• Like 1
Δημοσ.

Όπως το είπες, σε αυτό το μπου*δελο που λέγεται Ελλάδα ο καθένας κάνει ότι του καπνίσει. Όταν ξαναπάς με το καλό και δεις πάλι τίποτα παράξενο, τηλέφωνο την αστυνομία να έρθουν για έλεγχο. Να δείξει εκεί ο υπεύθυνος του γυμναστηρίου πόσο βαρύμαγκας είναι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βάζε μασκα εσύ να είσαι προστατευμένος και άσε τους άλλους στο βιολί τους, στην χειρότερη θα κολλήσουν και θα πάνε στην εντατική διασωληνομενοι, το πιθανότερο είναι να τσακωθείς και να μην γίνει κάτι, φίλος μου τσακώθηκε άσχημα με κάτι 15χρονα μέσα σε λεωφορείο που δεν φορούσαν μάσκα και αντέδρασαν. 

Επεξ/σία από Βασίλης_29
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...