nk9 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2020 Καλησπέρα σε όλους. Φίλος αντικατέστησε τις ram σε ένα laptop δεκαετίας και αντί για 2*2 gb έχει πλεον 2*4 gb. Το πρόβλημα είναι ότι από λάθος, οι μνήμες που πήρε είναι η μεν μια στα 1066, η δε αλλαγή στα 1333, με αποτέλεσμα φυσικά να δουλεύουν και οι δύο στα 1066. Να επισημάνω ότι το laptop είναι μόνο για browsing και word. Απορίες: 1) Αξίζει το κόστος αντικατάστασης της ram των 1066; Θα δει διάφορα εάν και οι δύο δουλεύουν στα 1333; 2) Εάν την αλλάξει, τι να προτιμήσει; Να πάρει μια μεταχειρισμένη ίδια με την 1333 από το ebay; Να πάρει μια οποιαδήποτε μνήμη 4 gb στα 1333, που να είναι συμβατή με την μητρική του; Να πάρει ένα καινουριο σετ 2*4 gb, ώστε να είναι και οι δύο ίδιες; Εάν πάρει ένα τέτοιο σετ, αυτές θα δουλέψουν ως dual channel ή καμία σχέση και αυτό εξαρτάται από κάτι άλλο; Κάθε βοήθεια δεκτή. Ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 22 ώρες πριν, nk9 είπε 1) Αξίζει το κόστος αντικατάστασης της ram των 1066; Θα δει διάφορα εάν και οι δύο δουλεύουν στα 1333; Αν το κοστος ειναι μικρο , ας το κανει. Για το τυπικο του θεματος 🙂 22 ώρες πριν, nk9 είπε Να πάρει μια μεταχειρισμένη ίδια με την 1333 από το ebay; Να πάρει μια οποιαδήποτε μνήμη 4 gb στα 1333, που να είναι συμβατή με την μητρική του; Να παρει μια 1333αρα , απο οπουδηποτε που να εχει περιπου τα ιδια specs με την 1333αρα που εχει ηδη. Η λογικη λεει οτι θα δουλεψουν μια χαρα. 22 ώρες πριν, nk9 είπε Εάν πάρει ένα τέτοιο σετ, αυτές θα δουλέψουν ως dual channel ή καμία σχέση και αυτό εξαρτάται από κάτι άλλο; Ειτε παρει ετοιμο σετακι , ειτε παρει 2 ασχετες μεταξυ τους 1333αρες ( μια που εχει ηδη δηλ και μια που θα παρει αν παρει) , θα παιξουν dual channel. Μην σου πω οτι ακομα και με διαφορετικες ταχυτητες θα παιξουν dual channel. Στο φορητο μου ( ddr4 μνημες , εσυ μαλλον μιλας για ddr3 αλλα και παλι) , η μια μνημη ειναι στα 2666 , η αλλη στα 2400 , παιζουν και οι δυο στα 2400 και το cpu-z αναφερει οτι δουλευουν σε dual channel... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nk9 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 2 λεπτά πριν, mphxths είπε Αν το κοστος ειναι μικρο , ας το κανει. Για το τυπικο του θεματος 🙂 Να παρει μια 1333αρα , απο οπουδηποτε που να εχει περιπου τα ιδια specs με την 1333αρα που εχει ηδη. Η λογικη λεει οτι θα δουλεψουν μια χαρα. Ειτε παρει ετοιμο σετακι , ειτε παρει 2 ασχετες μεταξυ τους 1333αρες ( μια που εχει ηδη δηλ και μια που θα παρει αν παρει) , θα παιξουν dual channel. Μην σου πω οτι ακομα και με διαφορετικες ταχυτητες θα παιξουν dual channel. Στο φορητο μου ( ddr4 μνημες , εσυ μαλλον μιλας για ddr3 αλλα και παλι) , η μια μνημη ειναι στα 2666 , η αλλη στα 2400 , παιζουν και οι δυο στα 2400 και το cpu-z αναφερει οτι δουλευουν σε dual channel... Σε ευχαριστώ. Ως προς την πρώτη ερώτηση μου και αναφορικά με το κατά πόσον θα δει διάφορα, που να αξίζει τα 20€ που θα δώσει για μια ram, τι πιστεύεις; ΥΓ: ddr3 είναι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 1 λεπτό πριν, nk9 είπε Σε ευχαριστώ. Ως προς την πρώτη ερώτηση μου και αναφορικά με το κατά πόσον θα δει διάφορα, που να αξίζει τα 20€ που θα δώσει για μια ram, τι πιστεύεις; ΥΓ: ddr3 είναι. Για τετοιες εργασιες δεν νομιζω να δει ορατη διαφορα. Βεβαια ειναι στην ψυχοσυνθεση του καθενος. Εγω ας πουμε επειδη ειμαι ψυχαναγκαστικος με κατι τετοια , θα την επαιρνα για να εχω το μηχανημα μου να δουλευει στο μαξιμουμ , ασχετως αν αυτο το μαξιμουμ δεν το "νιωσω" ποτε 🙂 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheDevilMayCare Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 22 ώρες πριν, nk9 είπε Καλησπέρα σε όλους. Φίλος αντικατέστησε τις ram σε ένα laptop δεκαετίας και αντί για 2*2 gb έχει πλεον 2*4 gb. Το πρόβλημα είναι ότι από λάθος, οι μνήμες που πήρε είναι η μεν μια στα 1066, η δε αλλαγή στα 1333, με αποτέλεσμα φυσικά να δουλεύουν και οι δύο στα 1066. Να επισημάνω ότι το laptop είναι μόνο για browsing και word. Ας ξεκινησει -εαν ειναι δεκαετιας- τσεκαροντας οτι μπορει πραγματι να χρονισει (και) στα 1333 ram. Ισως τα αρχικα 1066 δεν ηταν τυχαια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nk9 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 5 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε Ας ξεκινησει -εαν ειναι δεκαετιας- τσεκαροντας οτι μπορει πραγματι να χρονισει (και) στα 1333 ram. Ισως τα αρχικα 1066 δεν ηταν τυχαια. Χρονίζει και στα 1333. Η μητρική σηκώνει ακόμα και 1600, αλλά δεν τα υποστηρίζει ο επεξεργαστής. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheDevilMayCare Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 Π.χ. ενα παραδειγμα i7 δεκαετιας https://ark.intel.com/content/www/us/en/ark/products/43560/intel-core-i7-620m-processor-4m-cache-2-66-ghz.html Memory Types DDR3 800/1066 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nk9 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 https://ark.intel.com/content/www/us/en/ark/products/52224/intel-core-i5-2410m-processor-3m-cache-up-to-2-90-ghz.html Χρονίζει και στα 1333 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheDevilMayCare Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 2 λεπτά πριν, nk9 είπε Χρονίζει και στα 1333. Η μητρική σηκώνει ακόμα και 1600, αλλά δεν τα υποστηρίζει ο επεξεργαστής. Δηλαδη βλεπεις να τρεχει η ram @ 1333 με ποιον επεξεργαστη συγκεκριμενα? Λογικα δεν σηκωνει 1600, απλως δεχεται ομως και τα downclockαρει, σωστα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 1 λεπτό πριν, nk9 είπε https://ark.intel.com/content/www/us/en/ark/products/52224/intel-core-i5-2410m-processor-3m-cache-up-to-2-90-ghz.html Χρονίζει και στα 1333 Ψηθειτε να τον αναβαθμισετε ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheDevilMayCare Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 1 λεπτό πριν, nk9 είπε https://ark.intel.com/content/www/us/en/ark/products/52224/intel-core-i5-2410m-processor-3m-cache-up-to-2-90-ghz.html Ναι μεν αλλα δεν ειναι...δεκα/10 τα χρονια, χαχα! 😄 16 λεπτά πριν, nk9 είπε Σε ευχαριστώ. Ως προς την πρώτη ερώτηση μου και αναφορικά με το κατά πόσον θα δει διάφορα, που να αξίζει τα 20€ που θα δώσει για μια ram, τι πιστεύεις; ΥΓ: ddr3 είναι. Διαφορα δεν θα δει που να αξιζει, πλην αν για καποιο λογο (??) χρειαζεται να αξιοποιει στο μεγιστο (!!) ειδικα την HD3000: γιατι αυτη κερδιζει ανεβαινοντας απο 1066 -> 1333 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nk9 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 Καλά όλα αυτά, αλλά εν τέλει αξίζει το 20ρικο; Έχει νόημα ή είναι καλύτερα να τα φάει σε σουβλάκια; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheDevilMayCare Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 Για εμενα οχι! Εκτος ξαναλεω και αν παλευει να παιξει, ή να κανει κατι σε 3D με αυτη -γιατι?!?- και καιγεται για λιγο επιπλεον speed ...😝 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fujitsuA530 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 Όχι βρε παιδί μου δεν αξίζει. Στο δικό μου fujitsu (του 2011) είδα διαφορά όταν πήγα από τα 4 στα 8GB, αλλά όταν έβαλα ssd, μόνο τότε ήταν η μέρα με τη νύχτα. Δεν αξίζει να δώσεις 20€ ούτε αξίζει να σπαταλάς τον χρόνο σου για μερικά χερτζ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheDevilMayCare Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 4 λεπτά πριν, nk9 είπε είναι καλύτερα να τα φάει σε σουβλάκια; Ναι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα