Προς το περιεχόμενο

Ram με διαφορετική συχνότητα.

nk9

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους.

Φίλος αντικατέστησε τις ram σε ένα laptop δεκαετίας και αντί για 2*2 gb έχει πλεον 2*4 gb.

Το πρόβλημα είναι ότι από λάθος, οι μνήμες που πήρε είναι η μεν μια στα 1066, η δε αλλαγή στα 1333, με αποτέλεσμα φυσικά να δουλεύουν και οι δύο στα 1066.

Να επισημάνω ότι το laptop είναι μόνο για browsing και word.

Απορίες:

1) Αξίζει το κόστος αντικατάστασης της ram των 1066; Θα δει διάφορα εάν και οι δύο δουλεύουν στα 1333;

2) Εάν την αλλάξει, τι να προτιμήσει;

Να πάρει μια μεταχειρισμένη ίδια με την 1333 από το ebay;

Να πάρει μια οποιαδήποτε μνήμη 4 gb στα 1333, που να είναι συμβατή με την μητρική του;

Να πάρει ένα καινουριο σετ 2*4 gb, ώστε να είναι και οι δύο ίδιες; Εάν πάρει ένα τέτοιο σετ, αυτές θα δουλέψουν ως dual channel ή καμία σχέση και αυτό εξαρτάται από κάτι άλλο;

Κάθε βοήθεια δεκτή.

Ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

22 ώρες πριν, nk9 είπε

1) Αξίζει το κόστος αντικατάστασης της ram των 1066; Θα δει διάφορα εάν και οι δύο δουλεύουν στα 1333;

Αν το κοστος ειναι μικρο , ας το κανει. Για το τυπικο του θεματος 🙂

22 ώρες πριν, nk9 είπε

Να πάρει μια μεταχειρισμένη ίδια με την 1333 από το ebay;

Να πάρει μια οποιαδήποτε μνήμη 4 gb στα 1333, που να είναι συμβατή με την μητρική του;

Να παρει μια 1333αρα , απο οπουδηποτε που να εχει περιπου τα ιδια specs με την 1333αρα που εχει ηδη. Η λογικη λεει οτι θα δουλεψουν μια χαρα.

22 ώρες πριν, nk9 είπε

Εάν πάρει ένα τέτοιο σετ, αυτές θα δουλέψουν ως dual channel ή καμία σχέση και αυτό εξαρτάται από κάτι άλλο;

Ειτε παρει ετοιμο σετακι , ειτε παρει 2 ασχετες μεταξυ τους 1333αρες ( μια που εχει ηδη δηλ και μια που θα παρει αν παρει) , θα παιξουν dual channel. Μην σου πω οτι ακομα και με διαφορετικες ταχυτητες θα παιξουν dual channel. Στο φορητο μου ( ddr4 μνημες , εσυ μαλλον μιλας για ddr3 αλλα και παλι) , η μια μνημη ειναι στα 2666 , η αλλη στα 2400 , παιζουν και οι δυο στα 2400 και το cpu-z αναφερει οτι δουλευουν σε dual channel...

2 λεπτά πριν, mphxths είπε

Αν το κοστος ειναι μικρο , ας το κανει. Για το τυπικο του θεματος 🙂

Να παρει μια 1333αρα , απο οπουδηποτε που να εχει περιπου τα ιδια specs με την 1333αρα που εχει ηδη. Η λογικη λεει οτι θα δουλεψουν μια χαρα.

Ειτε παρει ετοιμο σετακι , ειτε παρει 2 ασχετες μεταξυ τους 1333αρες ( μια που εχει ηδη δηλ και μια που θα παρει αν παρει) , θα παιξουν dual channel. Μην σου πω οτι ακομα και με διαφορετικες ταχυτητες θα παιξουν dual channel. Στο φορητο μου ( ddr4 μνημες , εσυ μαλλον μιλας για ddr3 αλλα και παλι) , η μια μνημη ειναι στα 2666 , η αλλη στα 2400 , παιζουν και οι δυο στα 2400 και το cpu-z αναφερει οτι δουλευουν σε dual channel...

Σε ευχαριστώ.

Ως προς την πρώτη ερώτηση μου και αναφορικά με το κατά πόσον θα δει διάφορα, που να αξίζει τα 20€ που θα δώσει για μια ram, τι πιστεύεις;

ΥΓ: ddr3 είναι.

1 λεπτό πριν, nk9 είπε

Σε ευχαριστώ.

Ως προς την πρώτη ερώτηση μου και αναφορικά με το κατά πόσον θα δει διάφορα, που να αξίζει τα 20€ που θα δώσει για μια ram, τι πιστεύεις;

Για τετοιες εργασιες δεν νομιζω να δει ορατη διαφορα. Βεβαια ειναι στην ψυχοσυνθεση του καθενος. Εγω ας πουμε επειδη ειμαι ψυχαναγκαστικος με κατι τετοια , θα την επαιρνα για να εχω το μηχανημα μου να δουλευει στο μαξιμουμ , ασχετως αν αυτο το μαξιμουμ δεν το "νιωσω" ποτε 🙂

22 ώρες πριν, nk9 είπε

Καλησπέρα σε όλους.

Φίλος αντικατέστησε τις ram σε ένα laptop δεκαετίας και αντί για 2*2 gb έχει πλεον 2*4 gb.

Το πρόβλημα είναι ότι από λάθος, οι μνήμες που πήρε είναι η μεν μια στα 1066, η δε αλλαγή στα 1333, με αποτέλεσμα φυσικά να δουλεύουν και οι δύο στα 1066.

Να επισημάνω ότι το laptop είναι μόνο για browsing και word.

Ας ξεκινησει -εαν ειναι δεκαετιας- τσεκαροντας οτι μπορει πραγματι
να χρονισει (και) στα 1333 ram. Ισως τα αρχικα 1066 δεν ηταν τυχαια.

5 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε

Ας ξεκινησει -εαν ειναι δεκαετιας- τσεκαροντας οτι μπορει πραγματι
να χρονισει (και) στα 1333 ram. Ισως τα αρχικα 1066 δεν ηταν τυχαια.

Χρονίζει και στα 1333.

Η μητρική σηκώνει ακόμα και 1600, αλλά δεν τα υποστηρίζει ο επεξεργαστής.

2 λεπτά πριν, nk9 είπε

Χρονίζει και στα 1333.

Η μητρική σηκώνει ακόμα και 1600, αλλά δεν τα υποστηρίζει ο επεξεργαστής.

Δηλαδη βλεπεις να τρεχει η ram @ 1333 με ποιον επεξεργαστη συγκεκριμενα?
Λογικα δεν σηκωνει 1600, απλως δεχεται ομως και τα downclockαρει, σωστα?

1 λεπτό πριν, nk9 είπε

Ψηθειτε να τον αναβαθμισετε ... 

1 λεπτό πριν, nk9 είπε

Ναι μεν αλλα δεν ειναι...δεκα/10 τα χρονια, χαχα! 😄

16 λεπτά πριν, nk9 είπε

Σε ευχαριστώ.

Διαφορα δεν θα δει που να αξιζει, πλην αν για καποιο λογο (??) χρειαζεται να αξιοποιει
στο μεγιστο (!!) ειδικα την HD3000: γιατι αυτη κερδιζει ανεβαινοντας απο 1066 -> 1333

Όχι βρε παιδί μου δεν αξίζει. Στο δικό μου fujitsu (του 2011) είδα διαφορά όταν πήγα από τα 4 στα 8GB, αλλά όταν έβαλα ssd, μόνο τότε ήταν η μέρα με τη νύχτα. Δεν αξίζει να δώσεις 20€ ούτε αξίζει να σπαταλάς τον χρόνο σου για μερικά χερτζ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...