Προς το περιεχόμενο

Απορία για ενσύρματη σύνδεση στο Speedport entry 2i

phph

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

έχω μια απορία σε ένα θέμα το οποίο νόμιζα ότι το κατείχα από καιρό.

Καινούργια σύνδεση cosmote με το router του τίτλου.

Δεν πειράζω τίποτα και συνδέω το tower στην θύρα LAN1. Το tower είναι ρυθμισμένο από το προηγούμενο δίκτυο να παίρνει καρφωτή ip 192.168.1.34. Όλα καλά μέχρι εδώ, στο menu του router το βλέπω όντως με αυτή την ip συνδεδεμένο στην θύρα LAN1.

Συνδέω και το laptop στο wifi. Σ' αυτό έχω να παίνει ip αυτόματα. Παίρνει όπως είναι λογικό την 192.168.1.2

Συνδέω και το κινητό και παίρνει την 192.168.1.3

Όλα αναμενόμενα.

Το σπίτι έχει εσωτερικό δίκτυο. Οι γραμμές από 3 δωμάτια οδηγούν στο χώρο που έρχεται το τηλεφωνικό καλώδιο. Εκεί δηλαδή έχει 4 πρίζες. 1 για τη γραμμή του ΟΤΕ που έρχεται απ' έξω (εκεί είναι το router) και 3 που πάνε στα άλλα δωμάτια. Θέλω να δοκιμάσω το δίκτυο και γι' αυτό συνδέω την θύρα LAN2 του router με τη 1 από τις πρίζες. Πάω στο άλλο δωμάτιο όπου υποτίθεται ότι οδηγεί αυτή η πρίζα και συνδέω εκεί το laptop με καλώδιο αφού κλείσω το wifi. Όντως συνδέεται και έχει internet.

Quiz: Τι ip πρέπει να πάρει;

Εγώ υπέθεσα την ίδια (192.168.1.2) αφού θα έπρεπε να έχει ελευθερωθεί. Άντε την 192.168.1.4, αν την κρατάει το router την άλλη για λίγο.

Αμ δε, 192.198.137.1 παίρνει. Γιατί;

Τι έχω χάσει;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

192.168.1.2 θα πάρει το laptop σου απο το WiFi για όσο ισχύει η περίοδος που έχει δεσμεύσει ο dhcp την ip για την mac address του WiFi adapter του laptop σου. 

Το LAN εχει αλλη mac address και θα παρει αλλη ip. Μπορείς να εισαι συνδεμένος με WiFi και Lan ταυτόχρονα, με δυο IP. 

Μαλλον εχεις παρει καλώδιο απο τη θυρα lan του router σου που προοριζεται για το OTE tv. 

Επεξ/σία από Talepwros

1 ώρα πριν, Talepwros είπε

192.168.1.2 θα πάρει το laptop σου απο το WiFi για όσο ισχύει η περίοδος που έχει δεσμεύσει ο dhcp την ip για την mac address του WiFi adapter του laptop σου. 

Το LAN εχει αλλη mac address και θα παρει αλλη ip. Μπορείς να εισαι συνδεμένος με WiFi και Lan ταυτόχρονα, με δυο IP. 

Μαλλον εχεις παρει καλώδιο απο τη θυρα lan του router σου που προοριζεται για το OTE tv. 

πολυ πιθανον , μπορεις να κλεισεις το ote tv απο την lan 4 και να δουλευει σαν κανονικη θυρα lan , καλεσε το 13888 και ζητα να στο κανουνε γινεται . 

Μονο στο ote home booster router δεν γινεται να κλεισει η lan4. Στο speedport entry 2i και στο speedport plus γινεται κανονικα να κλεισει η εκπομπη tv απο την lan4 και να δουλευει σαν απλο ethernet οπως και οι αλλες θυρες  . 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικά έβγαλα άκρη. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Όλες βοήθησαν γιατί με έκαναν να ψάξω.

1 ώρα πριν, Talepwros είπε

Αυτά τα ήξερα. Ήξερα μάλιστα ότι όχι μόνο μπορεί να είναι συνδεδεμένα ταυτόχρονα, αλλά μπορεί να είναι συνδεδεμένα σε διαφορετικά ρούτερ. Με καλώδιο στο δικό μου και με Wifi στου από πάνω. Σ' αυτή την περίπτωση μάλιστα βγάζει και την ένδειξη "share" στη σύνδεση wifi.

Αυτό που δεν ήξερα ήταν το ότι οι 2 adapters μπορεί να έχουν και ανεξάρτητες ρυθμίσεις. Δηλαδή ο LAN να έχει καρφωτή ip και ο wifi από DHCP. Και ακόμα χειρότερα ότι το ipv4 του κάθε adapter να έχει διαφορετική ρύθμιση από το ipv6. Ε, αυτό ήταν το πρόβλημα. Η ipv4 ρύθμιση του LAN adapter ήταν με καρφωτή ip 192.168.137.1 ένας θεός ξέρει από πότε. Το πρόβλημα δεν εμφανιζόταν όσο συνδεόμουν με wifi (το 99% των περιπτώσεων) αλλά ούτε και όταν συνδεόμουν με LAN αλλά ήθελα μόνο πρόσβαση στο internet (άλλο ένα 0,9%), γιατί εκεί δούλευε μέσω ipv6. Σήμερα που ήθελα LAN και δίκτυο για να δω τις ταχύτητες στο δίκτυο που έφτιαξε ο ηλεκτρολόγος, σήμερα μου βγήκε. Εδώ που τα λέμε και η προηγούμενη φορά που ήθελα δίκτυο με LAN στο laptop ήταν πριν 2 χρόνια όταν και πάλι ήθελα να μετρήσω την ταχύτητα 2 router που είχα συνδέσει με 35μ καλώδιο cat6.

Δεν βοήθησαν και τα windows. όπως φαίνεται στην εικόνα λένε ότι το DHCP είναι ενεργοποιημένο. Και είναι, αλλά μόνο για το ipv6.

ip.jpg

Επεξ/σία από phph

Αλλαξα το σχολιο μου γιατι ειδα οτι ειπες οτι ειχες ίντερνετ, μαλλον κατάλαβα λαθος. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...