Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Νομίζω ο νέος sigma είναι χρυσή τομή αυτή τη στιγμή και έχεις την ασφάλεια του dock .

Προσωπικά τη διαφορά f/2.8 και f/4 με τα σημερινά δεδομένα δεν τη θεωρώ σημαντική .

Μπορείς να ανεβάζεις iso .  Υπάρχει διαφορά, αλλά δεν είναι κριτήριο επιλογής του φακού.

Π.χ. όταν από τον παλιό 17-35 f/2.8 πήγα στο νέο 16-35 f/4 δεν μου έλλειψε καθόλου. 

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

7 ώρες πριν, Dr_73 είπε

Προσωπικά τη διαφορά f/2.8 και f/4 με τα σημερινά δεδομένα δεν τη θεωρώ σημαντική .

Μπορείς να ανεβάζεις iso .  Υπάρχει διαφορά, αλλά δεν είναι κριτήριο επιλογής του φακού.

Π.χ. όταν από τον παλιό 17-35 f/2.8 πήγα στο νέο 16-35 f/4 δεν μου έλλειψε καθόλου. 

Nαι, μπορείς να το σκεφτείς και έτσι, απλά στις crop το f2.8 είναι το f4 που βλέπεις εσύ στην d610 (που άλλή δυνατότητα έχει και στο ανέβασμα iso σε σχέση με crop μηχανές). Και αντίστοιχα το f4 στις crop είναι το f5.6 σε σενα. Είναι ένα ολόκληρο stop. Kαι για το iso οκ πάλι, αλλά με το 2.8 θα μπορούσε να μείνει σε μια λήψη στο iso 100 πχ ενώ με το f4 θα ανέβαινε στο 800 για το ίδιο φως.

Είναι τα ισοδύναμα αυτά... με πιάνεις.. :P :P :P 

Από την άλλη, για τον φίλο που άνοιξε το θέμα που η μηχανή του δεν έχει δυνατότητα af fine tune και μάθει ότι αν έχει πρόβλημα ο 17-50 δε θα μπορεί να κάνει κάτι ενώ αν πάρει 17-70 φτιάχνεται με το sigma doc, ναι, είναι σωστότερη επιλογή. (να τα ρωτήσει όμως πριν την αγορά.)
Στην απόδοση μεταξύ τους (17-50vs17-70), όπως είπα, δε ξέρω τί διαφορές έχουν, πάντως σε τεστ που είδα στο youtube, τα πάει πολύ καλά ο sigma 17-50 και κοντράρει σε λεπτομέρεια/οξύτητα τον 17-55 canon.

Edit: Aν ξεφύγουμε από τα f2.8 και τα f4  και τα καλιμπραρίσματα και αλλαγές μηχανής, μια πολύ καλή επιλογή (αν βρεθεί οικονομικά, γιατί πάει και αυτή στα 700+ από Ελλάδα) είναι ο Canon ef-s 15-85 is usm που με το 15 που ξεκινάει βοηθάει πολύ και το 85 που τελειώνει είναι μια χαρά εύρος.

Εδώ μεταχειρισμένος στα 285 (συμπεριλαμβανομένων μεταφορικών) από Γερμανία, με ένα χρόνο εγγύηση, είναι πολύ καλή επιλογή! https://www.ebay.com/itm/Canon-EF-S-15-85mm-3-5-5-6-IS-USM-Zoom-Objektiv-Gewahrleistung-1-Jahr/203146633534?hash=item2f4c7ba13e%3Ag%3AmacAAOSwWqBfjqfM&LH_BIN=1

Εδώ, από Αγγλία στα 240 (συμπεριλαμβανονένων μεταφορικών) , πάλι μεταχειρισμένος, σε άριστη κατάσταση τα κρύσταλλα και ελάχιστες γρατζουνιές στο πλαστικό λόγω χρήσης, είναι επίσης καλά.

Μεταχειρισμένο, σε άψογη κατάσταση (mint όπως τον αναφέρουν), τον βρίσκουμε κάπου στα 320, από Ισπανία (και όχι μόνο). Δε ξέρω αν έχουν διαφορά στην κατάσταση οι προηγούμενοι που παρέθεσα και δεν τον ανέφεραν ως mint.. https://www.ebay.com/itm/Canon-Efs-15-85-15-85mm-Is-USM-F-2-8-3-5-5-6-EOS-Dx-Mint-Condition/363091868375?hash=item5489f63ad7%3Ag%3Ap74AAOSwWT9e~ZzH&LH_BIN=1

11 ώρες πριν, nullindex είπε

Αν είναι να δώσω τα λεφτά για τον φακό της Canon, ίσως να ήταν καλύτερα να πάρω κάποιο άλλο σώμα? H 80D έχει 696 στο e infinity αυτή τη στιγμή..

Άρχισαν οι πειρασμοί και οι σκέψεις...

Εννοείς να πάρεις 80d και να μείνεις με τον 18-55 που δε σε καλύπτει τόσο οπτικά;; Αν ναι, δε θα δεις μεγάλες διαφορές, όσες θα έβλεπες πχ με έναν φακό από αυτούς που λέμε, πάνω στην 1300d σου. Αν εννοείς, να πάρεις και 80d και φακό από αυτούς που λέμε, ναι, τότε αλλάζει και θα έχεις και καλιμπράρισμα, αλλά θα ανέβεις πολύ σε budget. Ναι, είναι οκ τα 700 για την 80d καινούρια, αν και στη θέση σου θα την έπαιρνα μεταχειρισμένη γύρω στα 500-550 που παίζει συχνά, σε άριστη κατάσταση εννοείται να την βρεις.

Edit: Έλα, έγινες μάγκας.. :P  (Δεν έχω σχέση με την αγγελία...)

Και άλλη μια καλή περίπτωση εδώ: 

Επεξ/σία από stratigos24
  • Thanks 1
Δημοσ.

Πω πω, δεν συζητούσαμε τίποτα άλλο.. Ακριβώς έπεσε η αγγελία. Βέβαια, ανεβαίνει πολύ το budget σε σχέση με την αρχική μου σκέψη, αλλά με 700 μπορώ να αναβαθμίσω σώμα και φακό.

Ακόμα δεν έχω προλάβει να μιλήσω με κάποιο μαγαζί, αν δω ότι υπάρχει κάτι "εύκολο" που μπορεί να γίνει θα μείνω στην αρχική μου επιλογή.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 20/10/2020 στις 6:45 ΠΜ, nullindex είπε

Παιδιά ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες!

Θα μιλήσω με κάποια μαγαζιά και θα σας πω τι μου είπαν.

Αν είναι να δώσω τα λεφτά για τον φακό της Canon, ίσως να ήταν καλύτερα να πάρω κάποιο άλλο σώμα? H 80D έχει 696 στο e infinity αυτή τη στιγμή..

Άρχισαν οι πειρασμοί και οι σκέψεις...

Μην τρελαίνεσαι με τις αλλαγές στα σώματα , δεν είναι διόλου κακή η 1300 . Τον STM κράτα τον οπωσδήποτε , είναι από τους αξιόλογους της Canon . Ψάξου για φακούς σειράς L . Έναν wide χρειάζεσαι ακόμη γύρω στα 10 - 20 και έναν 70 έως . Μέχρις εκεί και είσαι μια χαρά .

Αργότερα , όταν θα έχεις τους φακούς που χρειάζεσαι πραγματικά , σκέφτεσαι για το αν χρειάζεσαι κάτι περισσότερο σε σώμα , όπου οι λύσεις που θα έχεις θα είναι απείρως περισσότερες απ' ότι φαντάζεσαι σήμερα , είτε σε καινούργιο είτε σε μεταχειρισμένο , crop , full κλπ . Το EF / EF - S mount είναι βολικό . 

Έτσι κι' αλλιώς έτσι θα έπρεπε να σκεφτείς εξαρχής , οπότε η 1300 μπορεί άνετα να αποτελέσει ένα ιδανικό testbed σ' αυτό το μοτίβο . 

Σώματα να φάνε και οι κότες ........ 

Επεξ/σία από babisskg
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, babisskg είπε

Μην τρελαίνεσαι με τις αλλαγές στα σώματα , δεν είναι διόλου κακή η 1300 . Τον STM κράτα τον οπωσδήποτε , είναι από τους αξιόλογους της Canon . Ψάξου για φακούς σειράς L . Έναν wide χρειάζεσαι ακόμη γύρω στα 10 - 20 και έναν 70 έως . Μέχρις εκεί και είσαι μια χαρά .

Αργότερα , όταν θα έχεις τους φακούς που χρειάζεσαι πραγματικά , σκέφτεσαι για το αν χρειάζεσαι κάτι περισσότερο σε σώμα , όπου οι λύσεις που θα έχεις θα είναι απείρως περισσότερες απ' ότι φαντάζεσαι σήμερα , είτε σε καινούργιο είτε σε μεταχειρισμένο , crop , full κλπ . Το EF / EF - S mount είναι βολικό . 

Έτσι κι' αλλιώς έτσι θα έπρεπε να σκεφτείς εξαρχής , οπότε η 1300 μπορεί άνετα να αποτελέσει ένα ιδανικό testbed σ' αυτό το μοτίβο . 

Σώματα να φάνε και οι κότες ........ 

Καλημέρα,

Το σκεπτικό μου ήταν όντως να κρατήσω την 1300 και να παίξω με άλλους φακούς. Η χομπίστικη χρήση που κάνω δεν δικαιολογεί αυτή τη στιγμή ένα νέο σώμα, μια χαρά ευχαριστημένος είμαι μέχρι τώρα. 

Μπήκα σε σκέψεις μόνο και μόνο επειδή σε "λογική" τιμή υπάρχουν μεταχειρισμένα σώματα ή πακέτα σώμα-φακός που φαίνονται δελεαστικά σε σχέση με το ποσό που ζητάει ένας μόνο καινούριος φακός. 

Κατά τα άλλα θα συμφωνήσω και αφού μιλήσω και με τα καταστήματα για την περίπτωσή μου θα δω πως θα προχωρήσω.

Δεν ξέρω γιατί, αλλά ο κιτ 18--55 μου φαίνεται πολύ λίγος μετά από εκτεταμένη χρήση του 50άρη f/1.8, όπως είπα και στην αρχή. Όχι κακός, λίγος. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, nullindex είπε

Καλημέρα,

Το σκεπτικό μου ήταν όντως να κρατήσω την 1300 και να παίξω με άλλους φακούς. Η χομπίστικη χρήση που κάνω δεν δικαιολογεί αυτή τη στιγμή ένα νέο σώμα, μια χαρά ευχαριστημένος είμαι μέχρι τώρα. 

Μπήκα σε σκέψεις μόνο και μόνο επειδή σε "λογική" τιμή υπάρχουν μεταχειρισμένα σώματα ή πακέτα σώμα-φακός που φαίνονται δελεαστικά σε σχέση με το ποσό που ζητάει ένας μόνο καινούριος φακός. 

Κατά τα άλλα θα συμφωνήσω και αφού μιλήσω και με τα καταστήματα για την περίπτωσή μου θα δω πως θα προχωρήσω.

Δεν ξέρω γιατί, αλλά ο κιτ 18--55 μου φαίνεται πολύ λίγος μετά από εκτεταμένη χρήση του 50άρη f/1.8, όπως είπα και στην αρχή. Όχι κακός, λίγος. 

Αρχικά χαίρομαι που σε έπεισα να μην χαλάσεις τα χρήματα σου σε σώματα . Ένα φωτογραφικό σύστημα δλδ σώμα κάτι συν φακοί χρειάζεται αρκετό χρόνο ενασχόλησης ώστε να φτάσει κάποιος στο σημείο να πει πως εξάντλησε πλέον τις δυνατότητες του η εναλλακτικά να έχει έρθει στο σημείο όπου να μπορεί να πει με ασφάλεια πως πλέον του χρειάζεται ένα full frame σώμα . 

Σε περίπτωση λοιπόν όπου οι δυνατότητες δεν έχουν εξαντληθεί από τον χρήστη πχ δεν έχω δοκιμάσει το αποτέλεσμα μιας 1300D με κουμπωμενο επάνω της έναν 70 - 200 f4 σειράς L , θα φτάσω στο γνωστό σημείο να θεωρώ πως χρειάζομαι κάτι περισσότερο σε σώμα , μια λανθασμένη για μένα επιλογή . Το αναφέρω διότι μετά από χρήση μιας D7000 κατέληξα να επιθυμώ την D90 . Έχοντας δουλέψει με OMD em10 να επιθυμώ και πάλι την παλιά e - 420 .  

Αφού λοιπόν αποκτήσω κάποιους φακούς , οι οποίοι παρεπιπτόντως θα μπορούν να λειτουργήσουν μελλοντικά σε άλλα σώματα της εταιρείας , ΙΣΩΣ λέω ΙΣΩΣ καταλήξω πως μου χρειάζεται κάτι ΑΛΛΟ και τότε θα ψάξω να δω ποιο μπορεί να είναι αυτό . Στην συγκεκριμένη περίπτωση θα έψαχνα για μια 5  D την πρώτη η την mark ii . Προσοχή μιλάω πάντα για φωτογραφική χρήση και όχι λίγο απ' όλα . Αν πάλι αποφάσιζα πως έπρεπε να είναι κάτι πιο μεταμοντέρνο , όπως μια 5R η όπως λέγεται δεν θυμάμαι , τότε και πάλι οι φακοί που είχα μπορούν άνετα να λειτουργήσουν αφού η Canon έχει εργοστασιακό ανταπτορα του οποίου το κόστος αγοράς θα ήταν απολύτως δικαιολογημένο , έχοντας κάποιους συγκεκριμένους φακούς ήδη στα χέρια μου .

Να μην το πάω πιο πέρα , η επένδυση σε φακούς είναι και παραμένει διαχρονικά το σημείο που πρέπει κάποιος να επενδύσει αντί να χάνει χρόνο ψάχνοντας ποιο σώμα έχει flip screen , joy stick και άλλα διάφορα .

Καλή επιτυχία .

Πχ άλλαξα την Canon σε Nikon διότι με βολεύει πως το mount μου επιτρέπει να χρησιμοποιώ τους ίδιους φακούς ανάμεσα σε φιλματα σώματα και digital αλλά και mirrorles .

Επεξ/σία από babisskg
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Sigma 17-50 f2.8 vs Canon 18-55mm IS mark2 f3.5-5.6:

https://www.the-digital-picture.com/Reviews/ISO-12233-Sample-Crops.aspx?Lens=729&Camera=474&Sample=0&FLI=3&API=3&LensComp=763&CameraComp=474&SampleComp=0&FLIComp=2&APIComp=2

Εκεί μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις επιλέγοντας άλλο διάφραγμα ή εστιακή απόσταση και να δείτε το αποτέλεσμα. Επέλεξα απλώς 35mm και f5.6 σαν αρκετά τυπικά νούμερα.

Ήθελα να συγκρίνω με τον 18-55mm IS STM αλλά σα μηχανή αναφοράς έχουν την Canon 50D στον Sigma και αναγκαστικά έπρεπε να επιλέξω την ίδια μηχανή και στον Canon, όπου μόνο ο IS II έχει την 50D.

Από κει και πέρα, αν αλλάξει κανείς το setup με ένα νεότερο 18-55mm, τον IS STM, μπορεί να δει τι γίνεται και με άλλη μηχανή σε σχέση με τον 18-55mm IS II και να διαπιστώσει ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές μεταξύ των δύο Canon:

https://www.the-digital-picture.com/Reviews/ISO-12233-Sample-Crops.aspx?Lens=763&Camera=963&Sample=0&FLI=2&API=2&LensComp=1112&CameraComp=963&SampleComp=0&FLIComp=2&APIComp=2

Εκεί που εγώ αρχίζω να βλέπω διαφορές, είναι με τον Canon 50mm f1.8:

https://www.the-digital-picture.com/Reviews/ISO-12233-Sample-Crops.aspx?Lens=989&Camera=963&Sample=0&FLI=0&API=4&LensComp=763&CameraComp=963&SampleComp=0&FLIComp=3&APIComp=2

• Thanks 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, babisskg είπε

Αρχικά χαίρομαι που σε έπεισα να μην χαλάσεις τα χρήματα σου σε σώματα . Ένα φωτογραφικό σύστημα δλδ σώμα κάτι συν φακοί χρειάζεται αρκετό χρόνο ενασχόλησης ώστε να φτάσει κάποιος στο σημείο να πει πως εξάντλησε πλέον τις δυνατότητες του η εναλλακτικά να έχει έρθει στο σημείο όπου να μπορεί να πει με ασφάλεια πως πλέον του χρειάζεται ένα full frame σώμα . 

Σε περίπτωση λοιπόν όπου οι δυνατότητες δεν έχουν εξαντληθεί από τον χρήστη πχ δεν έχω δοκιμάσει το αποτέλεσμα μιας 1300D με κουμπωμενο επάνω της έναν 70 - 200 f4 σειράς L , θα φτάσω στο γνωστό σημείο να θεωρώ πως χρειάζομαι κάτι περισσότερο σε σώμα , μια λανθασμένη για μένα επιλογή . Το αναφέρω διότι μετά από χρήση μιας D7000 κατέληξα να επιθυμώ την D90 . Έχοντας δουλέψει με OMD em10 να επιθυμώ και πάλι την παλιά e - 420 .  

Αφού λοιπόν αποκτήσω κάποιους φακούς , οι οποίοι παρεπιπτόντως θα μπορούν να λειτουργήσουν μελλοντικά σε άλλα σώματα της εταιρείας , ΙΣΩΣ λέω ΙΣΩΣ καταλήξω πως μου χρειάζεται κάτι ΑΛΛΟ και τότε θα ψάξω να δω ποιο μπορεί να είναι αυτό . Στην συγκεκριμένη περίπτωση θα έψαχνα για μια 5  D την πρώτη η την mark ii . Προσοχή μιλάω πάντα για φωτογραφική χρήση και όχι λίγο απ' όλα . Αν πάλι αποφάσιζα πως έπρεπε να είναι κάτι πιο μεταμοντέρνο , όπως μια 5R η όπως λέγεται δεν θυμάμαι , τότε και πάλι οι φακοί που είχα μπορούν άνετα να λειτουργήσουν αφού η Canon έχει εργοστασιακό ανταπτορα του οποίου το κόστος αγοράς θα ήταν απολύτως δικαιολογημένο , έχοντας κάποιους συγκεκριμένους φακούς ήδη στα χέρια μου .

Να μην το πάω πιο πέρα , η επένδυση σε φακούς είναι και παραμένει διαχρονικά το σημείο που πρέπει κάποιος να επενδύσει αντί να χάνει χρόνο ψάχνοντας ποιο σώμα έχει flip screen , joy stick και άλλα διάφορα .

Καλή επιτυχία .

Πχ άλλαξα την Canon σε Nikon διότι με βολεύει πως το mount μου επιτρέπει να χρησιμοποιώ τους ίδιους φακούς ανάμεσα σε φιλματα σώματα και digital αλλά και mirrorles .

Ευχαριστώ για την εκτεταμένη ανάλυση της άποψής σου, τέτοιοι διάλογοι, όπως και με τους προηγούμενους συμφορουμίτες, είναι πολύ εποικοδομητικοί. Και εγώ κάνω αμιγώς φωτογραφική χρήση της μηχανής.

Το όλο θέμα της αλλαγής σώματος προέκυψε γιατί ο Sigma φακός που θέλω να αγοράσω ίσως έχει θέμα με το focus και το σώμα δεν έχει τη δυνατότητα για διόρθωση. Η επόμενη επιλογή για φακό ανεβαίνει πολύ σε κόστος, οπότε ίσως να συνέφερε η αγορά σώματος και ίσως φακού σαν πακέτο στην ίδια περίπου τιμή με τον φακό.

Βέβαια, ακόμα δεν έχω καταλήξει, θέλει ψάξιμο ακόμα.

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, nullindex είπε

Ευχαριστώ για την εκτεταμένη ανάλυση της άποψής σου, τέτοιοι διάλογοι, όπως και με τους προηγούμενους συμφορουμίτες, είναι πολύ εποικοδομητικοί. Και εγώ κάνω αμιγώς φωτογραφική χρήση της μηχανής.

Το όλο θέμα της αλλαγής σώματος προέκυψε γιατί ο Sigma φακός που θέλω να αγοράσω ίσως έχει θέμα με το focus και το σώμα δεν έχει τη δυνατότητα για διόρθωση. Η επόμενη επιλογή για φακό ανεβαίνει πολύ σε κόστος, οπότε ίσως να συνέφερε η αγορά σώματος και ίσως φακού σαν πακέτο στην ίδια περίπου τιμή με τον φακό.

Βέβαια, ακόμα δεν έχω καταλήξει, θέλει ψάξιμο ακόμα.

Σημ. Χωρίς να είναι απόλυτο , η χρήση φακών της ίδιας εταιρείας είναι περισσότερο αποτελεσματική . Γλυτώνεις κάπως και το ψάξιμο . 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, Cntrl+X είπε

Sigma 17-50 f2.8 vs Canon 18-55mm IS mark2 f3.5-5.6:

https://www.the-digital-picture.com/Reviews/ISO-12233-Sample-Crops.aspx?Lens=729&Camera=474&Sample=0&FLI=3&API=3&LensComp=763&CameraComp=474&SampleComp=0&FLIComp=2&APIComp=2

Εκεί μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις επιλέγοντας άλλο διάφραγμα ή εστιακή απόσταση και να δείτε το αποτέλεσμα. Επέλεξα απλώς 35mm και f5.6 σαν αρκετά τυπικά νούμερα.

Ήθελα να συγκρίνω με τον 18-55mm IS STM αλλά σα μηχανή αναφοράς έχουν την Canon 50D στον Sigma και αναγκαστικά έπρεπε να επιλέξω την ίδια μηχανή και στον Canon, όπου μόνο ο IS II έχει την 50D.

Από κει και πέρα, αν αλλάξει κανείς το setup με ένα νεότερο 18-55mm, τον IS STM, μπορεί να δει τι γίνεται και με άλλη μηχανή σε σχέση με τον 18-55mm IS II και να διαπιστώσει ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές μεταξύ των δύο Canon:

https://www.the-digital-picture.com/Reviews/ISO-12233-Sample-Crops.aspx?Lens=763&Camera=963&Sample=0&FLI=2&API=2&LensComp=1112&CameraComp=963&SampleComp=0&FLIComp=2&APIComp=2

Εκεί που εγώ αρχίζω να βλέπω διαφορές, είναι με τον Canon 50mm f1.8:

https://www.the-digital-picture.com/Reviews/ISO-12233-Sample-Crops.aspx?Lens=989&Camera=963&Sample=0&FLI=0&API=4&LensComp=763&CameraComp=963&SampleComp=0&FLIComp=3&APIComp=2

Πολύ χρήσιμο site, ευχαριστώ πολύ!

13 λεπτά πριν, babisskg είπε

Σημ. Χωρίς να είναι απόλυτο , η χρήση φακών της ίδιας εταιρείας είναι περισσότερο αποτελεσματική . Γλυτώνεις κάπως και το ψάξιμο . 

Λογικό μου ακούγεται. Βλέπω τώρα και τον 17-40 f/4 της L σειράς σε καλή τιμή..

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, nullindex είπε

Πολύ χρήσιμο site, ευχαριστώ πολύ!

Λογικό μου ακούγεται. Βλέπω τώρα και τον 17-40 f/4 της L σειράς σε καλή τιμή..

Μην παρασυρεσαι από τιμές , παρασυρσου από την οπτική γωνία που ταιριάζει στο φωτογραφικό σου στυλ πχ θέλω να τραβάω μακριά η θέλω πολύ μεγάλη γωνία η θέλω έναν 50αρη prime και είμαι μια χαρά . Αν δεν το χωνεύεις εύκολα , κάνε μια αναδρομή στις εικόνες που έχεις τραβήξει μέχρι σήμερα . Θα το καταλάβεις αμέσως . Φακοί θα υπάρχουν κάμποσοι για όσο καιρό θες . 

Αναφέρω σαν παράδειγμα πως σε ότι με αφορά , προτιμώ τους 70 - 200 / 300 , ενώ δεν λειτουργούν για μένα οι 10 κάτι έως 50 . 

• Thanks 1
Δημοσ.

Τελικά το θέμα με το focus του Sigma είναι ξακουστό και δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει κάτι στην περίπτωση του σώματος που έχω. Αλλαγή σώματος δεν θα γίνει προς το παρών.

Οπότε οι επιλογές είναι:

• ο ακριβός Sigma 17-70 συν το usb dock για ρύθμιση αν παρουσιάσει θέμα.
  • ο Canon 17-55 f/2.8
  • ο Canon 24-70 f/2.8 L ο πρώτος, χωρίς image stabilisation
  • ο Canon 24-105 f/4 L is ii usm

Οι δύο τελευταίοι βρέθηκαν ύστερα από συζήτηση με τοπικό κατάστημα και η τιμή τους είναι απίστευτα καλή. Ειδικά η περίπτωση του 24-105 είναι πολύ καλή, πολύ χαμηλή τιμή και ο φακός είναι σαν καινούριος.

Σκέφτομαι να προβώ στην αγορά ενός από τους δύο L και μάλλον ο 24-105 είναι καλύτερη προσφορά. Δεν ήθελα τόσο μεγάλο εύρος αρχικά, αλλά ίσως τελικά αυτό με βοηθήσει να καταλάβω τι μου αρέσει περισσότερο. Συν οτι θα μείνει και για μια μελλοντική αναβάθμιση σώματος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, nullindex είπε

Τελικά το θέμα με το focus του Sigma είναι ξακουστό και δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει κάτι στην περίπτωση του σώματος που έχω. Αλλαγή σώματος δεν θα γίνει προς το παρών.

Οπότε οι επιλογές είναι:

• ο ακριβός Sigma 17-70 συν το usb dock για ρύθμιση αν παρουσιάσει θέμα.
  • ο Canon 17-55 f/2.8
  • ο Canon 24-70 f/2.8 L ο πρώτος, χωρίς image stabilisation
  • ο Canon 24-105 f/4 L is ii usm

Οι δύο τελευταίοι βρέθηκαν ύστερα από συζήτηση με τοπικό κατάστημα και η τιμή τους είναι απίστευτα καλή. Ειδικά η περίπτωση του 24-105 είναι πολύ καλή, πολύ χαμηλή τιμή και ο φακός είναι σαν καινούριος.

Σκέφτομαι να προβώ στην αγορά ενός από τους δύο L και μάλλον ο 24-105 είναι καλύτερη προσφορά. Δεν ήθελα τόσο μεγάλο εύρος αρχικά, αλλά ίσως τελικά αυτό με βοηθήσει να καταλάβω τι μου αρέσει περισσότερο. Συν οτι θα μείνει και για μια μελλοντική αναβάθμιση σώματος.

Πριν ....... μία αναζήτηση στο δίκτυο με τον όρο πχ " Canon 50 stm known problems " ......... αν όλα πάνε καλά ...... τότε προχωράς !!!

Δεν θέλει πολύ χρόνο ....... https://www.slrlounge.com/canon-service-notice-24-105m-f4l-usm-ii-af-problem/ είδες πόσο γρήγορα έκανα ?

Κι' αν μιλούσαμε για 100 ευρώ ντέφι να γίνει ......... δεν είναι 100 όμως !

Επεξ/σία από babisskg
  • Thanks 1
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, babisskg είπε

Πριν ....... μία αναζήτηση στο δίκτυο με τον όρο πχ " Canon 50 stm known problems " ......... αν όλα πάνε καλά ...... τότε προχωράς !!!

Δεν θέλει πολύ χρόνο ....... https://www.slrlounge.com/canon-service-notice-24-105m-f4l-usm-ii-af-problem/ είδες πόσο γρήγορα έκανα ?

Κι' αν μιλούσαμε για 100 ευρώ ντέφι να γίνει ......... δεν είναι 100 όμως !

Σωστότατος!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...